Labas
QUOTE(katilina @ 2011 05 22, 11:14)
Oho kaip griežtai.
Nors Picoult kol kas visai netraukia, bet taip ir norisi nors vieną knygą perskaityti ir pažiūrėti, kodėl vieni ją taip giria, o kiti visškai išpeikia.
Bet jei jau visgi ryšiesi Picoult skaityti, tai būk gerutė, nepradėk nuo jos "Mano sesers globėjas"
Nežinau, kodėl daugelis pradeda būtent nuo šios jos knygos, kuri tikrai nėra pati stipriausia iš Picoult repertuaro. Ir paskui vieną knygą perskaitę įsivaizduoja, kad rašytojos braižą daugmaž perkando
Drįsčiau nesutikti su tuo, net ir su Picoult būna tikrai geriau. Šios rašytojos knyga, kurią tikrai siūlau, yra "19 minučių". Va ją perskaičius jau turbūt ir galima daryti išvadas apie rašytoją, nuteisti ar išteisint. Visgi kiekvieno rašytojo kūryboje pasitaiko ir geresnių dalykų, ir lepsusų (aišku, norėtųsi, kad lepsusų būtų kuo mažiau).
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 22, 12:04)
Laba,
Ingėnai, aš irgi baigiau tikriausiai tas pačiais metais, kaip tu, irgi buvo atskiras rusų literatūros kursas, apie kurį dabartinės rusų literatūros mokytojos tik pasvajoti gali, ir skaičiau tą Dostojevskį.
Aš baigiau
1993 m.
QUOTE(linamog @ 2011 05 22, 12:43)
Kazkaip skeptiskai ziuriu zmones, megstancius joti ant kitu populiarumo arkliuko.
Na bet turbūt tikrai ne visų Picoult knygų siužetai nukopijuoti
Pvz. apie muziką yra sakoma - visos melodijos jau sukurtos, tik dar ne visi pinigai paimti
O juk ir literatūroje kažką labai labai naujo ne taip dažnai tenka rasti.
Dabar net suintrigavai mane, reiktų ir man tą "Kerę" paskaityti, kad palygint. Rodos, lyg ir skaičiusi paauglystėje, lyg ir filmą mačiusi, bet nieko jau nepamenu.
QUOTE(Nerinha @ 2011 05 22, 15:11)
Neimanoma uždirbti visų pasaulio pinigų, tai pat neįmanoma perskaityti visų pasaulio knygų
Manau, net ir pačių geriausių visų neįmanoma perskaityti.
QUOTE(laTulipe @ 2011 05 22, 15:36)
dabar imsiu
Saramago Evangelija pagal Jėzų Kristų
Bent aš po "Amerikos psichopato" Saramago knygos nesiimčiau. Bent man būtų perdaug sukrėtimų vienu metu. Bet čia jau tau pačiai spręst.
QUOTE(eliss @ 2011 05 22, 16:15)
na nepykit ,bet kaip galima tokias baisybes skaityt?Ir kas gi čia vertingo?Ir paskui stebimasi iš kur tiek nusikaltimų
Bent manęs daryti nusikaltimus ši knyga (ir nei viena kita) tikrai nepaskatins. Jei ką ir galėtų paskatinti, tai ligonius, kurie ir be knygų į smurtą orientuoti.
Pati perskaičiau ją smalsumo vedama, kas ten tokio baisaus gali būti (o kai kylo noras mesti skaityt, pabaigti sulaikė vertėjos pamąstumai). Tik galiu pasakyt, kad antrą kartą jos tikrai neskaitysiu. Rekomenduoti kažkam irgi nelabai drįsčiau, nebent žmogus pakankamai storą odą užsiauginęs. Bet juk kiekvienam savo, nereiktų būti pernelyg konservatyviems ir piktintis kitų pasirinkimu