QUOTE(robertuxas @ 2017 11 16, 18:28)
dejau visa nama. Bendra erdve ir 4 kambariai. Kiekviena kambari reikejo taikyti. Na bet kol nepradejau deti atrode sunkiau nei buvo is tikro ;) neturejau jokio lazerio. ;) tiesiog kai prieinama buvo prie slenkscio i kambario puse buvo sudedama laikinai eile. Tada matuojamas atstumas iki sienos, paskaiciuojamas zingsnis ir nusprendziana kaip reikia pradeti. Buvo kad teko pradeti ir su keliu cm juostele ;)
o reikėjo pamėginti pradėti dėti eilę taip, kad tęsiant darbą, automatiškai visose kitose patalpose grindys dėtųsi be jokių siaurų juostučių ir dar maksimaliai lygiagrečiai visom aukšto sienom. Arba, kitaip tariant, vienodai nelygiagrečiai
Tada pasidėti pirmą eilę yra kiek sunkiau. Bet paskui nebereikia sukti galvos. Tada lazeris labai labai padeda. Ypač, kai reikia nusiimti atstumą už 10-15 metrų nuo matuojamo taško
Papildyta:
QUOTE(Zirzille @ 2017 11 16, 20:18)
Man vaizdas toks pats kaip laminato, o ne kaip linoleumo. PVC lentelių yra tokių, kurias sudėjus lieka tarpelis ir neatrodo kaip paklotas linoleumas. Nebent perki pigiausią, kur vientisai susijungia ar išvis ruloninį pakloji. Pas mus iš išvaizdos visi pagalvoja, kad laminatas, tik kojoms malonesnė, minkštensė ir nepalyginamai praktiškesnė danga.
aš apie tas, su grioveliu ir kalbu. Ta prasme PVC lentelių struktūra ir piešinys aišku primena laminatą, kuopijuoja ir masyvą ir plyteles, bet eidama pro praduotuves pvz Akropolyje, visada žiūriu (turiu fobiją) į grindų dangą, šviestuvus, lubų sprendimus ir aplamai stilių. Tai tie, kurie išsiklojo PVC - iš karto matau, jog ten ne laminatas ar parketas. Nu neina sumaišyt. Linoleumas ir tiek. Ten, kur yra parketas - matosi parketas. Laminatas irgi yra laminatas. Bet vėlgi, nesupraskite neteisingai, jog tai yra blogai. PVC yra labai labai svarstytina danga, netgi ruloninė. Vaikų kambariuose ypač. Tiesiog ne visur ir ne visiems ji tinka tiek pagal stilių, tiek pagal kainą, tiek pagal skonį. Aš jos neįpirkau pavyzdžiui. Parketlentės man gavosi pigiau. O ir tiko labiau. ir norėjau jų labiau. Bet PVC svarsčiau dėl praktiškumo ir kitų teigiamų savybių. Jeigu jos man būtų gavesi pigiau už parketlentes, būčiau gal ir pasirinkus PVC.