Įkraunama...
Įkraunama...

Grindys

QUOTE(biesas66 @ 2017 02 28, 20:37)
As kiekviena ryta matau ta studija. Gal peies pora savaiciu atsinaujino ir skelbiasi kaip moderniausia TV studija  Lietuvoje, bet su tavo plytelemis nematau rysio.  Nereiktu matyti to ko nera.    As tai vonios karkasui veziausi medziaga, peiestai rodyta nuorodoje. Taspats xps tik gamykliskai pagamintas ir tvirciau aplietas klijais. Dazytojas buvo nustebes kai pamate kaip per poa valandu isdygo vonios karkasas. Greita ir patogu dirbti.   
Beje, cibuli, nenoriu kabinetis bet tavo koriuka yra lengviau suklijuoti negu elementaria mozaika. Todel kad koriukas neturi isilginiu istisiniu siuliu ir jei yra nedideli prasikeitimai (kas budinga mozaikai) tie prasikeitimai pasislepia.. Tad apart neeilines formos, daugiau nieko isskirtinai  sudetingo nematai nes kai klijuoji su 4mm sukom, prigrybauti buna gana sunku. Na bet visokiu mozaiku pasitaiko....  Taip, darbas gerokai sudetingesnis, bet ar vertas 60€ Spresti patiem.  Nepyk, as taves nedurninu, tiesiog sakau savo nuomone.

Jei tau toje studijoje esanti dekoracija visai nepanaši į mano mozaiką, tai tebūnie. Neturiu noro tau įrodinėti. Sakai nepakanka 10 cm storio XPS-300 markės armuoto putplasčio, kuris dar ir 8 mm storio plytelėmis paklijuotas? Kokio storio tas plokštes pats naudojai? Kodėl jos tvirtesnės, kokia jų kaina? Bute vonios karkasas padarytas iš GKP, jau 12 metų - stovi kaip naujas. Jei esi daug plytelių klijavęs, tai tau geriau matyti. Bet pirma pabandyk tokias suklijuoti. Tas, kas bandęs (mano meistras), sakė, kad įprastą stačiakampę mozaiką daug lengviau klijuoti. Kol nesi tokių čiupinėjęs, išvadas pasilik sau.
Atsakyti

Tai gaunasi taip kad kaina daug ka pasako? kelsiu kaina. 

vargu ar jums tas pades :) kaip taisykle, geri meistrai ir proto nestokoja (bendravimo kulturos irgi). o jus net perskaityt nesugebat, ka parasau. pakartosiu, gal is antro karto suvoksit: geras meistras - tai gerai atlikti darbai ir geri atsiliepimai. kelt kaina yra prasme tik tada, kai turi uzsakymu keliems menesiams i prieki. siaip tokie dalykai normaliam zmogui suvokiami lengvai. na, bet is dusios gerumo, emiau ir paaiskinau jums , o tai matau sudetinga su elementariais verslo pagrindais. 

o siaip, kaip ir kiekvienoj srity, taip ir tarp apdailininku, baldziu ir pan., yra aukstesnes kategorijos meistrai. ir tokiu nera daug. kitiems reikia uzsitarnauti tuos ikainius savo darbais. 

manau diskusijos toliau ir neverta testi, elementaru juk viskas. 

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 02 28, 19:16)
Vonios uždengimas padarytas iš to pačio XPS plokščių (10 cm storio), tada apklijuotas plytelėmis. Karkaso vaizdas iš arčiau.

nepraktiska sitaip vonia "uzdeti" kaip ant stalvirsio, as kazkada irgi taip norejau bet laiku moteriske atkalbejo - vanduo ant tos "palanges" kaupsis, reiks pastoviai semt issimaudzius. geriau butu kazkaip ileist po plytelem, kaip kartais virtuvese kriaukles i stalvirsi ileidzia.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 02 28, 21:54)
nepraktiska sitaip vonia "uzdeti" kaip ant stalvirsio, as kazkada irgi taip norejau bet laiku moteriske atkalbejo - vanduo ant tos "palanges" kaupsis, reiks pastoviai semt issimaudzius. geriau butu kazkaip ileist po plytelem, kaip kartais virtuvese kriaukles i stalvirsi ileidzia.

Svarsčiau apie tokį įleidimą ir net vonia panašiai buvo pastatyta iš karto, bet man taip negražu. Gal ir prisitaškys, bet įtariu, kad vonia bus retai naudojama. Šalia dušas.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2017 02 28, 21:07)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="biesas66" data-cid="71474094" data-time="1488298179"><div><p>Tai gaunasi taip kad kaina daug ka pasako? kelsiu kaina. 
</p></div></blockquote><p>vargu ar jums tas pades smile.gif kaip taisykle, geri meistrai ir proto nestokoja (bendravimo kulturos irgi). o jus net perskaityt nesugebat, ka parasau. pakartosiu, gal is antro karto suvoksit: geras meistras - tai gerai atlikti darbai ir geri atsiliepimai. kelt kaina yra prasme tik tada, kai turi uzsakymu keliems menesiams i prieki. siaip tokie dalykai normaliam zmogui suvokiami lengvai. na, bet is dusios gerumo, emiau ir paaiskinau jums , o tai matau sudetinga su elementariais verslo pagrindais. </p><p>o siaip, kaip ir kiekvienoj srity, taip ir tarp apdailininku, baldziu ir pan., yra aukstesnes kategorijos meistrai. ir tokiu nera daug. kitiems reikia uzsitarnauti tuos ikainius savo darbais. </p><p>manau diskusijos toliau ir neverta testi, elementaru juk viskas. </p>

Manau nesigilinsime ka as uzsitarnaves ir kokie mano verslo pagrindai. Svarbu kad jus turite savo nuomone. smile.gif Tiesa pasakius kol as nedirbu Lietuvoje,tol as cia ir uzeinu pasidairyti,pasitrinti.. Niekada niekas neapsauks kad ieskau sau darbo cia. Patikekit as daug galiu. Ir ne per bloga bendravima as turiu darbo metam i prieki. Bet cia ne esme.. Man labai keista kai ateina zmones ir sako kad viena is sudetiniu meistro daliu yra didele kaina. Zodziu geras meistras neklijuoja pigiai. Tada as jusm tiesiai sviesiai pasakysiu. Norvegijoje as (papildomas darbas) uz 20 euru klijuoju plyteles. Tad nuspreskite.As bloga meitras,galbut stokojantis bendravimo kulturos ir neturintis verslo pagrindu. Ar tieiog mano ego nera toks didelis ir man uztenka 20 euru ir jauciu malonuma padedamas zmonem plius neskriausdamas saves. O cia seip,is principo idejau. Siulyciau atkreipti demesi i konstrukcijq ir data,kada as jau tokius klijuodavau.. Komentari nebutini,nes man jusu nuomone kaip ne klijento,nelabai idomi. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2017 02 28, 21:54)

As pas save lygiai su vonios virsum pasidariau. Jokiu bedu.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2017 02 28, 20:46)
Jei tau toje studijoje esanti dekoracija visai nepanaši į mano mozaiką, tai tebūnie. Neturiu noro tau įrodinėti. Sakai nepakanka 10 cm storio XPS-300 markės armuoto putplasčio, kuris dar ir 8 mm storio plytelėmis paklijuotas? Kokio storio tas plokštes pats naudojai? Kodėl jos tvirtesnės, kokia jų kaina? Bute vonios karkasas padarytas iš GKP, jau 12 metų - stovi kaip naujas. Jei esi daug plytelių klijavęs, tai tau geriau matyti. Bet pirma pabandyk tokias suklijuoti. Tas, kas bandęs (mano meistras), sakė, kad įprastą stačiakampę mozaiką daug lengviau klijuoti. Kol nesi tokių čiupinėjęs, išvadas pasilik sau.

Cibuli. Pyksti bereikalo. Bet aisku ir as cia geras,nervinu tave. Korio rastas yra korio rastas,to nepakeisi. Bet jei tu visur matai savo mozaika,tai jau cia tavo reikalas. As pas seneli kai medu surinkineja ,pamates korius irgi tureciau apie tavo plyteles koriuka pagalvoti? Pvz Siauliuose prie saules miesto pastate dekorasija.. Laikrasciai net rase. papuose viena kolona ir pastate du burbulus. Vieni mato dekoracija,kiti mato pimpi.. Taip ir tu. As matau siuolaikiska studija,o tu matai savo koriuka. Aisku daznai taip buna,kad labiau krenta i akis aktualus dalykai..
As nesakiau kad nepakanka 10 cm XPS. As turejau mintyje kliju prilipima prie pulistirolo. man tai siektiek abejoniu keliantis dalykas,bet turbut tai tik mano baime. Pas mane vonios karkasas darytas is 5 cm armuoto(gamykliskai) XPS. Bet jis labai tvirtas. O seniau tai taip,budavo daroma is GKP. Neviena vonia padaryta. Pagalvosi kad giriuos,bet pasakysiu. per 7 savaites isklijuotos 5 vonios... plius visokie papildomi darbai. Tad taip,as daug klijaves.. Todel ir galiu sau leisti laisvai sneketi apie plyteles ir korys man nebaisus. Korys kaiptik parankus klijavimui. kaip ir minejau del prasikeicianciu siuliu. O ka meistras sake tai dar neviskas Norint sukelti kaina galima daug ka pasakyti. Bet gal tuom ir baikim. Suiklijavai koriuka,viskas gerai. Kaip as megstu sakyti. Grazu,negrazu,neman spresti,svarbu klijentas patenkintas,ne as gyvensiu.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 03 01, 07:19)
Cibuli. Pyksti bereikalo. Bet aisku ir as cia geras,nervinu tave.   Korio rastas yra korio rastas,to nepakeisi.  Bet jei tu visur matai savo mozaika,tai jau cia tavo reikalas. As pas seneli  kai medu surinkineja ,pamates korius irgi tureciau apie tavo plyteles koriuka pagalvoti?   Pvz Siauliuose prie saules miesto pastate dekorasija.. Laikrasciai net rase. papuose viena kolona ir pastate du burbulus. Vieni mato dekoracija,kiti mato pimpi.. Taip ir tu. As matau  siuolaikiska studija,o tu matai savo koriuka.  Aisku  daznai taip buna,kad labiau krenta i akis aktualus dalykai..

Tu mane paerzinai, aš tave paerzinau dėl koriuko LRT studijoje. Tikrai būčiau nedėjęs, pats pradėjai. Bet kuriuo atveju LRT studijos korys vienas prie vieno panašus į mano: forma, plytelių spalva, tarpų spalva, išdėstymu. O tavo pavyzdys Šiauliuose kelia dviprasmybes, todėl nėra teisingas.
Papildyta:
As nesakiau kad nepakanka 10 cm XPS. As turejau mintyje kliju prilipima prie pulistirolo.  man tai siektiek abejoniu keliantis dalykas,bet turbut tai tik mano baime. Pas mane vonios karkasas darytas is 5 cm armuoto(gamykliskai) XPS. Bet jis labai tvirtas.  

Meistras darė su tuo XPS, garantijos - jo reikalas. Ir brokas, jei toks bus. Žinau, kad darė ne vienam, todėl ne mano reikalas laikys ar nelaikys. Kas labai tvirtas? Gamyklinis armavimas? Dauguma (ir pats) kiek pamenu buvai už tai, kad daug ką statybose galima pasidaryti pačiam. O dabar jau kalbi, kad gamyklinis geriau. Sugaudysi čia galus.
Papildyta:
Pagalvosi kad giriuos,bet pasakysiu. per 7 savaites isklijuotos 5 vonios... plius visokie papildomi darbai.  Tad taip,as daug klijaves.. Todel ir galiu sau leisti laisvai sneketi apie plyteles ir korys man nebaisus. Korys kaiptik parankus klijavimui. kaip ir minejau del prasikeicianciu siuliu. O ka meistras sake tai dar neviskas Norint sukelti kaina  galima daug ka pasakyti.  Bet gal tuom ir baikim. Suiklijavai koriuka,viskas gerai. Kaip as megstu sakyti. Grazu,negrazu,neman spresti,svarbu klijentas patenkintas,ne as gyvensiu.

Man prieš tai korį klijavo kitas meistras. Per dieną padarė kokius 0,3 kv. m ir dar kitokio darbo padarė. Po pirmos dienos išvijau. Labai didelio skirtumo nėra, bet kuomet mozaika smulki, daug horizontalių, vertikalių siūlių, tai klijavimo kokybė labai matosi. Už tą kainą jis ne tik plyteles klijavo, bet ir pasiruošė paviršius. Kaip minėjau, vonioje suvedė 4 mm storio mozaiką ir 8 mm plyteles. Kelis kv. metrus sienos išsilygino. Panašiai lyginose vieną GKP sienutę. Nebuvo vien: atėjau ir klijuoju. Ir dar galiu pasakyti tokį dalyką. Žmogus, kurio brigada betono grindis, labai gyrė plytelių meistrą. Atsieit jo name labai gražiai sudėjo mozaiką. Bet tas meistriukas pamatęs ir gyvai pačiupinėjęs koriuko mozaiką, dėjo į krūmus. Kelis kartus kalbinau, bet niekaip nesutiko jų klijuoti. Ir tokių meistrų buvo daug. Žodžiu, kitą kartą tave samdysiu, bus triks kartus pigiau ir rezultatas panašus. Ar važiuosi į Vilnių?

Parašau, kad daug ką gavau su išskirtinėmis nuolaidomis - tai krūvą žmonių šaiposi. Atsieit ir mes gavo. Pasakau, kad kai kurie dalykai kainavo stipriai brangiau nei kitų - vėl negerai. Išsišoki. Tai kada gerai: būti statistiniu vidurkių, viską pasidaryti pačiam, samdyti iš kaimo žmones ar kaip? O kadangi beveik nieko nedariau pats, bet kainos abiejų išėjo panašios, tai gal nėra blogai. Aišku tavo namas šiek tiek didesnis, bet mano šiltesnis. Abu dalykai papildomai kainuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 kovo 2017 - 09:05
QUOTE(cibulis @ 2017 03 01, 10:14)
Tu mane paerzinai, aš tave paerzinau dėl koriuko LRT studijoje. Tikrai būčiau nedėjęs, pats pradėjai. Bet kuriuo atveju LRT studijos korys vienas prie vieno panašus į mano: forma, plytelių spalva, tarpų spalva, išdėstymu. O tavo pavyzdys Šiauliuose kelia dviprasmybes, todėl nėra teisingas.
Papildyta:

Meistras darė su tuo XPS, garantijos - jo reikalas. Ir brokas, jei toks bus. Žinau, kad darė ne vienam, todėl ne mano reikalas laikys ar nelaikys. Kas labai tvirtas? Gamyklinis armavimas? Dauguma (ir pats) kiek pamenu buvai už tai, kad daug ką statybose galima pasidaryti pačiam. O dabar jau kalbi, kad gamyklinis geriau. Sugaudysi čia galus.
Papildyta:

Man prieš tai korį klijavo kitas meistras. Per dieną padarė kokius 0,3 kv. m ir dar kitokio darbo padarė. Po pirmos dienos išvijau. Labai didelio skirtumo nėra, bet kuomet mozaika smulki, daug horizontalių, vertikalių siūlių, tai klijavimo kokybė labai matosi.  Už tą kainą jis ne tik plyteles klijavo, bet ir pasiruošė paviršius. Kaip minėjau, vonioje suvedė 4 mm storio mozaiką ir 8 mm plyteles. Kelis kv. metrus sienos išsilygino. Panašiai lyginose vieną GKP sienutę. Nebuvo vien: atėjau ir klijuoju. Ir dar galiu pasakyti tokį dalyką. Žmogus, kurio brigada betono grindis, labai gyrė plytelių meistrą. Atsieit jo name labai gražiai sudėjo mozaiką. Bet tas meistriukas pamatęs ir gyvai pačiupinėjęs koriuko mozaiką, dėjo į krūmus. Kelis kartus kalbinau, bet niekaip nesutiko jų klijuoti. Ir tokių meistrų buvo daug. Žodžiu, kitą kartą tave samdysiu, bus triks kartus pigiau ir rezultatas panašus. Ar važiuosi į Vilnių?

Parašau, kad daug ką gavau su išskirtinėmis nuolaidomis - tai krūvą žmonių šaiposi. Atsieit ir mes gavo. Pasakau, kad kai kurie dalykai kainavo stipriai brangiau nei kitų - vėl negerai. Išsišoki. Tai kada gerai: būti statistiniu vidurkių, viską pasidaryti pačiam, samdyti iš kaimo žmones ar kaip? O kadangi beveik nieko nedariau pats, bet kainos abiejų išėjo panašios, tai gal nėra blogai. Aišku tavo namas šiek tiek didesnis, bet mano šiltesnis. Abu dalykai papildomai kainuoja.

Nesigilinant tpliau.... Nebutu tos didkusijos jei SM forume koki penkta karta nematyciau kaip tu kisi ir rodai visiem savo ta koriuka.. Kazkodel neivienas nerodo,tik tu. Kodel? Potokiu bajeriu ir kyla noras pakomentuoti. Tik tiek. Gal baigiam ta tema. Pabaigai pasakysiu kad koriukas tavo grazus,tik nereikia is jo kosminio laivo daryti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai stringa tos "iššskirtinės" nuolaidos. Ne kiekvienam gi jos tenka, už kažką ... biggrin.gif
Kiek save pamenu, tai tik stogui gavau 60-70 proc nuolaidą....

QUOTE(cibulis @ 2017 03 01, 08:14)
Parašau, kad daug ką gavau su išskirtinėmis nuolaidomis -

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 02 28, 19:09)
...
O Lietuvoje nera tokiu pirkti? Butu garantuota kokybe. Nes tie samadielni suoliukai man pasitikejimo nekelia.
https://megaflis.no/...plate-12mm.html

google translate sako kad tai xps su tinkliuku. Kaip ir labai panasu i nuarmuota XPS ar dar kazkuom ypatinga si plokste?

Kaip 50 cm aukscio siuoliuka reiktu padaryti is tokios plokstes (storiausia maciau 5cm) ?

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 03 01, 11:00)
google translate sako kad tai xps su tinkliuku. Kaip ir labai panasu i nuarmuota XPS  ar dar kazkuom ypatinga si plokste?

Kaip 50 cm aukscio siuoliuka reiktu padaryti is tokios plokstes (storiausia maciau 5cm) ?

va taip
Atsakyti
Suklijuot iš 10 cm XPS (fasadinėm putom), papildomai galima smeigėm suveržt. Gruntuot ir mozaikint...

QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 03 01, 10:00)
google translate sako kad tai xps su tinkliuku. Kaip ir labai panasu i nuarmuota XPS  ar dar kazkuom ypatinga si plokste?

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 03 01, 12:00)

Taip armuotas XPS Tik uzarmuota su patvaresniais negu plyteliu klijais. Plius kai abi puses armuotos,gaunasi labai tvirta medziaga. Samadielkose matau tik viena problema. kaip ilgalaikiam laikotarpy laikys plyteliu klijai? Sutikite,pulistirolas nera labai dekinga medziaga plyteliu kliju prilipimui.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2017 03 01, 12:14)

thumb_yello.gif Kas iesko tas randa. Labiau pasiekiama mum butu Litex arba Tetti produkcija. Bet principas taspats.
Atsakyti