QUOTE(Vuke @ 2011 07 26, 08:54)
O mes vel ligoninej...nesuvokiu as dar sitos ligos iki galo ir nesugaudau nuo ko tas vaikas uzsispazmuoja. Blogiausia, kad paumejimai tokie, jog be ligoniniu neishsisukam. Ir dar vasara
Kaip jus atskiriat, kada prasideda paumejimas...gal durnas klausimas, bet as nesugaudau ar ji siaip paciaudi, siaip pakosti, ar persalo, ar suerzino kazkas bronchus. Siaip iki sio pavasario net nezinojau, kad per biesas dusuliai, o dabar toks jausmas, kad tik progresuojam, bet nestabilizuojam jos ligos eigos. Gal tiesiog nemokam su ja gyvent
Vuke, pas jus panasu i tai kad labai sunki ligos forma, ar nesiule negalios jums?
Musu visi atvejai buvo namie, issisukom nuo ligonines, bet asaru ir streso man nemazai kainavo. Visu pirma pas mus atsiranda labai greitai daznejantis sausas priepuolinis kosulys. Jei sis ima dazneti ir vaikas man koscioja kas minute as praktiskai pradedu duoti prednezolona. Jei tik imanoma pradejus koscioti iskart uz vaiko ir vezu pas gydytoja, pas savo pediatre arba i klinikas pas pulmonologe. Jei negalim skambinames ir konsultuojames. Pati zinoma hormonu nebruku is lempos. geriami vaistai spazmus nuima per para tik, bet pagerejimas jauciamas jau po poros valandu, lengvas jis.
Dar atpazinti astma gali is salbutamolio extrines dozes. 3 ipurskimai kas 8 sek. po 20 min. vel trys ir dar po 20 min. vel 3 ipurskimai. Sitai turetu nors kiek apraminti astma. bet griebtis viso sito jau reikia tada kai tikrai labai negerai vaikui.
Toliau pradejus koscioti imu inhaliatoriu ir garinu fiz. skysti. kazkiek atidrekina takus, darau ilgai ir daznai. jei labai smarkus kosuliai lasinu adrenalino, tai labiau tinkamas prie laringito, bet buna pagereja mums siek tiek, ne visuomet suveikia, kartais tik.
Dar duodu zyrteka gerti.
Zinau, kad yra vaistai rusu laikais naudoti,kad suduodi tabletyte ir extra atpalaiduoja spazmus. Prasiau gydytojos israsyti recepta, bet jie LT neregistruoti, galima gauti tik jei tikrai pripazintas butinu, bet musu pulmonologe uzdraue apie ji galvot, pediatre pabijojo rasyt, o perejusi is rusijos prekiaujanciais vaistais negavau jo, ir sake vargu ar atves jo
Ta tablete extra atveju, kad vaikas neuzdustu...
Stiprybes tau, as puikiai zinau ka reiskia kosulys
Menkiausias kostelejimas mane ismusa is veziu, nors aplinkiniai skaito, kad neturiu apie ka daugiau galvoti, todel ir seku kiek kas kartu sukosciiojo.
Papildyta:
kristinuv, na nera pas jus tragiska padetis, jei mazylis jauciasi gerai tai ir bukit kaime. kosulio metu duok atsigerti arba pursk salbutamolio. Mano sveiki atrodo, o va net namie pakaitom nakti kosti
Jau net nezinau ar yra naktis rami buvus kada