QUOTE(Pupcis @ 2016 03 06, 13:32)
Cementinio glaisto siūlės vonioje (tiksliau dušė) po kažkurio laiko apsineša apnašomis (net jeigu jos apdirbtos impregnantu), kurias reikia valyti (plytelės aišku irgi apsineša, bet jos lengviau valosi kaip siūlės). Epoksidinis glaistas skirtas voniai? Siūlės nekaičia spalvos nuo vandens? Jos lengviau valosi (lyginant su cementinėmis). Ar teisingai supratau?
Aš epoksidiniu glaistu dengiau visų grindų plyteles: abiejuose WC, vonioje ir tambūrą. Epoksidiniu nuglaistėme ir visą dušą: grindis, visas sienas, dušo mozaikos suoliuką. Gaila, kad prieš tai nežinojau apie epoksidinį, nes būčiau ir katilinės grindis nuglaistęs epoksidiniu glaistu (dabar tenai panaudotas cementinis Ceresit glaistas).
Epoksdinis visiškai nepraleidžia vandens, todėl mano žiniomis jį naudoja baseinams. Pardavėjai man dar sakė, kad epoksidiniai praktiškai nekeičia spalvos, t.y. neapsineša, nepatamsėja, nesipurvina taip, kaip cementiniai. O jei ir purvinasi, tai lengviau valosi ir siūlės atrodo gražiau. Bute vonioje siūlės baltos spalvos (greičiausiai cementinės). Tai štai sienos net ir po 12 metų praktiškai kaip naujos, o grindų atrodo ne kaip. Todėl nepagailėjau epoksidiniam glaistui ir ten, kur vaikštoma, kur jis labiausiai purvinasi (dušas) naudojome tik epoksidinį.
Jis ne tik brangesnis, bet ir jo užtrinimas kainuoja brangiau (man papildomai už kvadratą ėmė 5 eurus palyginti su cementiniu). Pvz., mano meistras viską darė vienas, bet kai reikėjo dėti epoksidinį glaistą, tai pasikvietė brolį. Kam nežinau, bet greičiausiai reikėjo pagalbos. Šiaip ne visi meistrai nori dėti epoksdinį, nes jis kaip ir kažkokia plėvele pasidengia ir ten kažkaip reikia mokėti viską nuvalyti, sunkiau su juo dirbti.
Be to mano visos plytelės - akmens masės. Spalva eina per visą plytelės storį, o ne tik dengtas paviršius. Tokios plytelės - amžinos, niekada jų nesunešiosi ir jei apsidėvės kraštai (pvz., tambūre), tai vis tiek bus ta pati spalvą per visą plytelės gylį. Todėl tokioms plytelėms būtų kvaila naudoti cementinį glaistą. Aišku nepigiai išėjo. Visas glaistas (epoksidinis ir cementinis) kainavo 220 eurų. Ir dar cementinio 2 kg trūksta.