QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 18, 10:10)
Aš labai laukiu, kad Sarkus parašytų knygą apie keliones po Lotynų Ameriką. Dabar kaip tik keliauja, tai tikiuosi ir knygos. Labai jau traukia mane tie kraštai
Ingėnai, o tu "Tuk tuk Indija" jau perskaitei, nebeprisimenu?
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 05 18, 11:45)
Šiandiena paskelbė Man Booker Internationa Prize 2011 laimėtoją, tai Philip Roth. Lietuvos skaitytojų auditorija pažįstamas iš knygų "Amerikietiška pastoralė" ir "Apmaudas".
Labai džiaugiuosi už jį. Nors dar nedaug esu skaičiusi, bet man jis labai patinka.
QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 13:17)
labas, noreciau prie jusu prisijungti

megstu skaityti, bet nesu is tu greituju skaitytoju, kur knyga per diena sudoroja, nesu ir is tu, kur po kelias vienu metu skaito. man patinka su knyga susigyventi, isijausti.
Dabar skaitau Samuel Shem "Dievo namai" - apie zydu ligonines Amerikoje internu gyvenima. Idomiai ir lengvai skaitosi, autorius turi literaturine dovana, nors pats yra gydytojas.
Dar pries koki pusmeti masciau, kad kol neperskaitysiu didziosios dalies klasikos, siuolaikines literaturos i rankas neimsiu, bet kazkaip pastrigau ties "Ana Karenina" ir nuejau "klystkeliais". Kokia jusu nuomone - ar tokia siuolaikine literatura, kaip pvz Irvingas, Picoult (tik pavyzdziai pirmi ateje i galva) yra vertina, ar daugiau tik malonus laiko praleidimas? pradziai tiek
"Dievo namai" man visai patiko, nors medicinines temas nelabai mėgstu.
Limpius tai visam gyvenimui įsiminiau.
Klasiką aš labai mėgstu, ypač anglų, tai ilgiau nepaskaičiusi labai pasiilgstu. Picoult nesu skaičiusi, bet Irvingas, manau, po kiek laiko irgi taps klasika, todėl nereiktų labai nuvertinti šiuolaikinių populiarių rašytojų. O ir tų šiuolaikinių visokių yra- ir labai gerų, ir visiškai vienadienių. Man atrodo, kad skaityti geriausia pamaišant ir vienų, ir kitų.