O aš noriu pasidalinti virtinukų su mėtomis receptu. Močiutė vaikystėje man dažnai juos virdavo
Ir ,svarbiausia,kad vaikams patiko
Taigi,
Virtiniai su varške ir mėtomis
Tešlai:
apie 500 g miltų,
1 kiaušinis,
stiklinė karšto (bet neverdančio) vandens,
šaukštas aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
500g varškės,
kiaušinio trynys,
sauja šviežių mėtų lapelių,
druskos.
Įdaras: į varškę dedame kiaušinio trynį,druską ir susmulkintus mėtų lapelius.Gerai išmaišyti,įštrinti.
Tešla: Supilti į miltus karštą(pasūdytą) vandenį,suminkyti,įmušti kiaušinį,apšlakstyti aliejumi ir vėl perminkyti.
Tešlą iškočioti(aš mėgstu kuo ploniau),išspausti puodeliu,ar stikline norimo dydžio apskritimus,dėti į juos įdarą ,užspausti ir užraityti.
Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 10 minučių.
Elementarus,paprastas patiekaliukas
egesichora, skanus tavo patiekaliukas mano mociute irgi tokius virdavo
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 11, 17:22)
Nusikopinau dar toki viena patiekaliuka is kinieciu
Noooriu
QUOTE(egesichora @ 2011 05 13, 18:46)
Virtiniai su mėtomis
Vyro močiutė tokius verda, labai skanu
Aš dar truputį persiprašau,nes per skubėjimą biškiuka ne taip parašiau
Turėtų būti virtiniai su varške ir mėtomis
Turėtų būti virtiniai su varške ir mėtomis
Pica
Padui naudojau 3 puodelius miltų, pakelį tirpių mielių, šaukštelį druskos, šaukštą cukraus, 2 šaukštus aliejaus ir maždaug puodelį vandens. Visus sausu produktus sudėjau į indą, užpyliau aliejumi, vandeniu ir ILGAI minkiau, tešlos nekildinu, man taip skaniau. Iš šių produktų išeina padas per visą skardą. Aš padą pastaruoju metu apkepu apie 7 min, nes yra tekę nusivilti neiškepusiu padu. Taigi, apkepu padą, tada ant viršaus dedu ką randu šaldytuve Šį kartą aptepiau padą majonezo ir pom. padažo mišiniu, ant viršaus dėjau tarkuoto fermentinio sūrio, pomidorų, dešros ir kumpio, svogūnų. Kepiau dar apie 10 min. Buvo labai skanu
Padui naudojau 3 puodelius miltų, pakelį tirpių mielių, šaukštelį druskos, šaukštą cukraus, 2 šaukštus aliejaus ir maždaug puodelį vandens. Visus sausu produktus sudėjau į indą, užpyliau aliejumi, vandeniu ir ILGAI minkiau, tešlos nekildinu, man taip skaniau. Iš šių produktų išeina padas per visą skardą. Aš padą pastaruoju metu apkepu apie 7 min, nes yra tekę nusivilti neiškepusiu padu. Taigi, apkepu padą, tada ant viršaus dedu ką randu šaldytuve Šį kartą aptepiau padą majonezo ir pom. padažo mišiniu, ant viršaus dėjau tarkuoto fermentinio sūrio, pomidorų, dešros ir kumpio, svogūnų. Kepiau dar apie 10 min. Buvo labai skanu
Pica atrodo fantastiskai!!!!
QUOTE(siaudukes @ 2011 05 09, 12:50)
kas tie ,,karamboliai,,prie bulvių košės taip skaniai žiūrisi
Nu negi niekas nezino,as irgi laukiu atsakymo?
Manau, jie isgaunami leidziant skystoka tesla i verdanti alieju- tai ir gaunas tokie ornamentai... Cia tik spejimas
QUOTE(brashke77 @ 2011 05 16, 15:38)
Manau, jie isgaunami leidziant skystoka tesla i verdanti alieju- tai ir gaunas tokie ornamentai... Cia tik spejimas
manau kad ten kazkas panasaus i situos http://www.youtube.c...h?v=3xyplVdOGoI
Pica atrodo labai skaniai o padas minsktas gaunasi?nes as kepiau viena karta, tai padas labai greitai sudziuvo
QUOTE(Jonete @ 2011 05 16, 19:27)
Pica atrodo labai skaniai o padas minsktas gaunasi?nes as kepiau viena karta, tai padas labai greitai sudziuvo
Man kietas padas gaunasi, kai kildinu tešlą, o kiek kartų dariau nekildindama - mikštutėlis išėjo