Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 27, 20:46)
*O va "Išpranašautos mirties kronika" man visai negirdėta. Gal tokios net nėra į lietuvių k. išverstos?
**Labai nustebau, kai parašei, kad Markesas ne tavo rašytojas. Galvojau, jau kam kam, bet katilinai tai jis lyg ir turėtų patikti. Pati jo skaičiau kaip tik tas tavo dvi turimas  ("Meilė choleros metu" ir "Apie meilę ir kitus demonus").

*"...kronikos", kiek žinau, lietuviškai nėra. Visai nestora knygutė, bet man ji turbūt labiausiai patiko iš trijų skaitytų.
**Ot ir apsirikai. smile.gif Bet, kaip sakiau, neneigiu, kad Markesas puikus rašytojas, ir nepasakyčiau, kad nepatinka, bet prie mėgstamiausių ar net mėgstamų nepriskirčiau. Šiuo metu dideles viltis dedu į jo "Apie meilę ir kitus demonus" (vien dėl to, kad tau labai patiko smile.gif ), o "Meilė choleros metu" kol kas visai netraukia, nes filmas nelabai man.

Tiesa, šiandien prajuokino vienas skelbimas- parduoda Agnes Grey knygą "Anne Brontė". Niekas nenorit? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 05 27, 20:08)
**Šiaip knyga nėra tokia labai jau bloga, nes iliustracijos tikrai labai gražios ir nuotaikingos, jų labai daug, būtent pagal jas kol kas ir "skaitom" su mažuoju tas pasakas biggrin.gif O ir skirtingi skyreliai pristato skirtingų rašytojų pasakas, pateikiami įdomūs to laikmečio, rašytojo gyvenimo, kūrybos faktai. Tačiau, kaip bebūtų, visa tai neatperka to nelabai kokio pasakų teksto pateikimo.

Būtent drinks_cheers.gif Bent man geriau kukliai, bet teisingai.

QUOTE(katilina @ 2011 05 27, 20:11)
**Ot ir apsirikai.  smile.gif Bet, kaip sakiau, neneigiu, kad Markesas puikus rašytojas, ir nepasakyčiau, kad nepatinka, bet prie mėgstamiausių ar net mėgstamų nepriskirčiau. Šiuo metu dideles viltis dedu į jo "Apie meilę ir kitus demonus" (vien dėl to, kad tau labai patiko  smile.gif ), o "Meilė choleros metu" kol kas visai netraukia, nes filmas nelabai man.
Būtent nuo Markeso prasidėjo mano susidomėjimas magiškuoju realizmu. Dabar į tai esu gerokai  įklimpusi (ir turbūt ilgam smile.gif ).

***Tiesa, šiandien prajuokino vienas skelbimas- parduoda Agnes Grey knygą "Anne Brontė". Niekas nenorit?  biggrin.gif

** "Meilė choleros metu" tai nepasakyčiau, kad labai sužavėjo. Patiko, bet tik tiek. Tačiau tam yra rimta priežastis - kaip jau anksčiau minėjau, nemėgstu literatūroje pagyvenusių žmonių meilių. Deja šioje knygoje to netrūksta (ir man tai gadina visą reikalą unsure.gif ).

*** lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 05 27, 21:11)
*"...kronikos", kiek žinau, lietuviškai nėra. Visai nestora knygutė, bet man ji turbūt labiausiai patiko iš trijų skaitytų.
**Ot ir apsirikai.  smile.gif Bet, kaip sakiau, neneigiu, kad Markesas puikus rašytojas, ir nepasakyčiau, kad nepatinka, bet prie mėgstamiausių ar net mėgstamų nepriskirčiau. Šiuo metu dideles viltis dedu į jo "Apie meilę ir kitus demonus" (vien dėl to, kad tau labai patiko  smile.gif ), o "Meilė choleros metu" kol kas visai netraukia, nes filmas nelabai man.

maciau ir filma ir knyga skaiciau.galiu pasakyti, kad filmas gerokai prastesnis uz knyga. paziurejus filma buvau knygos atzvilgiu labai skeptiskai nusiteikus, bet emiau skaityt ir laaabai patiko. knygoje kur kas daugiau jausmu ir isgyvenimu, daugiau spalvu. tikrai bandyk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 05 27, 19:21)
user posted image

Šią knygą yra tekę ir man su vaikais skaityt, kažkaip ne itin patiko irgi rolleyes.gif
Atsakyti
Jei kam įdomu, du atsiliepimai apie Vympyriškas knygas 4u.gif

L.J. Smith „Vampyrės dienoraštis. Kova“

L. J. Smith „Vampyrės dienoraštis. Įniršis“

O dabar skaitau Sandros Brown „Aklavietę“ ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 27, 21:19)
** "Meilė choleros metu" tai nepasakyčiau, kad labai sužavėjo. Patiko, bet tik tiek.  Tačiau tam yra rimta priežastis - kaip jau anksčiau  minėjau, nemėgstu literatūroje pagyvenusių žmonių meilių. Deja šioje knygoje to netrūksta (ir man tai gadina visą reikalą  unsure.gif ).

Įdomiai biggrin.gif Niekad nebūčiau apie tai pagalvojus, man gal netgi įdomiau atrodo, nes dažniausiai romanuose vaizduojami jauni įsimylėjėliai, toks vos ne šablonas. Man ši istorija tuo ir išskirtinė, ne tik visa atmosfera, laikmetis, bet ir patys personažai – kitokie.
Atsakyti
QUOTE(_night_ @ 2011 05 27, 20:45)
Įdomiai biggrin.gif Niekad nebūčiau apie tai pagalvojus, man gal netgi įdomiau atrodo, nes dažniausiai romanuose vaizduojami jauni įsimylėjėliai, toks vos ne šablonas. Man ši istorija tuo ir išskirtinė, ne tik visa atmosfera, laikmetis, bet ir patys personažai – kitokie.

Kitokius personažus aš mėgstu. Keistuoliai, žmonės su trūkumais bei silpnybėmis literatūroje man savotiškai patrauklūs. Bet va dėl pagyvenusių žmonių... tai net nežinau, kodėl man taip yra mastau.gif Kiek girdėjau, būtent pagyvenusių žmonių Markeso kūryboje kaip tik ir netrūksta. O gaila unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 27, 21:53)
Kitokius personažus aš mėgstu. Keistuoliai, žmonės su trūkumais bei silpnybėmis  literatūroje man savotiškai patrauklūs.  Bet va dėl pagyvenusių žmonių... tai net nežinau, kodėl man taip yra mastau.gif  Kiek girdėjau, būtent pagyvenusių žmonių Markeso kūryboje kaip tik ir netrūksta. O gaila unsure.gif

o kuo nepriimtini pagyvene? nejaugi literaturoje veikejai turi but tik jauni? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 05 27, 19:25)

Gerai įtikinai pabandysiu ir aš ją paskaitinėt biggrin.gif

Tiesa, kalbant apie vampyriškas knygas, visai smagiai pabaigiau Melissa de la Cruz "Blue Bloods" (Mėlyno kraujo). Neypatingai daug pasikeitimų nuo panašaus pobūdžio knygų, tik kad joje žmonės ir vampyrai vadinami kiek kitaip, na ir jų "gimimas" (vampyrų) visiškai nepanašus į kituose knyguose minimus.
Papildyta:
QUOTE(prieplauka @ 2011 05 27, 20:18)
o kuo nepriimtini pagyvene? nejaugi literaturoje veikejai turi but tik jauni? g.gif

drinks_cheers.gif ir kaip tik iš karto prieš akis iškyla pagyvenęs aktorius iš Iris Murdock romano 'Jūra, jūra..' thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2011 05 27, 21:18)

Susimąsčiau - matyt manęs apskritai nežavi senatvė...
Gal nesuprantamai išsireiškiau - pagyvenę žmonės literatūroje man tikrai netrukdo, o bet tačiau jų aistringa meilė man nelabai skanu unsure.gif Senyvas žmogus knygoje man visų pirma asocijuojasi su išmintimi, gyvenimiška patirtimi. Bet ne su kūniškom aistrom. Užteks tik tiek, kad už rankučių pasilaikys, meiliais žvilgsniais, prisiminimais pasidalins ir pan. (jei jau kalbant apie meilę). Knygoje "Meilė choleros metu" nueita kur kas toliau.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 27, 22:41)
Susimąsčiau - matyt manęs apskritai nežavi senatvė...
Gal nesuprantamai išsireiškiau - pagyvenę žmonės literatūroje man tikrai netrukdo, o bet  tačiau jų aistringa meilė man nelabai skanu unsure.gif  Senyvas žmogus knygoje man visų pirma asocijuojasi su išmintimi, gyvenimiška patirtimi. Bet ne su kūniškom aistrom. Užteks tik tiek, kad už rankučių pasilaikys, meiliais žvilgsniais, prisiminimais pasidalins  ir pan. (jei jau kalbant apie meilę). Knygoje "Meilė choleros metu" nueita kur kas toliau.

Aš anksčiau irgi manydavau, kad brandiems žmonėms tas vaizduojamas intymumas nelabai dera, neįprasta ir pan., bet kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad meilės ir paišdykauti nori ne tik jaunimas biggrin.gif Kažkaip paskutiniu metu susidūriau su pagyvenusiais vyrais, šiek tiek teko pabendrauti (žodžiu, aišku:)) ) ir pastebėjau, kad labai mėgsta juokelius "į tą pusę". O kaip sakoma, juokais pasakoma pati gryniausia tiesa:) Tai yra tokių rašytojų, kurie savo mintis išsako kūriny... ir ne apie jaunystę. Drąsu, bet man patinka. Visada įdomu, ką tokie mano ne tik apie nedrąsius prisilietimus, paėmimą už rankos, pagarbą, gražius žodelius, bet ir kai ką daugiau... blush2.gif biggrin.gif Kaip visa tai atrodo iš jų varpinės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _night_: 28 gegužės 2011 - 09:17
QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 27, 18:38)
Aš ne Masako, bet...

Neatėjo nei vienas  mastau.gif  hihihi.gif

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
nesusilaikiau biggrin.gif
Atsakyti