Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(shiaudine @ 2011 05 18, 17:22)
Pasakykit  man, kodėl skaitote klasiką? Ar dėl to, kad ją būtinai reikia perskaityti ir gėda pasakyti , kad nesat skaičiusios ar dėl to, kad jums tai labai įdomu būtų?

Aš kaip humanitarė studijų laikais turėjau tikrai išsamų visuotinės literatūros kursą, tai daug klasikos kūrinių skaičiau. Kitaip nei mokyklinis, jis man tikrai patiko, norėjosi skaityti, domėtis. Nuo to laiko vis ką nors paskaitau, nes kažko tada nespėjau, kažko nesupratau, o kažkas be proto patiko (pvz. vokiečių romantikų novelės).
Tiesiog savo laiku įdomūs žmonės įdomiai ir su užsidegimu papasakojo apie epochas, autorius ir kūrinius. Truputį ir likau užsikabinusi.

Atsakyti
pradejau skaityti Herbjorg Wasmo- "Karnos kraitis", Dinos knygos trecia dali, uzkabliavo. superine trilogija thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 18, 19:51)
Aš kaip humanitarė studijų laikais turėjau tikrai išsamų visuotinės literatūros kursą, tai daug klasikos kūrinių skaičiau. Kitaip nei mokyklinis, jis man tikrai patiko, norėjosi skaityti, domėtis. Nuo to laiko vis ką nors paskaitau, nes kažko tada nespėjau, kažko nesupratau, o kažkas be proto patiko (pvz. vokiečių romantikų novelės).

Lietuvių baigus? Kur? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(shiaudine @ 2011 05 18, 19:22)
Pasakykit  man, kodėl skaitote klasiką? Ar dėl to, kad ją būtinai reikia perskaityti ir gėda pasakyti , kad nesat skaičiusios ar dėl to, kad jums tai labai įdomu būtų?

man patinka klasika paskaityti vien ir ji tikrai gana idomi. zinoma ne visi kuriniai itraukia, bet yra labai geru perliuku ir nereiskia, kad jei klasika tai nuobodu ir neidomu, o siuolaikine literatura idomi ir itraukianti, daznai buna ir atvirskciai
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 18, 20:56)
Lietuvių baigus? Kur?  ax.gif

Vokiečių. Šiauliuose.
Atsakyti
As tai skaitau klasika del tokio sujungto jausmo - pareiga+malonumas. Is dalies tai ieina mano poziuri, kad issilavines zmogus turi bent jau zinoti klasikos kurinius, pvz as zinau Don kichoto istorija, to pasakojimo prasme, nors niekada jo neskaiciau, tik istraukas mokykloje. zinau, kokiai krypciai priklauso pvz Remarkas, nors jis ne mano stiliaus rasytojas. o po to zmogus, zinodamas situos dalykus, jau atsirenka, kas is tos klasikos jam yra idomu skaityti, o kas neverta. kaip ir is grozines literaturos, is tikruju smile.gif
Ikvepet del U. Eco "Rozes vardo", bandysiu krimsti artimu metu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 23:39)
Ikvepet del U. Eco "Rozes vardo", bandysiu krimsti artimu metu wink.gif

Šią noriu ir aš skaityti, įkvėpė paskutinė paskaita universitete biggrin.gif
Dėl klasikos panašios nuomonės laikausi, yra tokių kūrinių, kuriuos išsilavinę žmonės turi žinoti.
Atsakyti
Sveikutes smile.gif o man klasika patinka todel kad kartais ji labai net skiriasi nuo siuolaikiniu rasytoju,kai kurie kuriniai taip perteikti romantiskai,kad net siu laiku rasytojai nemoka taip perteikti ir pavaizduoti,bet kai kurie kuriniai deja man yra per sunkus...
Papildyta:
Vidmantė Jasukaitytė ''As nuzudziau savo dukteri'', ar kas skitet sia knyga?smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siberica: 19 gegužės 2011 - 07:58
QUOTE(shiaudine @ 2011 05 18, 18:22)

Tikrai nieko neskaityciau "per prievarta" biggrin.gif
Skaitau tai, ka manau patiksiant. Ir tokie kuriniai neretai buna is klasikos srities..
Atsakyti
Beje, siandien pas mus senjoru susitkimas, tikiuosi, ateis nors kokie du laugh.gif

mergai, o knygrisyste niekas nesidomi - organizuoju seminara - praktini uzsiemima pradinukams. Dalyvis iseis su savo pasigaminta knygute rankose bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 19 gegužės 2011 - 09:39
QUOTE(Masako @ 2011 05 19, 10:38)
mergai, o knygrisyste niekas nesidomi - organizuoju seminara - praktini uzsiemima pradinukams. Dalyvis iseis su savo pasigaminta knygute rankose bigsmile.gif

Mane domina biggrin.gif

Spėkit, kas mane šiandi vėl pažadino doh.gif iš AL leidyklos, norėjo pasitikslinti, ar tikrai nedomina manęs ta knyga blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 05 19, 12:05)
*Mane domina  biggrin.gif 

**Spėkit, kas mane šiandi vėl pažadino  doh.gif iš AL leidyklos, norėjo pasitikslinti, ar tikrai nedomina manęs ta knyga  blink.gif

*atvaryk - savaitgalis laugh.gif

** lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti