Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Sim@ @ 2011 05 18, 16:23)
atrodo labai gundanciai thumbup.gif
reikes pabandyti 4u.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Elena @ 2011 05 18, 16:26)
brashke77 swoon.gif Šūvis tiesiai į širdį...o gal ne...į skrandį  lotuliukas.gif
Žiauriai mėgstu žemaičius...bet darau labai retai...nesigauna jie man gražūs  blush2.gif Skanus taip...bet vaizdas  kaip pas tave schmoll.gif Todėl dažniausiai man žemaičius daro mano draugė...pas ją ir gražūs ir skanus  lotuliukas.gif
O tau balionas  4u.gif 

ačiū 4u.gif Šį kartą gavosi, nes nesudrebėjo ranka dedant miltus ir krakmolą. Kai jų mažai- gaunasi skysti, net atpjauti negali, kol karšti. dabar visai kitas reikalas thumbup.gif O ir bulves reikia iš anksto išsivirt, net nežinau, kodėl, bet tai tiesa.
Mielai pavaišinčiau abi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 05 18, 14:25)
Kad jau taip giriat, tai ryt ir as gaminsiu smile.gif

Kol pati nepagaminau, tol netikėjau kad gali būti taip skanu. Tik db sūrį kietą dėčiau, nes truputi persūdžiau.
Atsakyti
Aš ir įkišiu savo trigrašį blush2.gif Žemaičių blynus iškepus reikia dar patroškinti, neilgai - nu gal 5 - 7 min. Gaunasi minkštučiai thumbup.gif
Atsakyti
Pica pagal J.Oliveri

Na ne pati pica, o jos padas, labai dėkoju grangei, kad išverte receptą.

user posted image

Picos pagrindui reikės:

500 g. miltų
1/2 valgomo šaukšto jūros druskos
7 g.sausų mielių
1/2 valgomo šaukšto rudo stambaus cukraus
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
325 ml. šilto vandens

Persijoti miltus, juos sumaišyti su druska. Per vidurį padaryti duobutę.
Mieles, cukrų bei alyvuogių aliejų sumaišyti ir supilti vandenį ir palikti šiek tiek pastovėti.
Tada pilti po truputį vandenį ant miltų, į tą duobutę, ir šakutės pagalba pradėti maišyti nuo šonų, vis pripilant daugiau vandens, kol galiausiai viskas susimaišo. Galiausiai viską gerai išminkyti rankomis (jei reikia, pridėti šiek tiek miltų ). Viską gerai minkyti apie 5 minutes, kol tešla pataps maloni, elastinga ir nelips nei prie rankų, nei prie stalo.
Tada tešlą dėti į didesnį indą, uždengti drėgnu rankšluosčiu bei šiltoje vietoje palikti pakilt 1 val laiko.

Pakilusią tešlą perminkyti ir iškočioti arba rankomis išformuoti picos padą, kloti jį į skardą, patepti alyvuogių aliejumi, pomidorų pasta ir dėti ant viršaus mėgiamus produktus.

user posted image

Aš naudojau konservuotus pievagrybius, svogūną, rūkytą kiaulienos file, sausoje keptuvėje pakepintą papriką ir sūrį. Kepti 20-25 min. 180C temperatūroje.

Skanaus!!!

user posted image

Atsakyti
BLYNAI SU SONINE

6 rukytos sonines juosteles
2/3 stiklines miltu
1 kiausinis
1/2 stiklines + 2 saukstai pieno
druskos

Sonine supjaustyti gabaliukais ir paskrudinti ant mazos keptuves, kol graziai paruduos. Isimti is keptuves i atskira lekstute, Keptuve isluostyti popieriniu ranksluosciu.
Teslai kiausini paplakti su pienu, iberti miltus ir druska. Maisyti kol nebeliks gumuliuku.
Sonine padalinti i 4 dalis. Viena dali berti atskirai i keptuve ir ant virsaus uzpilti ketvirtadali teslos. Kepti is abieju pusiu, kol graziai apkeps.

user posted image

DeliciousEurope

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 05 18, 15:26)
brashke77 swoon.gif Šūvis tiesiai į širdį...o gal ne...į skrandį  lotuliukas.gif
Žiauriai mėgstu žemaičius...bet darau labai retai...nesigauna jie man gražūs  blush2.gif Skanus taip...bet vaizdas  kaip pas tave schmoll.gif Todėl dažniausiai man žemaičius daro mano draugė...pas ją ir gražūs ir skanus  lotuliukas.gif
O tau balionas  4u.gif 

me too drinks_cheers.gif ... apsvyla jie,velniokai, greitai doh.gif Nors skanumas - nuostabiausias gaunasi.

Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 05 18, 15:13)

Žemaičių blynai su vištiena

Grazuoliai,dailus ir akuratni wub.gif

o pica kokia bigsmile.gif

Vištienos kotletai vafliuose

user posted image

Reikes:
apie puse kg mesos(naudojau kapota krutinele)
1 svoguno
apie 100gr surio fermentinio
druskos
pipiru

vafliu

paniruotei:

kiausiniu ir dziuveseliu

arba galima kept tesloje:

2 kiausiniai
pora saukstu majonezo
pora saukstu miltu
druska

Eiga:
Mesa smulkiai sukapot,sumaisyt su smulkiai pjaustytu svogunu,smulkiai tarkuotu suriu,druska,pipirais.Kruopsciai isminkyt.Vaflius supjaustyt norimos formos ir norimo dydzio,as ispjausciau tiesiog stikline.Ant vieno tolygiai paskirstom mesa,mazdaug 1 -1,5cm storio,uzdengiam kitu vafliu,pamirkyt kiausinio plakinyje ir dziuveseliuose(ar tesloje) ir kepti ant mazos ugnies is abieju pusiu.
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 19, 16:11)

Kokia įdomi ir gera idėja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 05 18, 15:13)
Šiandien dariau žemaičius- pavyko puikiai, ne minkšti, ne per kieti, pats tas, todėl skubu dalintis:

Medalis uz blynu grozi (itariu - ir skoni) 4u.gif 4u.gif Atrodo tiesiog tobulai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 19, 17:11)
Grazuoliai,dailus ir akuratni  wub.gif

aciu labai 4u.gif
Kaip noreciau paragauti tokiu kotletuku wub.gif thumbup.gif

QUOTE(Nova @ 2011 05 20, 09:57)
Medalis uz blynu grozi (itariu - ir skoni)  4u.gif  4u.gif  Atrodo tiesiog tobulai smile.gif

oj, nesitikejau tokiu graziu zodziu, aciu! Tikrai skanus, o si karta ir forma isgavau daug-maz padoresne biggrin.gif

Ule, noriu noriu noriu picos! wub.gif Tokiu paduku man- pati skaniausia 4u.gif

Sigitaw, kaip idomu, tikrai pirmakart matau toki patiekala bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 05 18, 21:12)
Pica pagal J.Oliveri

ne į temą paklausiu, o Oliveris savo "Italijoj" niekur nerašo plonapadės picos recepto??? blush2.gif 4u.gif 4u.gif

p.s. Ulės pica laaabai apetitna clap_1.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 05 21, 02:08)
ne į temą paklausiu, o Oliveris savo "Italijoj" niekur nerašo plonapadės picos recepto???  blush2.gif  4u.gif  4u.gif

Tikrai raso 4u.gif
Atsakyti