nešedevras, bet šiandien gaminau, tai pasidalinsiu ir su Jumis
gal kam pravers
Menkės file užkepta orkaitėje su grietinėle ir sūriupatiekalui naudojau:
šaldytos menkės file 700 gr
1 svogūnas didelis
2 morkos vidutinio dydžio
1 raudonoji paprika didelė
krapai
prieskoniai pagal skonį (galima naudoti žuvies, bet aš šįkart naudojau universalius)
sūris (naudojau mozarella, bet tinka bet koks gerai išsilydantis)
grietinėlė 150 ml
Žuvį atšildyti, padėti ant popierinės servetėlės, kad nubegtų vanduo, apibarstyti prieskoniais, palikti kad prieskoniai kažkiek susigertų
susmulkinti svogūną, papriką, sutarkuoti morkas
svogūną apkepinti keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus, pridėti morkas ir papriką, pakepinti viska kartu ant silpnos ugnies
Į kepimo indą sudėti žuvį, ant viršaus tolygiai paskirstyti apkepintas daržoves, supilti grietinėlę, užbarstyti tarkuotu sūriu.
Indą dėti į orkaitę įkaitintą iki 180-200 laipsniu C ir kepti apie 40 min, kol suris paruduos. sūris greit išsilydo ir žuvytė po sūrio plutele troškinasi grietinėlėje.
Gaunasi labai švelnaus skonio ir minkštutė žuvytė
dar obuolių pyragas tik iškepė, įmesiu ir jo receptelį
Obuolių pyragas (taupus receptukas)stiklinės dydis nesvarbus, kuo didesnė, tuo didesnis bus pyragas
svarbu viska matuoti su ta pačia stikline
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1 stiklinė kefyro
2 stiklinės miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesintos šaukštu acto)
0,4 stiklinės aliejaus
cinamono
2 vidutinio dydzio obuolių (geriau rugštesnių)
Cukrų išplakam su kiaušiniu, supylam kefyrą, išplakam, supilam miltus, nugesintą sodą, išplakam, supylam aliejų, labai gerai išmaišom iki vientisos masės. Tešlą supylam į kepimo indą.
Supjaustom obuolius plonais gręžinėliais, sudedam ant tešlos viršaus, tada sumaišom cinamoną su trupučiu cukraus ir pabarstom juo obuolius iš viršaus.
inda dedam į 180 laipsniu C orkaitę ir kepam apie 45-60 min (nuo orkaitės priklauso, kai pyragas gražiai parūduoja, patikrinu degtuku, kai tešla nebelimpa prie jo, pyragas iškepė)
Skanaus