QUOTE(mamytė23 @ 2011 07 14, 13:35)
Noriu gaminti šiuos makaronus.Kiek panašiai išeina makaronų iš tokios masės tešlos?
mes valgem 2 suauge ir 2 vaikai
Baltarusiški varškėčiai
Receptas Sonatinos, ji rašo:
500 gr. varškės
2 kiaušiniai
6 v. š. cukraus
žiupsnelis druskos
100 gr. miltų + 50 gr. miltų varškėčiams apvolioti
100 gr grietinės
šiek tiek aliejaus varškėčiams apkepti
Varškę ištrinti su 4 v. š. cukraus ir druska. Įmušti 1 kiaušinį ir 1 baltymą. Trynį palikti įdarui. Gerai išmaišyti. Suberti miltus ir dar kartą išmaišyti.
Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos apvolioti miltuose ir suformuoti dubenėlius.
Dubenėlius apkepti įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus iš vienos pusės. Dėti į kepimo skardą.
Grietinę išmaišyti su 2 v. š. cukraus ir tryniu. Įdarą išpilstyti į varškėčius ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patiekti su mėgstama uogiene ar jogurtu. Skanaus!