QUOTE(kristinuv @ 2011 07 27, 18:31)
aciu visoms patariancioms.
kai paskaitau kokios baisios buna situacijos, kaip liudna.
Tik norejau parasyti, kad kiek kas man sake, tas ventolinas nera jau toks nekaltas vaistas. kad mazesniam vaikuciui, maximum 2-3 ipurskimai i diena. Tai nezinau ar tos extrines dozes pasiteisina. Nebent jau tikrai extra extra situacija.
Oi sekmes visoms.
mano kai nakti pradeda koseti, tai bandau isupti i antklode ir isnesu i lauka. siandien taip dariau, tai neisisiubavo kosulys. va ir eksperimentuoju. bet cia zinoma nekalbu apie paumejimus. cia tiesiog kasdienybe.
kai paskaitau kokios baisios buna situacijos, kaip liudna.
Tik norejau parasyti, kad kiek kas man sake, tas ventolinas nera jau toks nekaltas vaistas. kad mazesniam vaikuciui, maximum 2-3 ipurskimai i diena. Tai nezinau ar tos extrines dozes pasiteisina. Nebent jau tikrai extra extra situacija.
Oi sekmes visoms.
mano kai nakti pradeda koseti, tai bandau isupti i antklode ir isnesu i lauka. siandien taip dariau, tai neisisiubavo kosulys. va ir eksperimentuoju. bet cia zinoma nekalbu apie paumejimus. cia tiesiog kasdienybe.
Extrine situacija yra tada kai mazylis dusta arba kosuliai buna isvien ir vaikas per juos negali kvepuot, tada manau ir pasirinkimo nebelieka dvejojant ar geris tas salbutamolis ar ne. Aplamai nei vienas vaistas nera geris, bet bijant kad vaikas neuzdustu tenka ir jo, ir kitu vaistu griebtis. Tas susukimas ir isnesimas i lauka net ziemos metu ir musu bandytas. Laringito atveju jis labai padeda, astmos as sios ligos jau pradejau labai bijoti, nes nebesuvokiu kodel ir nuo ko ji paumeja ir kaip ja priverst nuslopt Bandyta daug visko, labai daug
QUOTE(Fedes @ 2011 07 27, 20:14)
o mes atradom žiemą loratadino sirupą, ir ką, pasirodo jo nebeveža į Lietuvą... o mums visokisu Zyrtekus reikdavo ištisai gert, o su Loratadinu pagaliau išėjom tiek, kad reikia tik vienkartinės dozės, kai gauna alergenų, ir viskas. ir šiaip tfu 3 k. viskas gerai vasarą, kad neprisišnekėt...
tai va, galvoju daba, ką daryt, ar tabletėm ekperimentuot, ar ieškot užsieny... dar turim likutį, bet kad ir galiojimas į pabaigą...
tai va, galvoju daba, ką daryt, ar tabletėm ekperimentuot, ar ieškot užsieny... dar turim likutį, bet kad ir galiojimas į pabaigą...
O jis pries alerginis yra? Mums zyrtex viena vieninteli karta buvo pagelbejes kai nuo alergines slogos buvo paumejimas, isgerus nueme paburkima matyt ir nuslopo kosuliai, bet tai buvo viena vieninteli karta tik.
QUOTE(Vuke @ 2011 07 27, 21:29)
Aciu uz patarimus, man tiesiog baisoka taip eksperimentuot...gerai kad susitvarkot be gydytoju. O siaip, ne nezinau kokia ligos forma ir is viso ar per du menesius ta forma gali taip pasunketi. Tik geguzes menesi lekem i ligonine su spazmais, paskui birzeli, iki tol nieko neturejom panasaus. Is viso dusuliai atsirado tik po gripo kovo menesi...nu vnz as tiesiog nesuvokiu kas per priezastys issaukia tuos pakosejimus, kosciojmus, paumejimus. Ir siaip nepamenu, kada ji visai nekosejo turbut sausi. O ligos istorijoje irasas - lengvos eigos bronchine astma...nu i k chiortu, o ligonineje beveik vienos esam.
Vuke, patys neekspermentuojam, bet griebiu vaika ir pas gydytojus, be ju zinios rnkos nekyla duoti hormonu,bet visad turiu geriamu po ranka, nes sunkiai valdoma ir musu liga, is lengvos perejo i sunkia Musu atveju gal lengviau nes turiu kontaktus tiek klinikose mus gydancios gydytojos, tiek pediatres. tad galiu skambintis ir nedarbo metu, konsultuotis, juolab jos apie mus viska detaliai zino, gal butent tai dar yra lengviau.
O jums bronchoskopijos nedare? Aplamai ka jums dare per ligonineje gulejimo dienas? Ar nepakeite vaistu i geriamus ar dar skiriami leidziami? Hormonai yra bjaurus tuo, kad ju metu labai nuslopinama imunine sistema ir labai lengvai pasigaunami virusai is aplinkos. Nors jei ligoninej daug ligoniuku nera tai bent kiek ramiau, kad maziau ir virusu.
Musu situacija irgi labai greitai pasunkejo sakyciau, kelis kartus net neitariau kad mums paumejimai, nes vaikas apsirges man kvepuodamas snioksdavo (kaip seni zmones), po keliu dienu praejo. O veliau kuo tolyn tuo linkmyn, isibegejo tas ligu kamuolys taip greitai kad nepajutau pati kaip prasidejo prednezolonai, kaip astmos priepuoliu atsirasdavo. Dabar gyvenu nuolatinej itampoj, menkiausias kosulys man per sirdi pereina.