Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(knielita @ 2011 08 01, 00:14)
Man irgi asmeniskai tie kosuliai iki panikos priveda, siandien grizom is sodo o vaikinas nuolatos koscioja, nebesuvokiu nuo ko  doh.gif refliuksas (nors geriam vaistus) astma, persalimas?  Blogiausia tai,kad apstojo kosuliai pries nepilna savaite, dabar vel, zilstu pries laika sad.gif
Kokio stiprumo naudojat jus flexotide? 125 ar 250? Musu flexotide 250 ir montelukasta teva  verysad.gif bet sunkiai mes labai, as pati neatrandu kaip padeti vaikui, kaip atpazinti astminius ir paprastus kosulius, kaip pagelbeti kad nebutu paumejimu  verysad.gif Gal pazabosim ta liga kada, reik tiketis...

Beje slbutamolis mums nepadeda purskiamas irgi, inhaliacijas darau labai daznai, bet tas jei yra teigiamas poveikis tai minimalus  verysad.gif Mums alergijas kraujas rode minimalias katei, suniui, triusiui, lateksui, motiejekui, kiaupienems ir kai kurioms medziu ziedadulkems. bet itariu mums ne alergija, nes supurskus salbutamoli nepalengveja vaikui sad.gif

Vuke, jei taip toliau jums tesis tai labai primena musu ligos eiga, mums po 4-o karto prednezolono pasiule susitvarkyti negalia, komisija patvirtino ir skyre ja, nors kaip man sake gydytojas siuo metu labai sugrieztinta tvarka skyrimo ir daugeliui jos nebesuteikia  ax.gif Todel manau kad musu atvejai tikrai ganetinai rimti ir sunkus yra, labai norisi tiktis, kad ismoksim kovoti su liga, nors pacioje pradzioje maniau, kad pazaboti ja seksis labai lengvai  verysad.gif  verysad.gif

Labai ir man primena verysad.gif kol kas turim 125mg. Turejom 50mg, kuri purksdavom 2k. Ar Jus nieko daugiau nesityret ir neieskojot, nes is tiesu skamba ziauriai - galbut kazkur kitur tu kosuliu ir dusuliu saknys pasleptos?
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 08 01, 10:02)
Labai ir man primena verysad.gif kol kas turim 125mg. Turejom 50mg, kuri purksdavom 2k. Ar Jus nieko daugiau nesityret ir neieskojot, nes is tiesu skamba ziauriai - galbut kazkur kitur tu kosuliu ir dusuliu saknys pasleptos?

Vieno ko nedarem, tai bronchoskopijos, bet ji kaip ir numatoma rudeni (as labai labai jos nenoriu, vs bandom atsideti). Visi kiti tyrimai atlikti nuo ko tik beimanoma. Alergenai istirti, CF atmesta tikimybe (nes mane kad tai visa ko priezastis), na zinok jau net nebezinau kiek esam buve ir kiek esam tyrimu atlike vaikams doh.gif Viena ka rad GERL, zodziu is dalies del daznu susirgimu ir kosuliu gali buti kalta si liga, patvirtino tai ir LOR. Bet viskas susideda i viena, ir paprastas prikibes virusas mums issaukia astmos paumejimus, priepuolius verysad.gif verysad.gif
Va dabar nuo vakar vakaro koscioja vaikis vis, nebesuvokiu nuo ko jis taip staiga pradejo loti verysad.gif verysad.gif Toks vaizdas, kad nebegalim niekur is namu isvaziuoti ir nuolat turiu buti karinej parengty, nes nebezinau kada ir nuo ko prasides astmos priepuoliai verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
gal kam reikia symbicort turbuhaler 160/4,5 mikrogramo/dozeje inhalecinai milteliai uz sutartine kaina:)
Atsakyti
Vuke, kaip jūs?

smagu matyt, kad temelė lėtai juda, tai matos, kad vasarą daug kam geriau.
mes pabuvom prie jūros. kaip ir tikėjomės, viskas puikiai,gyvenom bute, tai ten ir rūkančių kaimynų, ir pūkinės patalynės dėl kurios iš pradžių išsigandau, bet pasirodo visiškai jokios reakcijos g.gif labai puikiai paatostogavom, bet tik grįžom , dar į namus neįžengus, jau matau nosis nei iš šio nei iš to upeliu (tai irgi šiek teik naudos, reiškia lauke mūsų alergenai...) ir jau jaučiau krūtinytėj urzgimą kvėpuojant doh.gif na, bet tikiuosi sėkmingai adaptuosimės prie miesto dulkių, ir viskas bus gerai.

vat tik toks klausimas iškilo dėl tų pūkų, kurie buvo piktasis mūsų priešas, ar čia jautrumas jiems apmažėjo, ar tiesiog kai gerai plaučiai prasivalo jūros oru, dėl to nereagavo? g.gif pamatysim darželyje, ten dulkių erkučių sočiai, pradėsim lankyt nuo rugsėjo, ir bus eksperimento būdu patikrinta doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 08 06, 23:24)
Vuke, kaip jūs?

mes pabuvom prie jūros. kaip ir tikėjomės, viskas puikiai,gyvenom bute, tai ten ir rūkančių kaimynų, ir  pūkinės patalynės dėl kurios iš pradžių išsigandau, bet pasirodo visiškai jokios reakcijos  g.gif labai puikiai paatostogavom, bet tik grįžom , dar į namus neįžengus, jau matau nosis nei iš šio nei iš to upeliu (tai irgi šiek teik naudos, reiškia lauke mūsų alergenai...)  ir jau jaučiau krūtinytėj urzgimą kvėpuojant doh.gif na, bet tikiuosi sėkmingai adaptuosimės prie miesto dulkių, ir viskas bus gerai.

vat tik toks klausimas iškilo dėl tų pūkų, kurie buvo piktasis mūsų priešas, ar čia jautrumas jiems apmažėjo, ar tiesiog kai gerai plaučiai prasivalo jūros oru, dėl to nereagavo?  g.gif pamatysim darželyje, ten dulkių erkučių sočiai, pradėsim lankyt nuo rugsėjo, ir bus eksperimento būdu patikrinta doh.gif  doh.gif

Fedes, tikiuosi neisibegejo upeliai 4u.gif Mes kol kas labai gerai, bet ant vaistu. Manau savarankiskai pamazint doze ir stebet. Gydytoja kol kas atostogose. Linkejimai visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 08 06, 23:24)
Vuke, kaip jūs?

mes pabuvom prie jūros. kaip ir tikėjomės, viskas puikiai,gyvenom bute, tai ten ir rūkančių kaimynų, ir  pūkinės patalynės dėl kurios iš pradžių išsigandau, bet pasirodo visiškai jokios reakcijos  g.gif labai puikiai paatostogavom, bet tik grįžom , dar į namus neįžengus, jau matau nosis nei iš šio nei iš to upeliu (tai irgi šiek teik naudos, reiškia lauke mūsų alergenai...)  ir jau jaučiau krūtinytėj urzgimą kvėpuojant doh.gif na, bet tikiuosi sėkmingai adaptuosimės prie miesto dulkių, ir viskas bus gerai.

vat tik toks klausimas iškilo dėl tų pūkų, kurie buvo piktasis mūsų priešas, ar čia jautrumas jiems apmažėjo, ar tiesiog kai gerai plaučiai prasivalo jūros oru, dėl to nereagavo?  g.gif pamatysim darželyje, ten dulkių erkučių sočiai, pradėsim lankyt nuo rugsėjo, ir bus eksperimento būdu patikrinta doh.gif  doh.gif

Tikiuosi daugiau nebeblogėjo.
Mes į darželį su savo patalyne keliaujam, tai erkučių truputį mažiau gaunam. Nors dabar, kai eina vaikai į pamaininį darželį, patalynės nevežiau, tai jokio pablogėjimo nepastebėjau, nors dulkių erkutėm alergiški abu. Miega ant tų pūkinių pagalvių ir nieko. g.gif Tai nebežinau nuo ko čia priklauso...

Beje gal kas susidūrėt. Vyresnėliui turėtų operuoti adenoidus. Per ligas dar neištaikėm, dabar LOR gydytoja atostogauja. Tai netyčia sužinojau, kad astma sergančiam operacija labai pavojinga. Tipo, kai kvėpavimo vamzdelį kiša, o po operacijos ištraukia, gali visiškai užburkti gleivinė, nes ji ir taip nuo ligos susiaurėjusi, plius uždegimas ten pastovus, ir vaikas gali net mirti. Išsigandau dabar ir nežinau ką daryti, gal tegu su tais adenoidais gyvena. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 08 07, 14:27)
Mes į darželį su savo patalyne keliaujam, tai erkučių truputį mažiau gaunam. Nors dabar, kai eina vaikai į pamaininį darželį, patalynės nevežiau, tai jokio pablogėjimo nepastebėjau, nors dulkių erkutėm alergiški abu. Miega ant tų pūkinių pagalvių ir nieko.  g.gif Tai nebežinau nuo ko čia priklauso...

Beje gal kas susidūrėt. Vyresnėliui turėtų operuoti adenoidus. Per ligas dar neištaikėm, dabar LOR gydytoja atostogauja. Tai netyčia sužinojau, kad astma sergančiam operacija labai pavojinga. Tipo, kai kvėpavimo vamzdelį kiša, o po operacijos ištraukia, gali visiškai užburkti gleivinė, nes ji ir taip nuo ligos susiaurėjusi, plius uždegimas ten pastovus,  ir vaikas gali net mirti. Išsigandau dabar ir nežinau ką daryti, gal tegu su tais adenoidais gyvena.  unsure.gif

ačiū merginos, viskas gerai pas mus. tfu 3k...
tiesą sakant ir man vakar ne kas pačiai buvo, o šiandien gal drėgmės daugiau, kvėpavimas irgi susitvarkė.

anksčiau mažei buvo taip įsijautrinę, kad toj pačioj patalpoj negalėjo būti nei vilnos, nei pūkų, dabar man jausmas kad jautrumas ir sumažėjo, bet dėl visa ko saugau, nes ir taip užtenka tekančios nosies. prašysiu, kad pažymoj rašytų į darželį apie visas alergijas, kad paskui nebūtų nesusipratimų, kad "sergančią vedu". nes jei laukčiau, kada bus be slogos,tai per metus pora savaičių gal surinkčiau, ir 99% iš jų kai būnam prie jūros.

o dėl tų operacijų, tai prisiskaitėt manau mokslinės literatūros... būtinai akcentuokit gyd ir jie viską turi pažiūrėt patys ir nustatyti riziką. aš pati, kai dariau skrandžio tyrimą, nežinau , ar nuo jaudulio, ar nuo sudirginimo, bet irgi pajutau, kad bronchai paspazmavo, bet nedusau, priepolis neprasidėjo. tai kažkaip net nesureikšminau. aišku, vaikui kitaip, aš išklausyčiau kelių gyd nuomonę tuo klausimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 07 rugpjūčio 2011 - 21:44
QUOTE(Fedes @ 2011 08 07, 22:41)
ačiū merginos, viskas gerai pas mus. tfu 3k...
tiesą sakant ir man vakar ne kas pačiai buvo, o šiandien gal drėgmės daugiau, kvėpavimas irgi susitvarkė.

anksčiau mažei buvo taip įsijautrinę, kad toj pačioj patalpoj negalėjo būti nei vilnos, nei pūkų, dabar man jausmas kad jautrumas ir sumažėjo, bet dėl visa ko saugau, nes ir taip užtenka tekančios nosies. prašysiu, kad pažymoj rašytų į darželį apie visas alergijas, kad paskui nebūtų nesusipratimų, kad "sergančią vedu". nes jei laukčiau, kada bus be slogos,tai per metus pora savaičių gal surinkčiau, ir 99% iš jų kai būnam prie jūros.

o dėl tų operacijų, tai prisiskaitėt manau mokslinės literatūros... būtinai akcentuokit gyd ir jie viską turi pažiūrėt patys ir nustatyti riziką. aš pati, kai dariau skrandžio tyrimą, nežinau , ar nuo jaudulio, ar nuo sudirginimo, bet irgi pajutau, kad bronchai paspazmavo, bet nedusau, priepolis neprasidėjo. tai kažkaip net nesureikšminau. aišku, vaikui kitaip, aš išklausyčiau kelių gyd nuomonę tuo klausimu.

Tai kad ne, su medike viena šnekėjau, jos vaikas irgi BA serga, tikrai ne sunkesnės formos, nei maniškis, tai jam LOR atsisakė operaciją daryti. Ta pati, kuri mums darys, bet jos kaip ir kolegės, tai su ja ir šneka kita. ax.gif O ji man kaip ir draugė, tai viską ir atraportavo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 08 07, 15:10)
Fedes, tikiuosi neisibegejo upeliai 4u.gif  Mes kol kas labai gerai, bet ant vaistu. Manau savarankiskai pamazint doze ir stebet. Gydytoja kol kas atostogose. Linkejimai visoms 4u.gif

Vuke, kokius vaistukus pamazint norit savarankiskai?
ar gavai mano az? blush2.gif

QUOTE(Liutasi @ 2011 08 07, 15:27)
Mes į darželį su savo patalyne keliaujam, tai erkučių truputį mažiau gaunam. Nors dabar, kai eina vaikai į pamaininį darželį, patalynės nevežiau, tai jokio pablogėjimo nepastebėjau, nors dulkių erkutėm alergiški abu. Miega ant tų pūkinių pagalvių ir nieko.  g.gif Tai nebežinau nuo ko čia priklauso...

Beje gal kas susidūrėt. Vyresnėliui turėtų operuoti adenoidus. Per ligas dar neištaikėm, dabar LOR gydytoja atostogauja. Tai netyčia sužinojau, kad astma sergančiam operacija labai pavojinga. Tipo, kai kvėpavimo vamzdelį kiša, o po operacijos ištraukia, gali visiškai užburkti gleivinė, nes ji ir taip nuo ligos susiaurėjusi, plius uždegimas ten pastovus,  ir vaikas gali net mirti. Išsigandau dabar ir nežinau ką daryti, gal tegu su tais adenoidais gyvena.  unsure.gif

Dare mano abiems, vienas serga sunkia forma, tikrai nebuvo jokiu negalima. kadangi LOR zino visas bedas, pati kalbejosi su musu pulmonologe tai tikrai kuo puikiausiai zinojo musu situacija ir sudetinguma ligos ax.gif Beje, opreacija darem kai vaikams buvo 2,4 m. tad ir amzius dar prie rizikos priskiriamas. Lengva operacija, be salutiniu kazkokiu reiskiniu ax.gif
Papildyta:
fedes, juros oras labai tinkamas sergantiems BA, gal todel toks pagarejimas. Mums irgi kol prie juros viskas kaip ir ok ax.gif nors kosuliai suretejo, bet isliko g.gif O va parvaziavom ir vel verysad.gif verysad.gif atrodo nors imk ir gyvenk ten visa vasara, kad nors kiek sveikus vaikus islaikyt galetum doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2011 08 09, 11:17)
Dare mano abiems, vienas serga sunkia forma, tikrai nebuvo jokiu negalima. kadangi LOR zino visas bedas, pati kalbejosi su musu pulmonologe tai tikrai kuo puikiausiai zinojo musu situacija ir sudetinguma ligos  ax.gif Beje, opreacija darem kai vaikams buvo 2,4 m. tad ir amzius dar prie rizikos priskiriamas. Lengva operacija, be salutiniu kazkokiu reiskiniu ax.gif

Dėkui, nuraminot, grįš gydytoja iš atostogų derinsim naują operacijos laiką. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2011 08 09, 11:17)
Vuke, kokius vaistukus pamazint norit savarankiskai?
ar gavai mano az?  blush2.gif
fedes, juros oras labai tinkamas sergantiems BA, gal todel toks pagarejimas. Mums irgi kol prie juros viskas kaip ir ok  ax.gif nors kosuliai suretejo, bet isliko  g.gif O va parvaziavom ir vel  verysad.gif  verysad.gif atrodo nors imk ir gyvenk ten visa vasara, kad nors kiek sveikus vaikus islaikyt galetum doh.gif  doh.gif

Aga, aciu gavau, uzsikasiau darbais tik schmoll.gif
Antra diena flexotida tik vakarais supurskiu. Ziuresim. Dabar sodyboj, o ten visokiu zoliu, sienu, neaiskiu dulkiu ir kitokiu dirgikliu pilna.
Mums jura kazkaip nelabai...kiek buvom, tiek paumejom, tai ir nebevaziuojam. Gal sakau i kalnus reiks pamegint g.gif O jus laikykites 4u.gif Ar vartojat dabar vaistus?
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 08 10, 11:50)
Aga, aciu gavau, uzsikasiau darbais tik schmoll.gif
Antra diena flexotida tik vakarais supurskiu. Ziuresim. Dabar sodyboj, o ten visokiu zoliu, sienu, neaiskiu dulkiu ir kitokiu dirgikliu pilna.
Mums jura kazkaip nelabai...kiek buvom, tiek paumejom, tai ir nebevaziuojam. Gal sakau i kalnus reiks pamegint g.gif O jus laikykites 4u.gif  Ar vartojat dabar vaistus?

Nenutraukinek sitaip vaistu, nes as pernai lygiai kaip tu sitaip dariau, viena kart per para purskiau tai is gydytojos tokios pylos gavau verysad.gif verysad.gif Iseinama is vaistu tikrai ne sitaip schmoll.gif Pradzioj mazinama ju stiprumas ir iseinama per 2-3 men. tik 4u.gif
Mums sake kad galejo kazkiek ir toks nenormalus vaistu naudojimas itakoti tokia bukle, nes hormonai cia, juokaut nelabai galima su jais. gal geriau jus palaukit savo gydytojos ir zinai, abejoju ar jums rekomenduos mazinti vaistus, nes priepuoliai kartojasi, tikrai abejoju ar vaistus nuims g.gif g.gif

Mes su vaistais, buvom pas gydytoja tikrai nerekomendavo nei mazint dozes nei juos nuimti visai. jau pernai prisibandziau pati su vaistais pasizaisti, norisi tiketis, kad ne mano ekspermentai pablogino bukle verysad.gif verysad.gif
prie juros buvom, laai geras oras pasitaike prisizaide, prisimaude vaikinukai, bet kosuliukai isliko verysad.gif Matyt GERL, nors pati nebesuvokiu nuo ko verysad.gif Gydytoja sake nebekreipt demesio kol priepuolio nera, o as jau nebegaliu, fiksuoju kiekviena kosuliuka net pati to nenoredama doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 12 rugpjūčio 2011 - 19:28