Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(Fedes @ 2011 10 14, 09:07)
o kai atpigo, kaži, pagal tas ministerijos skaičiuokle nebus, akd galima jį ir atgal įtraukt, jeigu ten kažkaip jo kaina neviršija dvigubai, nei kitų? .... na, nežinau tiksliai kaip jei ten sprendžia, čia tik viena ausim girdėjau, kad pagal kainų skirtumus.

Bet koks jiems skirtumas, kokį perkam, tegul kompensuoja tuos 20 ar kiek ten litų, o jau žmogus pats sprendžia, ar dasimokėti 4 lt ir pirkti monkastą, ar dasimokėti 50 Lt ir pirkti Singulair'ą. Bet čia man kvepia kažkokia farmacininkų politika, kažkas kažkam kyšį nunešė, kad tik tuos vaistus kompensuotų ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 14 spalio 2011 - 11:05
QUOTE(evemaska @ 2011 10 14, 10:47)
Sian mano mazulei,diagnazavo BA sad.gif Pasirirodo ji alergiska dulkems ir katinams,svarbiausiai kad pas mus kate jau 10 metu gyvena,anksciau nebuvo alergijos pozymio(kosulio)o alergija prabilo tik siais metais.O kaip dabar gyvent?Pagalves pakeist i sintetines?Kilimus lauk?O ka su kate daryt?Kokia prevencija daryt kad mums kosulio prepuoliai nesikartotu?Patarkit,nes gyvenime niekad su alergija nebuvau susidurus. 4u.gif

o neturit galimybės pagyvent kažkur kur katė negyvenus tose patalpose? ir pažiūrėt, ar tai padeda. nes su tom alergijom tai dar klausimas kaip ten.. šiaip mano mažoji anksčiau lauke susidūrus su kate apsisnargliuodavo, bet dabar jau lyg ir nieko. keičias viskas, ką mes tikrai manau gerai padarėm, tia kurį liką griežtai laikėmės jokių alergenų, išsigydėm, ir tada jau tik pamažu "apsileidom" ir nebe taip ribojam susitikimą sualergenais, nebesirūpinam tai jau griežtai dėl duklių erkučių, kurios mums tokios piktos buvo... bet gal mes iš tų laimingųjų, kurie išaugsim alergijas rolleyes.gif tik vat šalio bijau, nes nuo jo nepabėgsi, jei vis dar šiais metais reaguos, tai kiba darželį prašyt į lauką nevest... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 10 14, 23:20)
tik vat šalio bijau, nes nuo jo nepabėgsi, jei vis dar šiais metais reaguos, tai kiba darželį prašyt į lauką nevest...  unsure.gif

o tai cia alergija i salti, ir tadam apsirgdavo stipriau sloga buvo ? g.gif
galvoju, nes maniskiai, kai as juos vedu jie taip neapserga, o kai darzelyje jie iseina laukan ta va tuoj ziurek jau sloga pareina, o tadam ir kosuliai ir t.t. unsure.gif g.gif
musu Laurai jau parode kad alergija, ir tikriausiai i salta ora reaguoja, ir galvoju jei neves i lauka, tai kaip tadam, gi ir blogai, reikia grino oro, ar vesti vakare po darzelio, bet dar orai tokie, nezinia ar jau beiseisi vakare g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julcikas: 14 spalio 2011 - 21:40
QUOTE(julcikas @ 2011 10 14, 21:39)
o tai cia alergija i salti, ir tadam apsirgdavo stipriau sloga buvo ?  g.gif
galvoju, nes maniskiai, kai as juos vedu jie taip neapserga, o kai darzelyje jie iseina laukan ta va tuoj ziurek jau sloga pareina, o tadam ir kosuliai ir t.t.  unsure.gif  g.gif
musu Laurai jau parode kad alergija, ir tikriausiai i salta ora reaguoja, ir galvoju jei neves i lauka, tai kaip tadam, gi ir blogai, reikia grino oro, ar vesti vakare po darzelio, bet dar orai tokie, nezinia ar jau beiseisi vakare  g.gif

blogai, kai nėr gryno oro, daugiau serga, bet pirmais metais mano mažoji nušaldavo odą iki žaiszdų, du mėnesius nesirodėm lauke, tik iki mašinos nuėjimai. antrais metais prasidėjo BA... irgi matau, kad provokuoja šaltis, man pačii spazmuoja, kai įkvepiu šaltesnio oro, čia net ne alergija, o tiesiog BA sergantiems taip būna. o oda žymiai pagerėjo, galima sakyt problemos jau ir nebuvo. tia dabar laukiu, kas trečia žiema...
Atsakyti
Mes ir vel sergam doh.gif Net nespejau isvesti mazosios ne vienos dienos i darzeli verysad.gif Galvojau po ligos pirmadieni eisim, bet kurgi, ir vel baisus kosuliukas ir slogyte doh.gif Kaip jai padet nebezinau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 10 15, 15:47)
Mes ir vel sergam doh.gif Net nespejau isvesti mazosios ne vienos dienos i darzeli verysad.gif Galvojau po ligos pirmadieni eisim, bet kurgi, ir vel baisus kosuliukas ir slogyte doh.gif Kaip jai padet nebezinau blink.gif

Mes irgi. Grįžom patenkinti trečiadienį popiet iš ligoninės, o kitą vakarą užšoko temperatūra iki 39 doh.gif Šį mėnesį turėjom penicilino kursą stacionare, paskui po savaitės pertraukos vėl ligoninėj plataus spektro antibiotikų 2 savaites maksimaliausiom dozėm. Dar reanimacijoj gentamiciną buvo pridėję. O dabar vėl kraujas rodo bakterinį uždegimą - vėl antibiotikai doh.gif frusty.gif
Atsakyti
Alergologe didziajam atseit stiprinimui ir alergijai slopint rekomenduoja Pollergine. Bandet kas nors? Mb linkes pabandyt, bet jei kapsule, o ne tablete, tai suds gausis, neprarys. o ardant klausimas, ar tas pats efektyvumas. jei sutirps pakeliui kur nors, tai ar beverta bandyt.
Atsakyti
Noreciau paklausti visu cia esanciu mamu ar jums nesiule skiepyti savo vaikuciu nuo gripo? Mano siuo metu kaip tik serga ir lankemes poliklinikoj kur ir pasiule mano vaika kaip papuolanti i rizikos grupe skiepyti nemokamai. Man ne esme tas mokamai nemokamai bet ar reikia? Kokia butu jusu nuomone?
Musu daktare siuo metu atostogauja tai galvoju palauksiu kol grys tada reiks normaliai issiaiskint visus uz ir pries
Atsakyti
QUOTE(kordelija @ 2011 10 16, 12:33)
Noreciau paklausti visu cia esanciu mamu ar jums nesiule skiepyti savo vaikuciu nuo gripo? Mano siuo metu kaip tik serga ir lankemes poliklinikoj kur ir pasiule mano vaika kaip papuolanti i rizikos grupe skiepyti nemokamai. Man ne esme tas mokamai nemokamai bet ar reikia? Kokia butu jusu nuomone?
Musu daktare siuo metu atostogauja tai galvoju palauksiu kol grys tada reiks normaliai issiaiskint visus uz ir pries

Bet tai jeigu dabar serga, tai tada negalima. Šiaip net nežinau, yra daug "už" ir daug "prieš". Jeigu lanko darželį tada gal, o šiaip gal ne, geriau pačiai jau tada tuo skiepu nuodytis, kad paskui viruso vaikui neparneštum
Atsakyti
QUOTE(kordelija @ 2011 10 16, 12:33)

mes del gripo kategoriskai pries. Mb argumentai man atrodo logiski - kur garantija, kad pataikys i ta tipa, kuris tais metais bus. sansu mazai. man kaip dar vienas is argumentu yra daugumos mediku pozicija patiems nesiskiepyti. susiduria su infekcija kasdien, bet kazkodel nesiskiepija.
Atsakyti
tipas tai šiais metais girdėjau gandus, kad tas pats. bet tai reiškia jei jau sirgę, tai imunitetas dar taip greit neišgaravęs. o skiepytis jei iš viso reikai, tia mano nuomone tada, kai virusas dar nesklando ore, o dabar panašu jau ir tiap sergamumas nemažas... pas mus darbe kas skiepijosi iš karto po ligos grįžę, vėl išėjo biuletenių, kiti lyg ir nejautė simptomų, pasiskiepijo ir iškrito. na, o mes sėdim ir dirbam už visus doh.gif nesakau, kad neserga neskiepyti, bet pvz aš sirgau gal pora dienų, namie pabuvau, ir viskas susitvarkė be didelių gydymų. o kžkada bandžiau skiepytis, du metus iš eilės, ir abu metus sirgau nuolat su 37. temperatūra, kas pora savaičių, ir ištisai neiašku kas, bet peršalus. tai trodo vis dėlto man be skiepų geresnė sveikata
Atsakyti
Sveikois mamytes. Skaitau jusu foruma, bet nepastebejau, kad minetumet situos vaistus nuo astmos

"Gydomieji - priešuždegiminiai. Intalis - nehormoninis priešuždegminis vaistas. Dažnai nepakeičiamas lengvai vaikų astmai gydyti. Anksčiau turėjome tik miltelius kapsulėse, kuriems inhaliuoti reikėjo specialaus prietaiso spinhalerio. Šiandien šio vaisto rasime ir skysčio pavidalu dozuotiems inhaliatoriams įkvėpti į plaučius arba į nosį, lašų į akis - tai "Cromo", "Cromoglicin", "Cromolin".

Išmokyti vaikus taisyklingai įkvėpti miltelius iš kapsulių spinhalerių sunku, o mažesnius - net neįmanoma. Skiriant Intalio skysčio dozuotus inhaliatorius, ypač su speiseriu, tokių problemų praktiškai neiškyla net vaikams iki 3 metų. Daroma klaidų tik parenkant šio vaisto dozę, nes neretai užmirštama, kad Intalio visapusiško efekto galima tikėtis tik po 4-6 savaičių nuolatinio vartojimo, kad jis yra ilgalaikio ir nuolatinio vartojimo vaistas. Yra ir naujas šios grupės vaistas Nedokromil Sodium (TILADE), kuris esąs apie 10 kartų efektyvesnis už Intalį. Praktikoje tai pasitvirtina.

Visame pasaulyje pabrėžiama, kad pagrindiniai gydomieji, neabejotinai mažinantys tą nebakterinį, alerginį uždegimą bronchuose, ir toliau lieka vadinamieji hormoniniai (kortikosteroidiniai) vaistai. Tačiau per pastarąjį penkmetį situacija Lietuvoje smarkiai pasikeitė. Ją pakeitė prieš kelerius metus pasirodę du nauji inhaliaciniai kortikosteroidai: Inhacort" Genius Norvaišas

Gal kas vartojo? Kokia atsiliepimai? Mes irgi turim astama, bet kazkodel nieks is gyd mum nieko panasaus neminejo ir nesiule g.gif
Atsakyti