Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

Sveikos. Senokai bebuvau užklydusi. ax.gif
Skaitau J. M Coetzee "Nešlovę". Po "Maiklo K gyvenimo ir laikų", kuri patiko taip, kad mažiausiai savaitę negalėjau imt jokios kitos knygos į rankas (taigi nesiskaitė!), siaubingai užsikabliavau ant šito rašytojo. Dabar skaitoma "Nešlovė" irgi kvepia puikios knygos kvapu! hihihi.gif bigsmile.gif

QUOTE(Masako @ 2011 05 26, 10:03)

Skaitau dabar Doriana Greju. Nelabai g.gif 

Aš nuolat pastebiu, kad šita knyga arba patinka (net labai) žmonėms, arba ne. "Viduriukų" nelabai yra, arba negirdėjau. biggrin.gif Pati būsiu prie tų, kuriems jis labai... Vaildo toliai - didžios erdvės, į kurias norisi pasinerti. rolleyes.gif

QUOTE(_night_ @ 2011 05 26, 14:47)
Pastaruoju metu daugiau skaičiau lietuvių kūrybą, Černiauskaitės kvėpavimą į marmurą, Šerelytės Melynbarzdžio vaikus, nuo šitos reikia atsigauti psichologiškai, labai slogus jausmas paliko...

Aha, skaityti ir aš pradėjau tą šiuolaikinę lietuvių kūrybą. Šerelytės "Mėlynbarzdžio vaikai" puiki, dešimt balų! Vienas iš didžiausių mano atradimų šiuolaikinės literatūros istorijoj. Černiauskaitė priešingai - taip ir neprilipo. Nu, nebent kaip dramaturgę ją regiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 05 26, 12:11)
Merginos, negaliu patikėt, kad viskas, baigiau mokyklą. Jokių pamokų. Liko du egzaminai ir tada laisvė. blush2.gif  blush2.gif

Kas mokyklą, kas universitetą biggrin.gif man irgi beliko paskutinis ezaminas šeštadienį, atidaviau šiandien diplominį, beliks apsiginti... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės. Šendien pradėjau skaityti Wassmo"TORA"I dali,tai labai patinka,nors tik 13psl.skaitau,bet jau pykstu,kad Ingrida leidžia vyrui daužyti savo dukrą..aš tokių motinų nepateisinu. Na galbūt jį labiau myli,nei savo vaikeli. Žiurėsim kas bus toliau.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 05 26, 12:11)
Merginos, negaliu patikėt, kad viskas, baigiau mokyklą. Jokių pamokų. Liko du egzaminai ir tada laisvė. blush2.gif  blush2.gif

Sąlygina ta laisvė. smile.gif Bet vis tiek sveikinu.

Aš pabaigiau Isabel Allende "Paula". Tikrai nesitikėjau, kad man ji taip patiks. Įsivaizdavau keturis šimtus puslapių pagraudenimų, tačiau nieko panašaus nebuvo. Na gerai, buvo liūdnų vietų, ypač rašytojai kalbant apie savo dukterį Paulą, ilgus mėnesius gulinčią komoje, arba karinį Čilės perversmą ir visokias baisybes po jo, bet didžioji knygos dalis- daug daug istorijų iš pačios autorės ir jos giminės gyvenimo, visa krūva pačių keisčiausių personažų, neįtikėtinų nutikimų ir susitikimų. Kai toks įspūdingas gyvenimas, rodos, nereikia net kurti pramanytų dalykų. Nors Allende to daryti beveik ir nereikėjo. Visos jos knygos (bent jau parašytos iki "Paulos") remiasi pamatytomis, išgyventomis ar bent jau išgirstomis istorijomis, daug pažįstamų žmonių į jas "sutalpinta". Žodžiu, labai įdomi, šilta ir atvira knyga. Ir liūdna, ir juokinga, bet pakankamai optimistiška.

Dabar skaitau "Maži vaikai", bet po trečdalio knygos vis dar nežinau, ar ji man patinka.
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Gegytė @ 2011 05 26, 11:11)

Laisvė? Zuiki mažas, iki šiol tau laisvė buvo. Na, gal dar kol studijuosi...
Bet vistiek sveikinu. smile.gif

QUOTE(_night_ @ 2011 05 26, 13:47)
Pastaruoju metu daugiau skaičiau lietuvių kūrybą, Černiauskaitės kvėpavimą į marmurą, Šerelytės Melynbarzdžio vaikus, nuo šitos reikia atsigauti psichologiškai, labai slogus jausmas paliko...

Bet koks atsiliepimas sugundysiantys mane tą kūrybą dažniau skaityti - labai laukiamas. smile.gif
Vakar vaikščiojau vaikščiojau bibliotekoj po lietuvių rašytojų lentynas, na totaliai niekas netraukia - vienu momentu buvau prie Ivaškevičiaus „Žali“ sustojusi... Bet šį kartą susilaikiau.

QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 26, 13:57)
"Mėlynbarzdžio vaikų" ir noriu, ir bijausi. Nes girdėjau, kad labai jau slegianti nuotaika šioje knygoje unsure.gif

Aš tai bijau.
Kažkaip užtenka tų slegiančių nuotaikų ir taip.
Na bet smalsu kažkaip.
Atsakyti
labas visiems.

Gegytei ir visoms, kam egzaminai ar panašūs dalykai, sėkmės 4u.gif

QUOTE(Masako @ 2011 05 26, 10:03)
Skaitau dabar Doriana Greju. Nelabai g.gif 

man ji irgi nelabai. Kažkas buvo minėję, kad gal per jauna, kad suprasčiau.. Tai sakiau, po kokių dešimt metų vėl skaitysiu biggrin.gif nors visgi tas noras likti amžinai jaunam jau vis išnyra į paviršių, kai su draugėm pradedam šnekėti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Siberica @ 2011 05 26, 18:17)
Sveikutės. Šendien pradėjau skaityti Wassmo"TORA"I dali,tai labai patinka,nors tik 13psl.skaitau,bet jau pykstu,kad Ingrida leidžia vyrui daužyti savo dukrą..aš tokių motinų nepateisinu. Na galbūt jį labiau myli,nei savo vaikeli. Žiurėsim kas bus toliau.

As perskaiciau visas 3,, Toros,, dalis, trecios patarciau neskaityti, jei nenorite prarasti susizavejimo pirmomis dviems dalimis, trecia buvo iskepta greitai it bele kaip doh.gif Ten dedasi baisiau ne musa tora, ja ne tik musa pamatysi... As ir kai skaiciau visas 3 dalis niekaip nesupratau Ingridos meiles girtuokliui, nejau moteris tikrai taip bijo likti vienisa, nejau ta meile tokia akinanti buna....:)Drauge skate ,,begimas nuo Franko,, irgi sake nieko ypatingo.Tiesiog po pirmu 2 Toros knygu autore pajutusi sloves virsune pradejo ,,kepti,, knygas rasydama bele ka. blush2.gif
Paskutine mano perskaityta knyga Picoult ,,Desimtasis ratas,, visiskai neidomi knyga, skaiciau, nes neturejau ka skaityti ir norejosi pabaigti,bet sakyciau tustokas turinys...
Atsakyti
QUOTE(Tomutė @ 2011 05 26, 20:35)
As perskaiciau visas 3,, Toros,, dalis, trecios patarciau neskaityti, jei nenorite prarasti susizavejimo pirmomis dviems dalimis, trecia buvo iskepta greitai it bele kaip  doh.gif Ten dedasi baisiau ne musa tora, ja ne tik musa pamatysi... As ir kai skaiciau visas 3 dalis niekaip nesupratau Ingridos meiles girtuokliui, nejau moteris tikrai taip bijo likti vienisa, nejau ta meile tokia akinanti buna....:)Drauge skate ,,begimas nuo Franko,, irgi sake nieko ypatingo.Tiesiog po pirmu 2 Toros knygu autore pajutusi sloves virsune pradejo ,,kepti,, knygas  rasydama bele ka.  blush2.gif
Paskutine mano perskaityta knyga Picoult ,,Desimtasis ratas,, visiskai neidomi knyga, skaiciau, nes neturejau ka skaityti ir norejosi pabaigti,bet sakyciau tustokas turinys...

o kokius netuštokus kūrinius pastaruoju metu skaitei? kazkaip neturiu ka skaityt, gal patartum?
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 26, 19:06)
Bet koks atsiliepimas sugundysiantys mane tą kūrybą dažniau skaityti - labai laukiamas. smile.gif

Na, Černiauskaitė man irgi nelabai, nei "Benedikto slenksčiai" labai sužavėjo, nei "Kvėpavimas į marmurą". Šerelytės "Mėlynbarzdžio vaikai" tikrai geras darbas, bet prieš skaitant jau reikia nusiteikti... Šiaip nesigailiu, kad skaičiau, ir manau, kad lietuviui tokią knygą perskaityti ne tik rekomenduotina, bet ir būtina biggrin.gif Galima po truputį kauptis mirksiukas.gif
Kas čia dar... Va, ieškau pirkti Granausko "Duburio", dar eilėje - Radzevičiaus "Priešaušrio vieškeliai", perskaitysiu, galėsiu pasidalinti mintimis:) Neblogų atsiliepimų iš literatūros tyrinėtojo girdėjau apie V. Papievio romaną "Eiti".
O jei kalbėti ne apie romanus, tai man visai įdomi Parulskio kūryba, jo esė, dar Navakas... 4u.gif Tokie - atsipalaidavimui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _night_: 26 gegužės 2011 - 20:41
QUOTE(prieplauka @ 2011 05 26, 20:58)
o kokius netuštokus kūrinius pastaruoju metu skaitei? kazkaip neturiu ka skaityt, gal patartum?

Is visu perskaitytu neseniai knygu dideli ispudi paliko Khaled Hosseini "Tūkstantis saulių skaisčių,,.Jau buvo rasyta seniau si knyga temoje tai manau gal ir tu esu skaiciusi,eva voller ,,netobulas vyras,, visai patiko man si knyga. biggrin.gif Is lengvesniu skaitalu kur bele kur galima skaityt tai man patiko ,,Mamu mafija,, krikstamote,, ,,parduotuviu maniake,, trilogija berods.„Dvasių namai“ Isabel Allende,pamenu patiko.Bet ir turbut skaityta jusu biggrin.gif
Ech trumpa mano atmintis skaitau daug,bet kai prisimint reikia blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2011 05 26, 15:59)
Sveikos. Senokai bebuvau užklydusi. ax.gif
Skaitau J. M Coetzee "Nešlovę". Po "Maiklo K gyvenimo ir laikų", kuri patiko taip, kad mažiausiai savaitę negalėjau imt jokios kitos knygos į rankas (taigi nesiskaitė!), siaubingai užsikabliavau ant šito rašytojo. Dabar skaitoma "Nešlovė" irgi kvepia puikios knygos kvapu!  hihihi.gif  bigsmile.gif

ši manęs jau kurį laiką labai kantriai laukia smile.gif tikiuosi imsiuosi artimiausiu metu.
Atsakyti
QUOTE(Tomutė @ 2011 05 26, 21:44)
Is visu perskaitytu neseniai knygu dideli ispudi paliko Khaled Hosseini "Tūkstantis saulių skaisčių,,.Jau buvo rasyta seniau si knyga temoje tai manau gal ir tu esu skaiciusi,eva voller ,,netobulas vyras,, visai patiko man si knyga. biggrin.gif Is lengvesniu skaitalu kur bele kur galima skaityt tai man patiko ,,Mamu mafija,, krikstamote,, ,,parduotuviu maniake,, trilogija berods.„Dvasių namai“ Isabel Allende,pamenu patiko.Bet ir turbut skaityta jusu  biggrin.gif
Ech trumpa mano atmintis skaitau daug,bet kai prisimint reikia  blush2.gif  blush2.gif

aciu, ieskosiu kaip kuriu mirksiukas.gif
Atsakyti