Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(SSDD @ 2011 09 16, 14:10)
mes irgi žinom, kuriems augalams, bet jų labai daug, aš neišravėsiu visų aplink esančių pievų ir neiškaposiu medžių. aplinkos neišvengsim. spėju, kad yra daug tokių alergenų kurių ir nenustatė niekas mums, nes pvz dabar vaikui tikrai blogai, nors nei beržai, nei ąžuolai, nei visokie motiejukai jau nebeaktyvūs. tai nežinau kas DAR taip veikia, bet veikia stipriai.
homeopatija aš tikiu, bet teoriškai mąstant tai tos pačios žolės, kurios mano vaiką alergina  doh.gif

kryzmines zoles veikia. Vyresneliui paskutini dusulio prieluoli sukele palergonijos. jos pasirodo padllos kryzmine reakcija su pelynu turi. kaip ir dar kruva visokiu augalu. tarkim morkos, saulegrazos ir pan. kazkur turejau sarasiuka iduota.
Atsakyti
Zinot, as dabar skaitau jusu pasisakymus ir galvoju, ar as negalejau mazytei sukelti alergines reakcijos padavusi Aflubin doh.gif Nes butent po tu vaistuku mum islindo slogyte g.gif po ko ir dusuliukas verysad.gif
Atsakyti
labas mamytes ir as jungiuosi i jusu buri.

Labai noriu gauti jusu patarimu, nes anksciau nebuvau susidurusi su sia liga ir net neisivaizduoju kaip su ja kovoti verysad.gif

Mano suneliui 2 metai ir 9 men. Mes jau antra karta susirgome obstrukciniu bronchitu ir abu kartus gulejom ligoninej.
Ligoninej padare tyrimus ir nustate, kad sergam bronchine astma ir turim alergija dulkiu erkutei.
Gydytoja susake visa informacija, bet jos tiek daug ir dar mediciniskais terminais, kad istikruju nelabai ka ir supratau. g.gif
Kaip suzinoti kokia mums tos astmos forma sunki ar lengva?
Alergija parode 5 (cia didele ar maza?)

Skaitineju jusu temele, bet ir cia nelabai ka suprantu schmoll.gif

Ar daznai pasireiskia tie priepuolei? Kas juos sukelia, ir ko reiktu vengti? Mums tarp priepuoliu buvo triju menesiu tarpas.

Istikruju esu pasimetusi, skaitau google straipsnius, bet kazkaip nieko konkretaus nerandu verysad.gif
Atsakyti
Labukas jungiuos prie jusu, gal kurios maziukas ja isaugo? nes maniskiui jau tuoj 12 bet niekaip be vaistu neisgyvenam doh.gif Daznai sako kad vaikai isauga astmas?
Atsakyti
Pasidarem siandien misria alergenu palete, dabar po savaiteles zinosim rezultatus ar kazkam vistik esam alergiskos doh.gif

Ir pagaliau mum paskyre data adenoidu salinimui, spalio 3 diena operuos maziuke jei viskas gerai verysad.gif

Rasiukas, astmos formos yra skiriamos pagal ligos pasidavima gydymui ir ziurima kaip daznai priepoliukai dusulio kartojasi unsure.gif Jei alergija parode erkutem, tai vadinasi jums reikia vengti visko, kur tos erkutes veisiasi, vaikas turi miegoti ne plunksninej patalynej, gydytojai rekomenduoja, kad namie nebutu kilimu, taip pat rekomenduoja daznai valyti dulkes ir panasus dalykai.

Agnmac, astma nera issaugama, ji yra tik uzmigdoma doh.gif
Atsakyti
Jus visos tikrai esat SUPERMAMOS thumbup.gif Skaitau sia tema senokai ir zaviuosi - kaip jus "istyrineje" sita liga, vaistus ir visus galimus ir imanomus budud kaip padeti vaikam 4u.gif
Mano mazyliui BA diagnozuota 0.5 metu (po keliu sunkoku obstrukciniu bronchitu).Vaistu prirase, pipke israse ir nieks nepasivargino paaiskint kas kaip...
Sunku buvo - istisiniai paumejimai,ligonines...Viena kart atgule i ligonine papuolem pas tokia energinga gydytoja,kuri pareiske "su tokia liga i ligonine negulama,vadinasi - jus nemokat gyvent su ja".Va tada atsivere akys,kad pati turiu mokytis gydyti vaika blink.gif Nulekem i Vilniu pas gydytoja Radziuniene,kuri labai geranoriskai isklause,patare , paskyre kitus vaistus t.t.Po to i alergologijos centra,padare meginius ant rankytes - i nieka nesuregavo.Dabar susiradom kita gydytoja savam mieste,vaika dispanserizavo,daznai lakstau ir sventai klausau jos nurodymu. Vasara dar atbunam sanatorijoj.Aisku - vaikas serga, bet dabar as jau ismokau pazinti kiekviena kostelejima ir iskart reaguoju.mums paumejimai visada prasideda sulig saltuoju sezonu.Vasara prabuvom be vaistu thumbup.gif Dabar nelaukdami paumejimo pradejom naudoti Eonic (anksciau gerem Singulair,po to Monkasta, bet gydytoja sake,kad nuo jo vaikas gali tapti neramus ir agresyvokas,tai pakeite i Eonic). Jei liga prasideda,iskart naudojam Ventolina ir Seretida (tik kaitaliojam ju dozes priklausomai nuo situacijos).Darem ir mix palete alergenu - niekam nealergiskas.Taigi - alergijos saltinis nenustatytas (tikrai alergiskas visokiems virusams,nes vos tik ka pasigaunam iskart komplikuojasi i BA).Sloga neserga niekada, bet nosyta "uzgulta" visada (visus metus), tai esant reikalui dar naudojam Nasonex. Galvoju ,gal pas mus ta BA lengviau pasidave valdoma,nei jusu varijantu.Bet ,kartojuosi, niekada neusiimu saviveikla ir del vaistu doziu klausau gydytojos (net tada kai vaikas atrodo jau visai sveikas,vaistu nenutraukiam ir nemazinam kol negaunu leidimo).Beldziu i medi 3 kartus - gal mes kaip nors susigyvensim mirksiukas.gif Sekmes ir stiprybes jums visoms,Mamkos - tikiu ,kad issikrapstysim kaip nors!!!! tiesa,gydytoja buvo uzsiminus,jei BA diagnozuota pakankamai anksti, tai berniukams ( kazkodel berniukams g.gif ) yra vilciu paauglystej pereit i lengva forma (t.y. uzmigdyt sita liga)
Atsakyti
Valatke 4u.gif
bet tai vat kad dažniau tokių gydytojų, na, ir aišku mamų, kurios įsiklauso į jų žodžių prasmę, kad ir sukeliančių šoką iš pradžių 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas. Rytoj Domantui operuos adenoidus. Mane taip prigąsdino anesteziologė pirmadienį. Matėsi, kad nenori su mūsų diagnoze apsiimti narkozės daryti.
Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 09 21, 10:06)
Labas rytas. Rytoj Domantui operuos adenoidus. Mane taip prigąsdino anesteziologė pirmadienį. Matėsi, kad nenori su mūsų diagnoze apsiimti narkozės daryti.
Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai.  unsure.gif

Na prasom palciau apie tai g.gif Del astmos nenori apsiimti del narkozes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 09 21, 13:34)
Na prasom palciau apie tai g.gif Del astmos nenori apsiimti del narkozes g.gif

Taip, dėl BA. Aišku nepasakė tiesiai kad neapsiims, bet davė aiškiai suprasti, kad labai nenori. Matyt pati atsisakyti teisės neturi, tai bandė priversti padaryti taip, kad atrodytų jog viskas mano iniciatyva daroma, o ji nusiplautų rankas. Vienu žodžiu pasijutau siaubingai.
Ir pulmonologė davė sutikimą operacijai, buvom pirmadienį, ir šeimos gydytoja, ir LOR. O anesteziologė pasakė, kad tipo ne joms narkozę daryti teks. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 09 21, 14:40)
Taip, dėl BA. Aišku nepasakė tiesiai kad neapsiims, bet davė aiškiai suprasti, kad labai nenori. Matyt pati atsisakyti teisės neturi, tai bandė priversti padaryti taip, kad atrodytų jog viskas mano iniciatyva daroma, o ji nusiplautų rankas. Vienu žodžiu pasijutau siaubingai.
Ir pulmonologė davė sutikimą operacijai, buvom pirmadienį, ir šeimos gydytoja, ir LOR. O anesteziologė pasakė, kad tipo ne joms narkozę daryti teks.  verysad.gif

Eina sau, lauksim atsiliepimu po operacijos doh.gif nes musu po nepilnu dvieju savaiciu laukia sis "malonumas", bet manes nieks neperspejo, kad del BA gali anesteziologai ragus rodyt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 09 21, 14:45)
Eina sau, lauksim atsiliepimu po operacijos doh.gif nes musu po nepilnu dvieju savaiciu laukia sis "malonumas", bet manes nieks neperspejo, kad del BA gali anesteziologai ragus rodyt blink.gif

Būtinai pranešiu kaip mums sekėsi. Šiaip pasakė, kad jeigu jis nors sučiaudės ji jo neims. Na kaip man vaiką su vidutine BA ir alergine sloga padaryti super sveiku, kad jai įtiktų, tai neįsivaizduoju. g.gif
O rizika yra netgi ne pati narkozė, kaipo tokia, nes ji atpalaiduoja raumenis. Taigi bronchus irgi. Bėda tas kvėpavimo vamzdelis. Nes jis sudirgins kvėpavimo takus, o ten ir taip pastovus uždegimas. Kai jį ištraukinės gali prasidėti stiprus spazmas ir viskas visai užburkti. Čia, aišku pats baisiausias scenarijus, koks galėtų būti, tikimybė nėra didelė. Bet būtent šito ji ir bijo.
Aišku ji man to visko nepasakojo. Šitą sužinojau iš vienos pažįstams medikės, kurios vaikas irgi turi BA. Pašaliniams jie tokios informacijos neskleidžia.
Bet neoperuoti irgi negalima. unsure.gif
Atsakyti