Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 16, 20:05)
Alfonsas Dodė. Laiškai iš mano malūno.

negi trečią kartą teks iš bibliotekos pasiimt doh.gif perskaitydavau kelis lapus ir numesdavau,tokiu smulkiu šriftu parašyta...
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 05 16, 19:41)
Fatimaallaa, dekui tau labai uz dovanas 4u.gif Tavo ranku darbo dovanele vis paimu paglostau, nu labai ji man miela wub.gif

Na man dar smagiau, kad galėjau pradžiuginti tave smile.gif

O aš visai pasilaidojusi po darbais, bet va pagaliau pribaigiau dvi knygeles pradėtas skaityti senų seniausiai.

Diane Setterfield "Tryliktoji pasaka". Labai patiko. Na man viskas lipo toje knygoje ir kalba ir stilius ir pats pasakojimas. Tokia "grynai" angliška. Labai priminė Kate Morton knygas.

Tess Gerritsen "Pameistrys"
. Irgi labai patiko. skaičiau, lyg eilinę serija CSI žiūrėjau. Asmeniškai esu megėja tokių detektyvų kur su visomis smulkmenomis aprašomas pats bylos tyrimo procesas. Jei atvirai, tai 'Chirurgas' man mažiau patiko už pastarąją ax.gif
Atsakyti
Vessta, su gimtadieniu mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Gerai, kad seniau buvo mada knygas pirkti ne po vieną egzempliorių, ir dar gerai, kad seniau žmonės turėjo tokį šeštą pojūtį geroms knygoms. Tai gerai paieškojus, suradau dar kelis tos knygos egzempliorius.  smile.gif
Net jei nemėgstate klasikos, apsakymų ir Provanso, vis tiek turėtumėt paskaityti šią knygą. Net jei nepamėgsit klasikos, net jei neatrasit tokio įdomaus žanro kaip apsakymai, vis tiek negalėsit nesižavėti nuoširdžia Provanso dvasia parašytais kūrinėliais. Prancūzų rašytojui Alfonsui Dodė rašyti sekėsi jau nuo paauglystės, o „Laiškai iš mano malūno“ laikoma viena geriausių jo knygų. Rašytojui buvo tik 26 metai, tad belieka tik spėlioti, iš kur tiek pastabumo, šilumos, Provanso aromatų ir garsų…
Knyga vertinga, nes joje yra ir daugiau autoriaus kūrybos: ištraukos iš knygos „Pirmadienio apsakymai“, apie užkariautą, bet nenugalėtą Prancūziją („- Vaikai! [...] Šiandien jums paskutinė prancūzų kalbos pamoka. Todėl prašau jūsų klausytis kuo atidžiau.“ aps. Paskutinė pamoka, psl. 127). Labai sentimentali istorija apie meilę ir pasiaukojimą „Gražioji Nivernietė“. Ir pagaliau „Nepaprasti Tartareno iš Taraskono nuotykiai“ apie Tartareną, kuriame gyveno ir Don Kichoto, ir Sančo Pansos sielos („Jūs suprantate, kaip jie ten blogai sugyveno!“ psl. 203). Skaitai ir supranti, kodėl rašytojo karjerą lydėjo pasisekimas.
Tik gal dabar jam tarp gausybės knygų nelabai lengva išlikti pastebėtam.

Valandėlę įsivaizduokite, brangūs skaitytojai, kad sėdite prie ąsočio kvapnaus vyno ir kad jums kalba pats senis fleitistas [...] (psl.10).

Įsivaizduoti tikrai nesunku. Nes taip įdomiai parašyta… Man labai patiko.

Įsitraukiau į sąrašą knygų, kurias norėčiau perskaityti. Sudomino. Bet kada aš ją skaitysiu, kai dar tiek neskaitytų stovi lentynoj pas mane. Laiškai iš mano malūno yra mano bibliotekoj, tai kai tik turėsiu kada, tai pulsiu ją skaityti.
Atsakyti

tu matai. Gal reikia ir man nusipirkti - musu knygyne si knyga, jei ka, 4 Lt kainuoja bigsmile.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 16, 20:28)
bigsmile.gif kaip sudominai bigsmile.gif  Dabar tai man tikrai jos reikia.

Galeciau nupirkti, jei pageidausi kada mirksiukas.gif

marakes, o, kaip gerai, tada prasysiu tave uzeiti kada bigsmile.gif Bet pirma surasiu tavo knyga - kazkur supakuota saugiai guli doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Masako @ 2011 05 17, 09:17)
tu matai. Gal reikia ir man nusipirkti - musu knygyne si knyga, jei ka, 4 Lt kainuoja bigsmile.gif
Galeciau nupirkti, jei pageidausi kada mirksiukas.gif

Žinai, aš jos tikrai noriu. Jei nupirksi, bus didelis ačiū 4u.gif
Aišku, jei ne paskutinė tau iš pat panosės. Visgi pirmenybė tau.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 17, 10:31)
Sveikos 4u.gif
Žinai, aš jos tikrai noriu. Jei nupirksi, bus didelis ačiū 4u.gif
Aišku, jei ne paskutinė tau iš pat panosės. Visgi pirmenybė tau.

ne, viskas gerai - yra net 5 egzemplioriai mirksiukas.gif
Tik leidimas senas - 1988 metu, ar tau tiks?

tokia
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 05 17, 09:44)
ne, viskas gerai - yra net 5 egzemplioriai mirksiukas.gif
Tik leidimas senas - 1988 metu, ar tau tiks?

tokia
user posted image

Tai naujesnio juk gal net ir nėra? Viskas tiks, būsiu dėkinga 4u.gif
Ar galėsi palaikyti iki sekančio myto? blush2.gif
Na nebent į tą pusę susiruošiu, tuomet anksčiau užsukčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 17, 10:47)
Tai naujesnio juk gal net ir nėra? Viskas tiks, būsiu dėkinga 4u.gif
Ar galėsi palaikyti iki sekančio myto? blush2.gif
Na nebent į tą pusę susiruošiu, tuomet anksčiau užsukčiau ax.gif

aha, suabejojau, kazin, ar yra naujesnis biggrin.gif

ok, sutariam, aisku, galiu palaikyti drinks_cheers.gif Siandien pat nupirksiu ir atidesiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 05 17, 09:48)
aha, suabejojau, kazin, ar yra naujesnis biggrin.gif

ok, sutariam, aisku, galiu palaikyti drinks_cheers.gif  Siandien pat nupirksiu ir atidesiu drinks_cheers.gif

Liuks thumbup.gif
Atsakyti
Jetus, jetus esu pikta nuo pat ryto doh.gif Taip saldžiai ryte miegojau, sapnuoju sau, ilsiuosi ir pradeda skambinti telefonas doh.gif Kadangi ne šalia buvo, tai reikėjo keltis. O skambino iš leidyklos Alma Littera marketingo ir siūlė pirkti knygą apie sveikatą už 79lt unsure.gif Jau taip kalbėjo, kap žirnius bėrė, apie visas ligas, patarimus, simptomus, kada eit pas gydytojus ir pan. Galėjai atitraukti ragelį ir eit papusryčiaut. Klausiausi ir maloniai bendravau tik dėl to, kad siūlė ne kokius puodus, o knygą. Bet vistiek man taip nepatinka. Jau antrą kartą sulaukiu tokio skambučio. Ar jums neskambina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 05 17, 09:12)
Ar jums neskambina?  g.gif

man tikrai neskambina. Gal esi kur numerį savo palikus ar kaip pildei kokį blanką varnelę uždėjai, kad tu norėtum, kad su tavim būtų susisiekta reklamos tikslais g.gif
Iš viso per visus metus Lietuvoje esu sisulaukusi tik vieno skambučio marketingo tikslais, tai iš Omnitelio
Atsakyti