sprandinės maždaug 800 gr.
vištienos mažosios filė maždaug 4 gabaliukus
didelė morka
česnako 4 skilt.
petražolių/krapų saija
prieskonių druskos
Sprandinė supjaustome gabaliukais kaip karbonadui.Juos plonai išmušame,apibarstome su pipirais,druska,prieskoniais mėsai ir paliekame pasimarinuoti.
Česnakus,morka ir žalūmynus susmulkiname su blenderiu,įpilam biški aliejaus ir išmaišome.
Vištienos gabaliukus irgi ištriname su druska ir priekoniais.
Imame mūsų sprandinė ir išdėliojame ją ant stalo iškloto su maistine plėvele, gabaliukų kraštus biški uždedam vienas ant kito.
Sutepame mėsą su žalūmynų masę, dedame ir krašto vištienos gabaliukus ir su plėveles pagalba susukame kaip vyniotinį gerai suspausdami.
Imame foliją,ištepame ją su aliejumi ir dedame savo vyniotinį.Gerai užsukame,dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje 220 l t maždaug 1 val.Priklauso nuo vyniotinio dydžio.
Prieš kepimo pabaigą nuimame foliją