Vasarai subalansuota vakarienė.
Plačiau: http://ribaude.blogs...vakarienes.html
Keptas varšikės sūris.
Vienai vakarienei susirandam:
3 pusriekes (arba kiek skrandin telpa) riebaus varškės sūrio
česnako granulių
čili pipirų
sezamo sėklų
druskos
penketą-šešetą mėgstamų salotų lapų
keletą svogūnų laiškų
pomidorą
druskos
pipirų
šlakelį aliejaus
Procesas:
Orkaitė on - 180. Pasiimam folijos lapą, sviestu/aliejum negausiai (bet būūūtinai, jei nenorit paskui laukt, kol sūris atvės, ir galėsit kaip nors tą daiktą nukrapštyt) patepam, sūrį išdėliojam ir pagal skonį/aštrumo poreikį pabarstom anksčiau minėtais prieskoniais. Gražiai supakuojam ir kišam penkiolikai minučių pasišildyt. O po to dar tiek pat - tik jau nudengus, vasara, žinote, niekas baltas būti nenori, lai truputį įdega. Kai jau liks kokios penkios minutės iki proceso pabaigos, salotų lapus suplėšom, svogūnlaiškius supjaustom, pomidorą suraikom, druska ir pipirais pabarstom, aliejum apšlakstom - salotas padarom, norėjau pasakyt. Dėliojam ant viršaus sūrį ir pamąstom, kad, va, kaip paprasta, o kaip neblogai. Skanaus.
Vištienos širdelės
700 gr. širdelių
2 morkos
2 svogūnai
česnako
druskos
pipirų, lauro lapų
keli šaukštai miltų
120 gr. sviesto
100 ml. grietinėlės
200 ml. vandens
Apipjaustyti nuo lašinukų, gyslelių širdeles ir apvirti 10 min. vandenuke su pipirais ir lauro lapais. Keptuvėje išlydyti sviestą, apkepti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, suberti širdeles, apkepti, tuomet suberti tarkuotas morkas, viską šiek tiek apskrudinti. Pabarstyti miltais, pakepinus minutę, supilti vandenį, uždengti dangčiu ir troškinti apie pusvalandį. Pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę, viską gerai permaišyti patroškinti dar 10 min. ir skanaus !!
700 gr. širdelių
2 morkos
2 svogūnai
česnako
druskos
pipirų, lauro lapų
keli šaukštai miltų
120 gr. sviesto
100 ml. grietinėlės
200 ml. vandens
Apipjaustyti nuo lašinukų, gyslelių širdeles ir apvirti 10 min. vandenuke su pipirais ir lauro lapais. Keptuvėje išlydyti sviestą, apkepti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, suberti širdeles, apkepti, tuomet suberti tarkuotas morkas, viską šiek tiek apskrudinti. Pabarstyti miltais, pakepinus minutę, supilti vandenį, uždengti dangčiu ir troškinti apie pusvalandį. Pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę, viską gerai permaišyti patroškinti dar 10 min. ir skanaus !!
Pyragas su špinatais
Produktai:
Bemielė šaldyta tešla 1 įpak.
Špinatai 500 gr.
Sūris Feta 100 gr.
Sūris Ementalio 100 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Druska,balti pipirai,česnakinė druska pagal skonį
Patepimui 1 trynis
Pabarstymui sezamai su džiovintais česnakai
Sūrį galite rinktis pagal skonį.
Tešla
Tešlą paliekame kambario temperatūroje kad atšiltų.
Paruošiame įdarą: špinatus perplauname,supjaustome ir trumpam dedame į virintą vandenį.
Nukošiame.Ataušiname, įmušame kiaušinį,tarkuotą Ementalio sūrį,smulkintą Fetos sūrį,paskaniname druska,pipirais ir viską gerai išmaišome.
Imame lakštus (jų įpakavime 2 vnt.) ir supjaustome juostelėmis.
Vieną lakštą supjausčiau į 3 juostelės.Plotis maždaug 5-6 cm,nes reiks užsukti.
Kočioti tešlos nereikia.
Imame tešlos juostelę ir išilgai per vidurį sudedame įdarą.
Kraštus pakeliame ir gerai suspaudžiame.Gaunasi tokie ilgi vamzdeliai....
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
Imame mūsų vamzdelius ir sukame iš jų spiralę,dedame juos būtinai sujungimu į apačia ir gražiai prispaudžiame vieną prie kito.Sukame kol jie pasibaigs.
Sutepame tryniu ir apibarstome sezamais.
Kepame 20-25 min. 180 C temperatūroje.
Skanus ir šaltas ir karštas.
Karštą galima pateikti su grietine.
Produktai:
Bemielė šaldyta tešla 1 įpak.
Špinatai 500 gr.
Sūris Feta 100 gr.
Sūris Ementalio 100 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Druska,balti pipirai,česnakinė druska pagal skonį
Patepimui 1 trynis
Pabarstymui sezamai su džiovintais česnakai
Sūrį galite rinktis pagal skonį.
Tešla
Tešlą paliekame kambario temperatūroje kad atšiltų.
Paruošiame įdarą: špinatus perplauname,supjaustome ir trumpam dedame į virintą vandenį.
Nukošiame.Ataušiname, įmušame kiaušinį,tarkuotą Ementalio sūrį,smulkintą Fetos sūrį,paskaniname druska,pipirais ir viską gerai išmaišome.
Imame lakštus (jų įpakavime 2 vnt.) ir supjaustome juostelėmis.
Vieną lakštą supjausčiau į 3 juostelės.Plotis maždaug 5-6 cm,nes reiks užsukti.
Kočioti tešlos nereikia.
Imame tešlos juostelę ir išilgai per vidurį sudedame įdarą.
Kraštus pakeliame ir gerai suspaudžiame.Gaunasi tokie ilgi vamzdeliai....
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
Imame mūsų vamzdelius ir sukame iš jų spiralę,dedame juos būtinai sujungimu į apačia ir gražiai prispaudžiame vieną prie kito.Sukame kol jie pasibaigs.
Sutepame tryniu ir apibarstome sezamais.
Kepame 20-25 min. 180 C temperatūroje.
Skanus ir šaltas ir karštas.
Karštą galima pateikti su grietine.
QUOTE(Elena @ 2011 06 17, 10:34)
[color=darkviolet]Pyragas su špinatais
Įdaras neišbėga? Ar labai stipriai reikia užspausti tuos vamzdelius?
QUOTE(Marseta @ 2011 06 17, 11:38)
Įdaras neišbėga? Ar labai stipriai reikia užspausti tuos vamzdelius?
Taip ...reikia gerai užspausti,tiesiog pirštais ....Neišbėgo tikrai
QUOTE(Ulė @ 2011 06 17, 09:58)
Vištienos širdelės
700 gr. širdelių
2 morkos
2 svogūnai
česnako
druskos
pipirų, lauro lapų
keli šaukštai miltų
120 gr. sviesto
100 ml. grietinėlės
200 ml. vandens
Apipjaustyti nuo lašinukų, gyslelių širdeles ir apvirti 10 min. vandenuke su pipirais ir lauro lapais. Keptuvėje išlydyti sviestą, apkepti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, suberti širdeles, apkepti, tuomet suberti tarkuotas morkas, viską šiek tiek apskrudinti. Pabarstyti miltais, pakepinus minutę, supilti vandenį, uždengti dangčiu ir troškinti apie pusvalandį. Pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę, viską gerai permaišyti patroškinti dar 10 min. ir skanaus !!
700 gr. širdelių
2 morkos
2 svogūnai
česnako
druskos
pipirų, lauro lapų
keli šaukštai miltų
120 gr. sviesto
100 ml. grietinėlės
200 ml. vandens
Apipjaustyti nuo lašinukų, gyslelių širdeles ir apvirti 10 min. vandenuke su pipirais ir lauro lapais. Keptuvėje išlydyti sviestą, apkepti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, suberti širdeles, apkepti, tuomet suberti tarkuotas morkas, viską šiek tiek apskrudinti. Pabarstyti miltais, pakepinus minutę, supilti vandenį, uždengti dangčiu ir troškinti apie pusvalandį. Pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę, viską gerai permaišyti patroškinti dar 10 min. ir skanaus !!
Kaip cia skanu, man net seile bega
QUOTE(Snaily @ 2011 06 17, 12:52)
Kaip cia skanu, man net seile bega
Sioje temoje negalima cituoti nuotrauku
QUOTE(Ulė @ 2011 06 17, 09:58)
Vištienos širdelės
mes dar pakepam vištienos kepenėles ir dedam konservuotų kukurūzų
QUOTE(Ulė @ 2011 06 07, 12:58)
Ūle, o gal galima tiksliau kurioje vietoje bazėje pirkote tą nuostabią kepimo formą? Labai graži, ir aš tokios noriu, bet neradau krinonos puslapyje Beje, gal pameni kainą?
QUOTE(kavute @ 2011 06 18, 20:51)
Ūle, o gal galima tiksliau kurioje vietoje bazėje pirkote tą nuostabią kepimo formą? Labai graži, ir aš tokios noriu, bet neradau krinonos puslapyje Beje, gal pameni kainą?
54lt. Urmo bazeje 1 sandeli
QUOTE(Elena @ 2011 06 17, 09:34)
Elena, labai gražiai atrodo pyragas! ar jis skanesnis buvo šiltas, ar skanus ir atšalęs (įdaras nebuvo per riebus?)
QUOTE(Pumpurai @ 2011 06 19, 11:20)
Elena, labai gražiai atrodo pyragas! ar jis skanesnis buvo šiltas, ar skanus ir atšalęs (įdaras nebuvo per riebus?)
Įdaras ne per riebus tikrai...sūriai gi skanu išsilydė
Man buvo skanesnis šiltas...o MB pusryčiams kitą dieną valgė ir sakė kad šaltas daug skanesni...tai vat ir nesuprasi su tais skoniais