Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(Dorifore @ 2011 05 19, 12:05)
Spėkit, kas mane šiandi vėl pažadino  doh.gif iš AL leidyklos, norėjo pasitikslinti, ar tikrai nedomina manęs ta knyga  blink.gif

doh.gif doh.gif siaubas
Aš išvis šiandien be miego - bakalaurinis doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 19 gegužės 2011 - 11:50
Girdėjot, kad Murakamio visoms knygoms (išskyrūs pačią naujausią) taikoma 50proc nuolaida bigsmile.gif
Atsakyti
Maximoj visoms knygoms bus 40 % nuolaida. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 05 19, 16:01)
Maximoj visoms knygoms bus 40 % nuolaida.  thumbup.gif

O geras bigsmile.gif kada???
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 05 19, 13:07)
Girdėjot, kad Murakamio visoms knygoms (išskyrūs pačią naujausią) taikoma 50proc nuolaida  bigsmile.gif

O aš taaaaaip noriu naujausios knygos biggrin.gif Ir vis tramdau save, kad nepirkčiau, palaukčiau dar akcijų ar šiaip gal kas pigiau parduos blush2.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shiaudine: 19 gegužės 2011 - 14:42
QUOTE(kiršė @ 2011 05 19, 14:20)
O geras  bigsmile.gif  kada???

turbut per JAMAM akropolyje sestadieni:)
Atsakyti
Sveikos perskaičiau jau nemažai knygų, bet vis atidėliojau su pasisakymais apie jas.
Taigi manau jau pats laikas bent apie kelias užsiminti
Mano perskaitytos knygos:
Taigi mano pirmoji pažintis su poeto, eseisto, dailėtyrininko
Alfonso Andriuškevičiaus „Rašymas dūmais“ esė rinktine.
Skaičiau su pasitenkinimu, kažkoks malonumas ją skaityti buvo, vietomis gražus tekstas, bet perskaičiau užverčiau paskutinį psl. ir viskas kaip dūmas išgaravo.

Kita : Tikrai man sudariusi puikios knygos įspūdį ir kurią jau nuoširdžiai rekomenduoju paskaityti visiems, ypač citatų mėgėjams, tai –
Chesterfield „Laiškai sūnui“

Laiškai subalansuoti jaunuoliams,bet tinkantys visiems, ne tik jauniems, bet ir suaugusiems ir net moterims.
Tai anglų politiko, diplomato, publicisto, grafo, turėjusio karaliaus rūmuose tarnybą, laiškai nesantuokiniam sūnui, išleisti tik po autoriaus mirties ir sulaukę didelio pasisekimo bei tapę bestseleriais.Skaičiau su dideliu malonumu, pasitenkinimu dėl jų stiliaus, šmaikštumo, smulkmeniškumo, atvirumo, taiklumo, įžvalgumo ir loginių išvadų, išminties.
Perskaičius, paskutinis laiškas ir skyrius „Apie autorių ir jo sūnų“, truputi nustebino, nuliūdino ir truputi pribloškė net ne viena aplinkybe bei faktu, kurių nenoriu atskleisti.Todėl, prašau, prieš pradedant skaityti šią knygą, jokiu būdu nepradėti skaityti nuo paskutinio laiško ir šio paskutinio skyriaus.
Laiškai sūnui rašyti daugiau nei prieš tris šimtmečius yra savotiškas, vietomis šypsena keliantis auklėjimo, etiketo, oratorystės meno „vadovas“.Kadangi Chesterfieldas retai matė sūnų,jis rašė jam laiškus, siekdamas sūnų visaip prūsinti, lavinti,finansiškai remti, įvesti į aukštuomenę, patarinėti, kritikuoti, dalintis savo turtinga patirtimi, pažintimis.
Jie manau vertingi, naudingi, aktualūs ir šiais laikais, netgi nebūnat kokiu nors aukštuomenės nariu, nepriklausant elitui ar karališkiems rūmams.
Juose yra įdomių dalykėlių iš autorius gyvenimo patirties. Chesterfieldas nemažai savo iškalbos menu, nenusimanat astronomijoje ir matematikoje, prisidėjo prie laiko skaičiavimo pataisymo ir reformavimo senojo Julijaus kalendoriaus, pakeičiant jį ir įvedant dabartinį Popiežiaus Grigaliaus XIII kalendorių.(senasis skyrėsi vienuolika dienų)
Jis cituoja, truputi rašo,mini Cezarį, Kotoną, Lordą Beikoną, Ciceroną, kardinolą Rišelje,kai kuriuos karalius, Volterą,Vergilijų. Rekomenduoja atkreipti dėmesį į daugelį jo manymų vertų dėmesio knygų , kaip pav Svifto (Guliverį),de La Rošfuko (Moraliniai apmąstymai) ,Horacijų ir kt.
Laiškuose jis sūnui rašo, pataria, mokina, net reikalauja.Jo patarimai apima tokias temas, kaip asmens higiena(dantų valymas), apranga, išvaizda, geros manieros, geras vardas, net eisena, rašysena, dikcija.
Labiausiai patiko laiškai, kuriuose kalba apie iškalbos meną, ydas, skaitymą ir knygas, draugystę ir draugų pasirinkimą, bendravimą su įvairaus sluoksnio žmonėmis, draugais ir net su nemėgstamais žmonėmis, t.p patiko kur rašo, apie laiko planavimą,išsiblaškymą ar kaip palaikyti pokalbį, ką su kuo ir kaip kalbėti, bendrauti, neprisidaryti priešų ir visiems patikti . Tos temos argi ne aktualios ir dabar? Žinoma žmogui, kuriam jau nebe „niolika“ nebus tai kažkas naujo, bet vistiek kažką sužinos, prisimins,privers šyptelti.Ai man tai tiesiog puiki knyga.
Dabar pabaigai ar norit citatų?Jų nebus, nes tektų perrašyti visą knygą.
Na vieną gerai žinomą įmesiu, Beikono, nes labai daug Chesterfieldas dėmesio savo laiškuose sūnui skyrė išvaizdai.“ Patraukli švaizda- tai amžinas rekomendacinis laiškas“
Aš užbaigsiu atsiliepimą savo kažkur girdėta citata apie kai ką, kas atsiliepime liko nutylėta. “Gimusiam šliaužioti nelemta skraidyti“ verysad.gif

Apie kitas vėliau.Jau prie pabaigos su "Dvasių kalnu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pajauta: 19 gegužės 2011 - 15:59
Sveikos 4u.gif

Pajauta, labai įdomus atsliepimas apie Chesterfield „Laiškai sūnui“ bigsmile.gif Jau užsinorėjau ir aš ją perskaityt.

Atsakyti
laba. ax.gif

QUOTE(shiaudine @ 2011 05 18, 18:22)
Pasakykit  man, kodėl skaitote klasiką? Ar dėl to, kad ją būtinai reikia perskaityti ir gėda pasakyti , kad nesat skaičiusios ar dėl to, kad jums tai labai įdomu būtų?

na, pavyzdžiui man, jei patinka anotacija ar išgirstu atsiliepimų, tai net ir nesvarbu, ar tai klasika, ar šiuolaikinio rašytojo knyga smile.gif Be to, kartais norisi sužinoti, kuo viena ar kita knyga ypatinga, kad yra skaitoma ne vieną dešimtmetį. smile.gif Pvz. Don Kichotas manęs niekada nedomino, tad į rankas jo net nebūčiau ėmusi, ir visai nesvarbu, kad tai- klasika. Na, bet reikėjo, tai ir perskaičiau trumpintą versiją... (šiaip jau nevertinu trumpinimų). smile.gif

QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 23:39)
Ikvepet del U. Eco "Rozes vardo", bandysiu krimsti artimu metu wink.gif

drinks_cheers.gif skaityk. neturėtum nusivilti.

QUOTE(Masako @ 2011 05 19, 10:38)
mergai, o knygrisyste niekas nesidomi - organizuoju seminara - praktini uzsiemima pradinukams. Dalyvis iseis su savo pasigaminta knygute rankose bigsmile.gif

domina bigsmile.gif kaip tik šiandien popieriaus tam reikalui nusipirkau. tik dabar baisiai užsiėmusi, tai nežinau, kada pradėsiu. doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 23:39)
*As tai skaitau klasika del tokio sujungto jausmo - pareiga+malonumas. Is dalies tai ieina mano poziuri, kad issilavines zmogus turi bent jau zinoti klasikos kurinius,

**Ikvepet del U. Eco "Rozes vardo", bandysiu krimsti artimu metu wink.gif

* drinks_cheers.gif visiškai pritariu. Kol buvau jauna ir super romantikė nerūpėjo gilioji klasika, bet vėliau tai atėjo kaip savaiminis dalykas smile.gif
**nepakartojamas romanas. Jau daug metų praėjo po skaitymo, bet jis gyvas mano mintyse, na nepaprastai sužavėjo rolleyes.gif
QUOTE(Masako @ 2011 05 19, 10:38)
Beje, siandien pas mus senjoru susitkimas, tikiuosi, ateis nors kokie du laugh.gif

mergai, o knygrisyste niekas nesidomi - organizuoju seminara - praktini uzsiemima pradinukams. Dalyvis iseis su savo pasigaminta knygute rankose bigsmile.gif

Masako labai šauni mintis 4u.gif

QUOTE(Pajauta @ 2011 05 19, 16:54)
Kita : Tikrai man sudariusi puikios knygos įspūdį ir kurią jau nuoširdžiai rekomenduoju paskaityti visiems, ypač citatų mėgėjams, tai –
                  Chesterfield „Laiškai sūnui“

Puikus atsiliepimas thumbup.gif . Turėsiu kozirį savo sūnaitėliui kai ūgels pora metelių mirksiukas.gif

Adžani, gal matei kur skelbimą dėl šių nuolaidų? Labai jau suintrigavai smile.gif
Atsakyti
Ne į temą, bet gal turite idėjų? 4u.gif

Kadangi pas mus mokykloj nėra mažiukų, reikia sugalvoti, kaip gražiai dvyliktoks nuvesti iš klasių į salę ir iš salės į lauką. Turit pasiūlumų? rolleyes.gif
Atsakyti
Užėjau paskaityti jūsų temą ir papuoliau į diskusiją. Pats klasiką skaitau dabar tik studijoms, prieš tai jos labai nevertinau, skaitydavau tik Sandra Brown, detektyvus ir t.t. Bet skaitydamas klasikinius kūrinius supratau, kad man yra įdomu skaityti, dauguma jų perskaičiau su didžiuliu malonumu: Šekspyro tragedijas, Kornelis "Sidas" ir t.t. Šįryt perskaičiau "Jaunojo Verterio kančias", tai skaičiau antrą kartą, mokykloje nepatiko, o dabar patiko, gal subrendau ir t.t. Tikrai dabar skaitysiu ir klasikinius kūrinius laisvalaikiui, nes manau, iš jų daug ką pasiimi, būna puikių minčių bei dauguma problemos - aktualios ir šiandien.
Atsakyti