Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...59 tema-

QUOTE(Aguonytė @ 2011 05 13, 12:09)
Sinkleris Luisas ,, Erousmitas''  blush2.gif

skaičiau šitą ir turiu smile.gif

QUOTE(Masako @ 2011 05 13, 11:15)
Apsakymu rinkinys "Pauksciai" 4u.gif
Skaitau lietuviskai, 1992 metu leidimo mirksiukas.gif

man tie "Paukščiai" tokie baugūs buvo fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 12, 22:11)
20 tongue.gif  Pas mane į norimų perskaityti sąrašą suknyga.lt įtrauktos 425 knygos. Aišku, tai tikrai nereiškia, kad visas jas perskaitysiu. Ne visas gausiu, ne visos ir patiks. Iki kai kurių dėl laiko stokos net neprieisiu. Bet norai va tokie smile.gif

Ir tai norai tik siai dienai biggrin.gif Juk dar daug ka naujo isleis smile.gif

Ingenai, parduodi jau 'Raudonaja Azalija', ar patiko ji? mirksiukas.gif
Atsakyti
Oho kokie Ingėno norai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 05 13, 12:58)

man tie "Paukščiai" tokie baugūs buvo fear.gif

Filmas ir man buvo baisus, o knygoje kažkaip kitaip, daug detalių kurių filme nei atsimenu nei pastebejau turbūt. Bet itampa tai pat kuriama puikiai bigsmile.gif

As skaitau ir mėgaujuosi Krisiumi". Labai wub.gif
user posted image

Rašymo stilius, nuotaika- labai panasi i man labai patikusį A. Zurbos "Molžemis". Daug pazystamu vietovardžių, veikėjų pavardžių.
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(LEEja @ 2011 05 12, 19:47)
siandien troleibuse maciau vaikinas Dostojevski skaito - kaip grazu  man buvo  biggrin.gif

Aš irgi visada atkreipiu dėmesį į skaitančius žmones ir stengiuosi nužiūrėti, ką skaito. O skaitantys vyrukai, tai iš viso thumbup.gif

QUOTE(katilina @ 2011 05 12, 19:50)
Dabar galėsiu grįžti prie pradėtos Allende "Apie meilę ir šešėlius".

Šitą esu skaičiusi, man patiko. Nors Allendes "Paula" patiko dar labiau, gal užtat, kad ten sudėti autorės išgyvenimai, slaugant sergančią ir komoj esančią dukrą. Tokia išgyventa ir išjausta knyga

QUOTE(Masako @ 2011 05 12, 20:19)
Siandien darbe deliojau tas pigiasias is senesniu, tai labai sudomino Henriko Pontopidano knygos Peras, laimės kūdikis anotacija - ir skandinavu rasytojo, ir istorija apie vieno zmogaus gyvenima bigsmile.gif , zodziu, buc turejus smulkiu, buc pirkus, bet ne beda - visada spesiu   biggrin.gif
Gal kas nors esat skaiciusios?

Kažkada, gan senokai, šitą skaičiau, atsimenu, kad paliko gerą įspūdį

QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 12, 22:11)
Pas mane į norimų perskaityti sąrašą suknyga.lt įtrauktos 425 knygos. Aišku, tai tikrai nereiškia, kad visas jas perskaitysiu. Ne visas gausiu, ne visos ir patiks. Iki kai kurių dėl laiko stokos net neprieisiu. Bet norai va tokie smile.gif

Kažkada ir aš buvau susirašius, kokias noriu perskaityti knygas (rinkausi iš SM rekomendacijų, iš knygynų anotacijų ir kt), buvo susidarę apie 500 knygų sąrašas. Vis pasižiūriu tą sąrašiuką, atsižymiu jau perskaitytas knygas, bet pastebėjau, kad nuėjus į biblioteką ar rinkdamasi iš naminių knygų, labiau vadovaujuosi to momento norais, o ne sąrašu. Be to, nuolat randasi naujų knygų.

QUOTE(Masako @ 2011 05 13, 11:11)
Panos, gal pazistat megstanciu skaityt vyresniu zmoniu? Paplatinkit, ka?

Kaip gerai čia sugalvojot thumbup.gif

O aš pabaigiau skaityt O. de Balzako "Eugenija Grande" . Knyga paliko labai neblogą įspūdį, buvo visai nenuobodu skaityti, ir veiksmo pakako. Labai ryškūs pagrindinių veikėjų portretai, skaitai ir gali įsivaizduoti, kaip atrodo...Skaičiau išleistą 1965 m. leidimo knygą, radau pas tėvus.
Kažko paskutiniu metu pradėjo patikti seno leidimo knygos, gal dėl to, kad vertimai būdavo geri ir klaidų beveik nepasitaikydavo, be to, jose mažiau vulgarumo, keiksmų.

Dabar skaitau:
1. Dž. Londonas "Smokas Belju"
2. T. Ustinova "Vienu atsikvėpimu"
3. M. Iwasaki "Geišos gyvenimas" ir
4. A. Szczeklik "Kora "

Masako, pasidarė įdomu, iš kur kilo Tavo nikas? "Geišos gyvenime" pagr. herojės toks buvo vardas, duotas tėvų, tik vėliau ji gavo kitą (geišos) vardą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnė: 13 gegužės 2011 - 13:48
QUOTE(Papugele @ 2011 05 13, 14:10)

Ingėnai, jau ir tu perskaitei? bigsmile.gif bigsmile.gif Įdomu, kap tau ši knyga.
Atsakyti
Gal kas skaitėt? bigsmile.gif

J. London „Džonas Miežius arba atsiminimai apie alkoholį“ ax.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(Papugele @ 2011 05 13, 13:10)
Ir tai norai tik siai dienai biggrin.gif  Juk dar daug ka naujo isleis smile.gif

Na taip, noriai būtent šiai dienai. Preliminarūs norai smile.gif Galbūt ir tame sąraše dar ne visos norimos knygos. Stengiuosi žymėtis tokius dalykus suknyga.lt, bet juk ne viskas operatyviai pavyksta. Plius dabar yra nemažai knygų, kurias norėsiu skaityti pakartotinai (tos knygos į šį skaičių neįtrauktos).

Patiko. Tiksliau, patinka, nes iki galo dar nepabaigiau skaityti. Vis ta Eurovizija ir jos aktualijos skaityt neleidžia biggrin.gif Galbūt šįvakar jau pabaigsiu. Beje imdama į rankas šią knygą nežinojau, kad ji autobiografinė, tai maloniai nustebino.
Atsakyti
Dori, pabeždžioniavau, nusipirkau tokius pačius auskariukus-knygutes, kur rodei neseniai blush2.gif ir dar vienus kitus iš tos panelės smile.gif gerai, kad ne vienam mieste esam biggrin.gif
Atsakyti
sveikos.

aš vis dar su Amerikos psichopatu draugauju biggrin.gif labai noriu pabaigt šį savaitgalį (kadangi kitą savaitę lankysiuos bibliotekoj), bet kad planų milijonas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 13, 16:21)
Dori, pabeždžioniavau, nusipirkau tokius pačius auskariukus-knygutes, kur rodei neseniai  blush2.gif ir dar vienus kitus iš tos panelės smile.gif gerai, kad ne vienam mieste esam  biggrin.gif

Žinau, klausiau jos ar tu nepirkai biggrin.gif Gyvai juk tikrai gražiai atrodo, aš juos dažnai nešioju, taip smagiai ausyse atrodo wub.gif Aš net pagalvojau, nenorėtumėt tokiais knygyne savo prekiaut?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 13 gegužės 2011 - 16:28
QUOTE(Magnė @ 2011 05 13, 14:21)
Šitą esu skaičiusi, man patiko. Nors Allendes "Paula" patiko dar labiau, gal užtat, kad ten sudėti autorės išgyvenimai, slaugant sergančią ir komoj esančią dukrą. Tokia išgyventa ir išjausta knyga

Šita irgi jau pas mane keliauja. smile.gif
QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 13, 15:23)
Gal kas skaitėt?  bigsmile.gif
J. London „Džonas Miežius arba atsiminimai apie alkoholį“  ax.gif

Neskaičiau, bet labai noriu. Tik nežinojau, kad ji ir lietuviškai yra. Gal čia jūsų knygyne?

Mano norimų perskaityti knygų sąrašas irgi laaabai ilgas. Ir vis ilgėja. Nelabai ir tikiu, kad visas jas perskaitysiu.
Nusipirkau šiandien "Šešėlių verpėją". Jau seniai norėjau, tai už beveik pusę kainos negalėjau nepirkti. smile.gif

Atsakyti