Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

Aciu visoms uz sveikinimus wub.gif
Atsakyti
sveikinu, luiziana, linkiu maloniu likusiu dienu iki Motinystes smile.gif))

as pabuvau padevetu knygu kuistuke ir staigi ka parsitempiau:

Paul Konfeld Blansa, arba studija sode
Irvon D. Yalom Kai Nyce verke
Peter Hoeg Moteris ir bezdzione
Jasunaris Kavabata Kalno aimana
Akselis Miunte Knyga apie zmones ir zveris
Leonardo da Vinci Pasakos, legendos, alegorijos
Is viso : 24 litai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 05 23, 14:16)
Truputį į smurto temą. Kaip tik paskaičiau Jo Nesbo, dar vienos skandinaviškos detektyvų žvaigždės, interviu CNN, http://edition.cnn.c...dex.html?hpt=C2
Turiu pasakyt kad man nepatiko jo paaiškinikmas, kad rašydamas jis stengiasi "išleisti" iš savęs ir sudėti į knygas visus tuos siaubus ir nerimus, kurių prikaupė vaikystėj eidamas į tamsų rūsį bulvių parnešt biggrin.gif. Aišku, suprimityvinau, bet motyvacija vis tik šiaip sau...
Beje, dar nesu nieko iš jo knygų skaičius, tačiau panašu, kad jis bus tų niūriųjų, juodųjų detektyvų atstovas, kaip koks Ian Rankin. "Pakraipa", kurios privengiu.

o Tu paskaityk "Pentagrama" ar "Raudongurkle" mirksiukas.gif ten pagrindinis veikejas detektyvas labai spalvinga asmenybe thumbup.gif idomi, su 'cinkeliu' tokia ir tooooli grazu ne niuri mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 05 23, 19:41)
sveikinu, luiziana, linkiu maloniu likusiu dienu iki Motinystes smile.gif))

Paul Konfeld Blansa, arba studija sode
Irvon D. Yalom Kai Nyce verke
Peter Hoeg Moteris ir bezdzione
Jasunaris Kavabata Kalno aimana
Akselis Miunte Knyga apie zmones ir zveris
Leonardo da Vinci  Pasakos, legendos, alegorijos
Is viso : 24 litai  biggrin.gif

O knygos lietuvių kalba? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 23, 21:57)
O knygos lietuvių kalba?  g.gif

sure smile.gif
taigi ten knygynas is antru ranku, aisku, yra visom kalbom, bet as lietuviu pirkau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 05 23, 20:12)
sure smile.gif
taigi ten knygynas is antru ranku, aisku, yra visom kalbom, bet as lietuviu pirkau smile.gif

o cia kur?
Atsakyti
QUOTE(Siberica @ 2011 05 23, 22:33)
o cia kur?

as dazniausiai einu i seskine - priesais ta IKI kur prie turgelio, bet yra ir antaklani.
ai ir dar toj maximoj kur kalvariju/zalgirio gatviu sankryzoj
Atsakyti
Perskaičiau Tess Gerritsen "Nusidėjėlė".
Ankstyvą žvarbų gruodžio rytą, drengiant tirštai šlapdribai, teismo medicinos ekspertė Mora Ailz vyksta į nusikaltimo vietą moterų vienuolyne. Akivaizdu, kad žmogus, uždaro vienuolyno koplyčioje nužudęs jaunutę vienuolę ir sunkiai sužalojęs pagyvenusią – tikras pamišėlis: kam užkliuvo taikios, nuo pasaulio atsiskyrusios seserys? Bylos tyrimui patekus į aklavietę, detektyvų dėmesys nukrypsta į vyresnę vienuolę, kurios gyvybę stengiasi išgelbėti medikai. Jei pavyktų ją išplėšti iš mirties nagų, ji taptų pagrindine dar vieno, kur kas baisesnio, nusikaltimo liudytoja.

Visgi po šitos knygos galutinai įsitikinau, kad man patinka detektyvai biggrin.gif Ir patinka būtent šita rašytoja, jos rašymo stilius. Maniau, kad knyga bus "Chirurgo" ir "Pameistrio" tęsinys (buvau neteisingai informuota) unsure.gif Bet ji tikrai nei su vienu nesusijusi (bet dėlto ne mažiau įdomi), todėl drąsiai gali skaityti tie, kas jų neskaitė. Visgi pažįstamų ir šitoje knygoje galima sutikti, pvz. detektyvę Ricoli biggrin.gif Aišku, buvo knygoje ir nežymių (mano akim) minusų, bet man labai patiko. Nežinau, ar dabar metas būtent toks, kad labai gerai skaitosi ką bepaimčiau, ar kas, bet tikrai taip įtraukia mane Gerritsen su savo detektyvais- skaitant knygas kas vakarą gulu su mintim kaip ten veiksmas klostysis toliau lotuliukas.gif Šitoj knygoj, kaip ir kitose tos pačios autorės mano jau minėtose, gėris yra tame, kad tolimesnis veiksmas yra nenuspėjamas. Jei galvoji, kad žudikas bus Tas, tai būtinai bus visai kitas, jei galvoji, kad bus taip, būtinai bus kitaip biggrin.gif vis įsipina kokie nauji veikėjai, nauji įvykiai ir veiksmas tik dar įdomiau rutuliojasi. Noriu paskaityti daugiau Gerritsen knygų cool.gif

---
Dabar pradėjau "Dvidešimtoji žmona". Perskaičiau apie 50psl., patinka man skaityt apie tolimas ir svetimas šalis, o čia rašoma apie Indiją, daugiausia tai ir nulėmė, kad pirkau šią knygą. Bet jau kaip sunkiai skaitosi, kai tekste daugybė sudėtingų vardų... doh.gif Vos susigaudau kas su kuo biggrin.gif Tikiuosi, kad kai įsiskaitysiu, mažiau maišysis unsure.gif

QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 22, 18:11)
O nusikaltimus daryti ne iš knygų mokomąsi...

drinks_cheers.gif

QUOTE(Milledi* @ 2011 05 23, 14:29)
Jungiuosi prie jusu 4u.gif

Sveika 4u.gif

QUOTE(LEEja @ 2011 05 23, 18:41)

Is viso : 24 litai  biggrin.gif

Uojai kaip pigiai bigsmile.gif

luiziana, su Gimtadieniu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 23 gegužės 2011 - 20:52
QUOTE(LEEja @ 2011 05 23, 21:42)
as dazniausiai einu i seskine - priesais ta IKI kur prie turgelio, bet yra ir antaklani.

Ir dar ant Tauro kalno
O Antakalninis labai mėgstamas ir mylimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2011 05 23, 19:52)
Dabar pradėjau "Dvidešimtoji žmona". Perskaičiau apie 50psl., patinka man skaityt apie tolimas ir svetimas šalis, o čia rašoma apie Indiją, daugiausia tai ir nulėmė, kad pirkau šią knygą. Bet jau kaip sunkiai skaitosi, kai tekste daugybė sudėtingų vardų... doh.gif Vos susigaudau kas su kuo biggrin.gif Tikiuosi, kad kai įsiskaitysiu, mažiau maišysis unsure.gif

man tai atvirkščiai ši jos knyga labai lengvai skaitėsi ir vardai visiškai nesipainiojo, ne taip kaip skaitant jos 'Šešėlių princese'
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 05 23, 21:42)

Visos vietos nepakeliui doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Tibė @ 2011 05 23, 21:58)
Ir dar ant Tauro kalno

Tiksliau kur?
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 24, 07:38)
Tiksliau kur?

http://www.knygosnam...r-mus-rasti.php
Atsakyti