Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(laTulipe @ 2011 05 22, 16:36)

na nepykit ,bet kaip galima tokias baisybes skaityt?Ir kas gi čia vertingo?Ir paskui stebimasi iš kur tiek nusikaltimų doh.gif

Dažniausiai visų išgirtomis knygomis aš nusiviliu,taigi ,dabar skaitau tai ką noriu,kas labiausiai patinka rolleyes.gif Jau tos Picoult nebenoriu,nes kuo toliau ,tuo nuobodžiau...Bet kam patinka,tegu skaito rolleyes.gif

Beje,vakar žiūrėjau "Kvepalai.Vieno žudiko istorija".Puikus filmas,kaip ir knyga.Bet jau tiek purvo seniai bemačiau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 22 gegužės 2011 - 16:16
Vakar Jamam dienos proga taip norėjau nusipirkti "Namų taisykles", bet nebuvo doh.gif išvis supykau ant Maximos, nes tikrai iš vakaro "nurinko" kai kurias populiarias, ir taip gerai perkamas knygas unsure.gif Tai nusipirkau tik naujausią Tess Gerritsen "Nusidėjėlė" (šiandien jau pusę perskaičiau) bigsmile.gif ir Indu Sundaresan "Dvidešimtoji žmona".

QUOTE(laTulipe @ 2011 05 21, 19:18)
dar šiandien pasiėmiau Tūkstantis saulių skaisčių  bigsmile.gif

Tobula knyga wub.gif

QUOTE(eliss @ 2011 05 22, 16:15)
na nepykit ,bet kaip galima tokias baisybes skaityt?Ir kas gi čia vertingo?Ir paskui stebimasi iš kur tiek nusikaltimų doh.gif

Esu įsitikinusi, kad nusikaltimų kiekis su panašiom knygom neturi nieko bendro. Yra kas skaito baisybes, yra kas negali nieko panašaus skaityt, yra kas skaito saldybes, o kiti jų negali skaityt ir pan. Visokių knygų yra, visokių reikia, kas ką nori/mėgsta skaityt, tas tą ir atsirenka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 05 22, 17:15)

nėra ko pykti smile.gif be abejo, didelės vertės bent jau šioje knygoje nematau.. Finna gerai pasakė: vieniems vienokios, kitiems kitokios patinka knygos.. o nusikaltimų daryti nesiruošiu kol kas lotuliukas.gif

Agne, mačiau, kad skaitysi ,,Kovą". laukiu atsiliepimo, galgi antra už pirmą geresnė? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(katilina @ 2011 05 22, 11:14)
Oho kaip griežtai.  smile.gif Nors Picoult kol kas visai netraukia, bet taip ir norisi nors vieną knygą perskaityti ir pažiūrėti, kodėl vieni ją taip giria, o kiti visškai išpeikia.

Bet jei jau visgi ryšiesi Picoult skaityti, tai būk gerutė, nepradėk nuo jos "Mano sesers globėjas" biggrin.gif mirksiukas.gif Nežinau, kodėl daugelis pradeda būtent nuo šios jos knygos, kuri tikrai nėra pati stipriausia iš Picoult repertuaro. Ir paskui vieną knygą perskaitę įsivaizduoja, kad rašytojos braižą daugmaž perkando cool.gif Drįsčiau nesutikti su tuo, net ir su Picoult būna tikrai geriau. Šios rašytojos knyga, kurią tikrai siūlau, yra "19 minučių". Va ją perskaičius jau turbūt ir galima daryti išvadas apie rašytoją, nuteisti ar išteisint. Visgi kiekvieno rašytojo kūryboje pasitaiko ir geresnių dalykų, ir lepsusų (aišku, norėtųsi, kad lepsusų būtų kuo mažiau).

QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 22, 12:04)
Laba,
Ingėnai, aš irgi baigiau tikriausiai tas pačiais metais, kaip tu, irgi buvo atskiras rusų literatūros kursas, apie kurį dabartinės rusų literatūros mokytojos tik pasvajoti gali, ir skaičiau tą Dostojevskį.

Aš baigiau 1993 m.

QUOTE(linamog @ 2011 05 22, 12:43)
Kazkaip skeptiskai ziuriu  zmones, megstancius joti ant kitu populiarumo arkliuko.

Na bet turbūt tikrai ne visų Picoult knygų siužetai nukopijuoti mirksiukas.gif Pvz. apie muziką yra sakoma - visos melodijos jau sukurtos, tik dar ne visi pinigai paimti biggrin.gif O juk ir literatūroje kažką labai labai naujo ne taip dažnai tenka rasti.
Dabar net suintrigavai mane, reiktų ir man tą "Kerę" paskaityti, kad palygint. Rodos, lyg ir skaičiusi paauglystėje, lyg ir filmą mačiusi, bet nieko jau nepamenu.

QUOTE(Nerinha @ 2011 05 22, 15:11)
Neimanoma uždirbti visų pasaulio pinigų, tai pat neįmanoma perskaityti visų pasaulio knygų  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Manau, net ir pačių geriausių visų neįmanoma perskaityti.

QUOTE(laTulipe @ 2011 05 22, 15:36)
dabar imsiu Saramago Evangelija pagal Jėzų Kristų

Bent aš po "Amerikos psichopato" Saramago knygos nesiimčiau. Bent man būtų perdaug sukrėtimų vienu metu. Bet čia jau tau pačiai spręst.

Bent manęs daryti nusikaltimus ši knyga (ir nei viena kita) tikrai nepaskatins. Jei ką ir galėtų paskatinti, tai ligonius, kurie ir be knygų į smurtą orientuoti.
Pati perskaičiau ją smalsumo vedama, kas ten tokio baisaus gali būti (o kai kylo noras mesti skaityt, pabaigti sulaikė vertėjos pamąstumai). Tik galiu pasakyt, kad antrą kartą jos tikrai neskaitysiu. Rekomenduoti kažkam irgi nelabai drįsčiau, nebent žmogus pakankamai storą odą užsiauginęs. Bet juk kiekvienam savo, nereiktų būti pernelyg konservatyviems ir piktintis kitų pasirinkimu mirksiukas.gif
Atsakyti

O tai jau kas vertingo kokiam ten Iain Banks. Širšių fabrike. Kitose panašiose kultinėse topinėse knygose, kur jaunimas eina iš proto, o paskaitai, na, žiūrėk pro kokią ten nori prizmę, galvok apie kokias ten nori metaforas, bet man šlykštu, ir viskas.

Bet kultinės knygos dalinai irgi istorija, jei jau knyga pasiekė kultinį lygį, reiškia ji kažkuo buvo tuo laikotarpiu žymi, autorius pajudino kažką tuo metu svarbaus ar pan. Todėl ir tokiomis kartais pasidomiu, ir kitų, besidominčių, nesmerkiu ax.gif

O nusikaltimus daryti ne iš knygų mokomąsi...
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 05 22, 17:15)

Mane veza baisybes, kartais norisi.
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 22, 18:55)
Nežinau, kodėl daugelis pradeda būtent nuo šios jos knygos, kuri tikrai nėra pati stipriausia iš Picoult repertuaro. Ir paskui vieną knygą perskaitę įsivaizduoja, kad  rašytojos braižą daugmaž perkando cool.gif Drįsčiau nesutikti su tuo, net ir su Picoult būna tikrai geriau. Šios rašytojos  knyga, kurią tikrai siūlau,  yra "19 minučių".

Tai tik tavo nuomone, man pirmasis variantas geresnis uz antra. ax.gif
Del to ir keista, kad rasytoja, galinti kurti originaliai, nuklysta i sunkelius. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 05 22, 15:36)
dabar imsiu Saramago Evangelija pagal Jėzų Kristų

Nuo Psichopato prie... Jėzaus Kristaus...
Drastiškai čia pavarai smile.gif
Atsakyti
*Bet jei jau visgi  ryšiesi Picoult skaityti, tai būk gerutė, nepradėk nuo jos "Mano sesers globėjas" biggrin.gif mirksiukas.gif  Nežinau, kodėl daugelis pradeda būtent nuo šios jos knygos, kuri tikrai nėra pati stipriausia iš Picoult repertuaro.

**Bent aš po "Amerikos psichopato" Saramago knygos nesiimčiau. Bent man būtų perdaug sukrėtimų vienu metu. Bet čia jau tau pačiai spręst.

* o man ,,Mano sesers globėjas" geriausia iš skaitytų Picoult knygų. lotuliukas.gif

**Kad pas mane visos panašios knygos doh.gif (nors ne tiek daug ir turiu) saramago, tūkstantis saulių skaisčių (kaip supratau, ši knyga irgi ne nuotaikos kėlimui) bei angelo žaidimas- ši neturėtų būti sukrečianti, manyčiau.. Na, žiūrėsiu, prie kurios labiau linksiu smile.gif
Atsakyti
linamog, tu tą Picoult "Kita širdis" gal pardavinėsi, aš pirkčiau.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 05 22, 18:13)
Tai tik tavo nuomone, man pirmasis variantas geresnis uz antra. ax.gif

Na taip, reik pripažinti, visgi tai tik mano nuomonė smile.gif drinks_cheers.gif Nors kai anksčiau rašėm šioje temoje savo Picoult topus, pamenu, kad "19 minučių" buvo viena iš geriausiai reitinguojamų.
Tokiu atveju, kai išsiskiria nuomonės, reikia skaityti abi biggrin.gif

P.S. Pagalvojau, kad jei šiuo metu (kai jau apturėjau laimę perskaityti daug gerų knygų, aišku, turiu omeny ne šios autorės knygas) tik pradėčiau pažintį su Picoult ir į mano rankas pirmoji papultų būtent "Mano sesers globėjas", labai gali būti, kad mano pažintis su šia autore irgi ja teapsiribotų.

QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 22, 18:13)

Aha thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 22 gegužės 2011 - 18:54
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 22, 19:13)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Bet jei jau visgi  ryšiesi Picoult skaityti, tai būk gerutė, nepradėk nuo jos "Mano sesers globėjas" biggrin.gif mirksiukas.gif 

Gal ir nepradėsiu, kad taip gražiai prašai. smile.gif Iš tikro tai pagal siužetą manęs nė viena jos knyga netraukia, todėl pirkti lietuviškai nesiruošiu, tai skaitysiu tą, kuri pirma paklius į rankas- didžiausia tikimybė, kad rasiu "padėvėtą" anglišką (kelis kartus buvau kažkada užtikusi, bet taip ir nenusipirkau, o dabar truputį gailiuosi).

Kas dėl Eliss klausimo- turbūt yra kažkokia priežastis, kodėl tiek daug žmonių mėgsta smurto pilnus filmus ir knygas (ir neturiu galvoj visokių puspročių, kuriuos į nusikaltimą gali pastūmėti pati nekalčiausia knygelė). Tiesiog įdomu, traukia, sukelia įvairių emocijų- juk geriau baisumai knygoj nei tikrovėj. smile.gif
Atsakyti