Tilapijos filė su užkeptais brokoliais
Produktai:
Produktų kiekis dviems asmenims
tilapijų filė 2 vnt.
druska,prieskoniai pagal skonį
vidutinio dydžio brokolis 1 vnt
morkos 2 vnt.
svogūnas 1 vnt.
tarkuotas sūris sauja
grietinėlė 100 ml
Žuvį ištriname su druska,pipirais,prieskoniais,išspaudžiame citrinos ir paliekame.
Panaudojau mango karį, labai patiko...
Brokolius apverdame pasūdytame vandenyje.
Svogūnus su tarkuotomis morkomis apkepiname ant sviesto.
Grietinėlę paskaniname su druska,pipirais,sudedame sūrį ir išmaišome.
Imame kepimo indelius,ištepame juos sviestu,dedame morkas,brokolius ir užpilame grietinėles mišiniu.
Kepame 180 l temp. maždaug 20-30 min.
Galima kepti vienoje formoje.
Nusikopinau dar toki viena patiekaliuka is kinieciu
Vištienos ir krevečių troškinys
Reikes:
vistienos krutineles
1 vidutinis agurkas
1 vidutine morka
100 g kreveciu
prieskoniu
Morka ir agurka supjausciau plonai,pasmulkinau krutinele.Keptuvej,ant ikaitusio aliejaus ir ant dideles ugnies,pakepinau vistiena(5 min).I vistiena iberiau prieskonius,morkas ir pyliau vandens ,kad beveik apsemtu viska.Po keliu minuciu dejau agurkus.Jei megztat tirstesni padaza,tuomet pusej puodelyje vandens ismaisykit nubraukta v.s.krakmolo(ar miltu) ir gerai imaisykit i keptuves turini.Belieka sumest krevetes ir po minutes kitos valgyt
Prieskoniai labiau tiktu pikantiskesni ir astresni
Vištienos ir krevečių troškinys
Reikes:
vistienos krutineles
1 vidutinis agurkas
1 vidutine morka
100 g kreveciu
prieskoniu
Morka ir agurka supjausciau plonai,pasmulkinau krutinele.Keptuvej,ant ikaitusio aliejaus ir ant dideles ugnies,pakepinau vistiena(5 min).I vistiena iberiau prieskonius,morkas ir pyliau vandens ,kad beveik apsemtu viska.Po keliu minuciu dejau agurkus.Jei megztat tirstesni padaza,tuomet pusej puodelyje vandens ismaisykit nubraukta v.s.krakmolo(ar miltu) ir gerai imaisykit i keptuves turini.Belieka sumest krevetes ir po minutes kitos valgyt
Prieskoniai labiau tiktu pikantiskesni ir astresni
mmm.. net seile tysta kaip skaniai atrodo.. o tas padazas kaip suprantu gaunasi ne saldziarugstis?
QUOTE(GITALE @ 2011 05 10, 14:13)
noriu paklaust o kiausinius su tryniais galima sudet, ar cia tik baltymus butina det, ir jei apvoliociau dzuveseliuose ar paprastuose miltuose, nes kukuruzu miltu specialiai pirkt nesinori? ar labai skonis kazi keistusi, aciuuu
Gal jau pavėlavau su atsakymu Manau, kad nieko nekeistų, jei dėtum visą kiaušinį, aš negaliu trynių valgyt, todėl tik baltymą valgau
Ir miltai nebūtų taip svarbu kokie, svarbu, kad apvolioti, pas mane kukurūzų miltai seniai yra nupirkti, tai ir naudoju. Turėtų viskas pavykti
QUOTE(Jonete @ 2011 05 11, 21:09)
mmm.. net seile tysta kaip skaniai atrodo.. o tas padazas kaip suprantu gaunasi ne saldziarugstis?
ne,ne saldziarugstis.Siek tiek astrokas
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 11, 17:22)
labai skanu, tik manau agurkus per daug patroskinote, jie speju buvo minksti, o turi buti traskus
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 05 12, 14:58)
labai skanu, tik manau agurkus per daug patroskinote, jie speju buvo minksti, o turi buti traskus
Taip,minksti.Sumeciau agurkus,paragavau,ziuriu kietoki,tai dar patroskinau Man minksti skaniau
Dešrelių piršteliai
Jums reiks:
dešrelių
lietinių blynų ,tiek pat kiek turite dešrelių
džiūvėsių
kiaušinio
Iškepame lietinius blynus.
receptas:
4 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno (gali prireikti ir daugiau)
1,5puodelio miltų žiupsnelis druskos
2 šaukštai ištirpinto sviesto
Kiaušinius išplakame su pienu,supilame sviestą, sudedame miltus, druską ir gerai išplakame. Miltus aš persijoju. Tešlą paliekame pastovėti nors pusvalandį. Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje ir abiejų pusių.
Imame blyną,dedame dešrelę ir susukame.Kraštus nupjauname ir perpjauname per pusę.
Išplakame kiaušinį su pienu,dešreles pamerkiame į plakinį, apvoliojame džiūvėsiuose, tada dar kartą pamirkome kiaušinyje ir dar kartą džiūvėsiuose.
Kepame dideliame kiekyje aliejaus kol apskrus.
Jums reiks:
dešrelių
lietinių blynų ,tiek pat kiek turite dešrelių
džiūvėsių
kiaušinio
Iškepame lietinius blynus.
receptas:
4 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno (gali prireikti ir daugiau)
1,5puodelio miltų žiupsnelis druskos
2 šaukštai ištirpinto sviesto
Kiaušinius išplakame su pienu,supilame sviestą, sudedame miltus, druską ir gerai išplakame. Miltus aš persijoju. Tešlą paliekame pastovėti nors pusvalandį. Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje ir abiejų pusių.
Imame blyną,dedame dešrelę ir susukame.Kraštus nupjauname ir perpjauname per pusę.
Išplakame kiaušinį su pienu,dešreles pamerkiame į plakinį, apvoliojame džiūvėsiuose, tada dar kartą pamirkome kiaušinyje ir dar kartą džiūvėsiuose.
Kepame dideliame kiekyje aliejaus kol apskrus.
Desreliu pirsteliai
Laba diena
Kaži kaip dešreliu piršteliai jei ne lietinio "kevale" o žemaičio , nestorame ir ar paniruote butu tada butina? nes visgi kurintis reikia . Atsiprašau jei ne į temą.
Kaži kaip dešreliu piršteliai jei ne lietinio "kevale" o žemaičio , nestorame ir ar paniruote butu tada butina? nes visgi kurintis reikia . Atsiprašau jei ne į temą.
QUOTE(Elena @ 2011 05 13, 10:21)
[color=darkviolet]Dešrelių piršteliai
atrodo skaniai,bus pabandyta
QUOTE(Evelinčiksa @ 2011 05 13, 13:03)
Laba diena
Kaži kaip dešreliu piršteliai jei ne lietinio "kevale" o žemaičio , nestorame ir ar paniruote butu tada butina? nes visgi kurintis reikia . Atsiprašau jei ne į temą.
Kaži kaip dešreliu piršteliai jei ne lietinio "kevale" o žemaičio , nestorame ir ar paniruote butu tada butina? nes visgi kurintis reikia . Atsiprašau jei ne į temą.
as padarau tesla kaip zemaiciu blynams, imu desrele padalinta pusiau, ja aplipdau tesla, dedu i kepimo skarda, patepu kiausinio plakiniu ir kepu kol apkepa.