Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(Laurita84 @ 2011 10 07, 20:32)
Itariu reiks ir man su pulmonologe pasikalbet apie tai, nes paskutini menesi, kai kasdien vaikas gauna monkasta, verkia naktimis, pabunda neaisku ko, as jau galvojau kokiu raminanciu vaistuku duot, bet gal tai tikrai gali but salutinis poveikis monkastos g.gif

Maniškis dienomis labai dirglus buvo pasidaręs ir naktimis sunkiai užmigdavo. Nežinau, kiek čia montelukasto poveikio, kiek to, kad jau pusė mėnesio ligoninėj tupim ir vaikui nuo to stogas ima važiuot.
Atsakyti
apie darbus: as kol kas namie dar,skaitausi dekrete su mazyle, nors jau laikas bus tuoj darban keliauti, ir jau dbr mastau ir nerimauju kaip cia reiks darbe aiskintys kad istysai busiu biuleteniuose g.gif
vyras dirba ir buna tai komandiruotiese arba negali niekaip istrukti is darbu, belieka man, o kaip bus net neisivaizduoju schmoll.gif
mum abiem vaikam diagnuozota ba, tai bus nekas kai ne vienu metu sirgs, teks kazkaip suktys, nors mes ir su vyru neturim salia nei mociuciu nei seneliu, o apie auklyte nemastom, bent dbr kol kas ne...

mes vakar buvom pas pulmonologe su vyresneliu,vis nepraeina kosuliai, paklause ir jam spazmai ir siurkstus kvepavimas,tai kas 4val ventolinasir daug skysciu gerti, ir sake jei iki va rytojau nepageres, t.y. neatsidarys bronhai tai gal sviesim plauciukus ir gal teks antibus rasyti, arba padidins doze vaistu nuo ba, arba dar salia flixocido ka israsys g.gif

lygoniukam 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julcikas: 11 spalio 2011 - 17:06
dabar nezinau ar nenusisnekesiu blush2.gif
Tai gal tu irgi pasiteirauk apie Fluxotido pakeitima Seritidu. Nes Pirmajame yra tik hormonai, o antrajame ivesta plius ir pleciantys (poveikis kaip Ventolino), kurie veikia 12 val. As tik pasiuliau....nes Ventolinas naudot kas 4 val unsure.gif
Mums tai Vilniuj pakeite i Seritida, tai iki siol ji ir naudojam
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2011 10 12, 11:13)
dabar nezinau ar nenusisnekesiu blush2.gif
Tai gal tu irgi pasiteirauk apie Fluxotido pakeitima Seritidu. Nes Pirmajame yra tik hormonai, o antrajame ivesta plius ir pleciantys (poveikis kaip Ventolino), kurie veikia 12 val. As tik pasiuliau....nes Ventolinas naudot kas 4 val unsure.gif
Mums tai Vilniuj pakeite i Seritida, tai iki siol ji ir naudojam

aciu uz patarima, snd vaziuosim pas gyd tai bandysiu pasiklausti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Jungiuosi į jūsų gretas. Mano mažąjam diagnozavo bronchinę astmą, vos brolis pasigauna mažiausią slogą, mažąjam viskas tiesiai ant bronchų keliauja. Bet mes (3. k tpfu tpfu tpfu) išmokom su ja gyventi, nors pirmč kartą prasidėjo kai vos 4 mėnesiai buvo. Kažkaip ligoninių ir antibiotinų iki šiol išvengėm. Nuo slogos pagdindinis vaistas abiemas vaikams - druskos inhaliacijos - tokį nesilpną tikpalą pasidarau, tai vyresniąjam per dieną praeina, mažąjam ilgiau užtrunka. O šiaip ventolinas ir monkastas. Nors dabar pasiskaučius galvoju keisiu į singularį, kad ir mokamas, nes rimtai mažasis naktim durniuot pradėjo doh.gif
Atsakyti
na va pas gyd Marciukui viskas jau gerai, nereikia nei rengeno nei antibu, iki savaites galo tas pats kvepavimas ir viskas bus ok, dar suzinojom atsakyma del sekreto, tai pagaliau Laurai parode kad yra alergine sloga, o Marciukui dar nerodo, bet jam ir yra ji, reikia dar laukti ir rinkti snargliuku tyrimui g.gif

Atsakyti
Mergaitės,turiu singulairo,galiojimas iki 2012m liepos mėn. turiu 2 nepradėtus lapelius po 14 ir dar viename 9. Mums jau nebereikia, galiu perleisti už tiek, už kiek įsigijau 4u.gif Rašykite į az, mes Vilniuje
Atsakyti
Nu žinokit, nusprendžiau kreiptis į homeopatą. Skaičiau,kad kai kuriuos nusiteikę skeptiškai, bet tiesiog per daug turiu pavyzdžių tarp pažystamų (tame tarpe du vaikai buvo su BA), kuriems visiškai išgydė ligas. Galima netikėti,kad čia homeopatija, bet tada tenka tikėti,kad tai buvo stebūklas. Man kažkaip logiškiau tikėti homeopatija, nei stebūklais. Tiesa, ypač Vilniaus mieste daug apsišaukėlių homeopatų, dėl kurių neprofesionalus gydymo vat ir susidaro toks nepasitkėjimas visu šiuo reikalu. Jau užregistravau mažių pas patį Popovą, kaip tik greitai bus Lietuvoje (o jei kam teko domėtis homeopatija, greičiausiai girdėjot,kad čia jau beveik homeopatijos dievas). Tai va, jei jau ir jis nepadės, tai tikrai jums visoms parašysiu,kad šūdinas reikalas ta homeopatija, bet visgi dar prieš tai pabandysiu. Kažkaip man gaila vaiko kišti jam tiek chemijos, kol neišbandžiau alternatyvių variantų. Jei vis tiek paskui teks tą chemiją kišti, tai bent jau žinosiu,kad padariau viską kas įmanoma. Bet kaip minėjau, žinau tokių fantastiškai greitų išgijimų BA, kad negaliu tuo paprasčiausiai netikėti. Tada reiktų tikėti kuo nors, kas dar mažiau įtikinama. Būtinai parašysiu kaip mums sekėsi 4u.gif Tiesa, užsirašėm tik lapkričio mėnesiui, tai iki to laiko pabandysiu duoti singulair'ą, nes kaip minėjau man irgi pasirodė ne koks tas monkastas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 13 spalio 2011 - 22:44
sita gi, merginios. as pagalvojau, kad nu nuo monkastos ir kitu generiku nemzai visokiu pasaliniu reikskiniu, o tai gal nepatingim ir koki rasta Sveikatos apsaugos ministerijai surasom. nu ****, koks jiems skirtumas, kokiam vaistui bazine kaina kompensuot. aisku, ten liunu liunas ir tolko nebus, bet bent pabandyt. gi musu vistiek ne taip ir mazai.
nors aisku, singulaira isbrauke is saraso ir iskart atpigo gerokai. reik gi kazkaip rinkoj laikytis.

maniskiai sian abudu keliauja i Santorus pas vyro kursioka lorista. dickiui ausis paziures, itartinas man jo stovejimas prie teliko, kai akys sveikos (tikrinom), maziui nosi paziures. nors aisku abudu dabar klaritina laka, tai naudos gali ir nebut, bet tai nu gal ka genialaus pasakys.

beje, nezinau, sutapimas ar ne, bet namuos salta, o slogos ir kosuliai baiges. aisku, klaritina gauna, bet sitaip anksciua nesutapdavo. kyab prasyt sildymo nejungt lotuliukas.gif gyvensim prie +14.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 10 14, 06:55)
nors aisku, singulaira isbrauke is saraso ir iskart atpigo gerokai. reik gi kazkaip rinkoj laikytis.

o kai atpigo, kaži, pagal tas ministerijos skaičiuokle nebus, akd galima jį ir atgal įtraukt, jeigu ten kažkaip jo kaina neviršija dvigubai, nei kitų? .... na, nežinau tiksliai kaip jei ten sprendžia, čia tik viena ausim girdėjau, kad pagal kainų skirtumus.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 10 14, 09:07)
o kai atpigo, kaži, pagal tas ministerijos skaičiuokle nebus, akd galima jį ir atgal įtraukt, jeigu ten kažkaip jo kaina neviršija dvigubai, nei kitų? .... na, nežinau tiksliai kaip jei ten sprendžia, čia tik viena ausim girdėjau, kad pagal kainų skirtumus.

man rods, kad sitas braukimas buvo motyvuotas tuo, kad visus etikus isbrauke tiesiog. o paliko tik generikus. ne kaina grojo.
kiek dabar gaunasi priemoka uz monkasta pvz? 28 tab.
singulairo budavo apie 20-30 Lt, kaip kokia vaistine. o jei pirkt, kazkas virs 120 lt man rods. dabar paskutini syki mokejau 72 Lt.
Atsakyti
Sian mano mazulei,diagnazavo BA sad.gif Pasirirodo ji alergiska dulkems ir katinams,svarbiausiai kad pas mus kate jau 10 metu gyvena,anksciau nebuvo alergijos pozymio(kosulio)o alergija prabilo tik siais metais.O kaip dabar gyvent?Pagalves pakeist i sintetines?Kilimus lauk?O ka su kate daryt?Kokia prevencija daryt kad mums kosulio prepuoliai nesikartotu?Patarkit,nes gyvenime niekad su alergija nebuvau susidurus. 4u.gif
Atsakyti