Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(Fedes @ 2011 08 25, 18:45)
zinok mes sloga N kartu pasimazinom, ir pradejom is dusuliu brist, kai nsutojom augalinius, tarp ju ir sinupreta vartot...
na, mumstiesigo akivaizdziai tik ilsinus vibreocilio begdavo nosis kaip upelis, arba sinupretu girdant prasidedavo enkotroliuojama sloga, visa gurgdavo net viduj.
o pakeitem cinnabsinu kai reikia.

Bet Cinnabsinas irgi augalinis, ten ežiuolė ir t.t. g.gif Nors aš šiaip irgi sinupretą mečiau, vis stebėdavausi kodėl maniškiam nepadeda. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lego76 @ 2011 08 27, 10:54)
sveikos  4u.gif
gal kam idomu bus, stai koki straipsni radau ;
Astma: kas sukelia ir kas apsaugo?
http://sveikatossalt...psaugo-338.html

aciu labai uz straipsni 4u.gif is jo padariau isvada, kad mes pradejom kosyti po to kai atsirado alergija, o ta alergija speju del pieno produktu, padidinta baltimu doze g.gif
tai gal ir paumino mum priepuolius g.gif
nors tyrimai neparode kad mes is maisto kazkam alergiski, po tyrimu praejo jau beveik pusantru metu, tai gal jau ir pasireiske sunui ta alergija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 08 29, 15:51)
Bet Cinnabsinas irgi augalinis, ten ežiuolė ir t.t. g.gif  Nors aš šiaip irgi sinupretą mečiau, vis stebėdavausi kodėl maniškiam nepadeda.  doh.gif

atrodo visas sudėtis skaitau doh.gif bet kadangi mums akivaizdžiai tinka, tai arba per mažas kiekis, arba mes galim naudot. ačiū už pastebėjimą, jau dabar kada reiks imunitetą stiprint, tai bandysim ežiuoles, visai neblogas atradimas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 08 29, 13:21)
Sveikos,
perskaiciau str tai net nusisypsojau, nes mes faktiskai nestumo metu ir po gimimo darem viska, kas pagal straipsni turetu mazinti astmos rizika - ir chemikalu nenaudojom, ir grynam ore daug buvom, o metus net gyvenom svariausiu vadinamam pasaulio mieste...jau nekalbu apie mityba ir t.t. smile.gif Buvom pas pulmonologe, liepe visai sumazint doze ir sake vaziuojant atostogu pasiimti antialerginius vaistus...as net nezinau kas tas yra, suminejo kad gali but ir Zyrtec ir Claritin ir net tavegilis - o tai kada juos duot g.gif  nejau pradejus koset??? Nes mes siaip pasireiskiancios alergijos neturim unsure.gif

Man gydytoja sakydavo paskutniniu metu duoti antialerginius sergant visom peršalimo ar kvėpavimo takų ligom. Nžn kaip ten veikia, tiksliau aiškino man, bet nemokėsiu paaiškint tikriausiai blush2.gif nes pvz. maniškei astma prasidėjo po ilgo periodo prasirgtų ligų...
Nžn vis dar ką daryt leist į daržą neleist. įdomu būtų jūsų daugiau ,kad pasisakytų kaip elgsitės? Aišku daug kas pasirinkimo turbūt neturi palikt namie. Nžn jei jai nebuvo jokių db kosulių nei reiškinių astmos ar verta profilaktiškai rudenį vėl purkšti Flixotide? g.gif
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2011 08 29, 23:59)
Man gydytoja sakydavo paskutniniu metu duoti antialerginius sergant visom peršalimo ar kvėpavimo takų ligom. Nžn kaip ten veikia, tiksliau aiškino man, bet nemokėsiu paaiškint tikriausiai blush2.gif  nes pvz. maniškei astma prasidėjo po ilgo periodo prasirgtų ligų...
Nžn vis dar ką daryt leist į daržą neleist. įdomu būtų jūsų daugiau ,kad pasisakytų kaip elgsitės? Aišku daug kas pasirinkimo turbūt neturi palikt namie. Nžn jei jai nebuvo jokių db kosulių nei reiškinių astmos ar verta profilaktiškai rudenį vėl purkšti Flixotide? g.gif

Maniškiai į darželį ėjo visą vasarą, taigi rugsėjį niekas nepasikeis. Bet Flixotide mes net nebuvom nustoję purkštis. Bijau... kol purškiam tol viskas visai nieko. Na ir gydytoja tam pritaria. Bandėm mes anksčiau visokiais būdais ir mažinti dozes ir nutraukinėti, iš karto prasideda nesąmonės. Aišku, kai ateis šaltas sezonas, tai vistiek neapsaugos, priepuoliai vistiek bus.
Vasara visada yra ramus periodas. Dažnai net monkastą leidžia toki metu nutraukti, bet rudenį vėl viskas prasideda iš naujo.
O dėl antialerginių dėkui, nepagalvojau kažkaip, o juk tikrai turėtų padėti.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 08 29, 20:37)
atrodo visas sudėtis skaitau  doh.gif bet kadangi mums akivaizdžiai tinka, tai arba per mažas kiekis, arba mes galim naudot. ačiū už pastebėjimą, jau dabar kada reiks imunitetą stiprint, tai bandysim ežiuoles, visai neblogas atradimas  bigsmile.gif

maniskiui eziuoles preparata gert alergologe buvo paskyrus. tai gal ner ji bais bloga zole.

priepuolius manajam aiskiai alergenai isprovokuoja. nors velgi, vienas buvo aiskus, pirmasis buvo salygotas plauciu uzdegimo. bet kadangi alergijos akivaizdzios, tai kol kas liekam ties sita versija ir tikimes, kad kaip nors pavyks susidorot. nes net ir tas joniniu priepuolis, nu blyn, nelabai as tikiu, kad tik tos kelios nupiepusios mamos palergonijos sukele. nes gi jos iki siol yra, iki siol zydi ir daugiau nebuvo. gal tiesiog susidejo dar ir koks lengvas virusiukas fone.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 08 30, 08:38)
maniskiui eziuoles preparata gert alergologe buvo paskyrus. tai gal ner ji bais bloga zole.

priepuolius manajam aiskiai alergenai isprovokuoja. nors velgi, vienas buvo aiskus, pirmasis buvo salygotas plauciu uzdegimo. bet kadangi alergijos akivaizdzios, tai kol kas liekam ties sita versija ir tikimes, kad kaip nors pavyks susidorot. nes net ir tas joniniu priepuolis, nu blyn, nelabai as tikiu, kad tik tos kelios nupiepusios mamos palergonijos sukele. nes gi jos iki siol yra, iki siol zydi ir daugiau nebuvo. gal tiesiog susidejo dar ir koks lengvas virusiukas fone.

eziuoles netgi labai geros, jei tik tinka smile.gif
na, odel versiju kas ir kaip... as manau mes isisukom i ligou sukuri nuo nevaldomos alergijos. kazkiek laiko, kol dar nelabai supratom kas ir kaip, ta nosis bego, paskui gal ir nebego, tik pakosedavo, o paskui sudejus su ziemos virusais gavos istisine liga ir komplikacijos.
dabar, tfu 3 k., kai jau daug maz nutuokiam kas alergizuoja, ir jei tik pamatos begancia nosi, tu vietu vengiam, tai visia neblogai sekas. aisku, neaisku kas bus ziema, na, bet ir nealergiski vaikai turi savo prasirgt, svarbu, kad nenusivarytume iki ligoniniu.
Atsakyti
Ačiū Liutasi už atsakymą.
O dėl ežiuolės sakot padeda? Įdomu kuriems padeda tada kam alergiški yra. Nes maniškei ežiuolė visai netinka baisios reakcijos būdavo. unsure.gif
Atsakyti
As savo didziajam duodu rudeni profilaktiskai Preventan Junior maisto papilda ax.gif Zinokit duodama nieko nesitikejau, bet jis jum labai labai padejo, tai dabar laukiu akciju ir vel pirksiu, nes praeita rudeni ir ziema, mano grazuolis tik pora kartu kosejo, o temperaturos neturejo ne karto (kad tik neprisikalbeciau) thumbup.gif

Atsakyti
mano dickis nuo 1 metuku istisai laringitais varydavo, tik vasara duodavo pailseti, siaip 3 sav serga, 2 sav sveikas ir vel is naujo. maziukas nuo metuku pradejo sirgti obstrukciniais bronchitais, per 6 men 7 kartus, jau su pediatre nezinojom ka daryti, nuejom pas alergologe ir prirase diagnoze astmos, pradejom gerti singulair + claritina, dabar monkasta + claritina, buvom pavasari iki fliuxotido daeje, bet vasarai palaipsniui viska nuemem, dabar tuoj bus menesis kai be vaistu gyvenam, bet ziuriu jau antra diena pakimes vaiksto, reiks jau vel matyt pradeti duoti... o dickiui pripazino alergine sloga...
Atsakyti
Mes siandien po komisijos verysad.gif Maziukei mano nustate lengva neigaluma doh.gif

Gal kuri esat su tuo susidure, noreciau suzinoti kas tokiam vaikuciui prilauso, kazkokios pasalpos, lengvatos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 09 01, 14:39)
Mes siandien po komisijos verysad.gif Maziukei mano nustate lengva neigaluma doh.gif

Gal kuri esat su tuo susidure, noreciau suzinoti kas tokiam vaikuciui prilauso, kazkokios pasalpos, lengvatos g.gif

http://www.socmin.lt....php?1806739362
va cia pastudijuok.
Atsakyti