QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 12:17)
labas, noreciau prie jusu prisijungti
megstu skaityti, bet nesu is tu greituju skaitytoju, kur knyga per diena sudoroja, nesu ir is tu, kur po kelias vienu metu skaito. man patinka su knyga susigyventi, isijausti.
Dabar skaitau Samuel Shem "Dievo namai" - apie zydu ligonines Amerikoje internu gyvenima. Idomiai ir lengvai skaitosi, autorius turi literaturine dovana, nors pats yra gydytojas.
Dar pries koki pusmeti masciau, kad kol neperskaitysiu didziosios dalies klasikos, siuolaikines literaturos i rankas neimsiu, bet kazkaip pastrigau ties "Ana Karenina" ir nuejau "klystkeliais". Kokia jusu nuomone - ar tokia siuolaikine literatura, kaip pvz Irvingas, Picoult (tik pavyzdziai pirmi ateje i galva) yra vertina, ar daugiau tik malonus laiko praleidimas? pradziai tiek
Sveika
O aš su Samuel Shem "Dievo namai" kaip tik buvau pastrigusi
Na tokia jau
ne mano tematika, kad neturėjau kantrybės ją toliau skaityti. Taip ir liko nuograuža
Kitų Samuel Shem knygų jau turbūt ir nebesiimsiu (nors kaip ir turėjau planuose bandyt skaityti jo "Miestelio dvasią").
Beje, nepatiko (liko nepabaigta, nors jau labai nebedaug iki galo trūko) ir labai panašios tematikos kultinė "Skrydis virš gegutės lizdo". Įsitikinau, kad bent jau dabar
apie tai skaityti aš nenoriu. Dėl nebaigto "Skrydžio" visgi man gaila, jaučiu savigraužą. Neatmetu galimybės, kad kada nors gyvenime imsiuosi jos vėl.
O dėl tavo klausimo, tai aš manau, kad Irvingas bei Picoult yra tikrai tik laisvalaikio praleidimui. Bet tai toli gražu nereiškia, kad gera tik klasika. Juk yra marios šiuolaikinės kokybiškos intelektualiosios literatūros. Kad ir Eco, Rushdie, Milorad Pavič ir dar daug kitų. Taip pat yra labai neblogų lengvesnio svorio šiuolaikinių rašytojų. Bent jau dabartiniu metu mano širdis labiau linksta būtent prie šiuolaikinių rašytojų, su klasika man kažkaip nebelabai besiseka
Beje, perskaityti didžiąją dalį klasikos - čia labai drąsus užmojis. Bent sau tokio tikslo aš turbūt niekada nekada neužsibrėšiu.