Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 11 tema

QUOTE(Fedes @ 2011 06 23, 11:24)

man pulmonologė ir alergologė abi sakė, kad kadangi mums padeda ventolinas, tai greičiausiai alerginės kilmės astma, ir, kaip suprantau, dažniau būna kad jis nepadeda, kai astma nealerginė. čia nebūtina jums tinka, bet tiesiog prisiminiau, kai parašėt...

Sita ir man yra sake, su pirmu vaiku, tai ventolinas labai padedavo mums, su antru - dar tik aiskinuosi. O kaip Jus manot, grizau is alergolu, su diagnoze alergija erkutems dulkiu. ir puoliau patalus keisti, viska plauti, ciuzinius valyti. ar galejo tai kazkaip ialergizuot vaika, nes man atrodo jis pradejo taip tankiai kvepuoti su pailgintu iskvepimu, na grynai kaip astminis kvepavimas, jau maniau - prasideda, bet per nakt kazkaip ir aprimo. Ryte dar buvo temperatura pakilus, bet kosuliai nesustiprejo ir viskas kazkaip baigesi laimingai.
tai ar cia galejo sureaguot i visas musu dulkes pakeltas, ar tiesiog sutapimas.
jau man paranoja...
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2011 06 25, 22:18)
Sita ir man yra sake, su pirmu vaiku, tai ventolinas labai padedavo mums, su antru - dar tik aiskinuosi. O kaip Jus manot, grizau is alergolu, su diagnoze alergija erkutems dulkiu. ir puoliau patalus keisti, viska plauti, ciuzinius valyti. ar galejo tai kazkaip ialergizuot vaika, nes man atrodo jis pradejo taip tankiai kvepuoti su pailgintu iskvepimu, na grynai kaip astminis kvepavimas, jau maniau - prasideda, bet per nakt kazkaip ir aprimo. Ryte dar buvo temperatura pakilus, bet kosuliai nesustiprejo ir viskas kazkaip baigesi laimingai.
tai ar cia galejo sureaguot i visas musu dulkes pakeltas, ar tiesiog sutapimas.
jau man paranoja...
aciu 4u.gif

neparanoja, aišku kad pakeli visas dulkes.
geriausia, kai tik yra galimybė kad vaiko nebūtų šalai, kai tvarkais, ir po to patalpas išplaut drėgnai ir gerai išvėdint.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 06 23, 11:08)
na, mes irgi nori nenori prisijungėm prie sergančių  doh.gif nežinau, iš kur pas mane ta ramybė, bet kažkaip manau prasirgsim ramiai, nors ir spazmai buvo prasidėję, ir vienu metu jau galvojau į laringitą pereisim, bet jokių vaistų neduodu, inhaliuojamės ir šildomės su lempa, geria labai daug skysčių ir žiūriu net temperatūros mušt nereik, pati krenta. tfu 3 k.
o jums tinka druska? maniškei tie kvėpavimai su druskos tirpalu per stiprūs, aš namie inhaliuoju tik vandenį arba laaabai silpną drus tirpalą. kitaip irgi paūmina kosulius. į druskų kambarius dar net nebandėm, bet manau ir nebandysim artimiausiu metu, čia gal vyresniems labiau tiktų?...

kosulys atsiranda nuo dirginančių kvapų ir dulkių, alergenų, streso ar fizinio krūvio. daug kas sukelia, o jei organizmas įsiaudrinęs, tai jau ir atrodo be jokios priežasties. mums bent jau kai išsigydom, tada būna aišku aks nuo ko, kai paūmėjimai -tai atrodo nuo visko ir be jokių priežasčių.

šiaip astminis kosulys yra sausas, spaziminis, toks dirginantis, kai sunku nustot. arba jie oro trūkumu pasireiškia, ir tada jau nebe kosėji labiau, o žiaugčioji, bandydamas įkvėpt, vaikams būna vėmimai kartu, nes bronchai arti ir sudirgina skrandį.

o dėl kosulio naktimis ir čiaudulio rytais - kokai jūsų patalynė ir miegamojo aplinka? net jei nealergiška, kol astma tokioj stadijoj kaip pas jus, viskas dirgina ir ligą gilina. aš pvz kurį laiką negalėjau miegoti net ant antialerginio čiužinio, tiesigo jausdavau, kaip dulkėm kvėpuoju ir sprigstu, reikdavo būtinai kloti apsauginę paklodę, su viena gumine puse, kuri nieko nepraleidžia. jokių pūkinių - vilnonių daiktų kambary, kuo mažiua paskritai "skudurų", mums bent jau geriausiai kokybiška sintepono patalynė ir medvilniniai užvalkalai, dažnai skalbiami, ir visa patalynė vėdinama. taip pat skalbiu ir pagalves, antklodes rečiau, bet irgi skalbiu. čižinius profilaktiškai vėdinu dideliam šaltyje ar ant saulės kaitros.

Mes jau ir ligoninej spejom pabut, duso ir kosciojo istisai, bet tik suleido detoksimizona, pakvepavo adrenalinu, ventolinu ir nueme kaip ranka - visa nakti ismiegojo, o vat tas zymusis purskiamas ventolinas ne velnio nepadejo - purskiau kas pora valandu doh.gif Dabar buna kad pakoscioja, bet ypac nakti ir ryte pasireiskia kosuliai - atrodo, kad bando kazka atkoset zuikis. Bet BA priezasties dar neradau - visus patalus pakeiciau, liko tik sofa ir lova kambaryje, nieko daugiau. Kiek laiko siaip paumejimas susitvarko...kaip zinot kad vaistai jai padeda? Va treciadieni jau bus visa savaite kaip is ligonines.
QUOTE(Fedes @ 2011 06 23, 11:24)
na iš tikro, keistas tas pasakymas - neduok iki dviejų metų, nes tachikardiją sukelia... o tai, kad dusimas sukelia deguonies trūkumą visam organizmui, tai čia jau baika?  doh.gif

man pulmonologė ir alergologė abi sakė, kad kadangi mums padeda ventolinas, tai greičiausiai alerginės kilmės astma, ir, kaip suprantau, dažniau būna kad jis nepadeda, kai astma nealerginė. čia nebūtina jums tinka, bet tiesiog prisiminiau, kai parašėt...
ir beje, priepolis nebūtinai prasideda tuoj pat, gali būti ir po 5 - 20 minučių nuo dirgiklio.

Tikrai gali but kad mums ne alergine...bet tada dar neaiskiau i ka ji sureaguoja g.gif

QUOTE(Tinka @ 2011 06 25, 18:46)
nu ka, pradedam sezona.
ventolinas po 2 ipurskimus 4 kart dienoj, 2 kart flixotidas (nenaudojom nuo gruodzio gal) ir vel montelukastas. jau nutrauke buvom pries pora savaiciu.
aisku garantuotai susidejo ir zlergija zaraza ir grupiu sujungimas darze. nauji vaikai - nauji virusai.

brolis snekina bandyt homeopatija, jie atseit issigyde daug ka. nu bet netikiu as, kad siera ir cukrus be tikejimo padarys stebukla. o tiket as netikiu. biciules vyras sienlige issigyde tiesiog mazom dozes eidamas i vietas, kurios ji alergizuoja, uzmarinuodamas imunine sistema. analogiskai patys alergologai gydyt siulo sienliges.

Flixotida 50 vartojat? Zinokit mes ir homeopatija naudojam, kol kas jokio poveikio, bet reikia itiket, nes vien hormonais ir purskalais nenoriu vaiko augint unsure.gif dar ir arbateles pasiskaicius tema emiau duot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 06 27, 10:04)
Mes jau ir ligoninej spejom pabut, duso ir kosciojo istisai, bet tik suleido detoksimizona, pakvepavo adrenalinu, ventolinu ir nueme kaip ranka - visa nakti ismiegojo, o vat tas zymusis purskiamas ventolinas ne velnio nepadejo - purskiau kas pora valandu doh.gif  Dabar buna kad pakoscioja, bet ypac nakti ir ryte pasireiskia kosuliai - atrodo, kad bando kazka atkoset zuikis. Bet BA priezasties dar neradau - visus patalus pakeiciau, liko tik sofa ir lova kambaryje, nieko daugiau. Kiek laiko siaip paumejimas susitvarko...kaip zinot kad vaistai jai padeda? Va treciadieni jau bus visa savaite kaip is ligonines.

Tikrai gali but kad mums ne alergine...bet tada dar neaiskiau i ka ji sureaguoja g.gif
Flixotida 50 vartojat? Zinokit mes ir homeopatija naudojam, kol kas jokio poveikio, bet reikia itiket, nes vien hormonais ir purskalais nenoriu vaiko augint unsure.gif  dar ir arbateles pasiskaicius tema emiau duot smile.gif

o tai gal jums geriau bandyt iš karto adrenaliną, o ne ventoliną kvėpuot? gal jis padės labiau, jis atleidžia ir gerklės spazmus, prie laringitinių dusimų naudojamas.
adrenalino ampulyčių bet kurioj vaistinėj gausi, aš dėl visa ko visad turiu šaldytuve.

plius dar dėl ventolino, man kažkada buvo, kad ilgiau naudotas nebepadėjo, nežinau, gal išsikvėpė, bet naują pypkę nusipirkus ji buvo iš karto efektyvesnė.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 06 27, 13:13)
o tai gal jums geriau bandyt iš karto adrenaliną, o ne ventoliną kvėpuot? gal jis padės labiau, jis atleidžia ir gerklės spazmus, prie laringitinių dusimų naudojamas.
adrenalino ampulyčių bet kurioj vaistinėj gausi, aš dėl visa ko visad turiu šaldytuve.

plius dar dėl ventolino, man kažkada buvo, kad ilgiau naudotas nebepadėjo, nežinau, gal išsikvėpė, bet naują pypkę nusipirkus ji buvo iš karto efektyvesnė.

ar adrealina laisvai galima isigyt? Kokios koncentracijos jis turi but g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2011 06 27, 10:04)
Flixotida 50 vartojat? Zinokit mes ir homeopatija naudojam, kol kas jokio poveikio, bet reikia itiket, nes vien hormonais ir purskalais nenoriu vaiko augint unsure.gif  dar ir arbateles pasiskaicius tema emiau duot smile.gif

flixotido 125 mg doze.
mums atrodo praneslo. tfu tfu tfu , neprisikalbet. bet daugiau dusulio nebuvo, tempa nebekilo. vakar ryte dar na vsiakije pozarnyje adrenalinu inhaliavom. nosi atleido nerealiai, sakiau dabar prie visu uzsichroninusiu slogu taip darysiu. pusvalandi gal bego istisai, o dabar vos vos telike.

adrenalino duoda be recepto. o koncentracija gal viena ir tera. deksametazono mes namie turim, bet vyras kazkaip neidriso be gydytojo konsultacijos leist. sako, maza, kas. jei plauciu uzdegimas, tik pakenks.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 06 27, 16:25)
flixotido 125 mg doze.
mums atrodo praneslo. tfu tfu tfu , neprisikalbet. bet daugiau dusulio nebuvo, tempa nebekilo. vakar ryte dar na vsiakije pozarnyje adrenalinu inhaliavom. nosi atleido nerealiai, sakiau dabar prie visu uzsichroninusiu slogu taip darysiu. pusvalandi gal bego istisai, o dabar vos vos telike.

adrenalino duoda be recepto. o koncentracija gal viena ir tera. deksametazono mes namie turim, bet vyras kazkaip neidriso be gydytojo konsultacijos leist. sako, maza, kas. jei plauciu uzdegimas, tik pakenks.

taip adrenalino vien ta ampulytė, suagusiems gal tiesiog kelių reik, vaikui ir vienos užtenka ektra atveju (nors žinau kam ir daugiau....) , šiaip lyg ir mažesnėm dozėm duoda kvėpuot jei nevienkartinis pakvėpavimas, bet aš niekad nenaudojus taip, laikau tik ekstra atvejams...

recepto neprašo, gal tik paklaus, kam reik.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 06 27, 18:24)
taip adrenalino vien ta ampulytė, suagusiems gal tiesiog kelių reik, vaikui ir vienos užtenka ektra atveju (nors žinau kam ir daugiau....) , šiaip lyg ir mažesnėm dozėm duoda kvėpuot jei nevienkartinis pakvėpavimas, bet aš niekad nenaudojus taip, laikau tik ekstra atvejams...

recepto neprašo, gal tik paklaus, kam reik.

ligoninej priemime daktare sake, kad galim kokius 2-3 ml suinhaliuot. bet tik nukritus tempai, nes adrenalinas dar tachikardija didina. ir patiems ziuret pagal poreiki, ar dar reiks kvepuot.
o del slogos nutarem, kad adrenalinas sitaip yra maziau invazyvus (jei galima taip issireikst), nei gaminami lasiukai nuo slogos su adrenalinu arba visiskos zopos atveju geriamas sistemiskai veikiantis actifedas
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 06 27, 19:24)
ligoninej priemime daktare sake, kad galim kokius 2-3 ml suinhaliuot. bet tik nukritus tempai, nes adrenalinas dar tachikardija didina. ir patiems ziuret pagal poreiki, ar dar reiks kvepuot.
o del slogos nutarem, kad adrenalinas sitaip yra maziau invazyvus (jei galima taip issireikst), nei gaminami lasiukai nuo slogos su adrenalinu arba visiskos zopos atveju geriamas sistemiskai veikiantis actifedas

turbūt.. pas mus lengvos eigos astma, dabar jau matau kad tie spazmai grynai su alergenais ir su aukštom temperatūrom tik, tai tikiuosi mums iki tokių neprireiks dozių...

dėl temperatūros - tas pats ir dėl ventolino: su temperatūra širdelei jau didelis krūvis, o jis dar padidina.
mum dėl to kartais tenka purkštis 'iš anksto' tarpuose, jei jau matau, kad dažnai kyla....

Šįkart virusu galima sakyti pavyzdingai prasirgom, be vaistų visai, dar tik kosulys liko, tai tuf 3 k., kad neprisišnekėčiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 27 birželio 2011 - 22:33
Sveikos,
jungiamės ir mes į jūsų būrį, prieš keletą mėn. ir mums parašė BA diagnozę. Nors mums kol kas dar nebūna ypatingai didelių dusulio priepuolių, bet vos tik kiek sušalus prasideda ilgai trunkantys, drąskantys kosuliai, švokštimas plaučiuose, sloga ir galiausiai obstrukcija. Vartojam Ventolin. Nuo praėjusio rudens sirgdavom kas dvi savaites,kol nepabandėm barsuko taukų. Nežinau kaip kas į tai žiūri, bet mums tai buvo išsigelbėjimas, beveik 4mėn. (visa žiemą, šalčiausią metų laiką) vaikas visiškai nesirgo. Nusprendžiau padaryti pertrauką ir nutraukiau taukų vartojimą, po 2sav. bronchitas ir pneumonija (vienos pusės), išsigydėm, pabuvom sveiki apie 2sav. ir vėl bronchitas su apsunkintu kvėpavimu. Įsigijau antra taukų dozę ir vėl pradėjau duodi vaikui, 3mėn. sveikatos. Prieš 2sav. vėl padariau pertrauką, nedaviau taukų, na ir ką, vėl BA paūmėjimas, baisulingi kosuliai 1,5 paros iki vėmimo, dusulys, sloga, nežinau nei kur nei kada galėjo sušalti vaikas.
Regis savo netradicinį gydymo būdą reikės taikyti be pertraukų, nenoriu daugiau girdėti tokių kosulių.

Ir dar norėrau pasiteirauti, ar ventolinas negali paaštrint kosulių?
Atsakyti
linasiniX

o kur gaunat barsuko taukų? aš vis planuoju jų turėt ligų atvejui...
o ventolinas nemanua, akd paaštrina, visokei sirupėliai nuo kosulio gali.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 06 30, 19:50)
linasiniX

o kur gaunat barsuko taukų? aš vis planuoju jų turėt ligų atvejui...
o ventolinas nemanua, akd paaštrina, visokei sirupėliai nuo kosulio gali.

Kartą pirkau čia forume, kita kart susiradau medžiotojų forume, o dabar pažadėjo pažįstami medžiotojai rudenį mums jų parūpinti. Bet kol kas nemedžioklės metas taigi šviežių nelabai gausite.
Atsakyti