Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

aciu uz patarimus , man visada skaniau su paprastais buvo , o dabar kazko rugsciau norisi , o kadangi as pries acta, obuoliu juk sveikiau tai pagalvojau ar neispus pilvu paskui mums biggrin.gif
Atsakyti
"Naminiai makaronai" smile.gif

Tešlai:
400g miltų,
100ml šalto vandens,
2 kiaušiniai,
0.5a.š. druskos.

Padažui:
1 svogūno,
1 ind.(400g) konservuotų pomidorų su bazilikais(RIMI pirkau), bet galima dėti pomidorus savose sultyse ar kokius kitus,
2v.š. namino pomidorų padažo thumbup.gif arba bet kokio mėgstamo,
5 dž. pomidorų,
2v.š. lydyto sūrelio(Mildutė, Panemunės pievos),
2 sk. česnako,
baziliko,
svogūnų laiškų,
krapų,
maltų pipirų,
druskos pagal skonį,
ferm. sūrio arba džiugo.

Kiaušinius išplakti su vandeniu ir druska, supilti miltus ir gerai išminkyti tešlą, kol taps elastinga. Suvynioti į plėvelę ir palikti 30 min.

Tešlą iškočioti kokio norite plonumo, sulenkti į tris dalis arba į volelį, jį supjaustyti plonomis juostelėmis, pabarstyti miltais, ir rankomis juos išskirstyti, gausis tokie ilgi makaronai.

Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, supilti pomidorus, pjaustytus dž. pomidorus, sudėti pomidorų tyrę(ji idealiai tinka padažams ir visokiems troškiniams wub.gif ), pjaustytą česnaką, pasūdyti, papipirinti, sudėti baziliką, masę pavirinti 1 min., įdėti lydytą sūrelį, žalumynus, išmaišyti ir viskas, padažas pagamintas.

Puode užvirinti vandenį, įberti druskos, sudėti makaronus ir pavirti 3 min. Išimti į lėkštę, užpilti padažo ir užberti tarkuoto sūrio. Skanaus 4u.gif

P.S. Makaronų receptukas kažkur iš interneto. Labai, labai patiko tokie makaronai thumbup.gif Parduotuvinių net nebesinori dabar biggrin.gif Padažą galima gaminti ir su mėsa, tik mes šį kartą jos nenorėjome biggrin.gif

Taip atrodo tik padaryti makaronai
user posted image

Čia jau išvirti
user posted image

Atsakyti
Daivute, tu visada pribloski wub.gif tobuli tavo makaronai,noriu ziauriai bigsmile.gif bigsmile.gif saunuolyte first.gif
Atsakyti
nereciau pasiklausti, kiek mazdaug gaunasi makaronu ax.gif ir jei lieka ka su jais daryti ar galima saldyti ar kaip kitaip pasilikti kitam kartui ax.gif
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo afi: 23 gegužės 2011 - 10:34
Aha, ir man įdomu ką vėliau daryt su tais makaronais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 05 23, 08:12)
Daivute, tu visada pribloski wub.gif tobuli tavo makaronai,noriu ziauriai bigsmile.gif  bigsmile.gif saunuolyte first.gif

blush2.gif ačiū 4u.gif Pasidaryk, žinok tikrai labai skanu thumbup.gif
QUOTE(afi @ 2011 05 23, 11:02)
nereciau pasiklausti, kiek mazdaug gaunasi makaronu ax.gif  ir jei lieka ka su jais daryti ar galima saldyti ar kaip kitaip pasilikti kitam kartui ax.gif
QUOTE(Koxamte @ 2011 05 23, 11:38)
Aha, ir man įdomu ką vėliau daryt su tais makaronais  g.gif

Dėl šaldymo, tai net pati nežinau, ar galima g.gif Gal ir nieko tokio būtų g.gif Man liko tik viena nedidelė porcija, tai aš makaronus paskleidžiau ant lentelės, pabarsčiau miltais ir palikau visam vakarui, kad apdžiūtų, tai jie tikrai pasidarė tokie džiūvėsiai biggrin.gif Sudėjau į dėžutę ir įkišau į šaldytuvą. Rytoj vėl išvirsiu, bet ilgai šaldytuve laikyti negalima, nes jie su kiaušiniu ax.gif

Pabandykite gal užšaldyti, turėtų laikytis 4u.gif

Arba, mergaitės, darykit pusę normos, nereikės net šaldyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 05 23, 00:01)

Siandien gaminau,puikiai pavyko ir gana lengvai tie makaronai pagaminami.Aciu uz recepta 4u.gif Padazas tiesiog puikus wub.gif
o del naminiu makaronu laikymo,kazkur skaiciau,kad saldytuve galima laikyt 3 paras ,o saldiklyje apie menesi
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 23, 17:04)
Siandien gaminau,puikiai pavyko ir gana lengvai tie makaronai pagaminami.Aciu uz recepta  4u.gif Padazas tiesiog puikus  wub.gif 
o del naminiu makaronu laikymo,kazkur skaiciau,kad saldytuve galima laikyt 3 paras ,o saldiklyje apie menesi

Džiugu girdėti thumbup.gif 4u.gif Ačiū už informaciją dėl makaronų laikymo 4u.gif Sekantį kartą, kai gaminsiu, tai ir sudėsiu į šaldiklį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 05 22, 23:01)
Tešlai:
400g miltų,
100ml šalto vandens,
2 kiaušiniai,
0.5a.š. druskos.

labai aciu uz receptuka, nerealiai skanu thumbup.gif nera ko lygint su parduotuviniais schmoll.gif tik as siek tiek per storai tesla iskociojau, kita kart kociosiu labai plonai smile.gif
Atsakyti
DaivaP, kaip skaniai atrodo makaronai bigsmile.gif
Mama kazkada darydavo, kai dar maza buvau, pamenu tokius ilgus ir geltonus skanucius makaronus, kaip taviskiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2011 05 23, 18:45)
labai aciu uz receptuka, nerealiai skanu thumbup.gif nera ko lygint su parduotuviniais schmoll.gif

drinks_cheers.gif man ir parduotuviniai nebepatinka biggrin.gif
QUOTE(brashke77 @ 2011 05 23, 19:00)
DaivaP, kaip skaniai atrodo makaronai  bigsmile.gif 
Mama kazkada darydavo, kai dar maza buvau, pamenu tokius ilgus ir geltonus skanucius makaronus, kaip taviskiai  wub.gif

Aš naminius tik dabar paragavau, super bigsmile.gif Jei darytum su naminiu kiaušiniu, tai geltoni, gražučiai būtų wub.gif
Atsakyti