Reikia pilti virintą vandenį ir viskas OK. Aš visada taip darau, ir mano vyras labai opus su skrandžiu, niekada į WC dėlto nelaksto...
Jautienos mėsainis su žolelių sviestu
1 kg. maltos jautienos
druska, pipirai
žolelių sviesto
Greitai kuo mažiau liesdami, iš maltos mėsos suvyniokite kamuoliuką, šiek tiek sulpokite ir per vidurį įspauskite duobutę. Į ją įdėkite grežinėlį sviesto ( Sviestas tirpsta ir drėkina mėsą). Užgaubkite, kad sviestas atsidurtu viduje, paplokite šiek tiek ir apibarstykite druska ir pipirais. Maltinius sudėkite ant grotelių, vėl apibarstykite druska ir pipirais. Uždenkite dangtį ir kepkite 7 min. Apverskite ir vėl 7 min. Kepsninėje paskrudinkite alyvuogių aliejum apšlakstytas bandeles.
1 kg. maltos jautienos
druska, pipirai
žolelių sviesto
Greitai kuo mažiau liesdami, iš maltos mėsos suvyniokite kamuoliuką, šiek tiek sulpokite ir per vidurį įspauskite duobutę. Į ją įdėkite grežinėlį sviesto ( Sviestas tirpsta ir drėkina mėsą). Užgaubkite, kad sviestas atsidurtu viduje, paplokite šiek tiek ir apibarstykite druska ir pipirais. Maltinius sudėkite ant grotelių, vėl apibarstykite druska ir pipirais. Uždenkite dangtį ir kepkite 7 min. Apverskite ir vėl 7 min. Kepsninėje paskrudinkite alyvuogių aliejum apšlakstytas bandeles.
Siandien gaminta
Vistienos iesmeliai svogunu patale
Svogumus marinavau su soja, ketcupu, raudonuju pipiru misiniu,zoleliu misiniu.
Kiaulienai naudojau soja,ketchupa, medu, cesnaka, pipiriukus.
Isklojam skarda svogunais
Ant virsaus isdeliojau iesmelius
Uzdengti folija sandariai
Kepti apie 30 min, ( as uzdejus 200 laipsniu buvau , bet cia jau pagal orkaite ziuret reik.
Po 30 min atidengiau
Kepti dar kokias 7 min atidengus, veliau apversti iesmelius, kad apskrustu is abieju pusiu
Vualia
Gavosi labai minskta mesyte, aromatinga mesyte, o jau garnyras , salotos kokias tik norite as patiekiau su paprasciausiais sv. darzoviu salotum , ir bulvemis ir pomidorais keptais orkaiteje
Vistienos iesmeliai svogunu patale
Svogumus marinavau su soja, ketcupu, raudonuju pipiru misiniu,zoleliu misiniu.
Kiaulienai naudojau soja,ketchupa, medu, cesnaka, pipiriukus.
Isklojam skarda svogunais
Ant virsaus isdeliojau iesmelius
Uzdengti folija sandariai
Kepti apie 30 min, ( as uzdejus 200 laipsniu buvau , bet cia jau pagal orkaite ziuret reik.
Po 30 min atidengiau
Kepti dar kokias 7 min atidengus, veliau apversti iesmelius, kad apskrustu is abieju pusiu
Vualia
Gavosi labai minskta mesyte, aromatinga mesyte, o jau garnyras , salotos kokias tik norite as patiekiau su paprasciausiais sv. darzoviu salotum , ir bulvemis ir pomidorais keptais orkaiteje
QUOTE(Cherry_ @ 2011 06 15, 00:04)
Siandien gaminta
Vistienos iesmeliai svogunu patale
Svogumus marinavau su soja, ketcupu, raudonuju pipiru misiniu,zoleliu misiniu.
Kiaulienai naudojau soja,ketchupa, medu, cesnaka, pipiriukus.
Vistienos iesmeliai svogunu patale
Svogumus marinavau su soja, ketcupu, raudonuju pipiru misiniu,zoleliu misiniu.
Kiaulienai naudojau soja,ketchupa, medu, cesnaka, pipiriukus.
O tai ka naudot? Vistiena ar kiauliena?
Nu labai atsiprasau Kaip as cia susimoviau matyty apie vistiena galvojau Naudota buvo kiauliena
Kalakutienos suktinukai su omletu ir pievagrybiais
Dviem porcijoms reiks:
kalakuto krūtinėlės gabaliukas,maždaug 400 gramų
prieskoniai paukštienos,druska,pipirai pagal skonį
Mėsą supjaustome gabaliukais kaip karbonadui,pamušame ir pamarinuojame su prieskoniais.
omletui:
1 kiaušinis,
puse galvutes svogūno
maždaug 5 pievagrybius
biški pieno
sviesto kepimui
druska,pipirai pagal skonį
Svogūną susmulkiname.
Pievagrybius nuvalome ir supjaustome.
Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname svogūnus su pievagrybiais.
Kiaušinį išplakame pienu,paskaniname druska,pipirais ir užpilame ant grybų.
Apkepame iš abiejų pusių.
Paniravimui: kiaušinis,džiūvėsiais ir miltais.
Į išmuštą kalakutienos gabaliuką sudedame gabaliuką omleto ir užsukame kaip vyniotinį, suspaudžiame iš šonų,galima pasinaudoti dantų krapštukais.
Suktinuką mirkome į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame miltuose, vėl kiaušinyje, tada džiūvesėliuose.
Tą patį veiksmą pakartojame du kartus.
Dedame suktinukus į gerai įkaitintą aliejų ir kepame apie 10 min. ant mažos ugnies kol gražiai apskrus.
Pateikiame su virtais ryžiais ir agurkų salotomis.
Agurkų salotos: agurkus gerai išplauname, supjaustome.
Paruošiame padažą: citrinos sultys ir puses citrinos,1 valg.šaukštas garstyčių,2 arbatiniai šaukšt. cukraus ir 1/2 arbat.druskos.Išmaišome ir užpilame ant agurkų.
Palaikome.Susmulkiname petražolės ir svogūno galvutę,dedame į agurkus it užpilame alyvuogių aliejaus.
Dviem porcijoms reiks:
kalakuto krūtinėlės gabaliukas,maždaug 400 gramų
prieskoniai paukštienos,druska,pipirai pagal skonį
Mėsą supjaustome gabaliukais kaip karbonadui,pamušame ir pamarinuojame su prieskoniais.
omletui:
1 kiaušinis,
puse galvutes svogūno
maždaug 5 pievagrybius
biški pieno
sviesto kepimui
druska,pipirai pagal skonį
Svogūną susmulkiname.
Pievagrybius nuvalome ir supjaustome.
Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname svogūnus su pievagrybiais.
Kiaušinį išplakame pienu,paskaniname druska,pipirais ir užpilame ant grybų.
Apkepame iš abiejų pusių.
Paniravimui: kiaušinis,džiūvėsiais ir miltais.
Į išmuštą kalakutienos gabaliuką sudedame gabaliuką omleto ir užsukame kaip vyniotinį, suspaudžiame iš šonų,galima pasinaudoti dantų krapštukais.
Suktinuką mirkome į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame miltuose, vėl kiaušinyje, tada džiūvesėliuose.
Tą patį veiksmą pakartojame du kartus.
Dedame suktinukus į gerai įkaitintą aliejų ir kepame apie 10 min. ant mažos ugnies kol gražiai apskrus.
Pateikiame su virtais ryžiais ir agurkų salotomis.
Agurkų salotos: agurkus gerai išplauname, supjaustome.
Paruošiame padažą: citrinos sultys ir puses citrinos,1 valg.šaukštas garstyčių,2 arbatiniai šaukšt. cukraus ir 1/2 arbat.druskos.Išmaišome ir užpilame ant agurkų.
Palaikome.Susmulkiname petražolės ir svogūno galvutę,dedame į agurkus it užpilame alyvuogių aliejaus.
Ule, pas mane siandien bus mesainiai
Elena, tokie suktinukai bet koki svecia paliktu be zado
Elena, tokie suktinukai bet koki svecia paliktu be zado
norima indeli/puodeli sutepkit aliejumi,idekit ryziu,paspauskit ir apverskit
Čia užsukti - pavojinga figūrai
Jau tiek grožių skaniausių pridėjot - seilės tik ir tyyyysta
Kojos pačios nevalingai link šaldytuvo neša
ir viskas - per jus Va, ir radau, kas kaltas dėl priaugto kilogramo
Jau tiek grožių skaniausių pridėjot - seilės tik ir tyyyysta
Kojos pačios nevalingai link šaldytuvo neša
ir viskas - per jus Va, ir radau, kas kaltas dėl priaugto kilogramo
QUOTE(Safe @ 2011 06 15, 16:44)
Elenos suktinukai fantastiški o gal galėtumėt pasidalinti, kaip taip gražiai pateikti ryžius?
QUOTE(Evelincik @ 2011 06 15, 17:30)
norima indeli/puodeli sutepkit aliejumi,idekit ryziu,paspauskit ir apverskit
Taip ir darau Pasirenku kokios noriu formos bliudelį ar puodelį ir viskas Buvau kūgio formos padarius...su piltuveliu Atrodė labai gražiai
QUOTE(Ifa @ 2011 06 15, 21:56)
Elena, o picos teslos nekildote? Nereikia palikti siltai ilgesni laika? Kiek laiko mazdaug laikyti tesla?
Na nekildinu beveik...padarau ir laikau tiek kiek laiko užima įdaro supjaustymas ir paruošimas