Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 24, 09:38)
Visos vietos nepakeliui  doh.gif  biggrin.gif
Papildyta:
Tiksliau kur?

va http://www.facebook.com/#!/pages/Knygo...ai/216503999609
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 05 23, 19:41)
as pabuvau padevetu knygu kuistuke ir staigi ka parsitempiau:

Paul Konfeld Blansa, arba studija sode
Irvon D. Yalom Kai Nyce verke
Peter Hoeg Moteris ir bezdzione
Jasunaris Kavabata Kalno aimana
Akselis Miunte Knyga apie zmones ir zverisLeonardo da Vinci  Pasakos, legendos, alegorijos
Is viso : 24 litai  biggrin.gif

Šita labai patiko 4u.gif Ypač "Tiems, kurie myli muziką", "Sesuo Filomena", 'Kai buvo dingęs Tapis".
O "Kalno aimana" irgi yra namuose, is senu laiku, tik neskaityta dar smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Masako @ 2011 05 21, 13:56)
Bet vakar pagaliau paemiau i rankas knyga..tesiu D. du Maurier "Paukscius". Pradejau apysaka "Monte verita" - bet jau kokia idomi blink.gif  bigsmile.gif Mistikos, paslapties, nezinios su kaupu. O dar tas letas tempas, neskubrus pasakojimo stilius..Megstu as sia rasytoja smile.gif

Man patiko D. Maurier "Melynos linzes", labai savotiska istorija, juokinga biggrin.gif Nezinau ar yra jos "Pauksciu" knygoje. Nes skaiciau kitoje, kur daugiau rasytojos kuriniu.
Atsakyti
Sveikos knygu skaitytojos, nutariau paskaityti, taciau knygu daugybe, kaip issirinkti? Gal rekomenduosit?
Knyga, kuria butinai turiu perskaityti per savo gyvenima yra ...
Atsakyti
Labas,

QUOTE(sniegal @ 2011 05 24, 13:25)
Sveikos knygu skaitytojos, nutariau paskaityti, taciau knygu daugybe, kaip issirinkti?

Čia amžinas klausimas.
Seku temą, įsidėmiu patikusias rekomendacijas, o labiausiai pasikliauju savo nuojauta.
Dar labai gerai man veikia bibliotekoje tokia lentyna su pavadinimu „Gal dar neskaitėte?“, ten bibliotekininkės atrenka senesnes ir naujesnes knygas, belieka tik įjungti savo nuojautą ir išsirinkti tinkančią knygą pagal nuotaiką.
Nežinant žmogaus, amžiaus, skaitymo patirties, beveik neįmanoma ką nors rekomenduoti.

Pvz. aš ką tik baigiau skaityti Gabrielio Garsija Markeso „Šimtas metų vienatvės“, esu visiškai pritrenkta tos knygos, šiandienai ji man pati geriausia, perskaitykit visos. Tobula knyga.

Skandinavų literatūra labai verta dėmesio: Arto Paasilinna „Kaukiantis malūnininkas“, Wassmo, Fredriksson.

Agotos Kristof „Storą sąsiuvinį“ verta paskaityti.

Michael Ondaatje knygas (tobula proza).

Cormac McCarthy romaną „Kelias“ - jei negąsdina fantastika.

Iš lietuvių, Zurbą ir Kondrotą būtinai, na ir tas pačias abi Sabaliauskaitės „Silvą Rerum“, jei tekstas be dialogų neatrodo atbaidantis - visgi įvykis lietuvių literatūroje.

Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 24, 08:59)

Dėkinga
Papildyta:
QUOTE(LEEja @ 2011 05 24, 09:00)

Ot, turiu palaikinus, o niekad nepažiūrėjau kur jie randasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2011 05 23, 21:52)
Perskaičiau Tess Gerritsen "Nusidėjėlė".
Ankstyvą žvarbų gruodžio rytą, drengiant tirštai šlapdribai, teismo medicinos ekspertė Mora Ailz vyksta į nusikaltimo vietą moterų vienuolyne. Akivaizdu, kad žmogus, uždaro vienuolyno koplyčioje nužudęs jaunutę vienuolę ir sunkiai sužalojęs pagyvenusią – tikras pamišėlis: kam užkliuvo taikios, nuo pasaulio atsiskyrusios seserys? Bylos tyrimui patekus į aklavietę, detektyvų dėmesys nukrypsta į vyresnę vienuolę, kurios gyvybę stengiasi išgelbėti medikai. Jei pavyktų ją išplėšti iš mirties nagų, ji taptų pagrindine dar vieno, kur kas baisesnio, nusikaltimo liudytoja.
Visgi po šitos knygos galutinai įsitikinau, kad man patinka detektyvai biggrin.gif Ir patinka būtent šita rašytoja, jos rašymo stilius. Maniau, kad knyga bus "Chirurgo" ir "Pameistrio" tęsinys (buvau neteisingai informuota) unsure.gif Bet ji tikrai nei su vienu nesusijusi (bet dėlto ne mažiau įdomi), todėl drąsiai gali skaityti tie, kas jų neskaitė. Visgi pažįstamų ir šitoje knygoje galima sutikti, pvz. detektyvę Ricoli biggrin.gif Aišku, buvo knygoje ir nežymių (mano akim) minusų, bet man labai patiko. Nežinau, ar dabar metas būtent toks, kad labai gerai skaitosi ką bepaimčiau, ar kas, bet tikrai taip įtraukia mane Gerritsen su savo detektyvais- skaitant knygas kas vakarą gulu su mintim kaip ten veiksmas klostysis toliau lotuliukas.gif Šitoj knygoj, kaip ir kitose tos pačios autorės mano jau minėtose, gėris yra tame, kad tolimesnis veiksmas yra nenuspėjamas. Jei galvoji, kad žudikas bus Tas, tai būtinai bus visai kitas, jei galvoji, kad bus taip, būtinai bus kitaip biggrin.gif vis įsipina kokie nauji veikėjai, nauji įvykiai ir veiksmas tik dar įdomiau rutuliojasi. Noriu paskaityti daugiau Gerritsen knygų cool.gif

Bet knygos priklauso tai pačiai serijai g.gif

Rizzoli/Isles series

• The Surgeon (2001) introduces police detective Jane Rizzoli / Chirurgas
• The Apprentice (2002) introduces medical examiner Dr. Maura Isles / Pameistrys
• The Sinner (2003) / Nusidėjėlė
• Body Double (2004)
• Vanish (2005)
• The Mephisto Club (2006)
• The Keepsake / Keeping the Dead (US / UK, 2008)
• Ice Cold / The Killing Place (US / UK, 2010)
• The Silent Girl (US / UK, 2011)

Beje, jei kam įdomu, girdėjau reklamuoja, kad per TV1 nuo 28d. savaitgaliais nuo 20h rodys „Detektyvę Rizoli“. Tiesa, nesu tikra ar čia kalba eina apie tą pačią, nes jų paslapį nieko daugiau neparašyta g.gif
Atsakyti
laba.

QUOTE(sniegal @ 2011 05 24, 14:25)
Sveikos knygu skaitytojos, nutariau paskaityti, taciau knygu daugybe, kaip issirinkti? Gal rekomenduosit?

Jei seki šią ir kitą knygių temą, tai turėtum iš atsiliepimų susidaryti nuomonę, kuri knyga turėtų patikti. o jei neseki, pirmoj šios temos žinutėj yra mūsų blog'o adresas, kur sudėta nemažai atsiliepimų- pasiskaityk, gal kas patrauks akį mirksiukas.gif
Na, iš tų visų ,,būtinai turi perskaityti" tai nežinia, kiek tau patiktų, kiek ne. Juk visų skoniai skirtingi. Pvz. man pati pačiausia- L. Carcaterra ,,Pragaro virtuvės vaikėzai arba miegaliai", nors yra ir dar visa galybė tokių knygų, kurias rašyčiau į tokį sąrašą, kaip kad McEwan ,,Atpirkimas" (bet kažkam ji pasirodo labai ištęsta ir nuobodi), McCarthy ,,Kelias", Saramago ,,Aklumas" ir t.t...
O tu nueik į biblioteką tuomet, kai galėsi tam skirti ne dešimt minučių, o pusvalandį ar net valandą. Tuomet apvaikščiosi visas lentynas ir išsičiupinėsi visas akin kritusias. smile.gif galbūt taviškėj yra lentyna, kur sudėtos skaitomiausios? Tokioj lentynoj galima rasti daug gerų ir įdomių knygų. Galiausiai, gali paprašyti bibliotekininkės, gal ji ką patars. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 05 23, 22:10)
man tai atvirkščiai ši jos knyga labai lengvai skaitėsi ir vardai visiškai nesipainiojo, ne taip kaip skaitant jos 'Šešėlių princese'

Aš dar tik pradėjau ją skaityt, nedaug perskaičiau, bet tikrai kol kas sunkoka suprasti kas yra kas (na tik pagrindinę veikėją ir jos princą iškart atpažįstu) biggrin.gif Gal kai įsiskaitysiu bus lengviau smile.gif "Šešėlių princesės" nesu skaičius.

Tokių knygų, kurias būtinai reikia perskaityti per savo gyvenimą yra daug smile.gif Jei reikėtų išskirti kelias, kurios asmeniškai man paliko neišdildomą įspūdį, tai būtų Khaled Hosseini "Bėgantis paskui aitvarą", to paties autoriaus "Tūkstantis saulių skaisčių", Herbjorg Wassmo "Dinos knyga", A. de Sent Egziuperi "Mažasis princas", Irvingo "Malda už Oveną Minį" (nors apie ją yra daug prieštaringų nuomonių) smile.gif taip pat Irvingo "Sidro namų taisyklės"... Daug yra tų knygų gerų, reikia tik imt ir skaityt. Kaip labai gerai čia šitoj temoj kažkas sakė, kad gerų knygų yra tiek daug, kad neužteks viso gyvenimo vien tik tokiom perskaityt smile.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 05 24, 16:25)
Bet knygos priklauso tai pačiai serijai  g.gif

Rizzoli/Isles series

Bet aš tikėjausi, kad bus "Chirurgo" ir "Pameistrio" tęsinys (buvau neteisingai informuota). O sąsaja tarp jų ir "Nusidėjėlės" tik tokia, kad pagrindinė detektyvė vėlgi yra Ricoli, vėl yra policininkai Frostas ir Kosakas, net nebepamenu ar patologė ta pati (neturiu dabar po ranka pirmų dviejų knygų). Bet pati visa istorija, visas detektyvas su pirmom knygom nei kiek nesusijęs (išskyrus paminėtus veikėjus) schmoll.gif
Atsakyti

Tikrai nesiryžčiau duoti tokio patarimo žmogui, apie kurio knyginį skonį visiškai nieko nežinau. Pvz. na ir kas iš to, jei aš pareikšiu, kad man knygų knyga yra Arundhati Roy "Mažmožių dievas". Kitam žmogui ji gal visai nepatiks ar nepaliks deramo įspūdžio.
Dar vienas variantas, jei norima vadovautis kažkokiomis taisyklėmis (pati taisyklių nemėgstu, greičiau jau mėgstu jas laužyti biggrin.gif )- renkantis skaitytinas knygas galima atsižvelgti į kažkokius jau sudarytus sąrašus, tarkim, "300 knygų, kurias privalu perskaityti per gyvenimą". Vėlgi, mano nuomone, jie pakankamai subjektyvūs, tobulų tokio pobūdžio sąrašų kažin ar yra.

Dabar skaitau Picoult "Namų taisyklės". Perskaičius ją pardavinėsiu (už 22 Lt). Jei yra norinčių, garsiai šaukit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 24, 20:57)
Dabar skaitau Picoult "Namų taisyklės". Perskaičius ją pardavinėsiu (už 22 Lt). Jei yra norinčių, garsiai šaukit  4u.gif

4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras, žinau, kad čia ne išparduotuvė, bet niekur nerandu, jei kas turite ir galite parduoti, labai labai reikia R. Granausko "Duburys" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 05 24, 20:06)

Visgi tu antra parašei unsure.gif Naujoji knygos šeimininkė bus Vessta.
Atsakyti