QUOTE(GITALE @ 2011 07 20, 15:21)
mergytes gal kas pagelbetumet turiu keptos zuvytes noreciau ja pamarinuot, na kaip pardese buna tokia skani, gal kas marinuojat kepta zuvi ir turit tikslesni receptuka,? aciuuuu
Marinatas žuviai ir silkei
0,5 l vandens, 4 gvazdikėliai, 4 kvapieji pipirai, 4 juodieji pipirai, 4 lauro lapai. Viską pavirti, kol vanduo taps žalsvas, išgriebti. Dėti 1-2 tarkuotas morkas, 2-3 svogūnus, supjaustytus žiedeliais, pavirti kelias min., pilti 1 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus, 1 v. š. acto. Ragaujant galima pridėti ko trūksta. Pilti karštą ant žuvies, paskaninti krapais.
Jei ant silkės - tada pilti pilnai atšaldytą.