
aciu uz patarimus , man visada skaniau su paprastais buvo , o dabar kazko rugsciau norisi , o kadangi as pries acta, obuoliu juk sveikiau tai pagalvojau ar neispus pilvu paskui mums

"Naminiai makaronai" 
Tešlai:
400g miltų,
100ml šalto vandens,
2 kiaušiniai,
0.5a.š. druskos.
Padažui:
1 svogūno,
1 ind.(400g) konservuotų pomidorų su bazilikais(RIMI pirkau), bet galima dėti pomidorus savose sultyse ar kokius kitus,
2v.š. namino pomidorų padažo
arba bet kokio mėgstamo,
5 dž. pomidorų,
2v.š. lydyto sūrelio(Mildutė, Panemunės pievos),
2 sk. česnako,
baziliko,
svogūnų laiškų,
krapų,
maltų pipirų,
druskos pagal skonį,
ferm. sūrio arba džiugo.
Kiaušinius išplakti su vandeniu ir druska, supilti miltus ir gerai išminkyti tešlą, kol taps elastinga. Suvynioti į plėvelę ir palikti 30 min.
Tešlą iškočioti kokio norite plonumo, sulenkti į tris dalis arba į volelį, jį supjaustyti plonomis juostelėmis, pabarstyti miltais, ir rankomis juos išskirstyti, gausis tokie ilgi makaronai.
Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, supilti pomidorus, pjaustytus dž. pomidorus, sudėti pomidorų tyrę(ji idealiai tinka padažams ir visokiems troškiniams
), pjaustytą česnaką, pasūdyti, papipirinti, sudėti baziliką, masę pavirinti 1 min., įdėti lydytą sūrelį, žalumynus, išmaišyti ir viskas, padažas pagamintas.
Puode užvirinti vandenį, įberti druskos, sudėti makaronus ir pavirti 3 min. Išimti į lėkštę, užpilti padažo ir užberti tarkuoto sūrio. Skanaus
P.S. Makaronų receptukas kažkur iš interneto. Labai, labai patiko tokie makaronai
Parduotuvinių net nebesinori dabar
Padažą galima gaminti ir su mėsa, tik mes šį kartą jos nenorėjome
Taip atrodo tik padaryti makaronai

Čia jau išvirti


Tešlai:
400g miltų,
100ml šalto vandens,
2 kiaušiniai,
0.5a.š. druskos.
Padažui:
1 svogūno,
1 ind.(400g) konservuotų pomidorų su bazilikais(RIMI pirkau), bet galima dėti pomidorus savose sultyse ar kokius kitus,
2v.š. namino pomidorų padažo

5 dž. pomidorų,
2v.š. lydyto sūrelio(Mildutė, Panemunės pievos),
2 sk. česnako,
baziliko,
svogūnų laiškų,
krapų,
maltų pipirų,
druskos pagal skonį,
ferm. sūrio arba džiugo.
Kiaušinius išplakti su vandeniu ir druska, supilti miltus ir gerai išminkyti tešlą, kol taps elastinga. Suvynioti į plėvelę ir palikti 30 min.
Tešlą iškočioti kokio norite plonumo, sulenkti į tris dalis arba į volelį, jį supjaustyti plonomis juostelėmis, pabarstyti miltais, ir rankomis juos išskirstyti, gausis tokie ilgi makaronai.
Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, supilti pomidorus, pjaustytus dž. pomidorus, sudėti pomidorų tyrę(ji idealiai tinka padažams ir visokiems troškiniams

Puode užvirinti vandenį, įberti druskos, sudėti makaronus ir pavirti 3 min. Išimti į lėkštę, užpilti padažo ir užberti tarkuoto sūrio. Skanaus

P.S. Makaronų receptukas kažkur iš interneto. Labai, labai patiko tokie makaronai



Taip atrodo tik padaryti makaronai

Čia jau išvirti

Daivute, tu visada pribloski
tobuli tavo makaronai,noriu ziauriai
saunuolyte




nereciau pasiklausti, kiek mazdaug gaunasi makaronu
ir jei lieka ka su jais daryti ar galima saldyti ar kaip kitaip pasilikti kitam kartui


Aha, ir man įdomu ką vėliau daryt su tais makaronais

QUOTE(Ulė @ 2011 05 23, 08:12)
Daivute, tu visada pribloski
tobuli tavo makaronai,noriu ziauriai
saunuolyte 







QUOTE(afi @ 2011 05 23, 11:02)
nereciau pasiklausti, kiek mazdaug gaunasi makaronu
ir jei lieka ka su jais daryti ar galima saldyti ar kaip kitaip pasilikti kitam kartui 


QUOTE(Koxamte @ 2011 05 23, 11:38)
Aha, ir man įdomu ką vėliau daryt su tais makaronais 

Dėl šaldymo, tai net pati nežinau, ar galima




Pabandykite gal užšaldyti, turėtų laikytis

Arba, mergaitės, darykit pusę normos, nereikės net šaldyti

QUOTE(daivaP @ 2011 05 23, 00:01)
"Naminiai makaronai" 

Siandien gaminau,puikiai pavyko ir gana lengvai tie makaronai pagaminami.Aciu uz recepta


o del naminiu makaronu laikymo,kazkur skaiciau,kad saldytuve galima laikyt 3 paras ,o saldiklyje apie menesi
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 23, 17:04)
Siandien gaminau,puikiai pavyko ir gana lengvai tie makaronai pagaminami.Aciu uz recepta
Padazas tiesiog puikus
o del naminiu makaronu laikymo,kazkur skaiciau,kad saldytuve galima laikyt 3 paras ,o saldiklyje apie menesi


o del naminiu makaronu laikymo,kazkur skaiciau,kad saldytuve galima laikyt 3 paras ,o saldiklyje apie menesi
Džiugu girdėti




QUOTE(daivaP @ 2011 05 22, 23:01)
"Naminiai makaronai" 
Tešlai:
400g miltų,
100ml šalto vandens,
2 kiaušiniai,
0.5a.š. druskos.

Tešlai:
400g miltų,
100ml šalto vandens,
2 kiaušiniai,
0.5a.š. druskos.
labai aciu uz receptuka, nerealiai skanu



DaivaP, kaip skaniai atrodo makaronai
Mama kazkada darydavo, kai dar maza buvau, pamenu tokius ilgus ir geltonus skanucius makaronus, kaip taviskiai

Mama kazkada darydavo, kai dar maza buvau, pamenu tokius ilgus ir geltonus skanucius makaronus, kaip taviskiai

QUOTE(starbee @ 2011 05 23, 18:45)
labai aciu uz receptuka, nerealiai skanu
nera ko lygint su parduotuviniais




QUOTE(brashke77 @ 2011 05 23, 19:00)
DaivaP, kaip skaniai atrodo makaronai
Mama kazkada darydavo, kai dar maza buvau, pamenu tokius ilgus ir geltonus skanucius makaronus, kaip taviskiai

Mama kazkada darydavo, kai dar maza buvau, pamenu tokius ilgus ir geltonus skanucius makaronus, kaip taviskiai

Aš naminius tik dabar paragavau, super

