Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(Siberica @ 2011 05 12, 08:02)
Sveikutes smile.gif as visdar su Levu Tolstojum,niekaip negalejau vakar paskaityt,nes maziu mygdyt reikejo iki 11h.. ax.gif bet jau mazai liko jos man skaityt. Paskui jamsiu Wassmo ''TORA'' pirma dali  bigsmile.gif

Oho, man irgi padarei įspūdį, kad taip greitai perskaitei...
Aš va su Tolstojaus "Ana Karenina" tai visiškai užstrigau... Pirmam tome ties trečdaliu. Kažkaip sunkokai man. Ir Puškiną įveikiau, ir Bulgakovą įveikiau, Sanajevas tai iš vis lengvai pasidavė, o Tolstojus tai kietas riešutas.
Kažkur skaičiau, kad žmonės dabar kaip prisikaito pramoginės literatūros, tai paskui nebepaskaito klasikos... Tai man jaučiu čia taip atsitiko. Ne tai, kad nesuprasčiau, ką skaitau, ne tai, kad būtų neįdomu... (na ta Karenina kartais erzina mane), bet ten taip viskas lėtai rutuliojasi, kad man taip užsinori kokių kitų knygų paskaityti...
Ai, tiesa, aš rusiškai skaitau....
Atsakyti
Tema apmirusi kažkokia biggrin.gif Perskaičiau "Sidro namų taisykles", o dabar skaitau Alvtegen "Gėda". Vis pakliūva skaityti tokios niūrios knygos unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 05 12, 08:15)
"Netrukus laukiama dar vieno popieriaus pabrangimo. Dauguma jo rūšių turėtų brangti apie dešimtadalį. Spaudininkai sako, kad tai atsilieps ir spaudinių kainai."

kiek galima....

Dar reikia džiaugtis, kad knygoms lengvatinis PVM smile.gif
Atsakyti
Sveikos, taigi šiandien nuėjau į Čekuolio paskaitą.. tai super pavaro jis.. taip įdomiai pakalbėjo.. thumbup.gif beje pabaigoje apie savo naują knygą užsiminė .. kad kai bus sekančiai metais knygų mugė.. naujoji knyga jau gulės ant stalo thumbup.gif ai beje sakė bus humoro , kronikos ir kelionių vadovas jo ketvirtoje knygoje rolleyes.gif
Atsakyti
Šiandien iš bibliotekos parsinešiau seniai norėtą Trollope 'Antrasis medaus mėnuo" thumbup.gif man taip jos knygos patinka smile.gif ir Griondahl "Luka".Jo "spalio tylėjimas" man nelabai,bet šita pavarčius visai nieko
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 05 12, 19:52)
Šiandien iš bibliotekos parsinešiau seniai norėtą Trollope 'Antrasis medaus mėnuo" thumbup.gif man taip jos knygos patinka smile.gif ir Griondahl "Luka".Jo "spalio tylėjimas" man nelabai,bet šita pavarčius visai nieko

manes ir Luka neapzavejo... smile.gif

siandien troleibuse maciau vaikinas Dostojevski skaito - kaip grazu man buvo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 12 gegužės 2011 - 18:49
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 11, 14:01)
Tiesa, man iškylo dar toks klausimas, gal kas atsakysit. Ar knyga "Pienių vynas" neturi kartais panašumo į Harris knygas ("Gervuogių vynas", "Penki ketvirčiai apelsino"). Nes va pagal anotaciją panašumų lyg ir randu, o įdomu, kaip skaitant? Ray Bradbury pati dar nieko nesu skaičiusi.

Su "Gervuogių vynu" truputį panašumo turi, nors šiaip tai gana skirtingos knygos. Man atrodo, kad tau "Pienių vynas" turėtų patikti.

QUOTE(LEEja @ 2011 05 12, 08:15)
as, zinokite, pradejau Kauku draustini skaityt biggrin.gif iki siol nieko is fantastikos neteko - tai keistas toks jausmas. kaip pasaka skaitau smile.gif

Skaičiau kažkada šią knygą, bet neprisimenu nieko, tik kad man ji patiko. smile.gif

QUOTE(shiaudine @ 2011 05 12, 14:15)
Tema apmirusi kažkokia  biggrin.gif Perskaičiau "Sidro namų taisykles", o dabar skaitau Alvtegen "Gėda". Vis pakliūva skaityti tokios niūrios knygos  unsure.gif  g.gif

Galėtum truputį ir daugiau, kuo knyga patiko ar nepatiko.

QUOTE(eliss @ 2011 05 12, 18:52)

Man "Antrasis medaus mėnuo" labai patiko.

Perskaičiau Cathy Kelly "Best of friends" (Geriausios draugės). Iš taip vadinamos moteriškos literatūros. Knyga virš 600 psl., tai kelis kartus buvau bepradedanti gailėtis, kad pradėjau ją skaityti. Bet dabar džiaugiuosi, kad baigiau, nes nors siužetas daug kartų knygose "matytas" (apie kelias moteris ir jų šeimyninį/ profesinį gyvenimą ir įvairias su tuo susijusias problemas), vis tiek radau sau kai ko naudingo, na ir pati knyga buvo visai įdomi.
Dabar galėsiu grįžti prie pradėtos Allende "Apie meilę ir šešėlius".
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 12, 14:04)
Kažkur skaičiau, kad žmonės dabar kaip prisikaito pramoginės literatūros, tai paskui nebepaskaito klasikos...

o man kaip tik kazkaip atvirksciai - vis prie klasikos norisi grizti, su popsucha kazkaip vis sudetingiau.. g.gif

Siandien darbe deliojau tas pigiasias is senesniu, tai labai sudomino Henriko Pontopidano knygos Peras, laimės kūdikis anotacija - ir skandinavu rasytojo, ir istorija apie vieno zmogaus gyvenima bigsmile.gif , zodziu, buc turejus smulkiu, buc pirkus, bet ne beda - visada spesiu biggrin.gif
Gal kas nors esat skaiciusios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 12 gegužės 2011 - 19:21
QUOTE(katilina @ 2011 05 12, 19:50)
Dabar galėsiu grįžti prie pradėtos Allende "Apie meilę ir šešėlius".

puiki knyga,iš pradžių šiaip taip,bet paskui kai įsivažiavau smile.gif ieškojau ir filmo,bet nerandu,žiaurokas turėtų būt...
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 05 12, 16:52)
Griondahl "Luka".Jo "spalio tylėjimas" man nelabai,bet šita pavarčius visai nieko

o man jo 'Spalio tylėjimas' labai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 05 12, 08:08)
Tai visus tomus jau baigi skaityti?  blink.gif

Kolkas tik 1 tomą,nes tik jį teturiu. Žinokit šendien nusipirkau BALZAKO "ŠAGRENĖS ODA",nežinau ar patiks,bet tikėkimės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 12, 13:04)
Oho, man irgi padarei įspūdį, kad taip greitai perskaitei...
Aš va su Tolstojaus "Ana Karenina" tai visiškai užstrigau... Pirmam tome ties trečdaliu. Kažkaip sunkokai man. Ir Puškiną įveikiau, ir Bulgakovą įveikiau, Sanajevas tai iš vis lengvai pasidavė, o Tolstojus tai kietas riešutas.
Kažkur skaičiau, kad žmonės dabar kaip prisikaito pramoginės literatūros, tai paskui nebepaskaito klasikos... Tai man jaučiu čia taip atsitiko. Ne tai, kad nesuprasčiau, ką skaitau, ne tai, kad būtų neįdomu... (na ta Karenina kartais erzina mane), bet ten taip viskas lėtai rutuliojasi, kad man taip užsinori kokių kitų knygų paskaityti...
Ai, tiesa, aš rusiškai skaitau....

Aš tik pirmą tomą baigiu skaityti,ir aš lietuvišką naują leidimą skaitau,nors moku rusiškai puikiai,bet skaityt rūsų kalba man sunku. biggrin.gif bet kiek aš knygų noriu perskaityt,kad šakės,gal vien sąraše apie 20,o taip dar mintyse.. smile.gif Beja gal prieš 1,5sav.perskaičiau RICHARDO BACHO "DŽONATAS LIVINGSTONAS ŽUVĖDRA",bet ją skaičiau rusiškai,tai vat ji man dar lengvai susiskaitė. Įdomi laba
Atsakyti