Šiandien dariau žemaičius- pavyko puikiai, ne minkšti, ne per kieti, pats tas, todėl skubu dalintis:
Žemaičių blynai su vištiena
Virtos bulvės, geriau iš vakaro, apie 1,5 kg
Miltų 5 geri šaukštai
Krakmolo 5 šaukštai
Kiaušinis 1 vnt.
Druska
Įdaras:Virta sumalta vištiena
Svogūnas
Sviesto šaukštelis
Druska, pipirai.
Mėsą sumaliau, sudėjau prieskonius ir svieste iškeptus susmulkintus svogūnus. Druskos/pipirų dėjau tike, kad maloniai jaustųsi
Bulves sumaliau, sudėjau visus likusius produktus, užminkiau tešlą. Tešla kibo prie rankų labai nestipriai, bet vilgiau vandeniu vistiek formuodama blynelius. Aš darau nedidelius- tešlos imu savo nepilną saują, tad ir kepa greičiau.
O jie atrodė taip:

Kepiau pridengusi dangčiu, todėl gražiai iškilo, vėliau atidengiau, prieš pabaigą:

Tada sulaužiau pažadą suvalgyti tik vieną, įsidėjau du ir nepasigailėjau

: