Įkraunama...
Įkraunama...

Moteris privalo būti graži

Mūsuose labai gajus grožio kultas. Ypač suaktyvėja tada, kai visuotinai pradedama aptarinėti, kas yra be galo subjektyvu, skonio prasme, bet visi didieji kritikai ir grožio ekspertai, pagatavi suvalgyti žmogų, jei jis atrodo ne tobulai.

Va kad ir neseniai plačiai išilgai iškritikuota Evelinos atlasinė suknelė. Tokie epitetai kaip "stora kiaulė/karvė" buvo vieni populiariausi, nors mano subjektyvia nuomone, Evelina labai graži moteris, moteriška figūra, puikia krūtine. Tiesiog normalaus kūno sudėjimo. Bet "ekspertams" reikia kūdenų, anoreksinio liesumo, kad nebūtų nei riebalinio sluoksnio, nei išlinkimų, nieko. Čia tik vienas iš momentų.

Vyrai. Kiek tenka pastebėti, tai kuo baisesnis diedas, kuo didesniu pilvu ir plikesniu pakaušiu, tuo didesnis moterų grožio ekspertas. Dairosi tik į "modelius", o jau visos kitos "baidyklės", "storos kiaulės" ir t.t. Ir atkreipkit dėmesį, ypač kurortuose, teatruose. Mūsų merginos, moterys dažniausiai pasitempusios, makiažas šukuosena, išeiginiai rūbai. Nes privalo būti gražios, atitiki visuomenės reikalavimus. O šalia jų eina "maušiai". Bet dideli ekspertai.

Ką manote apie vyraujantį (privalomąjį) grožio kultą? Ir kodėl pas mus tiek daug dėmesio skiriama išvaizdai. Grįžtant prie Evelinos. Juk retas paminėjo jos puikų balsą. Labiau rūpėjo tai, kodėl ji neužsidėjo korseto... doh.gif
Atsakyti
del Evelinos balso sutinku, bet man nepatiko vienas dalykas, viena Rusijos mados eksperte yra pasakiusi, kad rubas turi pabrezti figura (mano akimis Evelinos figura yra puiki), bet neturi matytis kelnaiciu isireze konturai ir as su tuo sutinku ir tai vienintelis trukumas, mano nuomone

del grozio kulto. moteris gali buti grazi, bet nebutinai seksuali, t.y. patraukli, ir tie visis isgalvoti standartai mane biesina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiwi13: 09 gegužės 2011 - 13:27
Kas įdomiausia, kad tie taip vadinami standartai kiekvienam savi. Jei jau "fyfa", tai gal neee, vėl kritikuos tūlas tautietis, tipo barakuda - šliundrikė. Jei apsirengusi švariai, bet ne firmiškai, tai "be ryšio".

Tiesiog dėl to grožio kulto labai daug nelaimingų moterų... Po to prasideda desperatiški vaikymaisi ir savigrauža, jei neįsipaišai į trafaretą. Reikia ir permanentinio makiažo, ir grožio operacijų, drastiškų dietų. Labai aukšti reikalavimai. Bet kai pagalvoji, jei visos būtų klonai, vienodos, kaip būtų neįdomu gyventi..
Atsakyti
as esu is tu kurios netelpa i standartus, ir visa gyvenima tokia esu, ir nesuku sau galvos del to, o jei kam nepatinku, argi tai mano problemos

o siaip as zmones ne pagal isvaizda vertinu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 05 09, 15:01)
Jei jau "fyfa", tai gal neee, vėl kritikuos tūlas tautietis, tipo barakuda - šliundrikė. Jei apsirengusi švariai, bet ne firmiškai, tai "be ryšio".

Fyfa man yra geris. Zmogaus bandymas isreiksti save, nesvarbu, kad siuo momentu ne itin, kai kieno poziuriu sekmingas. Zmogus nors stengiasi. Cia gi saviraiska, kuo blogiau uz koki nevykusi eilerasti, ar straipsni?
Atsakyti
Svarbu, kad aš patinku pati sau ir man brangiems žmonėms, draugams.
Atsakyti
O aš galvoju labai paprastai - jei už tokią pačią kainą galiu nusipirkti gražų plius patogų rūbą ir negražų, tai rinksiuos gražų. Kai esu su vyru, dažnai būnu patraukliai apsirengusi - kodėl ne? Jeigu jam patinka žiūrėti į mano nuogas kojas, tai tegul ir žiūri, man tik malonu.

Autorė nepatenkinta, kad buvo kritikuojama Evelina, tačiau dalį Lietuvos vyrų išvadino maušiais. O koks jūsų/mūsų reikalas, kad vyras storas, plikas, "maušius", treninginis ar dar koks nors? Jeigu jį tokį myli - jo laimė. Jeigu jam patinka modeliai - irgi ok, argi gaila?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2011 05 09, 16:15)
Svarbu, kad aš patinku pati sau ir man brangiems žmonėms, draugams.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Jei nepatinki, tai anokie jie ir draugai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 05 09, 13:13)
Mūsuose labai gajus grožio kultas...  pagatavi suvalgyti žmogų, jei jis atrodo ne tobulai... "ekspertams" reikia kūdenų, anoreksinio liesumo, kad nebūtų nei riebalinio sluoksnio, nei išlinkimų, nieko... kuo baisesnis diedas, kuo didesniu pilvu ir plikesniu pakaušiu, tuo didesnis moterų grožio ekspertas. Dairosi tik į "modelius"... Mūsų merginos, moterys dažniausiai pasitempusios, makiažas šukuosena, išeiginiai rūbai. Nes privalo būti gražios, atitiki visuomenės reikalavimus... (privalomąjį) grožio kultą... kodėl pas mus tiek daug dėmesio skiriama išvaizdai.

Atsakysiu gal ir nelabai skaniai, bet konkreciai.
Tipiskas lietuvis - tai kompleksuota, netolerantiska, nepakanti kitokiam, egoistiska, materialistiska, bandos jausmu gyvenantis asmenybe. Tiksliau, gal ne asmenybe, o butybe. Butybe gyvenanti mazoje, materialistineje visuomeneje. Butent tas priklausymas nuo visuomenes nuomones reiskia asmenybes nebuvimo (kas issivysciusiose salyse yra kaip paauglystes norma, kai dar tik formuojasi tavo asmenybe).
Kokias normas nustato ta "ala" visuomene, vadinasi taip reikia gyventi. Nerasytos visuomenes normos kaip - vyrus susiranda ir isteka tik grazios, tik grazios daro karjeras, tik grazios vazineja brangiomis masinomis, tik grazios... ir t.t. Viskas matuojama pinigais - grozis, statusas, asmenybe. Vertinama pagal uzimamas pareigas, automobili, nama, telefona, skuduro etikete...
Mazos salies, mazos visuomenes kompleksai ir is to sekancios isdavos.
Atsakyti
QUOTE(Angel*ina @ 2011 05 09, 17:51)
Tipiskas lietuvis - tai kompleksuota, netolerantiska, nepakanti kitokiam, egoistiska, materialistiska, bandos jausmu gyvenantis asmenybe. Tiksliau, gal ne asmenybe, o butybe. Butybe gyvenanti mazoje, materialistineje visuomeneje. Butent tas priklausymas nuo visuomenes nuomones reiskia asmenybes nebuvimo (kas issivysciusiose salyse yra kaip paauglystes norma, kai dar tik formuojasi tavo asmenybe).
Kokias normas nustato ta "ala" visuomene, vadinasi taip reikia gyventi. Nerasytos visuomenes normos kaip - vyrus susiranda ir isteka tik grazios, tik grazios daro karjeras, tik grazios vazineja brangiomis masinomis, tik grazios... ir t.t. Viskas matuojama pinigais - grozis, statusas, asmenybe. Vertinama pagal uzimamas pareigas, automobili, nama, telefona, skuduro etikete...

Trumpai tariant snobai.
Bet tai ne tipiski lietuviai, o pavirsutinis sluoksnis, kuris yra mtomas, todel apie ji daug ir kalbama.
Atsakyti
QUOTE(Angel*ina @ 2011 05 09, 16:51)

Kas yra grozio kultas?
Atsakyti
Manau, jog suprantu i ka norejo atkreipti demesi Subjektyvi.
Taip, siais laikais gajus grozio kultas, bet kokiais laikas jo nebuvo... Taip jau suredytas pasaulis - "Sutinkame zmogu pagal isore, palydim pagal prota".
Kodel siais laikais tai isvesejo, igavo tokias formas, o gi masines informacijos priemones mums bruka stereotipus. Mes jau lygiuojames i stereotipine laime, sekminguma, grozi ir t.t. ir t.t. Atsiversk zurnaliuka ir ten rasi ka privalai noretim, i ka lygiuosti, universali gyvenimo prasme ir t.t. ir t.t.

Tevai privaletu vaikams idiegti "filtriuka", kad sugebetu atsirinkti toje informacijos slamsto juroje verta demesio info, neprarasti savasties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 09 gegužės 2011 - 17:16