Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(jumbonis @ 2011 05 13, 09:41)
sveikutes ,o gal kuri gere Juozazoliu arbatas?viena pazystama savo mergaite isgyde nuo BA su sia arbata.gal kas dar ja geret?

zinoma gerai,as tai dedavau ligiomis dalimis Juozazoles gyslociu,ciobrelio
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2011 05 13, 12:43)
zinoma gerai,as tai dedavau ligiomis dalimis Juozazoles gyslociu,ciobrelio

4u.gif gyslociui tai mes net 3 klase alergijos turim tai gal jo nedesiu.o kur jos galima nusipirkt nes niekur apsoliucei nerandu?
Atsakyti
QUOTE(jumbonis @ 2011 05 13, 12:36)
4u.gif gyslociui tai mes net 3 klase alergijos turim tai gal jo nedesiu.o kur jos galima nusipirkt nes niekur apsoliucei nerandu?

jei vaikas alergiskas,pirmiausia turi issiaiskinti ar jis tinka,o pirkome kaimelyje pas bobute lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2011 05 13, 14:57)
jei vaikas alergiskas,pirmiausia turi issiaiskinti ar jis tinka,o pirkome kaimelyje pas bobute lotuliukas.gif

nepabandzzius nesuzinosi ,nes reik ar lopa det arba paragaut kad suzinot blush2.gif o va mergina uzvakar pieniu pasiskyne tai siandien jau astmos priepoli turim nezinau kaip elgtis as sioj srity dar zalia nemoku kovot.duodu salbutamolio pypke kas 4 val ir nuo kosulio tabletyte,ir inhaliuojames mineraliniu.svokstimas apsunkintas kvepavimas ir kosulys.man kovot ar jau vaziuot pas gyditojus?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Turiu klausimėlį - o Monkastą be recepto parduoda? Esmė tokia,kad jį mums išrašė kol kas tik vienam mėnesiui ir sakė paskui nebeduoti, gal nereikės, gal užteks tik mėnesiuko. Bet va jaučiu,kad be jo ne kas bus, nes tik su juo įveikėm kelis mėnesius trukusį bronchitą (vaikui tik 7 mėn.), o ir dabar dar kelis kart per dieną pakosti (nors dar tebegeria), va vieną vakarą nesugėrė, tai man toks vaizdas,kad kitą dieną daugiau pakosėjo (ar taip gali būti?). Ir šiaip toks jo kvėpavimas kaip su dusimu man nepatinka. Pulmonologė sakė dar nenori rašyti diagnozės - bronchinė astma, dar pažiūrės,kaip reagavo į Monkastą, tai liepė bandyt neduot po mėnesio. O jei vėl baisus bronchitas prasidės, tai kol pas šeimos gydytoją nueisim, tada duos siuntimą vėl pas pulmonologą, neaišku kada ten pavyks užsirašyti,tai kaip minimum dar dvi savaites reikės gyventi be Monkasto. Tai vat ir galvoju,jei matyčiau,kad ryškiai nutraukus pablogėjo, gal nupirkčiau, ar būtinas receptas? Nes stogas važiuoja pagalvojus jei vėl pora savaičių su bronchitu reiks kamuotis doh.gif

Vis skaitau, rašot,kad pavasarį daug kam pablogėjo dėl žydinčių augalų, vat ir galvoju,toks vaizdas kad maniškiui irgi tik dabar tas toks kvėpavimas apsaunkintas išlindo. Klausiau pulmonologės, sakė,kad per anksti dar tokiam mažam tokios alergijos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 05 14, 19:58)
Sveikos  4u.gif  Turiu klausimėlį - o Monkastą be recepto parduoda? Esmė tokia,kad jį mums išrašė kol kas tik vienam mėnesiui ir sakė paskui nebeduoti, gal nereikės, gal užteks tik mėnesiuko. Bet va jaučiu,kad be jo ne kas bus, nes tik su juo įveikėm kelis mėnesius trukusį bronchitą (vaikui tik 7 mėn.), o ir dabar dar kelis kart per dieną pakosti (nors dar tebegeria), va vieną vakarą nesugėrė, tai man toks vaizdas,kad kitą dieną daugiau pakosėjo (ar taip gali būti?). Ir šiaip toks jo kvėpavimas kaip su dusimu man nepatinka. Pulmonologė sakė dar nenori rašyti diagnozės - bronchinė astma, dar pažiūrės,kaip reagavo į Monkastą, tai liepė bandyt neduot po mėnesio. O jei vėl baisus bronchitas prasidės, tai kol pas šeimos gydytoją nueisim, tada duos siuntimą vėl pas pulmonologą, neaišku kada ten pavyks užsirašyti,tai kaip minimum dar dvi savaites reikės gyventi be Monkasto. Tai vat ir galvoju,jei matyčiau,kad ryškiai nutraukus pablogėjo, gal nupirkčiau, ar būtinas receptas? Nes stogas važiuoja pagalvojus jei vėl pora savaičių su bronchitu reiks kamuotis  doh.gif

Vis skaitau, rašot,kad pavasarį daug kam pablogėjo dėl žydinčių augalų, vat ir galvoju,toks vaizdas kad maniškiui irgi tik dabar tas toks kvėpavimas apsaunkintas išlindo. Klausiau pulmonologės, sakė,kad per anksti dar tokiam mažam tokios alergijos  blink.gif

Receptas nebūtinas, tik tada visą kainą mokėsit.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 05 14, 18:58)
Vis skaitau, rašot,kad pavasarį daug kam pablogėjo dėl žydinčių augalų, vat ir galvoju,toks vaizdas kad maniškiui irgi tik dabar tas toks kvėpavimas apsaunkintas išlindo. Klausiau pulmonologės, sakė,kad per anksti dar tokiam mažam tokios alergijos  blink.gif

Parašiau tau AŽ dėl MOnkasto 4u.gif
o dėl alergijų, tai man juokingi tie "per mažas" pasakymai.
mums kadangi ir vėliau pasitvirtino, tai pati alergologė paskui patvirtino kad jau 4 mėnesiukų alerginis buvo bėrimas vaikui, nuo žeidadulkių. nes ir paskui toks pats kartojosi. nors ir anksčiau sakydavo - kad "per maži žiedadulkių alergijom".

sakoma, kad tik nuo trijų metų tikrosios žeidadulkių alergijos prasideda, tai iš tikro taip panašiai mano vyresnėliui ir yr - anksčiau jos reikšdavosi visokiausiais netipiniais būdais, o dabar va nuo keturių metukų jau tipinė sloga ir čiaudulys, kaip ir "priklauso" biggrin.gif tai manau visas reikalas tame ir yr, kad iki trijų metukų labai sunku atpažinti sukėlėją, nes jo poveikis visai kitoks, nei tipiškam alergiškam suagusiajam...

ir beje, kieno bronchai jautrūs, tai ir be alergijų jautrumas yra - į dulkes, žiedadulkes ir visokius kitokius dirgiklius reaguoja.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 05 18, 14:21)
Parašiau tau AŽ dėl MOnkasto  4u.gif
o dėl alergijų, tai man juokingi tie "per mažas" pasakymai.
mums kadangi ir vėliau pasitvirtino, tai pati alergologė paskui patvirtino kad jau 4 mėnesiukų alerginis buvo bėrimas vaikui, nuo žeidadulkių. nes ir paskui toks pats kartojosi. nors ir anksčiau sakydavo - kad "per maži žiedadulkių alergijom".

sakoma, kad tik nuo trijų metų tikrosios žeidadulkių alergijos prasideda, tai iš tikro taip panašiai mano vyresnėliui ir yr - anksčiau jos reikšdavosi visokiausiais netipiniais būdais, o dabar va nuo keturių metukų jau tipinė sloga ir čiaudulys, kaip ir "priklauso"  biggrin.gif tai manau visas reikalas tame ir yr, kad iki trijų metukų labai sunku atpažinti sukėlėją, nes jo poveikis visai kitoks, nei tipiškam alergiškam suagusiajam...

ir beje, kieno bronchai jautrūs, tai ir be alergijų jautrumas yra - į dulkes, žiedadulkes ir visokius kitokius dirgiklius reaguoja.

Na jaunėliui BA diagnozuota, kai jam 11 mėnesių tebuvo. Kažkaip net abejonių nekilo, kad alerginio pobūdžio, nes baisus priepuolis buvo pernakvojus pas gimines bute, po to net reanimacijoj atsidūrėm. doh.gif O lygiai po metų mes vėl ten nakvojom ir vėl išvažiavom su baisiu paūmėjimu, tik jau apsėjom be ligoninės, nes turėjom visus reikalingus vaistus, tai pati sukontroliavau. Va tai ir per mažas... g.gif Gal tik tyrimai nelabai tiksliai parodytų alergenus, nors žiemą dariau - į žolių mišinį sureagavo, na ir tikrai, dabar visas pavasaris, kai žolės žydi, gyva bėda. Va ir šiandien visą kosintį ir bėgančia nosimi į darželį išvežiau, nors vakar buvo pas gydytoją - vaikas sveikas. doh.gif
Atsakyti
Sveiki gyvi,

seniai buvau pas jus uzsukus
skaitineju, ziuriu paumejimas , maniskei turbut ir del ziedadulkiu kazkas ne taip, jau kelis kartus turejom priepuoli ,bet nesmarku sukontroliavau su vaistais, bet vistiek greit suoliuosim pas pulmonologe, turbut neiseis mum vasara but be vaistu sad.gif
norejau paklausti, ar kuo nors stiprinat vaikuciu imuniteta ? tarkim citrocept plius kam nors pasiteisino?
Atsakyti
QUOTE(musonija @ 2011 05 19, 19:39)
Sveiki gyvi,

seniai buvau pas jus uzsukus
skaitineju, ziuriu paumejimas , maniskei turbut ir del ziedadulkiu kazkas ne taip, jau kelis  kartus turejom priepuoli ,bet nesmarku sukontroliavau su vaistais, bet vistiek greit suoliuosim pas pulmonologe, turbut neiseis mum vasara but be vaistu  sad.gif
norejau paklausti, ar kuo nors stiprinat vaikuciu imuniteta ? tarkim citrocept plius  kam nors pasiteisino?

Man nepasiteisino, kitiem, girdėjau labai gerai.

Atsakyti
Gal ir sutapimas, bet žiemos metu vaikui girdžiau Imunotrofina. Per visus tris menesius vaikas sirgo tik du kartus, ir labai lengvai, temperatūra laikydavosi max parą laiko, o po savaitės sirgimo keliaudavo į darželį. Nors šiaip jis be galo jautrus virusam. va balandžio mėnesį užklupo virusas, temperatūra iki 38.8 laikėsi beveik 6 paras, suūmėjusi astma sukėlė bronchitą, gydytoja jau manė kad plaučių uždegimas, nes baisūs karkalai plaučiuose buvo, tačiau krajo tyrimai nerodė jokio bakterinio uždegimo tik nedidelį virusą, todėl išsikapstėm be antibiotikų. Užteko Flexotide, Ventolino ir Fluditec sirupo karkalam suskystinti. Anksciau iki Imunotrofinos kas menesi beveik tokie virusai kankino, o va ją vartojan visą žiemą nieko panašaus nebuvo.
Papildyta:
Esu radus tokios informacijos kad masinis vitamino C vartojimas tik paskatina organizmo išsekimą. Jeigu šio vitamino yra per daug, jis išstumia vitaminus A ir B. Būtent vitaminas A „atsakingas“ už imunitetą ir ląstelių atkūrimą, o vitaminas C – už kapiliarų laidumą. Tačiau A vit irgi negalima perdozuoti. Saldumynai, tarp jų – ir medus, slopina B grupės vitaminus.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

mes kankinames su kosuliuku doh.gif Pries menesi skyre pulmonologe Monkasta, tai kazkokiu rimtesniu pokyciu tikrai nepastebejau g.gif mazajai kaip bego nosyte, taip ir tebebega, plius prisidejo kosuliukai, kiekvieno miegelio metu kokia valanda kosti negraziu kosuliu, o dienos metu ne karto nesukriuksi blink.gif Laukiam vel vizito pas pulmonologe, idomu ka ji apie tai pasakys unsure.gif
Atsakyti