Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(katilina @ 2011 05 21, 12:53)
Bet dalis šiandieninių rašytojų taip pat labai gražiai rašo.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Masako @ 2011 05 21, 12:56)
Bet vakar pagaliau paemiau i rankas knyga..tesiu D. du Maurier "Paukscius". Pradejau apysaka "Monte verita" - bet jau kokia idomi blink.gif  bigsmile.gif Mistikos, paslapties, nezinios su kaupu. O dar tas letas tempas, neskubrus pasakojimo stilius..Megstu as sia rasytoja smile.gif

D. du Maurier "Paukščius" ir aš būtinai norėsiu kada nors perskaityti. Nė neabejoju, kad ji man patiks. Dar iki tavo gerų atsiliepimų buvau šią knygą nusižiūrėjusi (filmas pagal šios autorės apsakymą "Paukščiai" vaikystėje padarė nemenką įspūdį).

O pati dabar pradėjau skaityti Eric Walz "Viražistė". Tai istorinis romanas, kuriame yra ir religijos, ir detektyvo, ir meilės, ir meno (vitražai). Tokį žanrą aš mėgstu, tai ir šioji knyga man visai patinka smile.gif

Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2011 05 21, 13:30)
Aną dieną bandžiau pažiūrėt filmą "Ana Karenina",kaip nepatiko,nepalyginsi su knyga,net nebaigiau žiūrėt schmoll.gif

O man patiko ir filmas. Nors nežinau, gal jo irgi ne vienas pastatymas yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 05 21, 14:30)

Aną dieną bandžiau pažiūrėt filmą "Ana Karenina",kaip nepatiko,nepalyginsi su knyga,net nebaigiau žiūrėt schmoll.gif

Apie kuri kalbi? 1997 metu? As ziurejau ta filma dar karta po knygos skaitymo, tai irgi bais nusivyliau, istiko sokas, galima sakyti swoon.gif Pakeistas turinys, net veikeju charakteriai kitokie, apskritai visa ko spalvos sutirstintos..Aisku, daznai taip buna filmuose, bet konkreciai siuo atveju viskas labai primityviai ir neskoningai atrode...Ir vis nepaliko dirbtinumo, netikroviskumo, "statiskumo" jausmas..
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 05 21, 13:56)
Bet vakar pagaliau paemiau i rankas knyga..tesiu D. du Maurier "Paukscius". Pradejau apysaka "Monte verita" - bet jau kokia idomi blink.gif  bigsmile.gif Mistikos, paslapties, nezinios su kaupu. O dar tas letas tempas, neskubrus pasakojimo stilius..Megstu as sia rasytoja smile.gif

"Monte Verita" man labai patiko. Neprisimenu, ar kas gražiau yra apie kalnus rašęs. ax.gif
Dar bandžiau skaityti Trollope "Antrasis medaus mėnuo",nu nežinau...arba knyga neįdomi,arba mano skonis pasikeitė unsure.gif Kitos jos knygos tokios įdomios buvo,nu šita tokia nuobodi,nors ir gera tema rašo.Numečiau...

Mat kaip skirtingai, man ši knyga labai patiko. smile.gif
O kurį "Anos Kareninos" filmą žiūrėjai?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 21, 14:40)
O man patiko ir filmas. Nors nežinau, gal jo irgi ne vienas pastatymas yra g.gif

jo,daug pastatymų yra,net nežinau kelintų metų žiūrėjau,bet nesenas smile.gif per diva rodė.
Jei nemaišau,knygoje Anos vyras buvo pagyvenęs storulis ,o filme vos ne gražuolis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 21 gegužės 2011 - 13:48
QUOTE(eliss @ 2011 05 21, 14:46)
Jei nemaišau,knygoje Anos vyras buvo pagyvenęs storulis ,o filme vos ne gražuolis g.gif

Tai tu gal kita ziurejai? Nes 1997 m. jos vyras irgi pagyvenes g.gif lotuliukas.gif

Knygoj jis anaiptol nebuvo storulis, kiek pamenu.

Beje, mane papiktino butent sutuoktinio charakterio interpretacija 1997 metu filme. Pvz., knygoj net uzuominos nebuvo, kad jis galetu pakelti pries Ana ranka/ siurksciau pastumti..... cool.gif
Papildyta:
Ingenai, jei pigiau nerastum laugh.gif, pas mus dar yra viena Pauksciu knygele uz 7 Lt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 21 gegužės 2011 - 14:08
QUOTE(katilina @ 2011 05 21, 11:53)
Užtat nelabai apsidžiaugiau, kai perskaičiau, kad ji nori parašyti šios knygos tęsinį.  smile.gif

Per praeitą mugę pati autorė minėjo, kad jau pradėjusi ją rašyti ir eina į pabaiga. Ir šios knygos pirmoji skaitytoja ir kritikė yra jos dukra.

O jei kalbėt apie šią autorę, tai šiandiena parsinešiau pačią naujausią jos knygą 'Blueeyedboy' (Žydraakis berniukas).
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 21 gegužės 2011 - 14:26
QUOTE(Masako @ 2011 05 21, 14:02)
Ingenai, jei pigiau nerastum laugh.gif, pas mus dar yra viena Pauksciu knygele uz 7 Lt mirksiukas.gif

Na aš intensyviai ir neieškojau, tiesiog buvau įsirašiusi į planus "kada nors". Bet tai gal tuomet reiktų pasinaudoti šiuo pasiūlymu ir nupirkti tą knygą iš jūsų knygynėlio mirksiukas.gif
Tai ar galėtum man vėl pagelbėti? Prašyčiau ir šią knyga palaikyti iki artimiausio myto blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 21 gegužės 2011 - 14:18
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 05 21, 15:16)
O jei kalbėt apie šią autorę, tai šiandiena parsinešiau pačią naujausią jos knygą 'Blueeyedboy' (Žydraakis berniukas).
user posted image

Kaip tau gerai. smile.gif Aš irgi noriu. Gal kartais perskaičius pardavinėsi?
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 05 21, 13:45)
Kaip tau gerai.  smile.gif Aš irgi noriu. Gal kartais perskaičius pardavinėsi?

kol kas dar nežinau, bet turėsiu omeny mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 05 21, 14:16)
user posted image

Labai mielas viršelis rolleyes.gif
Dabar lauksim, kol ją išleis ir pas mus.
Atsakyti
Sveikos,
pasilabinu su šiandieniniais pirkiniais:
A.Jonynas "Sentimentalus romansas"
K.Kubilinskas "Ledinukas"
V.Miliūnas "Evalduko metai" nepatikėjau tik 10,90lt. na ir visokių vaikiškų knygelių laisvalaikiui mirksiukas.gif . Lankiausi Pegase ir Vagoje.
QUOTE(katilina @ 2011 05 21, 13:53)
Aš pradėjau dar vieną Allende knygą- "Paula", dar nedaug perskaičiau, bet labai patinka. Kai kurie faktai man žinomi iš "Mano neišgalvota šalis", tačiau čia viskas daug plačiau. Tik labai liūdna skaityti apie jos viltis dėl dukters ligos ir pasveikimo, žinant, kaip viskas baigėsi.

"Paula" man pradžioje nesiskaitė, bet paskui negalėjau paleisti. pasiliko ji mano širdyje rolleyes.gif

kaip tik šianakt naktinėjau su šiuo filmu, skirtingai nei jums man jis labai patiko thumbup.gif . Su knyga negaliu palyginti, nes neskaičiusi, bet filmas stiprus smile.gif
Atsakyti
Taip maxėj norėjau Šantaramo,o moteriškė prieš nosį paskutinį nunešė. doh.gif
Atsakyti