Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(Liutasi @ 2011 09 21, 14:02)
Būtinai pranešiu kaip mums sekėsi. Šiaip pasakė, kad jeigu jis nors sučiaudės ji jo neims. Na kaip man vaiką su vidutine BA ir alergine sloga padaryti super sveiku, kad jai įtiktų, tai neįsivaizduoju.  g.gif
O rizika yra netgi ne pati narkozė, kaipo tokia, nes ji atpalaiduoja raumenis. Taigi bronchus irgi. Bėda tas kvėpavimo vamzdelis. Nes jis sudirgins kvėpavimo takus, o ten ir taip pastovus uždegimas. Kai jį ištraukinės gali prasidėti stiprus spazmas ir viskas visai užburkti. Čia, aišku pats baisiausias scenarijus, koks galėtų būti, tikimybė nėra didelė. Bet būtent šito ji ir bijo.
Aišku ji man to visko nepasakojo. Šitą sužinojau iš vienos pažįstams medikės, kurios vaikas irgi turi BA. Pašaliniams jie tokios informacijos neskleidžia.
Bet neoperuoti irgi negalima.  unsure.gif

o tai butinai turi intubuot. kitaip neimanoma narkozes padaryt. as aisku neisidemejau, bet man rods didziajam operuodami adenoidus vamzdelio nekiso.
bet ir operavom mes ne vaiku ligoninej, o santoruos, suaugusiu lor skyriuj, nes iki vaiku ligonines loru normaliai prisikast nesigavo, laiko laukti nebebuvo, nes klausa staigiai pradejo pareidinet ir nuvedem pas vyro kursioka lorista.
paleido namo ta pati vakara.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 09 21, 15:08)
o tai butinai turi intubuot. kitaip neimanoma narkozes padaryt. as aisku neisidemejau, bet man rods didziajam operuodami adenoidus vamzdelio nekiso.
bet ir operavom mes ne vaiku ligoninej, o santoruos, suaugusiu lor skyriuj, nes iki vaiku ligonines loru normaliai prisikast nesigavo, laiko laukti nebebuvo, nes klausa staigiai pradejo pareidinet  ir nuvedem pas vyro kursioka lorista.
paleido namo ta pati vakara.

Pas mus irgi tas pats, klausa pareidinėja. Ir smarkiai, nėr kada laukti. Kol aš kokiam KMUK ar Santaruose prieisiu... doh.gif Ir taip jau beveik pusę metų vis atidedam dėl ligų, gydytojų atostogų ir t.t. Šiaip ir sakė LORistė, kad jeigu viskas gerai, namo važiuosim tą patį vakarą. Bet kad ta anesteziologė nervus ištampė. O neintubuoti neina, visus su narkoze intubuoja, tik kad tą vamzdelį ištraukia prieš įleisdami tėvus, kai tik pradeda pats kvėpuoti išeidamas iš narkozės. Mums sakė, kad dvi valandas būsim laisvi, operacija pati tiek netrunka. Ai gal be reikalo nervus gadinuosi. Viskas bus gerai. Ryt prisijungsiu su gerom žiniom. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 09 21, 15:02)
Būtinai pranešiu kaip mums sekėsi. Šiaip pasakė, kad jeigu jis nors sučiaudės ji jo neims. Na kaip man vaiką su vidutine BA ir alergine sloga padaryti super sveiku, kad jai įtiktų, tai neįsivaizduoju.  g.gif
O rizika yra netgi ne pati narkozė, kaipo tokia, nes ji atpalaiduoja raumenis. Taigi bronchus irgi. Bėda tas kvėpavimo vamzdelis. Nes jis sudirgins kvėpavimo takus, o ten ir taip pastovus uždegimas. Kai jį ištraukinės gali prasidėti stiprus spazmas ir viskas visai užburkti. Čia, aišku pats baisiausias scenarijus, koks galėtų būti, tikimybė nėra didelė. Bet būtent šito ji ir bijo.
Aišku ji man to visko nepasakojo. Šitą sužinojau iš vienos pažįstams medikės, kurios vaikas irgi turi BA. Pašaliniams jie tokios informacijos neskleidžia.
Bet neoperuoti irgi negalima.  unsure.gif

Dabar suprantu kam man LORiste liepe pasiimti visus vaistus kuriuos geriam nuo alergijos ir astmos doh.gif

Skaiciau ir siurpas ejo nugara blink.gif na tai tik pats baisiausias scenarijus, mes tikekim paciais geriausiais mirksiukas.gif Labai lauksim ziniu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 09 21, 09:06)
Labas rytas. Rytoj Domantui operuos adenoidus. Mane taip prigąsdino anesteziologė pirmadienį. Matėsi, kad nenori su mūsų diagnoze apsiimti narkozės daryti.
Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai.  unsure.gif

Maziau nervu, operavomes kai buvo mazi, astma sunkios bukles, viskas ok. Operuoti du, su astmom, 2 m, keli menesiai tebuvo ir diagnuozata sunki astmos forma, jokiu pasaliniu poveikiu. Jei operuotu tonziles butu baisiau, o cia odenoidai, mama, maziau klausyk, jei mums kuriems nuolat reikia mediku pagalbos, operuojantis nebuvo nieko, manau jums tikrai nieko nebus nemalonaus. Laikykites, tai super lengva operacija, kartais pagalvoju, kad galetu ir be narkozes daryt, nezinia kas blogiau - baime vaikui, ar narkozes 20 min. g.gif g.gif Siaip ar taip, nesigasdinkit kieno laukia si operacija, viskas praeis sekmingai. Gaila, tik tiek , kad mums ji jokio pagerejimo nesuteike, kad ir kaip tikejausi verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2011 09 21, 21:00)
Maziau nervu, operavomes kai buvo mazi, astma sunkios bukles, viskas ok. Operuoti du, su astmom, 2 m, keli menesiai tebuvo ir diagnuozata sunki astmos forma, jokiu pasaliniu poveikiu. Jei operuotu tonziles butu baisiau, o cia odenoidai, mama, maziau klausyk, jei mums kuriems nuolat reikia mediku pagalbos, operuojantis nebuvo nieko, manau jums tikrai nieko nebus nemalonaus. Laikykites, tai super lengva operacija, kartais pagalvoju, kad galetu ir be narkozes daryt, nezinia kas blogiau - baime vaikui, ar narkozes 20 min.  g.gif  g.gif Siaip ar taip, nesigasdinkit kieno laukia si operacija, viskas praeis sekmingai. Gaila, tik tiek , kad mums ji jokio pagerejimo nesuteike, kad ir kaip tikejausi  verysad.gif  verysad.gif

anksciau ir operuodavo be narkozes,suduodavo tabletute kazkokia,ir vaikas sededavo kai girtas,isoperuodavo ir dvi valandas turejo ramei paguleti ,bet visi vaikuciai uzmikdavo mirksiukas.gif ,po 3 valandu ,jei nekraujuoja namo isleisdavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2011 09 22, 05:37)
anksciau ir operuodavo be narkozes,suduodavo tabletute kazkokia,ir vaikas sededavo kai girtas,isoperuodavo ir dvi valandas turejo ramei paguleti ,bet visi vaikuciai uzmikdavo mirksiukas.gif ,po 3 valandu ,jei nekraujuoja namo isleisdavo thumbup.gif

Mane penkiametę kai operavo, tai atsimenu prieš viską tik į užpakalį vaistų nuo skausmo suleido, o paskui kėdėj surišo su paklodėm ir ėmė mėsinėt. Iš to skausmo ir streso po operacijos vos ne traukuliai prasidėjo. Jau rinkčiaus geriau su narkoze...

Nepasisveikinau smile.gif Mano dvimetukui šviežia BA diagnozė, nors dar šiek tiek su klaustuku. Turi atopinį dermatitą, alerginį rinitą, o praeitą savaitę dėl rimto obstrukcinio bronchito ligoninėn buvom atgulę. Yra obstrukcinių turėjęs ir anksčiau, bet toli gražu ne tokių aršių, kaip šį kartą.
Atsakyti
Sveikos,

Turiu atliekamas dvi dezutes Monkastos, 4mg. Atiduodu, galioja iki siu metu 11 men. (berods visas 11men.taip pat ieina)
Rasykite i AZ, temos neseku, Vilnius
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 09 22, 11:37)
Mane penkiametę kai operavo, tai atsimenu prieš viską tik į užpakalį vaistų nuo skausmo suleido, o paskui kėdėj surišo su paklodėm ir ėmė mėsinėt. Iš to skausmo ir streso po operacijos vos ne traukuliai prasidėjo. Jau rinkčiaus geriau su narkoze...

Nepasisveikinau  smile.gif Mano dvimetukui šviežia BA diagnozė, nors dar šiek tiek su klaustuku. Turi atopinį dermatitą, alerginį rinitą, o praeitą savaitę dėl rimto obstrukcinio bronchito ligoninėn buvom atgulę. Yra obstrukcinių turėjęs ir anksčiau, bet toli gražu ne tokių aršių, kaip šį kartą.

tai gal pas mesininkus papuolus buvai blush2.gif ,brolio dukryte operavo irgi 5 metu,tai visa laika su ja buvau,jai dave kazkokia tabletyte,ir po 15 minuciu pasidare apsvaigus,net nesugebejo normaliai pasneketi,visa baime dingo lotuliukas.gif ,o po operacijos atveze su vezimuku ir liepe paguleti,dar klause ar skauda,tada butu vaistu suleide,bet ji jautesi gerai,neskaudejo ,tai uzmigo ,o kai pabudo apziurejo gydytoja ir isleido namo thumbup.gif ,na man buvo daugiau streso ,ir labai buvo jos gaila,nes man ligonine buvo kaip siaubo kambarys lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba diena,
ačiū visoms. Ši labai ilga diena pagaliau praėjo, viskas gerai, adenoidų nebėra, vaikas jau namie teliką spokso. Jokio astmos paūmėjimo, net nekostelėjo. thumbup.gif
Tik be reikalo mane prigąsdino ir tiek nervų prigadino ta prakeikta anesteziologė. Sutikčiau dabar, snukį išdaužyčiau. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 09 22, 17:51)
Laba diena,
ačiū visoms. Ši labai ilga  diena pagaliau praėjo, viskas gerai, adenoidų nebėra, vaikas jau namie teliką spokso. Jokio astmos paūmėjimo, net nekostelėjo.  thumbup.gif
Tik be reikalo mane prigąsdino ir tiek nervų prigadino ta prakeikta anesteziologė. Sutikčiau dabar, snukį išdaužyčiau.  unsure.gif

nu va saunuolis vaikutis,mamytei balioncikas 4u.gif ,isgerk arbatytes nervukus nuraminti ,dabar svarbu kad sekmingai praeitu gyjimas ir jokia bacila neprikibtu gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 22 rugsėjo 2011 - 19:15
QUOTE(Liutasi @ 2011 09 22, 18:51)
Laba diena,
ačiū visoms. Ši labai ilga  diena pagaliau praėjo, viskas gerai, adenoidų nebėra, vaikas jau namie teliką spokso. Jokio astmos paūmėjimo, net nekostelėjo.  thumbup.gif
Tik be reikalo mane prigąsdino ir tiek nervų prigadino ta prakeikta anesteziologė. Sutikčiau dabar, snukį išdaužyčiau.  unsure.gif

Dziaugiuosi del jusu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Dabar mum teks ta istverti, bet manau tai laikina rolleyes.gif o biuleteni po operacijos gali gaut nors vienas is tevu?
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 09 22, 21:07)
Dziaugiuosi del jusu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Dabar mum teks ta istverti, bet manau tai laikina rolleyes.gif o biuleteni po operacijos gali gaut nors vienas is tevu?

Mums nedavė. Tipo tik tam laikui kol ligoninėj gali duoti, bet aš tą dieną mamadienį pasiėmiau. O po to tipo reikia pas savo gydytoją kreiptis. O kai jai paskambinau, ji pasakė, kad man biuletenio duoti negali, kol negavo išrašo iš ligoninės. O kada jį atsiųs vienas D. žino. Spjoviau ir pasiėmiau savaitę atostogų.
Aišku jei būčiau žinojusi, kaip viskas susiklostys, atostogų nebūčiau ėmusi, nes ryt iš ryto vistiek lėksim pas gydytoją dėl mažiuko jis kažkokį pilvo virusą pasigavo. Temperatūra, viduriuoja. Taigi sėdėsiu su abiem vaikais. doh.gif

O jums sėkmės, kad viskas gerai praeitų. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutasi: 25 rugsėjo 2011 - 20:19