Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(katilina @ 2011 05 22, 19:05)
Kas dėl Eliss klausimo- turbūt yra kažkokia priežastis, kodėl tiek daug žmonių mėgsta smurto pilnus filmus ir knygas (ir neturiu galvoj visokių puspročių, kuriuos į nusikaltimą gali pastūmėti pati nekalčiausia knygelė). Tiesiog įdomu, traukia, sukelia įvairių emocijų- juk geriau baisumai knygoj nei tikrovėj.  smile.gif

O mane pvz. labiau stebina kita žmonių grupė, kurie mėgsta žiūrėti visokias smurto pilnas publicistines laidas per TV (tokių laidų mėgėjų bent Lietuvoje yra galybė) doh.gif . Vat būtent tikros tokio pobūdžio istorijos manęs netraukia, stengiuosi kuo jų kaip įmanoma vengti, nemanau, kad jos ką nors gero žmogui gali duoti (o prigąsdinti savęs irgi nematau prasmės). Pvz. prisipažinsiu, visai nesidomėjau Kedžio istorija (išskyrus tiek, kad antraštes atsitiktinai delfyje perskaitydavau, bet jokių detalių, niuansų, istorijos vingių nežinau). Literatūra man ir lieka literatūra, tokias scenas joje priimu kur kas paprasčiau, žinau, kad bet kada galiu nuo šito atsiriboti. Be to literatūroje juk tos smurtinės scenos paprastai būna ne šiaipsau, dažniausiai tai tik viena iš išraiškos priemonių, papildanti ar paaštrinanti siužetą.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 05 22, 16:36)
gimnazijoje, kurioje mokausi (kiek žinau, būna ir kitose), devintoje ir vienuoliktoje klasėse gale mokslo metų yra laikomi du egzaminai pasirinktinai (arba egzaminas ir projektinis, susijęs su kokiu mokomuoju dalyku, darbas), kurie prisideda kaip trečias pažymys prie to dalyko pusmečių, tad nulemia metinį įvertinimą  smile.gif

Ma įdomu ar čia kokia nauja tvarka, ar ir seniau būdavo, bet ne visose mokyklose... Aš 9-12 kl. irgi mokiausi gimnazijoje, bet tokių dalykų nebūdavo wink.gif
Atsakyti
Oho,kiek mano pasakymas diskusijų sukėlė smile.gif Tiesiog sakau,ką galvoju.Aš juk irgi visokias knygas esu skaičius,ir patikdavo,įdomu būdavo.Prisimenu,"Akistatą" net skaitydavau.Bet sutikit,kad ir knygos,ir filmai sukelia visokius jausmus,kai kuriuos tai paskatina daryti nusikaltimus.Kartais net galvoju,kad ir rašytojas rašydamas visokias baisybes yra kažkoks nesveikas...Aš linkus manyti,kad knygos,na ir filmai,turi skleisti gėrį,kad po jų būtų gera,kažkas liktų širdy...Tebūnie aš ir senamadiška,bet čia mano nuomonė ir jos kitam neprimetu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 22, 20:47)
Ma įdomu ar čia kokia nauja tvarka, ar ir seniau būdavo, bet ne visose mokyklose... Aš 9-12 kl. irgi mokiausi gimnazijoje, bet tokių dalykų nebūdavo wink.gif

tiksliai nepasakysiu nuo kada, bet jau ne vienerius ir ne dvejus metus tokia tvarka maniškėje mokykloje smile.gif buvo pastebėta, kad ir kitos miesto gimnazijos nusižiūri ir po truputį pradeda diegti tokią tvarką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 05 22, 21:04)
tiksliai nepasakysiu nuo kada, bet jau ne vienerius ir ne dvejus metus tokia tvarka maniškėje mokykloje  smile.gif buvo pastebėta, kad ir kitos miesto gimnazijos nusižiūri ir po truputį pradeda diegti tokią tvarką  smile.gif

Jei ne paslaptis, kur mokaisi?
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 05 22, 20:05)
Kas dėl Eliss klausimo- turbūt yra kažkokia priežastis, kodėl tiek daug žmonių mėgsta smurto pilnus filmus ir knygas (ir neturiu galvoj visokių puspročių, kuriuos į nusikaltimą gali pastūmėti pati nekalčiausia knygelė). Tiesiog įdomu, traukia, sukelia įvairių emocijų- juk geriau baisumai knygoj nei tikrovėj.  smile.gif

O man nelabai skiriasi "knyginis" smurtas nuo tikro, kai mano viduriai persiverčia kokią šiurpią sceną paskaičius, aš negaliu savęs paguosti kad tai "tik išgalvota".
Atsakyti
Mane traukia smurtas knygose, nes labai įdomu sužinoti koks viso to motyvas. Ir šiaip nederėtų priimti taip tiesmukai, kartais smurtas kaip priemonė atskleisti visai kitus dalykus, o ne tik smurtas dėl smurto.

Čia šneku, ne apie detektyvis, bet labiau psichologines knygas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 22 gegužės 2011 - 20:40
Sveikos 4u.gif

QUOTE(eliss @ 2011 05 22, 17:15)
na nepykit ,bet kaip galima tokias baisybes skaityt?Ir kas gi čia vertingo?Ir paskui stebimasi iš kur tiek nusikaltimų doh.gif

Na nepykit, bet kaip galima skaityt J. Picoult "Kitas gyvenimas"? Paskui taip visos ir palieka savo vaikus.
Aš nemanau, kad tarp tokių dalykų galima būtų rasti glaudžią koreliaciją. Absurdišką būtų skaityt, žiūrėt filmus vien tik iš teigiamos pusės. Knyga gali būti tik paskutinis kabliukas nusikaltimui, čia jau reikia kapstytis po psichiką, o ne knygas kaltint. Kad ir pvz su Lenonu, jį gi nužudė žmogus, rankose laikantis 27 skyrių iš knygos "Rugiuose prie bedugnės". Bet kažin ar būtent ta knyga paskatino jį taip pasielgti ax.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 22, 18:55)
Ir paskui vieną knygą perskaitę įsivaizduoja, kad  rašytojos braižą daugmaž perkando cool.gif

Man, asmeniškai, jos stilius, braižas visose knygose vienodas. Nesvarbu nuo kurios pradėsi, tiesiog viena stipresnė, kita silpnesnė. Vienai viena tema aktuali, kitai kita ir t.t.
Aš jos knygas imu skaityt (iš SS),kai ateina toks laikotarpis, jaučiu, kad noriu jos to stiliaus, to neatsitraukimo nuo knygos ir pan. Literatūrinės vertės neturi ji daug, bet kabliukus moka maut cool.gif

QUOTE(eliss @ 2011 05 22, 20:51)
Aš linkus manyti,kad knygos,na ir filmai,turi skleisti gėrį,kad po jų būtų gera,kažkas liktų širdy...Tebūnie aš ir senamadiška,bet čia mano nuomonė ir jos kitam neprimetu smile.gif

Na tada žiūrėkim vien tik N. Sparks stiliaus filmus ir galvokim koks gražus gyvenimas ir kaip nugali meilė. Tai, kad filme nėra gėrio, nereiškia jo prastumo. Net žiaurus filmas (ne banalus) gali sukelti labai daug apmąstymų ir vertybių keitimo.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 22, 19:15)
linamog, tu tą Picoult "Kita širdis" gal pardavinėsi, aš pirkčiau.

Tai kad skolinta, ir aciudie... ax.gif
Atsakyti
luiziana, su gimtadieniu!

user posted image
Atsakyti
Luiziana, su tavo gimtadieniu thumbup.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 21, 15:16)
Na aš intensyviai ir neieškojau, tiesiog buvau įsirašiusi į planus "kada nors". Bet tai gal  tuomet reiktų pasinaudoti šiuo pasiūlymu ir nupirkti tą knygą iš jūsų knygynėlio mirksiukas.gif 
Tai ar galėtum man vėl pagelbėti? Prašyčiau ir šią knyga palaikyti iki artimiausio myto  blush2.gif  ax.gif

zinoma, tuoj ir nuperku 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti