Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(knielita @ 2011 07 22, 08:09)
Liezuvio galo manau jus patys gerai net nematysit, nebent patys praziodinsit vaika ir su sauksteliu apziuresit gerklyte, bet man asmeniskai tos saknies nelabai pavyksta atrasti  doh.gif  blush2.gif Bet BA gydytoja mums tai ne viena karta akcentavo, kaip ir LOR. Butent tai leido daryti prielaida kad vaikams refliuksas - situacija kai skranduko voztuvelis neuzsidaro ilnai ir skrandzio rugstys patenka i stemple ir gerklyte. butent tai kai pazeista gleivine greiciau prikimba visrusai, persalimai, butent tai gali provokuoti kosulius, gerkles paraudima ar net jos skausma. Pati turiu sia liga, musu seimoje tai paveldima, tai ape tai tikrai galiu paliudyti, kad pati vaikysteje buvau nuolatine ligoniuke gerkles ligomis, kosuliai sausi ir nuolat pripaisytas man faringitas. O pasirodo tuo metu GERL galejo nustatyti tik atlykus tyrimus, o jis maziems daromas tik su narkoze, dabar kiek gydytoja aiskino kokie 5 m. gydytojams LOR leidziama itarti sia liga be issamensniu skrandzio tyrimu, remiantis vien vaizdu ir pacientui pasireiskianciais simptomais.

Mums irgi vyresnėliui įtaria refliuksą, bet sakė, kad dar per mažas, kad tyrimus padaryt, kad įsitikinti. Liepė miegoti ant aukštesnės pagalvės, neduoti nieko aštraus, rūkyto ir t.t. kažkiek padeda. Matyt taip ir bus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2011 07 22, 07:09)
sausi ir nuolat pripaisytas man faringitas. O pasirodo tuo metu GERL galejo nustatyti tik atlykus tyrimus, o jis maziems daromas tik su narkoze, dabar kiek gydytoja aiskino kokie 5 m. gydytojams LOR leidziama itarti sia liga be issamensniu skrandzio tyrimu, remiantis vien vaizdu ir pacientui pasireiskianciais simptomais.

su tai nustatymais iš vaizdo, tai žinok turbūt gero profo reikia, nes man kai negalėjo pagydyt gerklės, pažiūrėjo LOR ir pasakė, kad tikrai GERL, kitaip ir nebus, išvardino krūvą simptomų ir kaip ten atrodo. mano šeimos gyd irgi taip pat pasirodė, vien dėl to paklausiau ir ėjau tirtis skrandžio, kad įrodyt, kad taip nėra, ir kad kitų prežasčių ieškotų, seniai žinojau, kad mano rūštingumas per žemas, man jį kas rytą kelt reik,kad virškint pradėtų. o iš kur tos rūgštys gerklėj tada... tai iš mano patirties tos GERL diagnozės be tyrimų gyd griebiasi, kai kitų paaiškinimų neranda... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 22 liepos 2011 - 08:02
QUOTE(Liutasi @ 2011 07 22, 07:45)
Mums irgi vyresnėliui įtaria refliuksą, bet sakė, kad dar per mažas, kad tyrimus padaryt, kad įsitikinti. Liepė miegoti ant aukštesnės pagalvės, neduoti nieko aštraus, rūkyto ir t.t. kažkiek padeda. Matyt taip ir bus.  g.gif

Mums skyre gydima, bet nuolatiniai pakosciojimai juos pradejus gerti tikrai nutruko g.gif Nes budavo nuolatinis kosulys ypac miegant, atrodo sveikas vaikas o kosuliai vis islenda g.gif Ir dbar buvom susirge, sugerem antibus, lyg turejo geret, o kosuliai baisiniai buvo, as panikuot pradejau jau ir prednezolona susiradau, nes itaraiau tik BA paumejima, bet kaip tycia dirbo musu gydytoja priemime tadien, nulekem pas ja. apziurejo, sako jokia ne astma si karta, o kosuliai baisiniai, is proto ejau. Prirase vaistu vel nuo skrandzio. Bet pas mus seimoje sis refliuksas paeldimas, nes serga mano tetis, senelis sirgo, as pati sergu ir tikrai tikiu kad ir vaikams gali buti ax.gif

QUOTE(Fedes @ 2011 07 22, 08:01)
su tai nustatymais iš vaizdo, tai žinok turbūt gero profo reikia, nes man kai negalėjo pagydyt gerklės, pažiūrėjo LOR ir pasakė, kad tikrai GERL, kitaip ir nebus, išvardino krūvą simptomų ir kaip ten atrodo. mano šeimos gyd irgi taip pat pasirodė, vien dėl to paklausiau ir ėjau tirtis skrandžio, kad įrodyt, kad taip nėra, ir kad kitų prežasčių ieškotų, seniai žinojau, kad mano rūštingumas per žemas, man jį kas rytą kelt reik,kad virškint pradėtų. o iš kur tos rūgštys gerklėj tada... tai iš mano patirties tos GERL diagnozės be tyrimų gyd griebiasi, kai kitų paaiškinimų neranda... sad.gif

Na taip, nezinodami ko griebtis jie skiria vaistu ir ziuri ar pades doh.gif Bet ir tu tyrimu nesinori kruvas pridaryt vaikams, ypac tu kur su narkoze daromos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 22 liepos 2011 - 10:10
Labai labai aciu visoms parasiusioms. sianakt vaikas miegojo kaip uzmustas, tik as vis klausiau kvepavimo, lyg truputi ilgesnis iskvepimas man atrode, gal ir krutinyte taip sutrukcioja iskvepiant, jei aiskiai issireiskiu. Bet diena tikrai super viskas. Atsiveziau i kaima ir savo patalus, visas sofas valiau kiek galejau, bet vis tiek ir uzuolaidos ir tapetai juk seni. ir namas gyvenamas tik vasara. na ziuresiu kaip cia seksis toliau. Nes istikro tai cia rojus vaikams, visa diena lauke.
man irgi keisti tie kosuliai pasirode, iskart labai slapiai kosti, su priepuoliais lyg uzspringimo ir ziaugciojimo, gal koki pusvalandi nakti. O toliau viskas gerai, diena irgi puikiai, tfutfutfu.
tai kol kas sakiau dar paduosiu kelias dienas aerius, ir atves vyras siandien zirniukas jam prirasytus homeopatinius, ziuresim .
Tikrai labai labai aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O mes vel ligoninej...nesuvokiu as dar sitos ligos iki galo ir nesugaudau nuo ko tas vaikas uzsispazmuoja. Blogiausia, kad paumejimai tokie, jog be ligoniniu neishsisukam. Ir dar vasara verysad.gif Kaip jus atskiriat, kada prasideda paumejimas...gal durnas klausimas, bet as nesugaudau ar ji siaip paciaudi, siaip pakosti, ar persalo, ar suerzino kazkas bronchus. Siaip iki sio pavasario net nezinojau, kad per biesas dusuliai, o dabar toks jausmas, kad tik progresuojam, bet nestabilizuojam jos ligos eigos. Gal tiesiog nemokam su ja gyvent
Atsakyti
vuke, uzjauciu del ligonines. as tai atsisakau i ja vaziuoti. Kai dickiui buvo viena karta blogai tikrai, atvaziavo greitoji, suleido hormonu kazkokiu ir paskui pagerejo per nakti. Maziui irgi karta buvo blogai tikrai - tai taip pat elgiausi, nes ligonine mane tai isbalansuoja visiskai. Bet kiekvienas atvejis skirtingas. Stiprybes ir sveikatytes 4u.gif

mamytes noriu paklausti. ka reiskia tie nakti uzeinantys kosuliai? maniskiui uzeina nakti nei is sio nei is to, pakosti koki 20 min ir miega toliau. is pradziu apie 2 val nakties, siandien apie 5 val ryto.
niekaip neapsisprendziu ar isvaziuoti is kaimo. gal bandyt palapine pirkti, labai jau vaikams gamtoje gera, bet nesinori prisizaisti, jei tai pavojingas dalykas. nes del to kosulio, tai galima butu isgyventi, bet gal jis ka blogo reiskia/
Diena nepastebiu jokiu blogu pozymiu. nesuprantu.
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2011 07 26, 14:37)
vuke,  uzjauciu del ligonines. as tai atsisakau i ja vaziuoti. Kai dickiui buvo viena karta blogai tikrai, atvaziavo greitoji, suleido hormonu kazkokiu ir paskui pagerejo per nakti. Maziui irgi karta buvo blogai tikrai - tai taip pat elgiausi, nes ligonine mane tai isbalansuoja visiskai. Bet kiekvienas atvejis skirtingas. Stiprybes ir sveikatytes 4u.gif
mamytes noriu paklausti. ka reiskia tie nakti uzeinantys kosuliai? maniskiui uzeina nakti nei is sio nei is to, pakosti koki 20 min ir miega toliau. is pradziu apie 2 val nakties, siandien apie 5 val ryto.
niekaip neapsisprendziu ar isvaziuoti is kaimo. gal bandyt palapine pirkti, labai jau vaikams gamtoje gera, bet nesinori prisizaisti, jei tai pavojingas dalykas. nes del to kosulio, tai galima butu isgyventi, bet gal jis ka blogo reiskia/
Diena nepastebiu jokiu blogu pozymiu. nesuprantu.
aciu  4u.gif

gaL nuo sauso oro pakosti g.gif ,as tada duodu atsigerti ,ir greitai nurimsta kosulys mirksiukas.gif manau buk tu tam kaime ,lai vaikai dziaugiasi grynu oru thumbup.gif
mano suneliui jei alergizuoja kas,tai jis prie kosulio dar ir ciaudeja,tada nieko nelaukiu,ir duodu vaistukus nuo alergijos,tada astma neisisiauteja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2011 07 26, 15:37)
vuke,  uzjauciu del ligonines. as tai atsisakau i ja vaziuoti. Kai dickiui buvo viena karta blogai tikrai, atvaziavo greitoji, suleido hormonu kazkokiu ir paskui pagerejo per nakti. Maziui irgi karta buvo blogai tikrai - tai taip pat elgiausi, nes ligonine mane tai isbalansuoja visiskai. Bet kiekvienas atvejis skirtingas. Stiprybes ir

Aciu...bandom laikytis, nes man ligonine visom prasmem yra totalus pravalas - as is jos isvaziuoji be jokio optimizmo. O dar durniau jauciuosi, kad nesuvokiu ligos, nesugebu atpazinti nuo ko, kodel, kada ji ima koseti...paumeja mums nerealiai greitai - ryte koseja, o po pietu jau nebegali kvepuoti. Toks jausmas kad niekur negalim pajudeti toliau nuo ligonines. O gydytoja, kai prasau, jog israsytu vaistu, kuriais ishsigelbetume namie, aiskina, kad prie paumejimu be ligonines neishsisuksim...sh...Del jusu pakosejimu - mums taip pat tokie buna, nei is sio nei is to...viena nakti gali ramiai miegot, kita nakti kosciojam, ypac, jei pabundam ant puodo eiti.

QUOTE(grazina37 @ 2011 07 27, 07:04)
gaL nuo sauso oro pakosti g.gif ,as tada duodu atsigerti ,ir greitai nurimsta kosulys  mirksiukas.gif manau buk tu tam kaime ,lai vaikai dziaugiasi grynu oru thumbup.gif
mano suneliui jei alergizuoja kas,tai jis prie kosulio dar ir ciaudeja,tada nieko nelaukiu,ir duodu vaistukus nuo alergijos,tada astma neisisiauteja blush2.gif

Kokius vaistukus duodat? Mes kaip ir dar neisitikine, jog jai alergine astma, nes kvepuojamas ventolinas nepadeda, tik skystas arba tik leidziami hormonai.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 07 26, 08:54)
O mes vel ligoninej...nesuvokiu as dar sitos ligos iki galo ir nesugaudau nuo ko tas vaikas uzsispazmuoja. Blogiausia, kad paumejimai tokie, jog be ligoniniu neishsisukam. Ir dar vasara verysad.gif Kaip jus atskiriat, kada prasideda paumejimas...gal durnas klausimas, bet as nesugaudau ar ji siaip paciaudi, siaip pakosti, ar persalo, ar suerzino kazkas bronchus. Siaip iki sio pavasario net nezinojau, kad per biesas dusuliai, o dabar toks jausmas, kad tik progresuojam, bet nestabilizuojam jos ligos eigos. Gal tiesiog nemokam su ja gyvent

Vuke, pas jus panasu i tai kad labai sunki ligos forma, ar nesiule negalios jums?
Musu visi atvejai buvo namie, issisukom nuo ligonines, bet asaru ir streso man nemazai kainavo. Visu pirma pas mus atsiranda labai greitai daznejantis sausas priepuolinis kosulys. Jei sis ima dazneti ir vaikas man koscioja kas minute as praktiskai pradedu duoti prednezolona. Jei tik imanoma pradejus koscioti iskart uz vaiko ir vezu pas gydytoja, pas savo pediatre arba i klinikas pas pulmonologe. Jei negalim skambinames ir konsultuojames. Pati zinoma hormonu nebruku is lempos. geriami vaistai spazmus nuima per para tik, bet pagerejimas jauciamas jau po poros valandu, lengvas jis.
Dar atpazinti astma gali is salbutamolio extrines dozes. 3 ipurskimai kas 8 sek. po 20 min. vel trys ir dar po 20 min. vel 3 ipurskimai. Sitai turetu nors kiek apraminti astma. bet griebtis viso sito jau reikia tada kai tikrai labai negerai vaikui.
Toliau pradejus koscioti imu inhaliatoriu ir garinu fiz. skysti. kazkiek atidrekina takus, darau ilgai ir daznai. jei labai smarkus kosuliai lasinu adrenalino, tai labiau tinkamas prie laringito, bet buna pagereja mums siek tiek, ne visuomet suveikia, kartais tik.
Dar duodu zyrteka gerti.

Zinau, kad yra vaistai rusu laikais naudoti,kad suduodi tabletyte ir extra atpalaiduoja spazmus. Prasiau gydytojos israsyti recepta, bet jie LT neregistruoti, galima gauti tik jei tikrai pripazintas butinu, bet musu pulmonologe uzdraue apie ji galvot, pediatre pabijojo rasyt, o perejusi is rusijos prekiaujanciais vaistais negavau jo, ir sake vargu ar atves jo verysad.gif Ta tablete extra atveju, kad vaikas neuzdustu...

Stiprybes tau, as puikiai zinau ka reiskia kosulys sad.gif Menkiausias kostelejimas mane ismusa is veziu, nors aplinkiniai skaito, kad neturiu apie ka daugiau galvoti, todel ir seku kiek kas kartu sukosciiojo.
Papildyta:
kristinuv, na nera pas jus tragiska padetis, jei mazylis jauciasi gerai tai ir bukit kaime. kosulio metu duok atsigerti arba pursk salbutamolio. Mano sveiki atrodo, o va net namie pakaitom nakti kosti sad.gif Jau net nezinau ar yra naktis rami buvus kada verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
aciu visoms patariancioms.
kai paskaitau kokios baisios buna situacijos, kaip liudna.
Tik norejau parasyti, kad kiek kas man sake, tas ventolinas nera jau toks nekaltas vaistas. kad mazesniam vaikuciui, maximum 2-3 ipurskimai i diena. Tai nezinau ar tos extrines dozes pasiteisina. Nebent jau tikrai extra extra situacija.
Oi sekmes visoms.
mano kai nakti pradeda koseti, tai bandau isupti i antklode ir isnesu i lauka. siandien taip dariau, tai neisisiubavo kosulys. va ir eksperimentuoju. bet cia zinoma nekalbu apie paumejimus. cia tiesiog kasdienybe. 4u.gif
Atsakyti
o mes atradom žiemą loratadino sirupą, ir ką, pasirodo jo nebeveža į Lietuvą... o mums visokisu Zyrtekus reikdavo ištisai gert, o su Loratadinu pagaliau išėjom tiek, kad reikia tik vienkartinės dozės, kai gauna alergenų, ir viskas. ir šiaip tfu 3 k. viskas gerai vasarą, kad neprisišnekėt...
tai va, galvoju daba, ką daryt, ar tabletėm ekperimentuot, ar ieškot užsieny... dar turim likutį, bet kad ir galiojimas į pabaigą...
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2011 07 27, 16:34)
Vuke, pas jus panasu i tai kad labai sunki ligos forma, ar nesiule negalios jums?
Musu visi atvejai buvo namie, issisukom nuo ligonines, bet asaru ir streso man nemazai kainavo. Visu pirma pas mus atsiranda labai greitai daznejantis sausas priepuolinis kosulys. Jei sis ima dazneti ir vaikas man koscioja kas minute as praktiskai pradedu duoti prednezolona. Jei tik imanoma pradejus koscioti iskart uz vaiko ir vezu pas gydytoja, pas savo pediatre arba i klinikas pas pulmonologe. Jei negalim skambinames ir konsultuojames. Pati zinoma hormonu nebruku is lempos. geriami vaistai spazmus nuima per para tik, bet pagerejimas jauciamas jau po poros valandu, lengvas jis.

Aciu uz patarimus, man tiesiog baisoka taip eksperimentuot...gerai kad susitvarkot be gydytoju. O siaip, ne nezinau kokia ligos forma ir is viso ar per du menesius ta forma gali taip pasunketi. Tik geguzes menesi lekem i ligonine su spazmais, paskui birzeli, iki tol nieko neturejom panasaus. Is viso dusuliai atsirado tik po gripo kovo menesi...nu vnz as tiesiog nesuvokiu kas per priezastys issaukia tuos pakosejimus, kosciojmus, paumejimus. Ir siaip nepamenu, kada ji visai nekosejo doh.gif turbut sausi. O ligos istorijoje irasas - lengvos eigos bronchine astma...nu i k chiortu, o ligonineje beveik vienos esam.
Atsakyti