Radau kameroje uzsaldytu virtu grybu (umedes, voveraites, silbaravykiai) ir pagaminau Grybu kotletukus su surio padazu
Atsildzius grybus juos sumaliau mesmale, taip pat du kartus sumaliau sprandines gabaliuka (santykiu 4:1), supyliau 2 isplaktus kiausinius, juoduju pipiru, druskos, pora saukstu balto vyno acto (megstu rugstele grybuose), sauksta krakmola ir sauksta miltu. Ismaisius kepiau ant ikaitinto aliejaus.
Surio padazui: 1/4 pakelio sviesto istirpinti keptuveje suberti sauksta miltu, kaitinti maisant. Supilti ~250ml pieno, ziupsnelis druskos, kmynu. Pakaitinti. Nukelti nuo virykles ir suberti mazdaug sauja tarkuoto surio, maisyti kol issilydys.
Valgem su bulviu kose ir svieziai marinuotais agurkeliais.
QUOTE(Awdrute @ 2011 07 02, 20:11)
Atsildzius grybus juos sumaliau mesmale, taip pat du kartus sumaliau sprandines gabaliuka (santykiu 4:1), supyliau 2 isplaktus kiausinius, juoduju pipiru, druskos, pora saukstu balto vyno acto (megstu rugstele grybuose), sauksta krakmola ir sauksta miltu. Ismaisius kepiau ant ikaitinto aliejaus.
Surio padazui: 1/4 pakelio sviesto istirpinti keptuveje suberti sauksta miltu, kaitinti maisant. Supilti ~250ml pieno, ziupsnelis druskos, kmynu. Pakaitinti. Nukelti nuo virykles ir suberti mazdaug sauja tarkuoto surio, maisyti kol issilydys.
Valgem su bulviu kose ir svieziai marinuotais agurkeliais.
Surio padazui: 1/4 pakelio sviesto istirpinti keptuveje suberti sauksta miltu, kaitinti maisant. Supilti ~250ml pieno, ziupsnelis druskos, kmynu. Pakaitinti. Nukelti nuo virykles ir suberti mazdaug sauja tarkuoto surio, maisyti kol issilydys.
Valgem su bulviu kose ir svieziai marinuotais agurkeliais.
nu kaip noreciau dabar
gėlytė gerai atrodo )
Aš šiandien dariau blynelius su įdaru, nu paprastas, bet bais skanuus "patiekalas", priminsiu..
Pirmiausiai išsikepiau blynelius per visą keptuvę iš miltų, vandens ir pieno, 1 kiaušinio ir šiek tiek druskos. Tikslių proporcijų nežinau, čia jau viskas "iš akies", na blynelius manau ne vienas moka pasidaryti
Toj pačioj keptuvėj iki auksinio atspalvio su šiek tiek aliejaus, pakepinau vieną smulkiai kombainu pjaustytą svogūną. Kai pageltonavo, sudėjau vištienos krūtinėlę pjaustyta nestoromis juostelėmis,šiek tiek druskos, pipirų, muskato riešuto, žiupsnelį kurkumos ir etiopiško berbere prieskonių mišinio ir vis maišant apkepinau. Baigiant kepti sudėjau mažą skardinę koncervuotų kukurūzų ir įpyliau šiek tiek neriebios grietinėlės, kad gautųsi vos vos padažiukas. Norintiems daugiau padažo, reikia pilti daugiau, nes kepant patirštės.
Na ir viską dar kelias min. pakepinau.
Tada ėmiau jau iškeptus blynelius, dėjau įdaro, susukau ir užlėnkiau galus. Man gavosi 6 blyneliai iš vienos vištienos krūtinėlės.
Dėjau į tą pačią keptuvę, pyliau šiek tiek aliejaus ir dar gerai apkepinau iš abiejų pusių.
Ir viskas! Galime skanauti! Jau nebereikia jokio padažo, nes šiek tiek skysčio yra iš vidaus.
Manau čia labai puikiai tiktų ir kepinti grybai. Kadangi mes jų nevalgom, tai nedėjau, bet vaizduotė pakuždėjo
Aš šiandien dariau blynelius su įdaru, nu paprastas, bet bais skanuus "patiekalas", priminsiu..
Pirmiausiai išsikepiau blynelius per visą keptuvę iš miltų, vandens ir pieno, 1 kiaušinio ir šiek tiek druskos. Tikslių proporcijų nežinau, čia jau viskas "iš akies", na blynelius manau ne vienas moka pasidaryti
Toj pačioj keptuvėj iki auksinio atspalvio su šiek tiek aliejaus, pakepinau vieną smulkiai kombainu pjaustytą svogūną. Kai pageltonavo, sudėjau vištienos krūtinėlę pjaustyta nestoromis juostelėmis,šiek tiek druskos, pipirų, muskato riešuto, žiupsnelį kurkumos ir etiopiško berbere prieskonių mišinio ir vis maišant apkepinau. Baigiant kepti sudėjau mažą skardinę koncervuotų kukurūzų ir įpyliau šiek tiek neriebios grietinėlės, kad gautųsi vos vos padažiukas. Norintiems daugiau padažo, reikia pilti daugiau, nes kepant patirštės.
Na ir viską dar kelias min. pakepinau.
Tada ėmiau jau iškeptus blynelius, dėjau įdaro, susukau ir užlėnkiau galus. Man gavosi 6 blyneliai iš vienos vištienos krūtinėlės.
Dėjau į tą pačią keptuvę, pyliau šiek tiek aliejaus ir dar gerai apkepinau iš abiejų pusių.
Ir viskas! Galime skanauti! Jau nebereikia jokio padažo, nes šiek tiek skysčio yra iš vidaus.
Manau čia labai puikiai tiktų ir kepinti grybai. Kadangi mes jų nevalgom, tai nedėjau, bet vaizduotė pakuždėjo
grange
QUOTE(brashke77 @ 2011 07 02, 20:12)
įdedu dar seniau darytus Naminius hamburgerius, jei taip galima pavadinti
Hamburgerių duonelėms iškepti reikės:
15 g. šviežių mielių
400ml šilto vandens
750g. miltų (reikėjo dar pridėt šiek tiek minkant)
15 g. sviesto
šiek tiek druskos ir sezamo sėklų (nebūtina)
Gavos 12 bandelių (žalios ešlos apie 115 g. kiekvienos).
Mieles sumaišyti su 1/3 dalimi vandens. Miltus persijoti į didesnį dubenį, ir įpjaustyti smulkiais gabaliukais sviestą. Padaryti per vidurį duobutę ir supilti mieles bei likusį vandenį. Viską gerai sumaišyti ir dar minkyti ranka, kol tešla atšoks nuo sienelių (šiuo momentu man reikėjo kiek daugiau miltų, nes labai kibo).
Stalviršį pabarstyti miltais ir dar minkyti apie 10 min.
Tada sudėti atgal į dubenį, uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti pakilti ~1 val.
Kai tešla pakyla, ją dar paminkyti ir padalinti į lygias 12 dalių (maždaug pasvėriau po 115 g.).
Rankas pamiltuoti ir suformuoti rutuliukus, dėti ant skardos ir šiek tiek paspausti.
Uždengti aliuminio folija ir dar leisti pakilti ~1 val.
Kai pakyla, ištepti bandeles vandeniu su ištirpinta druska, bei apibarstyti sezamo sėklomis (nebūtina, bet skanu).
Bandelės bus pasiplojusios, bet kepant pakils.
Kepti 230 laipsnių, apie 20-25 minutes.
Iškepusias bandeles išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.
Pasiruošti įdarą hamburgeriams.
Jautienos faršą sumaišyti su plaktu kiaušiniu, sudėti prieskonius (naudojau dž. baziliką, druską, pipirą, šiek tiek maltos paprikos bei šv. petražoles).
Formuoti kotletukus ir gerai apkepinti ant šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių.
Pasiruošti mėgiamų daržovių ar salotų, bei padažiuką iš natūr. jogurto ir šiek tiek kečupo, arba majonezas plius kečupas.
Mes valgėm su marinuotais agurkais, pomidoru, morkų juostelėmis bei rukolos salotomis.
Grange, jau situos butinai kepsiu...
pamiršau paminėt, nors ir knygoj rašė traškios bandelės, bet man jos gavos minkštu paviršiumi. nžn kją ne taip padariau, na skonio nesugadino, kitu kartu norėčiau, kad gautųsi traškiu paviršiumi ir minkštos viduj.
Grange,blyneliams krūtinėlė kepta ar virta ?
QUOTE(vyšnelė @ 2011 07 03, 18:32)
Grange,blyneliams krūtinėlė kepta ar virta ?
hmm žalia, ją supjausčiau nestorom riekelėm ir pakepinau kol pilnai iškepė.
Grange,nuostabus patiekalai Bet va paskutinė lėkštė su daržovėmis...tai mano
Aš kepiau kūgelį iš šviežių bulvių pagal Ulę
Labai labai skanu
Tik padažo nedariau ..mes valgėme su grietine
receptas
Draugas buvo žvejyboje...gavome lydekų...
Troškinau su morkomis,gavosi labai sultinga,skani žuvis
Žuvį išvalome,išplauname ir supjaustome gabaliukais.
Apibarstome druska,citrininiais pipirais ir paliekame.
Nuvalome morkas,sutarkuojame.
Svogūną susmulkiname.
Keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto,įpilame biški aliejaus ir apkepiname morkas su svogūnais.
Sudedame pakepintas morkas į puodą,ant viršaus dedame žuvies gabaliukus,lauro lapus,įpilame vandens biški ir statome troškinti.grietinės.
Jei reikia paskaniname druska,pipirais.
Salotos: kopūstas,agurkas,žalūmynai,druska,citrinos sultys ir aliejus.
Sprandinės vyniotinis
Jums reiks:
sprandinės maždaug 800 gr.
vištienos mažosios filė maždaug 4 gabaliukus
didelė morka
česnako 4 skilt.
petražolių/krapų saija
prieskonių druskos
Sprandinė supjaustome gabaliukais kaip karbonadui.Juos plonai išmušame,apibarstome su pipirais,druska,prieskoniais mėsai ir paliekame pasimarinuoti.
Česnakus,morka ir žalūmynus susmulkiname su blenderiu,įpilam biški aliejaus ir išmaišome.
Vištienos gabaliukus irgi ištriname su druska ir priekoniais.
Imame mūsų sprandinė ir išdėliojame ją ant stalo iškloto su maistine plėvele, gabaliukų kraštus biški uždedam vienas ant kito.
Sutepame mėsą su žalūmynų masę, dedame ir krašto vištienos gabaliukus ir su plėveles pagalba susukame kaip vyniotinį gerai suspausdami.
Imame foliją,ištepame ją su aliejumi ir dedame savo vyniotinį.Gerai užsukame,dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje 220 l t maždaug 1 val.Priklauso nuo vyniotinio dydžio.
Prieš kepimo pabaigą nuimame foliją
Aš kepiau kūgelį iš šviežių bulvių pagal Ulę
Labai labai skanu
Tik padažo nedariau ..mes valgėme su grietine
receptas
Draugas buvo žvejyboje...gavome lydekų...
Troškinau su morkomis,gavosi labai sultinga,skani žuvis
Žuvį išvalome,išplauname ir supjaustome gabaliukais.
Apibarstome druska,citrininiais pipirais ir paliekame.
Nuvalome morkas,sutarkuojame.
Svogūną susmulkiname.
Keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto,įpilame biški aliejaus ir apkepiname morkas su svogūnais.
Sudedame pakepintas morkas į puodą,ant viršaus dedame žuvies gabaliukus,lauro lapus,įpilame vandens biški ir statome troškinti.grietinės.
Jei reikia paskaniname druska,pipirais.
Salotos: kopūstas,agurkas,žalūmynai,druska,citrinos sultys ir aliejus.
Sprandinės vyniotinis
Jums reiks:
sprandinės maždaug 800 gr.
vištienos mažosios filė maždaug 4 gabaliukus
didelė morka
česnako 4 skilt.
petražolių/krapų saija
prieskonių druskos
Sprandinė supjaustome gabaliukais kaip karbonadui.Juos plonai išmušame,apibarstome su pipirais,druska,prieskoniais mėsai ir paliekame pasimarinuoti.
Česnakus,morka ir žalūmynus susmulkiname su blenderiu,įpilam biški aliejaus ir išmaišome.
Vištienos gabaliukus irgi ištriname su druska ir priekoniais.
Imame mūsų sprandinė ir išdėliojame ją ant stalo iškloto su maistine plėvele, gabaliukų kraštus biški uždedam vienas ant kito.
Sutepame mėsą su žalūmynų masę, dedame ir krašto vištienos gabaliukus ir su plėveles pagalba susukame kaip vyniotinį gerai suspausdami.
Imame foliją,ištepame ją su aliejumi ir dedame savo vyniotinį.Gerai užsukame,dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje 220 l t maždaug 1 val.Priklauso nuo vyniotinio dydžio.
Prieš kepimo pabaigą nuimame foliją
grange, kokie grožiai pas tave Hamburgerius mano šeima dievina, reiktų palepinti
Elena, žuvytę mielai imu Sprandinės kepsnys nuostabiai spalvingas ir skanus
Elena, žuvytę mielai imu Sprandinės kepsnys nuostabiai spalvingas ir skanus
kaip skaniai atrodo vyniotis, bandysiu gaminti, vyrui turetu labai patikti toks sedevras