Masako, tai aš kasdien po porą kartų pro šalį praeinu tai kaip pasakysi
QUOTE(klopedija @ 2011 05 16, 18:52)
Kad jau paminėjai John Updike, liežuvis panižo parekomenduoti jo Kentaurą. Visos J.U. knygos man "limpa", bet šita ypatinga.
Aš jau seniai jį nusižiūrėjus esu, ypač norėčiau paskaityti jo triušio romanus Tik, kiek žinau, ne visos išleistos lietuviškai
QUOTE(Dorifore @ 2011 05 16, 19:07)
Aš jau seniai jį nusižiūrėjus esu, ypač norėčiau paskaityti jo triušio romanus Tik, kiek žinau, ne visos išleistos lietuviškai
Updike'o skaičiau "Poras". Perskaičiau apie tą knygą Mazzarellos "Neištikimybės vilionėje" (tokia pusiau rimta studija apie neištikimybę literatūroje). Tai gal pačią "vilionę" labiau rekomenduočiau, nors "Poros" irgi patiko
Pardėjau skaityti Ragnhild N. Grodal "Grobuonis!". Priešingai nei "Sofijos pasaulis", su kuriuo iškart kyla asociacijos dėl knygos struktūros, Grodal knyga man visai patinka Jau nemažai dalykų iš psichologijos srities sužinojau skaitydama šią knygą. Kai kas, aišku, jau buvo šen bei ten girdėta, bet viskas čia labai aiškiai ir suprantamai pateikta bei surinkta į vieną vietą, o tas yra gerai
Kiek kankinausi su "Sofijos pasauliu" klaidžiodama filosofijos istorijos labirintais, tiek maloniai nustebino šioji knyga. Net norisi kai kurias vietas susikonspektuoti ar kažkaip pasižymėti.
O pasakojimo stilius tai toks grynai norvegiškas.
Kiek kankinausi su "Sofijos pasauliu" klaidžiodama filosofijos istorijos labirintais, tiek maloniai nustebino šioji knyga. Net norisi kai kurias vietas susikonspektuoti ar kažkaip pasižymėti.
O pasakojimo stilius tai toks grynai norvegiškas.
Labas,
Vessta, sveikinimai su gimtadieniu.
Linkiu tau daug daug pačių įdomiausių knygų
Vessta, sveikinimai su gimtadieniu.
Linkiu tau daug daug pačių įdomiausių knygų
QUOTE(Dorifore @ 2011 05 16, 15:48)
Ingėnai, jeigu dar nepardavei, rezervuok man "Šešėlių verpėja"
kaip tik šiandien pradėjau skaityti
labas seniai bebuvau mokslai užspaudė
Vesstut, su gimadieniu
Vessta, brangute, su gimtadieniu
Teko būti pora kartų, bet jei atvirai man miestas pats nepatiko visai. O beto, prieš porą metų kai dar ten gyvenom sėsliai, tai Manchestery buvo didžiausia bedarbystė. Šiaip juk tai pramoninis miestas ir tiek. Bet čia mano nuomonė
QUOTE(Gegytė @ 2011 05 15, 22:49)
Fati, gal tu netyčia Manchestery buvusi? jei buvai, būk žmogus, papasakok ką nors gero nes išvažiuoju ten gyventi, dirbti maždaug po mėnesio...
Teko būti pora kartų, bet jei atvirai man miestas pats nepatiko visai. O beto, prieš porą metų kai dar ten gyvenom sėsliai, tai Manchestery buvo didžiausia bedarbystė. Šiaip juk tai pramoninis miestas ir tiek. Bet čia mano nuomonė
QUOTE(Dorifore @ 2011 05 16, 16:15)
Ai, šiandi dar buvau užėjus į skuduryną, ten pastoviai būna angliškų knygų po 1lt. Tai šį kartą buvo daug N. Roberts knygelių. O sau pasiėmiau stiklinį rėmelį su paveikslėliu iš "Mikė pukuotukas", labai smagiai atrodo ir tik 1lt Tiks prie mano literatūrinių suvenyrų.
kur??? ir aš noriu
QUOTE(daite @ 2011 05 13, 21:43)
Beje, atnešu naujieną, kad naujai išleistas (o gal perleistas?) Ernst Theodor Amadeus Hoffman "Katino Murklio pažiūros į gyvenimą"!!!
Noriu ją turėti (Stikliukas labai išgyrė):
http://www.vaga.lt/g...240:w.170:h.999
Sttikliukai, čia būtent Tave prisiminiau - BIG "Pegase" jau mačiau.
Noriu ją turėti (Stikliukas labai išgyrė):
http://www.vaga.lt/g...240:w.170:h.999
Sttikliukai, čia būtent Tave prisiminiau - BIG "Pegase" jau mačiau.
aš seną leidimą įsigijau, bet norėjau dar senesnio, berods 1970 m. leidimo
Alfonsas Dodė. Laiškai iš mano malūno.
Prisipažinsiu, tą knygą išmečiau (t.y. nunešiau į bibliotekos mainų lentyną). Tik kaip čia apie ją užsiminėt, atkreipiau dėmesį.
Gerai, kad seniau buvo mada knygas pirkti ne po vieną egzempliorių, ir dar gerai, kad seniau žmonės turėjo tokį šeštą pojūtį geroms knygoms. Tai gerai paieškojus, suradau dar kelis tos knygos egzempliorius.
Net jei nemėgstate klasikos, apsakymų ir Provanso, vis tiek turėtumėt paskaityti šią knygą. Net jei nepamėgsit klasikos, net jei neatrasit tokio įdomaus žanro kaip apsakymai, vis tiek negalėsit nesižavėti nuoširdžia Provanso dvasia parašytais kūrinėliais. Prancūzų rašytojui Alfonsui Dodė rašyti sekėsi jau nuo paauglystės, o Laiškai iš mano malūno laikoma viena geriausių jo knygų. Rašytojui buvo tik 26 metai, tad belieka tik spėlioti, iš kur tiek pastabumo, šilumos, Provanso aromatų ir garsų
Knyga vertinga, nes joje yra ir daugiau autoriaus kūrybos: ištraukos iš knygos Pirmadienio apsakymai, apie užkariautą, bet nenugalėtą Prancūziją (- Vaikai! [...] Šiandien jums paskutinė prancūzų kalbos pamoka. Todėl prašau jūsų klausytis kuo atidžiau. aps. Paskutinė pamoka, psl. 127). Labai sentimentali istorija apie meilę ir pasiaukojimą Gražioji Nivernietė. Ir pagaliau Nepaprasti Tartareno iš Taraskono nuotykiai apie Tartareną, kuriame gyveno ir Don Kichoto, ir Sančo Pansos sielos (Jūs suprantate, kaip jie ten blogai sugyveno! psl. 203). Skaitai ir supranti, kodėl rašytojo karjerą lydėjo pasisekimas.
Tik gal dabar jam tarp gausybės knygų nelabai lengva išlikti pastebėtam.
Valandėlę įsivaizduokite, brangūs skaitytojai, kad sėdite prie ąsočio kvapnaus vyno ir kad jums kalba pats senis fleitistas [...] (psl.10).
Įsivaizduoti tikrai nesunku. Nes taip įdomiai parašyta Man labai patiko.
Ačiū linamog, nes kažkaip jos žinutė apie tą knygą man labai įsiminė (tik kažkaip praleidau... patiko, ar ne?).
Prisipažinsiu, tą knygą išmečiau (t.y. nunešiau į bibliotekos mainų lentyną). Tik kaip čia apie ją užsiminėt, atkreipiau dėmesį.
Gerai, kad seniau buvo mada knygas pirkti ne po vieną egzempliorių, ir dar gerai, kad seniau žmonės turėjo tokį šeštą pojūtį geroms knygoms. Tai gerai paieškojus, suradau dar kelis tos knygos egzempliorius.
Net jei nemėgstate klasikos, apsakymų ir Provanso, vis tiek turėtumėt paskaityti šią knygą. Net jei nepamėgsit klasikos, net jei neatrasit tokio įdomaus žanro kaip apsakymai, vis tiek negalėsit nesižavėti nuoširdžia Provanso dvasia parašytais kūrinėliais. Prancūzų rašytojui Alfonsui Dodė rašyti sekėsi jau nuo paauglystės, o Laiškai iš mano malūno laikoma viena geriausių jo knygų. Rašytojui buvo tik 26 metai, tad belieka tik spėlioti, iš kur tiek pastabumo, šilumos, Provanso aromatų ir garsų
Knyga vertinga, nes joje yra ir daugiau autoriaus kūrybos: ištraukos iš knygos Pirmadienio apsakymai, apie užkariautą, bet nenugalėtą Prancūziją (- Vaikai! [...] Šiandien jums paskutinė prancūzų kalbos pamoka. Todėl prašau jūsų klausytis kuo atidžiau. aps. Paskutinė pamoka, psl. 127). Labai sentimentali istorija apie meilę ir pasiaukojimą Gražioji Nivernietė. Ir pagaliau Nepaprasti Tartareno iš Taraskono nuotykiai apie Tartareną, kuriame gyveno ir Don Kichoto, ir Sančo Pansos sielos (Jūs suprantate, kaip jie ten blogai sugyveno! psl. 203). Skaitai ir supranti, kodėl rašytojo karjerą lydėjo pasisekimas.
Tik gal dabar jam tarp gausybės knygų nelabai lengva išlikti pastebėtam.
Valandėlę įsivaizduokite, brangūs skaitytojai, kad sėdite prie ąsočio kvapnaus vyno ir kad jums kalba pats senis fleitistas [...] (psl.10).
Įsivaizduoti tikrai nesunku. Nes taip įdomiai parašyta Man labai patiko.
Ačiū linamog, nes kažkaip jos žinutė apie tą knygą man labai įsiminė (tik kažkaip praleidau... patiko, ar ne?).
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 16, 19:05)
Alfonsas Dodė. Laiškai iš mano malūno.
kaip sudominai Dabar tai man tikrai jos reikia.
QUOTE(Stikliukas @ 2011 05 16, 20:04)
kur??? ir aš noriu
Ai, pas mus kaime Jeigu nori Roberts knygų, tai sakyk, paimčiau
QUOTE(Skaitanti @ 2011 05 16, 20:05)
Aš jai padovanojau šią knygą, ar nereiks pradėt gailėtis?
Aciu labai mergaites uz sveikinimus ir geles
Fatimaallaa, dekui tau labai uz dovanas Tavo ranku darbo dovanele vis paimu paglostau, nu labai ji man miela
Fatimaallaa, dekui tau labai uz dovanas Tavo ranku darbo dovanele vis paimu paglostau, nu labai ji man miela