Išrūgų blynai


Jei darote
šitą sūrį, tai nuo jo lieka išrūgos

O iš jų gaunasi puikūs blynai
Man nuo sūrio lieka maždaug 1,5 l išrūgų, tai jas reikia pakaitinti, kad būtų karštos, bet ne verdančios, arba jei darote iš karto nuo sūrio nupylusios, tai kaitinti nebereikia. Aš išrūgas padedu į šaldytuvą ir laukiu dienos, kada sunaudosiu blynams
Taigi, reikia išrūgas pakaitinti, įpilti apie 5 st. miltų, jei norite saldesnių blynų, dedate cukraus pagal skonį, aš nieko nebededu, nes visko užtenka, išplakti su mikseriu, tada įberti 1.5 a.š. sodos, gerai išmaišyti, įpilti 2v.š. aliejaus, išmaišyti ir palikti tešlą pastovėti 1 val.
Tešla nebūna tokia skysta kaip lietiniams, ji tirštesnė gaunasi, bet po keptuvę pasiskirsto lengvai.
Keptuvę įkaitinti, pirmą kartą keptuvę patepti trupučiu aliejumi, pilti tešlą(aš pilu su samčiu), paskirstyti po visą keptuvę, uždengti dangčiu, kepti apie kokią 1 min., paskui blyną apversti, vėl uždengti dangčiu ir kepti iš kitos pusės. Jie labai greitai iškepa, tik ugnis neturi būti labai didelė, nes sudegs. Blynai gaunasi su tokiom skylutėm

Jei valgote iš karto, tai jų kraščiukai būna tokie traškūs

Labai skanu su grietine ir uogiene, MB vyniojosi į juos mėsos ir sūrio, o mums su dukra be nieko jie skanūs ir sotūs
Iš šio kiekio išrūgų gaunasi 20 blynų
Prirašiau daug, bet jie darosi viens-du labai paprastai
Elena, bulvių apkepas