Sveikos,
QUOTE(LEEja @ 2011 05 12, 19:47)
siandien troleibuse maciau vaikinas Dostojevski skaito - kaip grazu man buvo
Aš irgi visada atkreipiu dėmesį į skaitančius žmones ir stengiuosi nužiūrėti, ką skaito. O skaitantys vyrukai, tai iš viso
QUOTE(katilina @ 2011 05 12, 19:50)
Dabar galėsiu grįžti prie pradėtos Allende "Apie meilę ir šešėlius".
Šitą esu skaičiusi, man patiko. Nors Allendes "Paula" patiko dar labiau, gal užtat, kad ten sudėti autorės išgyvenimai, slaugant sergančią ir komoj esančią dukrą. Tokia išgyventa ir išjausta knyga
QUOTE(Masako @ 2011 05 12, 20:19)
Siandien darbe deliojau tas pigiasias is senesniu, tai labai sudomino Henriko Pontopidano knygos
Peras, laimės kūdikis anotacija - ir skandinavu rasytojo, ir istorija apie vieno zmogaus gyvenima

, zodziu, buc turejus smulkiu, buc pirkus, bet ne beda - visada spesiu
Gal kas nors esat skaiciusios?
Kažkada, gan senokai, šitą skaičiau, atsimenu, kad paliko gerą įspūdį
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 12, 22:11)
Pas mane į norimų perskaityti sąrašą suknyga.lt įtrauktos 425 knygos. Aišku, tai tikrai nereiškia, kad visas jas perskaitysiu. Ne visas gausiu, ne visos ir patiks. Iki kai kurių dėl laiko stokos net neprieisiu. Bet norai va tokie
Kažkada ir aš buvau susirašius, kokias noriu perskaityti knygas (rinkausi iš SM rekomendacijų, iš knygynų anotacijų ir kt), buvo susidarę apie 500 knygų sąrašas. Vis pasižiūriu tą sąrašiuką, atsižymiu jau perskaitytas knygas, bet pastebėjau, kad nuėjus į biblioteką ar rinkdamasi iš naminių knygų, labiau vadovaujuosi to momento norais, o ne sąrašu. Be to, nuolat randasi naujų knygų.
QUOTE(Masako @ 2011 05 13, 11:11)
Panos, gal pazistat megstanciu skaityt vyresniu zmoniu? Paplatinkit, ka?
Kaip gerai čia sugalvojot
O aš pabaigiau skaityt
O. de Balzako "Eugenija Grande" . Knyga paliko labai neblogą įspūdį, buvo visai nenuobodu skaityti, ir veiksmo pakako. Labai ryškūs pagrindinių veikėjų portretai, skaitai ir gali įsivaizduoti, kaip atrodo...Skaičiau išleistą 1965 m. leidimo knygą, radau pas tėvus.
Kažko paskutiniu metu pradėjo patikti seno leidimo knygos, gal dėl to, kad vertimai būdavo geri ir klaidų beveik nepasitaikydavo, be to, jose mažiau vulgarumo, keiksmų.
Dabar skaitau:
1. Dž. Londonas "Smokas Belju"
2. T. Ustinova "Vienu atsikvėpimu"
3. M. Iwasaki "Geišos gyvenimas" ir
4. A. Szczeklik "Kora "
Masako, pasidarė įdomu, iš kur kilo Tavo nikas? "Geišos gyvenime" pagr. herojės toks buvo vardas, duotas tėvų, tik vėliau ji gavo kitą (geišos) vardą