Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(_night_ @ 2011 05 26, 20:40)
Na, Černiauskaitė man irgi nelabai, nei "Benedikto slenksčiai" labai sužavėjo, nei "Kvėpavimas į marmurą".  Šerelytės "Mėlynbarzdžio vaikai" tikrai geras darbas, bet prieš skaitant jau reikia nusiteikti... Šiaip nesigailiu, kad skaičiau, ir manau, kad lietuviui tokią knygą perskaityti ne tik rekomenduotina, bet ir būtina biggrin.gif Galima po truputį kauptis mirksiukas.gif
Kas čia dar... Va, ieškau pirkti Granausko "Duburio", dar eilėje - Radzevičiaus "Priešaušrio vieškeliai", perskaitysiu, galėsiu pasidalinti mintimis:) Neblogų atsiliepimų iš literatūros tyrinėtojo girdėjau apie V. Papievio romaną "Eiti".
O jei kalbėti ne apie romanus, tai man visai įdomi Parulskio kūryba, jo esė, dar Navakas... 4u.gif Tokie - atsipalaidavimui...

Ačiū, pasižymėsiu.
Aš Černiauskaitės skaičiau, man „Kvėpavimas į marmurą“ nelabai patiko, neįtikino, per daug ten ta forma graži, „Benedikto slenksčiai“ jau daug geriau, patiko.
Granausko „Duburio“ neskaičiau, Radzevičių gal kada mokykloj... reikės pasidomėti.
Papievį skaičiau, nelabai, vėlgi formą graži, aš gi paprasta skaitytoja, mane ir turinys domina.
Parulskio nieko neskaičiau. Visi atsiliepimai domina.
Tiesa, labai giriu Zurbos „Krisius“, bet čia jau nebe šiuolaikinis autorius, greičiau jau klasikas.

Noriu kuo daugiau lietuvių paskaityti, bibliotekoje yra visos naujienos, tik va, kaip reikia ką įdomaus pasirinkti.
Atsakyti
QUOTE(_night_ @ 2011 05 26, 20:40)
Šerelytės "Mėlynbarzdžio vaikai" tikrai geras darbas, bet prieš skaitant jau reikia nusiteikti... Šiaip nesigailiu, kad skaičiau, ir manau, kad lietuviui tokią knygą perskaityti ne tik rekomenduotina, bet ir būtina biggrin.gif Galima po truputį kauptis mirksiukas.gif

O patikslink, apie kokį konkrečiai laikmetį šioje knygoje kalbama? Man peršasi mintis, kad galbūt esu kažkokį jo gabaliuką nugyvenusi g.gif , tai vien ir dėl to savotiškai traukia šią knygą skaityti (aišku, yra ir kitų priežasčių biggrin.gif , ne tik šioji). Knygos anotacija tai labai intriguoja. Bet va atsiliepimai apie knygą (bei jos nuotaikas) truputį nuleidžia ant žemės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 26, 20:58)
Noriu kuo daugiau lietuvių paskaityti, bibliotekoje yra visos naujienos, tik va, kaip reikia ką įdomaus pasirinkti.

O Kurklietytės "Šešėlių verpėja" ar jau skaitei? Labai puiki knyga, rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
Aš įveikiau apie trečdalį "Dvidešimtoji žmona" ir jau pradėjau gaudytis varduose lotuliukas.gif

QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 25, 19:15)
Donna Woolfolk Cross. Popiežė Joana (pagaliau sulaukiau, net dvi buvo)

Gero skaitymo mirksiukas.gif Nuostabi knyga rolleyes.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 05 25, 19:52)
Marta Tikkanen "Raudonkepuraitė"

Visai netikėtai dar aptikau atsiliepimą apie šią knygą ir jei aš neklystų tai jį parašė Marakeš (??? ar klystu). Labai tiksliai ir gražiai viskas paporinta.
http://www.rasyk.lt/...raite/2128.html

Sudomino bigsmile.gif

QUOTE(Gegytė @ 2011 05 26, 11:11)
Merginos, negaliu patikėt, kad viskas, baigiau mokyklą. Jokių pamokų. Liko du egzaminai ir tada laisvė. blush2.gif  blush2.gif

Sveikinu, labai smagus jausmas thumbup.gif

QUOTE(Biancca @ 2011 05 26, 16:59)
Aš nuolat pastebiu, kad šita knyga arba patinka (net labai) žmonėms, arba ne. "Viduriukų" nelabai yra, arba negirdėjau. biggrin.gif Pati būsiu prie tų, kuriems jis labai... Vaildo toliai - didžios erdvės, į kurias norisi pasinerti. 

drinks_cheers.gif
Aš irgi prie tų, kuriems patiko, skaičiau du kartus smile.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 26, 17:11)
Kas mokyklą, kas universitetą  biggrin.gif  man irgi beliko paskutinis ezaminas šeštadienį, atidaviau šiandien diplominį, beliks apsiginti...  rolleyes.gif

Šaunuolė, sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Keletas pastebėjimų apie Picoult „Namų taisyklės“ smile.gif
1. Kažkuri rašė, kad šioji knyga įdomesnė nei keletas kitų skaitytų Picoult knygų. O aš visgi manau, kad netgi Picoult kontekste ši knyga nėra stipri. Lieku prie nuomonės, kad pačios stipriausios (man) jos kūryboje iš lietuviškai išverstų yra „19 minučių“ ir „Dešimtasis ratas“. Gi "Namų taisyklės" pagal Picoult man labai vidutinė. Aišku, ta nuomonė yra subjektyvi.
2. Neišbaigta knygos pabaiga (kažkokia nei šiokia, nei tokia ji man pasirodė g.gif ).
3. Perdaug kartojasi informacija apie Aspergerio sindromą ( ypač teisminio proceso metu, nesivarginant galima visus požymius bei kliniką mintinai išmokti). Pabaigus skaityti lenda mintys, kad ar tik pasikartojimų pagalba nenorėta dirbtinai išpūsti romano apimties g.gif
4. Jeigu didžioji dalis kitų Picoult romanų sugeda sužadinti skaitytojo emocijas, tai šitas bent mano adresu tuo nepasižymėjo. Įsijautusi nebuvau. Skaičiau labiau kaip pažintinę knygą apie sutrikimą. Dar buvo įdomu, kaip gi vistik baigsis detektyvinė linija (bet pasirodė, kad viskas paprasčiau nei paprasta – gan greit atspėjau, kas ir kaip ten įvyko).
Pati šią knygą nusprendžiau skaityti dėl mane sudominusios temos. Kadangi Picoult man jau gerai pažįstama, tai ir numaniau, kad specifinės informacijos apie Aspergerio sindromą knygoje tikrai netrūks. O taip ir buvo, manyčiau, kad pažintiniu aspektu apie šį sindromą knyga galbūt pakankamai vertinga .
Šiaip jau peršasi nuomonė, kad aš pati jau galbūt galutinai persisotinau Picoult kūryba unsure.gif Kažin ar ateityje leidžiamas jos knygas knygas beskaitysiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 26 gegužės 2011 - 21:29
Tai nesu aš naivi, žinau, kad laisvės jokios nebus. Man laisvė ta, kad nebematysiu kai kurių žmonių biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 26, 22:25)
Keletas pastebėjimų apie  Picoult „Namų taisyklės“ smile.gif
1. Kažkuri rašė, kad šioji knyga įdomesnė nei keletas kitų skaitytų Picoult knygų. O aš visgi manau, kad  netgi Picoult kontekste ši knyga nėra stipri. Lieku prie nuomonės, kad pačios stipriausios  (man) jos kūryboje iš lietuviškai išverstų  yra „19 minučių“ ir „Dešimtasis ratas“. Gi "Namų taisyklės" pagal Picoult man labai vidutinė. Aišku, ta nuomonė yra subjektyvi.
2. Neišbaigta knygos pabaiga (kažkokia nei šiokia,  nei tokia ji man pasirodė g.gif ).
3. Perdaug kartojasi informacija apie Aspergerio sindromą ( ypač teisminio proceso metu, nesivarginant galima visus požymius bei kliniką  mintinai išmokti). Pabaigus skaityti lenda mintys, kad ar tik pasikartojimų pagalba nenorėta dirbtinai  išpūsti romano apimties g.gif
4. Jeigu didžioji dalis kitų Picoult romanų sugeda sužadinti skaitytojo emocijas, tai šitas bent mano adresu tuo nepasižymėjo. Įsijautusi nebuvau. Skaičiau labiau kaip pažintinę  knygą apie sutrikimą. Dar buvo įdomu, kaip gi vistik baigsis detektyvinė linija (bet pasirodė, kad viskas paprasčiau nei paprasta – gan greit atspėjau, kas ir kaip ten įvyko).
Pati šią knygą nusprendžiau skaityti dėl mane sudominusios temos. Kadangi Picoult man jau gerai pažįstama, tai ir numaniau, kad specifinės informacijos apie Aspergerio sindromą knygoje tikrai netrūks. O taip ir buvo, manyčiau, kad pažintiniu aspektu apie šį sindromą  knyga galbūt pakankamai vertinga .
Šiaip jau peršasi nuomonė, kad aš pati jau galbūt galutinai persisotinau Picoult kūryba unsure.gif  Kažin ar ateityje leidžiamas jos knygas knygas beskaitysiu unsure.gif

Aciu uz info 4u.gif Picoult ne mano rasytoj vadinasi, nepatiktu man ir si jos knyga blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(_night_ @ 2011 05 26, 21:40)
Kas čia dar... Va, ieškau pirkti Granausko "Duburio", dar eilėje - Radzevičiaus "Priešaušrio vieškeliai", perskaitysiu, galėsiu pasidalinti mintimis:) Neblogų atsiliepimų iš literatūros tyrinėtojo girdėjau apie V. Papievio romaną "Eiti".
O jei kalbėti ne apie romanus, tai man visai įdomi Parulskio kūryba, jo esė, dar Navakas... 4u.gif Tokie - atsipalaidavimui...

"Priešaušrio vieškelius" dar mokykloj skaičiau, bet iki šiol vis prisimenu, labai man ji patiko. O vat "Eiti" tai nelabai (bet labai patiko kita jo knyga- "Vienos vasaros emigrantai").
Iš tikrųjų yra daug gerų lietuvių autorių, tiek klasikos, tiek šiuolaikinių, tik ne visus mes žinom ar esam skaitę. Reiktų kada mums apie juos daugiau pašnekėti, bent jau man patiktų, nes irgi ieškau įdomių lietuvių rašytojų.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 26, 22:04)
O patikslink, apie kokį konkrečiai laikmetį šioje  knygoje kalbama? Man peršasi mintis, kad galbūt esu kažkokį jo gabaliuką nugyvenusi g.gif , tai vien ir dėl to savotiškai traukia šią knygą skaityti (aišku, yra ir kitų priežasčių biggrin.gif , ne tik šioji). Knygos anotacija tai labai intriguoja. Bet va atsiliepimai apie knygą  (bei jos nuotaikas) truputį nuleidžia ant žemės smile.gif

Ten nebus įvardyti konkretūs metai (kiek prisimenu), bet šiaip labai aiškiai pajausit sovietinę atmosferą, autoritarinio valdymo pasekmes žmonių sąmonei. Knygoje pasakojama kelių kartų istorija, tai kai kurie personažai bus spėję "paragauti" ir nepriklausomos Lietuvos gyvenimo. Nebijokit, Ingėnai, gal jums nepasirodys taip nejauku ją skaityt, čia dar nuo žmogaus priklauso, kas vienam žiauru, nesuvokiama, kitam gal visai normaliai pakeliama. Bet man tai tikrai per smegenis ir emocijas tvojo... Perskaičiau ir reakcija kelias minutes buvo maždaug... ohmy.gif Nors ką aš čia šneku, visa knyga tokia. Žiauri. Nenorėčiau antrą kartą skaityti, bet pasikartosiu, nesigailiu to, ką išgyvenau, ačiū D, tik skaitydama.
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2011 05 26, 22:38)
"Priešaušrio vieškelius" dar mokykloj skaičiau, bet iki šiol vis prisimenu, labai man ji patiko.  O vat "Eiti" tai nelabai (bet labai patiko kita jo knyga- "Vienos vasaros emigrantai").
Iš tikrųjų yra daug gerų lietuvių autorių, tiek klasikos, tiek šiuolaikinių, tik ne visus mes žinom ar esam skaitę. Reiktų kada mums apie juos daugiau pašnekėti, bent jau man patiktų, nes irgi ieškau įdomių lietuvių rašytojų.

drinks_cheers.gif
Pasižymėsiu Radzevičių, neprisimenu to jo kūrinio nors tu ką... Gal buvo į mokyklos programą įtraukta, neprisimenu, senokai baigiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _night_: 26 gegužės 2011 - 22:12
QUOTE(_night_ @ 2011 05 26, 22:09)
*Ten nebus įvardyti konkretūs metai (kiek prisimenu), bet šiaip labai aiškiai pajausit sovietinę atmosferą, autoritarinio valdymo pasekmes žmonių sąmonei. Knygoje pasakojama kelių kartų istorija, tai kai kurie personažai bus spėję "paragauti" ir  nepriklausomos Lietuvos gyvenimo. Nebijokit, Ingėnai, gal jums nepasirodys taip nejauku ją skaityt, čia dar nuo žmogaus priklauso, kas vienam žiauru, nesuvokiama, kitam gal visai normaliai pakeliama. Bet man tai tikrai per smegenis ir emocijas tvojo... Perskaičiau ir reakcija kelias minutes buvo maždaug... ohmy.gif Nors ką aš čia šneku, visa knyga tokia. Žiauri. Nenorėčiau antrą kartą skaityti, bet pasikartosiu, nesigailiu to, ką išgyvenau, ačiū D, tik skaitydama.

**Pasižymėsiu Radzevičių, neprisimenu to jo kūrinio nors tu ką... mokyklą senokai baigiau biggrin.gif

*Prašom mane tujinti biggrin.gif 4u.gif
Žinai, visgi labai sudominai bigsmile.gif Jeigu kada pasitaikys proga, norėsiu ją perskaityt. Dabar netgi labai noriu.

** Bet kad Radzevičiaus "Priešaušrio vieškeliai" būtent iš senų laikų man labai girdėta.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 05 26, 22:34)
Tai nesu aš naivi, žinau, kad laisvės jokios nebus. Man laisvė ta, kad nebematysiu kai kurių žmonių biggrin.gif  thumbup.gif

Uoj dar kiek gyvenime atsiras kitų, kurių ir vėl nenorėsi matyti smile.gif užburtas ratas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 26, 23:18)

** Bet kad Radzevičiaus "Priešaušrio vieškeliai" būtent iš senų laikų man labai girdėta.

Girdėti ir man labai, nors net nepasakysiu ar skaičiau, o jei skaičiau, apie ką rolleyes.gif
Atsakyti
labas rytas. Kalbėjot apie Romualdą Granauską,tai man jo knyga "Gyvenimas po klevu" patiko. Tokia gyvenimiška knyga. Jaučiu teks antrą kartą skaityti.
Atsakyti
Labas rytas.

Nesusilaikiau ir pradėjau Tūkstantis saulių skaisčių biggrin.gif Dar nedaug perskaičiau, bet jau matau, kad įdomi. Skaitosi lengviau nei Saramago (na, nes visgi Saramago knygoj tema sunkesnė sakyčiau), o be to, kaip tik labai norėjau šį savaitgalį ką nors tokio kaip ši Hosseini knyga paskaityt. ax.gif

Kalbėjot apie šiuolaikinius lietuvių rašytojus. Perskaičiusi esu tikrai nedaug lietuvių kūrinių. Parulskio esu skaičiusi ,,Sraigė su beisbolo lazda" (berods taip vadinasi), tai visai gerą įspūdį paliko. neseniai skaičiau Šerelytės ,,Mėlynbarzdžio vaikai". Tikrai niūri knyga.. Bet ir Parulskio esė nieko gražaus ir šviesaus nelabai mačiau. Jei norisi ko nors šviesesnio, tai Silva Rerum jau tada geriau skaitykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 27 gegužės 2011 - 08:02