Įkraunama...
Įkraunama...

Grindys

QUOTE(cibulis @ 2016 03 06, 10:06)
Aš naudojau Kerakoll glaistą. Man jį užrodė meistras. Juo galima glaistyti nuo 0 mm siūlę, jis nėra grūdėtas, todėl siūlė atrodo vientisiau, lygiau. Be to ekologiškas. O epoksidinis glaistas dabar parduodamas su labai gera nuolaida (man ir cementiniam glaistui padarė nuolaidą). Visų plytelių grindis glaistėme su epoksidiniu glaistu (ne tik dušo), nes epoksidinis beveik nekeičia savo spalvos ir išlieka ilgiau gražus.

Cementinio glaisto siūlės vonioje (tiksliau dušė) po kažkurio laiko apsineša apnašomis (net jeigu jos apdirbtos impregnantu), kurias reikia valyti (plytelės aišku irgi apsineša, bet jos lengviau valosi kaip siūlės). Epoksidinis glaistas skirtas voniai? Siūlės nekaičia spalvos nuo vandens? Jos lengviau valosi (lyginant su cementinėmis). Ar teisingai supratau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 06 kovo 2016 - 13:32
QUOTE(Pupcis @ 2016 03 06, 13:32)
Cementinio glaisto siūlės vonioje (tiksliau dušė) po kažkurio laiko apsineša apnašomis (net jeigu jos apdirbtos impregnantu), kurias reikia valyti (plytelės aišku irgi apsineša, bet jos lengviau valosi kaip siūlės). Epoksidinis glaistas skirtas voniai? Siūlės nekaičia spalvos nuo vandens? Jos lengviau valosi (lyginant su cementinėmis). Ar teisingai supratau?

Aš epoksidiniu glaistu dengiau visų grindų plyteles: abiejuose WC, vonioje ir tambūrą. Epoksidiniu nuglaistėme ir visą dušą: grindis, visas sienas, dušo mozaikos suoliuką. Gaila, kad prieš tai nežinojau apie epoksidinį, nes būčiau ir katilinės grindis nuglaistęs epoksidiniu glaistu (dabar tenai panaudotas cementinis Ceresit glaistas).

Epoksdinis visiškai nepraleidžia vandens, todėl mano žiniomis jį naudoja baseinams. Pardavėjai man dar sakė, kad epoksidiniai praktiškai nekeičia spalvos, t.y. neapsineša, nepatamsėja, nesipurvina taip, kaip cementiniai. O jei ir purvinasi, tai lengviau valosi ir siūlės atrodo gražiau. Bute vonioje siūlės baltos spalvos (greičiausiai cementinės). Tai štai sienos net ir po 12 metų praktiškai kaip naujos, o grindų atrodo ne kaip. Todėl nepagailėjau epoksidiniam glaistui ir ten, kur vaikštoma, kur jis labiausiai purvinasi (dušas) naudojome tik epoksidinį.

Jis ne tik brangesnis, bet ir jo užtrinimas kainuoja brangiau (man papildomai už kvadratą ėmė 5 eurus palyginti su cementiniu). Pvz., mano meistras viską darė vienas, bet kai reikėjo dėti epoksidinį glaistą, tai pasikvietė brolį. Kam nežinau, bet greičiausiai reikėjo pagalbos. Šiaip ne visi meistrai nori dėti epoksdinį, nes jis kaip ir kažkokia plėvele pasidengia ir ten kažkaip reikia mokėti viską nuvalyti, sunkiau su juo dirbti.

Be to mano visos plytelės - akmens masės. Spalva eina per visą plytelės storį, o ne tik dengtas paviršius. Tokios plytelės - amžinos, niekada jų nesunešiosi ir jei apsidėvės kraštai (pvz., tambūre), tai vis tiek bus ta pati spalvą per visą plytelės gylį. Todėl tokioms plytelėms būtų kvaila naudoti cementinį glaistą. Aišku nepigiai išėjo. Visas glaistas (epoksidinis ir cementinis) kainavo 220 eurų. Ir dar cementinio 2 kg trūksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 kovo 2016 - 14:05
Bandžiau Knauf ir Ceresit, bet skirtingose patalpose - vonioj ir katilinėj. Tai sunku lygint eksploataciją, o dirbosi vienodai. Dabar reikia ~55kv.m. išsiglaistyt. Epoksidinis glaistas per brangus man. Kerakoll šiek tiek brangesnis, bet ypatinga suma nesusidaro. Galima būtų bandyt, jei tikrai geresnis.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 03 06, 14:41)
Bandžiau Knauf ir Ceresit, bet skirtingose patalpose - vonioj ir katilinėj. Tai sunku lygint eksploataciją, o dirbosi vienodai. Dabar reikia ~55kv.m. išsiglaistyt. Epoksidinis glaistas per brangus man. Kerakoll šiek tiek brangesnis, bet ypatinga suma nesusidaro. Galima būtų bandyt, jei tikrai geresnis.

Nežinau ar Kerakoll cementinis geresnis už Ceresit ar Knauf cementinį. Greičiausiai, kad vienodi. Man tik meistras sakė, kad nenori dėti epoksidinio Mapei glaisto, nes jis prastai tepasi. Žodžiu, jis man rekomendavo Kerakoll epoksidinį, o kadangi jam dar gera nuolaida buvo taikoma, jis ekologiškas, tai viską ir pirkau Kerakoll: ir cementinį, ir epoksidinį. Kad siūlės būtų vienodos spalvos.

Mes naudojome 03 ir 51 spalvas. Su 51 spalva glaistė mozaikos plyteles, o su 03 spalva glaistėme visas likusias sienų ir grindų plyteles. Galiu pasakyti, kad ta pati 03 epoksidinė ir cementinė spalvos šiek tiek skiriasi. Epoksidinė (greičiausiai dėl susidarančios plėvelės) turi šiokio tokio blizgumo, o cementinė - atrodo paprasčiau, matiškiau. Man realybėje epoksidinė atrodo daug gražiau. Stipriai gražiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 kovo 2016 - 15:23
Gal galima būtų pamatyt 03 cementinio glaisto jau suglaistyto nuotrauką?
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 03 06, 15:46)
Gal galima būtų pamatyt 03 cementinio glaisto jau suglaistyto nuotrauką?

Prašom. Ant sienų (gelsvos plytelės) 03 cementinė, ant grindų (žalios plytelės) ta pati 03 spalva tik epoksidas. Čia dar 03 cementinė tik nuotrauka peršviesta.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 06, 15:02)
Aš epoksidiniu glaistu dengiau visų grindų plyteles: abiejuose WC, vonioje ir tambūrą.  Epoksidiniu nuglaistėme ir visą dušą: grindis, visas sienas, dušo mozaikos suoliuką. Gaila, kad prieš tai nežinojau apie epoksidinį, nes būčiau ir katilinės grindis nuglaistęs epoksidiniu glaistu (dabar tenai panaudotas cementinis Ceresit glaistas).

Epoksdinis visiškai nepraleidžia vandens, todėl mano žiniomis jį naudoja baseinams. Pardavėjai man dar sakė, kad epoksidiniai praktiškai nekeičia spalvos, t.y. neapsineša, nepatamsėja, nesipurvina taip, kaip cementiniai. O jei ir purvinasi, tai lengviau valosi ir siūlės atrodo gražiau. Bute vonioje siūlės baltos spalvos (greičiausiai cementinės). Tai štai sienos net ir po 12 metų praktiškai kaip naujos, o grindų atrodo ne kaip. Todėl nepagailėjau epoksidiniam glaistui ir ten, kur vaikštoma, kur jis labiausiai purvinasi (dušas) naudojome tik epoksidinį.

Jis ne tik brangesnis, bet ir jo užtrinimas kainuoja brangiau (man papildomai už kvadratą ėmė 5 eurus palyginti su cementiniu). Pvz., mano meistras viską darė vienas, bet kai reikėjo dėti epoksidinį glaistą, tai pasikvietė brolį. Kam nežinau, bet greičiausiai reikėjo pagalbos. Šiaip ne visi meistrai nori dėti epoksdinį, nes jis kaip ir kažkokia plėvele pasidengia ir ten kažkaip reikia mokėti viską nuvalyti, sunkiau su juo dirbti.

Be to mano visos plytelės - akmens masės. Spalva eina per visą plytelės storį, o ne tik dengtas paviršius. Tokios plytelės - amžinos, niekada jų nesunešiosi ir jei apsidėvės kraštai (pvz., tambūre), tai vis tiek bus ta pati spalvą per visą plytelės gylį. Todėl tokioms plytelėms būtų kvaila naudoti cementinį glaistą. Aišku nepigiai išėjo. Visas glaistas (epoksidinis ir cementinis) kainavo 220 eurų. Ir dar cementinio 2 kg trūksta.

Epoksidke,yra epoksidke. Siule gaunasi kaip su plastmase uzlieta.. O tavo meistra pilnai suprantu kodel uz epoksidini glaista eme daugiau. Slykstus darbas. (teko dirbti baseine) na,zodziu gal ir nepralosei kad epoksidini pasirinkai,nors as manau siektiek perdejei. Na bet daraisi sau ne pardavimui. Del plyteliu trynimosi tu taippat gerokai perdedi:) Net intensyvaus naudojimo patalpose akmens mase nenusitrina nes buna spalvos bent pora milimetru kuriu tu su savo tapkem gyvenime nesutrinsi smile.gif
Atsakyti
vis nepavyksta man tinkamai nunuorint sistema, turiu klausimeli, pas mane kolektoriuje stovi toks nuorintojas, kaip suprantu jis mechaninis?:
user posted image

jei atsukciau ta pazymeta vieta ir prisukciau toki automatini nuorintoja, ar naudingiau butu? ka manot?
santechnikas nekoks is manes smile.gif gal ne ta vieta net pazymejau smile.gif
aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 06 kovo 2016 - 18:03
QUOTE(AsAntonio @ 2016 03 06, 18:02)
vis nepavyksta man tinkamai nunuorint sistema, turiu klausimeli, pas mane kolektoriuje stovi toks nuorintojas, kaip suprantu jis mechaninis?:

jei atsukciau ta pazymeta vieta ir prisukciau toki automatini nuorintoja, ar naudingiau butu? ka manot?
santechnikas nekoks is manes smile.gif gal ne ta vieta net pazymejau smile.gif
aciu

sorry , nes sitoje temoje parasiau, pratrinkit smile.gif
Atsakyti
Sakykite, kas parketlentes dėjote ant šildomų grindų, ar iš karto ant betono, ar dedat paklotą, jei taip - kokį?
Atsakyti
QUOTE(slepiuosi @ 2016 03 11, 20:04)
Sakykite, kas parketlentes dėjote ant šildomų grindų, ar iš karto ant betono, ar dedat paklotą, jei taip - kokį?

P plaukiojanciu parketu ir laminatu visada dedamas paklotas. Sildomom grindim yra specialus.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 03 12, 07:49)
P plaukiojanciu parketu ir laminatu visada dedamas paklotas. Sildomom grindim yra specialus.

Ačiū. Vadinasi, antbetonodedame specialų šildomoms grindims paklotą,pavyzdžiui tokį, https://www.senukai....00-fixprix/3zqi, (na ir kainelė...), o tada parketlentes, pavyzdžiui tokias https://www.senukai....0x60x16-mm/2mae ?
O kaip plytelės (keraminė arba akmens masės)? Jos tiesiai ant klijų ir betono? Ar aukščiai atitiks?
Atsakyti