Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(Pajauta @ 2011 02 23, 14:29)

Gal kas turit ir skaitėt šią knygą?
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2011 05 18, 10:20)

Labai noriu ją perskaityt.
Bet kadangi vienas iš jos autorių Eco (su kitų kūryba dar neturėjau garbės susipažinti biggrin.gif ), tai patariu nesitikėti lengvo skaitinio mirksiukas.gif Čia turėtų būti rimta literatūra. Žiūriu, jau vien anotacijoje apie intelektualią diskusiją kalbama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 18 gegužės 2011 - 10:38
Šiandiena paskelbė Man Booker Internationa Prize 2011 laimėtoją, tai Philip Roth. Lietuvos skaitytojų auditorija pažįstamas iš knygų "Amerikietiška pastoralė" ir "Apmaudas".
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 18, 11:37)
Labai noriu ją perskaityt.
Bet kadangi vienas iš jos autorių Eco (su kitų kūryba dar  neturėjau garbės susipažinti biggrin.gif ), tai patariu nesitikėti lengvo skaitinio mirksiukas.gif  Čia turėtų būti rimta literatūra. Žiūriu, jau vien anotacijoje apie intelektualią diskusiją kalbama.

O kur ją gauti? Noriu turėti
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2011 05 18, 11:56)
O kur ją gauti? Noriu turėti

Nežinau, gal kartais knygyne ar bibliotekoj, ten kartais knygų užveža g.gif

Atsakyti
labas, noreciau prie jusu prisijungti 4u.gif megstu skaityti, bet nesu is tu greituju skaitytoju, kur knyga per diena sudoroja, nesu ir is tu, kur po kelias vienu metu skaito. man patinka su knyga susigyventi, isijausti.
Dabar skaitau Samuel Shem "Dievo namai" - apie zydu ligonines Amerikoje internu gyvenima. Idomiai ir lengvai skaitosi, autorius turi literaturine dovana, nors pats yra gydytojas.
Dar pries koki pusmeti masciau, kad kol neperskaitysiu didziosios dalies klasikos, siuolaikines literaturos i rankas neimsiu, bet kazkaip pastrigau ties "Ana Karenina" ir nuejau "klystkeliais". Kokia jusu nuomone - ar tokia siuolaikine literatura, kaip pvz Irvingas, Picoult (tik pavyzdziai pirmi ateje i galva) yra vertina, ar daugiau tik malonus laiko praleidimas? pradziai tiek wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 12:17)
labas, noreciau prie jusu prisijungti  4u.gif megstu skaityti, bet nesu is tu greituju skaitytoju, kur knyga per diena sudoroja, nesu ir is tu, kur po kelias vienu metu skaito. man patinka su knyga susigyventi, isijausti.
Dabar skaitau Samuel Shem "Dievo namai" - apie zydu ligonines Amerikoje internu gyvenima. Idomiai ir lengvai skaitosi, autorius turi literaturine dovana, nors pats yra gydytojas.
Dar pries koki pusmeti masciau, kad kol neperskaitysiu didziosios dalies klasikos, siuolaikines literaturos i rankas neimsiu, bet kazkaip pastrigau ties "Ana Karenina" ir nuejau "klystkeliais". Kokia jusu nuomone - ar tokia siuolaikine literatura, kaip pvz Irvingas, Picoult (tik pavyzdziai pirmi ateje i galva) yra vertina, ar daugiau tik malonus laiko praleidimas? pradziai tiek wink.gif

Sveika 4u.gif

O aš su Samuel Shem "Dievo namai" kaip tik buvau pastrigusi doh.gif Na tokia jau ne mano tematika, kad neturėjau kantrybės ją toliau skaityti. Taip ir liko nuograuža unsure.gif Kitų Samuel Shem knygų jau turbūt ir nebesiimsiu (nors kaip ir turėjau planuose bandyt skaityti jo "Miestelio dvasią").
Beje, nepatiko (liko nepabaigta, nors jau labai nebedaug iki galo trūko) ir labai panašios tematikos kultinė "Skrydis virš gegutės lizdo". Įsitikinau, kad bent jau dabar apie tai skaityti aš nenoriu. Dėl nebaigto "Skrydžio" visgi man gaila, jaučiu savigraužą. Neatmetu galimybės, kad kada nors gyvenime imsiuosi jos vėl.

O dėl tavo klausimo, tai aš manau, kad Irvingas bei Picoult yra tikrai tik laisvalaikio praleidimui. Bet tai toli gražu nereiškia, kad gera tik klasika. Juk yra marios šiuolaikinės kokybiškos intelektualiosios literatūros. Kad ir Eco, Rushdie, Milorad Pavič ir dar daug kitų. Taip pat yra labai neblogų lengvesnio svorio šiuolaikinių rašytojų. Bent jau dabartiniu metu mano širdis labiau linksta būtent prie šiuolaikinių rašytojų, su klasika man kažkaip nebelabai besiseka unsure.gif
Beje, perskaityti didžiąją dalį klasikos - čia labai drąsus užmojis. Bent sau tokio tikslo aš turbūt niekada nekada neužsibrėšiu.
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2011 05 18, 11:20)

as turiu rusiskai, skaiciau fragmentus...
jei kada teko matyti L.Donskio laidas ir girdeti jo vedamas diskusijas, tai tada gali isivaizduoti, kad si knyga bus mazdaug tokio lygio ir stiliaus. tikrai nebus lengva. ir visai ne grozine, o daugiau intelektualioji dokumentika mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieplauka: 18 gegužės 2011 - 12:54
galvojau, kad skaitysiu klasika, kol busiu kokiu 50 m., i metus po tris keturias knygas ir priartesiu gal biggrin.gif
Rushdie man patinka - skaiciau "Klouna Salimara" ir "Paskutini mauro atodusi". Pastaroji i gala jau sunkokai ejosi, bet rasytojas visgi genialus. U. Eco bijau, kad gali buti per sunki - dazniausiai bandau atrasti toki aukso viduri, kad kazka gautum is knygos, bet ir neskaitytum kaip vadovelio, ne visada pavyksta smile.gif Reikes pabandyti gal ir Eco.
"Skrydi virs gegutes lizdo" kazkada irgi buvau paemus i rankas, bet atidejau po keletos puslapiu, gal del to, kad filma maciau, siek tiek maziau intrigavo ji mane. nors man medicinines, psichiatrines temos labai idomios thumbup.gif
Tuoj pabaigsiu "Dievo namus", neisivaizduoju, ka toliau skaityti. Ar kas nors skaite Irvingo "vidutinio svorio santuoka"? mane patrauke pavadinimas, nors nesu didele Irvingo gerbeja. mama turi visas knygas, tai esu skaicius "pasauli pagal Garpa" (sita tikrai nebloga buvo), po to bandziau kabintis uz "Maldos uz Ovena M" ir nepritrauke.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 13:55)
Ar kas nors skaite Irvingo "vidutinio svorio santuoka"?
Skaičiau, šlamštas, makulatūra. cool.gif Irvingo patiko "Sidro namų taisyklės" ir "Malda už Oveną Minį". Kitų nė neketinu skaityti. Na, gal kada "Pasaulį pagal Garpą". ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 12:55)
*galvojau, kad skaitysiu klasika, kol busiu kokiu 50 m., i metus po tris keturias knygas ir priartesiu gal biggrin.gif
U. Eco bijau, kad gali buti per sunki - dazniausiai bandau atrasti toki aukso viduri, kad kazka gautum is knygos, bet ir neskaitytum kaip vadovelio, ne visada pavyksta smile.gif Reikes pabandyti gal ir Eco.

*Na aš perdaug save myliu, kad taip žiauriai su savimi elgčiausi biggrin.gif Norisi juk ir mažyčių malonumų. Bet čia jau kiekvienam savo smile.gif

** Patariu iš anksto nenusiteikti, kad Eco bus per sunku. Aš irgi taip galvojau, kol nepaėmiau į rankas jo "Rožės vardo". Dabar tai man viena iš labiausiai patikusių, įstrigusių knygų. Nors va kitos jo knygos gal ir sunkesnės g.gif , bent taip girdėjau (pati kol kas dar nieko daugiau iš jo kūrybos nesu skaičiusi, bet tikrai bandysiu pratęsti pažintį).

Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2011 05 18, 12:55)
Tuoj pabaigsiu "Dievo namus", neisivaizduoju, ka toliau skaityti. Ar kas nors skaite Irvingo "vidutinio svorio santuoka"?

Skaitem. biggrin.gif Butu sveika, jei tik pavadinimas trauktu ir perskaicius. biggrin.gif
Atsakyti