QUOTE(saaba @ 2014 12 05, 18:53)
Kam isvis ta plevele reikalinga, o jei dar pasyvus vesinimas, kaip tada
?
Kam, gali būti daug priežasčių.
Pirmiausiai 200 mikronų plėvelė jau saugo nuo garo. Kad būtent nuo garo reikia saugotis abejoju, greičiau čia saugo nuo netyčia išsiliejusio vandens ant laminato.
Antras dalykas, kas man labiau tikėtina, tai bent jau mano smėlbetonis yra kaip labai rupus švitrinis. Plaukiojančios grindys jau iš pavadinimo aišku kad vakščios, tai vat, ant mano grindų porą kartų prasiplės ir susitrauks ir susitarkuos tas paklotas. Plėvelė išlygina paviršių, nelieka to "šlifavimo popieriaus", paklotas gali labai lengvai slidinėti plėvelės paviršiumi.
Dėl grindinio vėsinimo, tai kaip tik plėvelė sakyčiau net būtina. Ji sumažina garų prasiskverbimą į betoną, o būtent betonas bus pats vėsiausias ir labiausiai trauks kondensatą. Nuo plėvelės paviršiaus kondensatas pakankamai greitai išgaruos, o vat jei betonas prisigertų drėgmės, tai jau gerokai ilgesniam laikui.
Papildyta:
Šeip tai, pagal technologiją užtenka, kad plėvelė tik persidengtų, klijuoti nereikia, tad variantas, kad pagal technologiją ji skirta apsaugai nuo garų vaikščiojimo atkrenta. Lieka versija, tik dėl slidaus paviršio, ant kurio paklotas gali lengvai "vaikščioti".