Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(Dorifore @ 2011 05 18, 12:10)
Nežinau, gal kartais knygyne ar bibliotekoj, ten kartais knygų užveža  g.gif

Kai buvo Žara pas mus bibliotekoj per knygų mugę, tai dar neturėjo šios knygos, tai sakė parašyti ir pasiklausti dėl jos po savaitės, o aš ir pamiršau, o dabar jau per vėlu rašyti
O maximoj nežada būti? g.gif blush2.gif unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(prieplauka @ 2011 05 18, 13:52)
as turiu rusiskai, skaiciau fragmentus...
jei kada teko matyti L.Donskio laidas ir girdeti jo vedamas diskusijas, tai tada gali isivaizduoti, kad si knyga bus mazdaug tokio lygio ir stiliaus. tikrai nebus lengva. ir visai ne grozine, o daugiau intelektualioji dokumentika  mirksiukas.gif

Reikia (reiktų) ir tokia tematika knygų paskaityti mirksiukas.gif jei rasiu aš ją
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mona187: 18 gegužės 2011 - 13:21
QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 13:55)

Tuoj pabaigsiu "Dievo namus", neisivaizduoju, ka toliau skaityti.

"Vargo kalnas" yra to pacio rasytojo. tai "dievo namu" tesinys. skaityk ja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2011 05 18, 14:35)
"Vargo kalnas" yra to pacio rasytojo. tai "dievo namu" tesinys. skaityk ja mirksiukas.gif

gera mintis thumbup.gif reikes pabandyti suzvejoti. man biski komplikuociau, nes as UK gyvenu, tai arba is pazistamu ka pasiskolinu, arba galiu pirkti knygnesys.co.uk puslapy, bet ten nedidukas pasirinkimas, arba priversti giminaicius man nupirkti ir atsiusti knyga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 18, 10:10)
Aš labai laukiu, kad Sarkus parašytų knygą apie keliones po Lotynų Ameriką. Dabar kaip tik keliauja, tai tikiuosi ir knygos. Labai jau traukia mane tie kraštai rolleyes.gif

Ingėnai, o tu "Tuk tuk Indija" jau perskaitei, nebeprisimenu?

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 05 18, 11:45)
Šiandiena paskelbė Man Booker Internationa Prize 2011 laimėtoją, tai Philip Roth. Lietuvos skaitytojų auditorija pažįstamas iš knygų "Amerikietiška pastoralė" ir "Apmaudas".

Labai džiaugiuosi už jį. Nors dar nedaug esu skaičiusi, bet man jis labai patinka.

QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 13:17)
labas, noreciau prie jusu prisijungti  4u.gif megstu skaityti, bet nesu is tu greituju skaitytoju, kur knyga per diena sudoroja, nesu ir is tu, kur po kelias vienu metu skaito. man patinka su knyga susigyventi, isijausti.
Dabar skaitau Samuel Shem "Dievo namai" - apie zydu ligonines Amerikoje internu gyvenima. Idomiai ir lengvai skaitosi, autorius turi literaturine dovana, nors pats yra gydytojas.
Dar pries koki pusmeti masciau, kad kol neperskaitysiu didziosios dalies klasikos, siuolaikines literaturos i rankas neimsiu, bet kazkaip pastrigau ties "Ana Karenina" ir nuejau "klystkeliais". Kokia jusu nuomone - ar tokia siuolaikine literatura, kaip pvz Irvingas, Picoult (tik pavyzdziai pirmi ateje i galva) yra vertina, ar daugiau tik malonus laiko praleidimas? pradziai tiek wink.gif

"Dievo namai" man visai patiko, nors medicinines temas nelabai mėgstu. Limpius tai visam gyvenimui įsiminiau. smile.gif

Klasiką aš labai mėgstu, ypač anglų, tai ilgiau nepaskaičiusi labai pasiilgstu. Picoult nesu skaičiusi, bet Irvingas, manau, po kiek laiko irgi taps klasika, todėl nereiktų labai nuvertinti šiuolaikinių populiarių rašytojų. O ir tų šiuolaikinių visokių yra- ir labai gerų, ir visiškai vienadienių. Man atrodo, kad skaityti geriausia pamaišant ir vienų, ir kitų.
Atsakyti
laba.

skaitau Balio Sruogos ,,Milžino paunksmę" .nieko ypatingo smile.gif

QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 13:17)
Dar pries koki pusmeti masciau, kad kol neperskaitysiu didziosios dalies klasikos, siuolaikines literaturos i rankas neimsiu, bet kazkaip pastrigau ties "Ana Karenina" ir nuejau "klystkeliais". Kokia jusu nuomone - ar tokia siuolaikine literatura, kaip pvz Irvingas, Picoult (tik pavyzdziai pirmi ateje i galva) yra vertina, ar daugiau tik malonus laiko praleidimas? pradziai tiek wink.gif

sveika 4u.gif
aš irgi tos nuomonės, kad reikia visokių knygų mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Creed @ 2011 05 18, 08:57)
J.Picoult "Namu taisykles"- ja dabar ir skaitau ir kolkas is visu (skaiciau 4 knygas) skaitytu Picoult knygu patinka labiausiai,niekada neskaiciau nieko apie Aspergerio sindroma,idomu..

Šitą jei kartais parduotum, pirkčiau. ax.gif

QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 12:17)
labas, noreciau prie jusu prisijungti  4u.gif

O labas, būsim draugės, aš irgi esu dabar ties „Ana Karenina“ pastrigus. blush2.gif
Aš mėgstu skaityti ir klasiką ir pramoginę grožinę..., bet vien klasiką skaityti, chm... na norisi plėsti savo literatūrinį akiratį ir žinoti, kas rašoma ir leidžiama šiais laikais, ne tik prieš šimtą metų.
Deja, labai kritiška mano nuomone, didžioji dalis šiandien leidžiamos grožinės literatūros, tai tik malonus laiko praleidimas...Vertingumų reikia labai gerai paieškoti...

QUOTE(Mona187 @ 2011 05 18, 13:17)
Kai buvo Žara pas mus bibliotekoj per knygų mugę, tai dar neturėjo šios knygos, tai sakė parašyti ir pasiklausti dėl jos po savaitės, o aš ir pamiršau, o dabar jau per vėlu rašyti
Papildyta:

Kodėl per vėlu? Aš vis vistiek parašyčiau, gi nesušaudys. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 05 18, 15:46)
Ingėnai, o tu "Tuk tuk Indija" jau perskaitei, nebeprisimenu?

Ne, dar neskaičiau.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 18, 17:42)
Ne, dar neskaičiau.

Šitos neskaitei, o jau naujos nori. lotuliukas.gif Lotynų Amerika ir mane domina, reiks pasidomėti, kur tiksliai jie keliauja.
Atsakyti
Pasakykit man, kodėl skaitote klasiką? Ar dėl to, kad ją būtinai reikia perskaityti ir gėda pasakyti , kad nesat skaičiusios ar dėl to, kad jums tai labai įdomu būtų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shiaudine: 18 gegužės 2011 - 17:27
QUOTE(shiaudine @ 2011 05 18, 18:22)
Pasakykit  man, kodėl skaitote klasiką? Ar dėl to, kad ją būtinai riekia perskaityti ir gėda pasakyti , kad nesat skaičiusios ar dėl to, kad jums tai labai įdomu būtų?

Aš retkarčiais skaitau, nes man įdomu. mirksiukas.gif
O šiandien šalia "Kelionių istorijų" pasiėmiau "Stambulo pavainikę" paskaityti. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 18 gegužės 2011 - 17:24
QUOTE(shiaudine @ 2011 05 18, 17:22)
Pasakykit  man, kodėl skaitote klasiką? Ar dėl to, kad ją būtinai reikia perskaityti ir gėda pasakyti , kad nesat skaičiusios ar dėl to, kad jums tai labai įdomu būtų?

Na man iš grožinės literatūros jau nieko nebereikia skaityti būtinai biggrin.gif O kad kažko neskaičiau (ar neskaitysiu) , tokių kompleksų nejaučiu.
Skaitau tuo atveju, jei galvoju, kad man patiks. Man knyga turi būti malonumas, o ne kančia ar prievolė. Va mokykliniais metais dar būdavo ir pareiga.
Atsakyti
QUOTE(shiaudine @ 2011 05 18, 18:22)
Pasakykit  man, kodėl skaitote klasiką? Ar dėl to, kad ją būtinai reikia perskaityti ir gėda pasakyti , kad nesat skaičiusios ar dėl to, kad jums tai labai įdomu būtų?

Ar iš šio klausimo reiktų suprasti, kad klasika- tai visai neįdomu? g.gif Yra kelios knygos, kurias skaičiau vien tam, kad būčiau perskaičiusi, bet visas kitas skaitau, nes patinka. Vis tiek šiek tiek skiriasi nuo šiuolaikinių kūrinių, dėl to labiausiai ir norisi skaityti.
Atsakyti