nava siandien issikepiau kalakutienos ir morku keksiukus... jie toooookie minksti, gardus, nu tiesiog nereallaus skonio.. tikrai dar butinai juos kepsiu... ir vaikai juos suvalgei , ir net nustebo, kad rado dar ir kiausinuka.. labai dekui uz skanius pietus
QUOTE(antigone333 @ 2011 05 27, 14:22)
nava siandien issikepiau kalakutienos ir morku keksiukus... jie toooookie minksti, gardus, nu tiesiog nereallaus skonio.. tikrai dar butinai juos kepsiu... ir vaikai juos suvalgei , ir net nustebo, kad rado dar ir kiausinuka.. labai dekui uz skanius pietus
kaip smaguuu

Ule, nu atrodo tobulai, kada išsipildys svajonė paragaut?

QUOTE(pienia @ 2011 05 27, 17:07)
receptas yra, nemanau,kad tau prasciau nei man gausis


BBQ mėsytė

Kiaulienos sprandinę pamarinuojam (marinatą gaminu iš aliejaus, vyno, vandens, balzamiko, juodu pipirų, garstyčių granulių ~2 valandas, likus kelioms min iki kepimo įdedu druskos ir išmaišau); kepam ant grotelių neilgai, kaitriom žarijom.
Bulves su lupyna apverdu, pjaunu per pusę, ištrinu prieskonių-aliejaus mišiniu ir į orkaitę.
BBQ padažas - svogūnas,česnakas, lauro lapai kepinami ant alyvuogių aliejaus, kol suminkštėja. Pilu obuolių acto, balzamiko, garstyčių, rudo cukraus. Patirštinu. Supilu pomidorų pastą(kartais pomidorus savose sultyse), atskiedžiu vandeniu. Druskos, kajano pipirų, pakaitinam ~20 minučių ant lėtos ugnies. Ataušinam ir sublenderiuojam.
Svogūnai marinuoti citrinos sultyse, lašelyje vyno acto + sprite.
Skanaus!

Kiaulienos sprandinę pamarinuojam (marinatą gaminu iš aliejaus, vyno, vandens, balzamiko, juodu pipirų, garstyčių granulių ~2 valandas, likus kelioms min iki kepimo įdedu druskos ir išmaišau); kepam ant grotelių neilgai, kaitriom žarijom.
Bulves su lupyna apverdu, pjaunu per pusę, ištrinu prieskonių-aliejaus mišiniu ir į orkaitę.
BBQ padažas - svogūnas,česnakas, lauro lapai kepinami ant alyvuogių aliejaus, kol suminkštėja. Pilu obuolių acto, balzamiko, garstyčių, rudo cukraus. Patirštinu. Supilu pomidorų pastą(kartais pomidorus savose sultyse), atskiedžiu vandeniu. Druskos, kajano pipirų, pakaitinam ~20 minučių ant lėtos ugnies. Ataušinam ir sublenderiuojam.
Svogūnai marinuoti citrinos sultyse, lašelyje vyno acto + sprite.
Skanaus!
QUOTE(Awdrute @ 2011 05 28, 18:31)
BBQ padažas -
Nuskambejo pasakiskai skaniai


Na ir as pas jus su zuvies kotletukais.
1kg zuvies file
1 morka,
1 svogunas
2 kiausiniai
4 saukstai miltu
2 saukstai dziuveseliu
Zuvies file (jeigu saldyta) atsildyti, supjaustyti gabaliukais, morka imesti i virtuvini kombaina, susmulkinti, tada sudeti zuvi ir susmulkinti iki norimos konsistencijos. Svoguna supjaustyti mazais gabaleliais ir pakepinti aliejuje ar svieste (kaip kam skaniau), suberti i zuvies mase. Padruskinti, papipirinti, imusti kiausinius, suberti miltus bei dziuveselius ir gerai ismaisyti. Jeigu labai poskyste mase gaunasi, tai tada dar pora saukstu miltu arba dziuveseliu reiktu iberti. Rankomis formuoti kotletukus (nelabai storus) ir kepti ant nedideles ugnies, kol graziai apskrus.
Garnyrui dariau cukiniju salotas.
Dvi nedideles cukinijas supjaustyti labai plonomis juostelemis (as naudojau toki specialu skustuka), nedideliame kiekyje sviesto pakepinti sviezia cesnaka (su visais laiskais), sudeti cukinijas ir tik pasildyti, uzpilti sojos padazo ir valgyti
(na as dar ir keleta zaliu brokoliu imaisiau) Dazniausiai naudoju toki labai skanu padaziuka:
pora valgomuju saukstu tahini pastos, 1 arbatinis saukstelis citrinos sulciu, 1 arb.s. obuoliu acto, 3 arb.s. sojos padazo, nedidele skiltele cesnako, puse cm imbiero saknies, 1 arb.s. medaus, bei mazas gabalelis cili. Viska sutrinti blenderiu ir sumaisyti su cukinijomis. Toks netradicinis skonis, maniskiui labai patinka
Skanaus!

1kg zuvies file
1 morka,
1 svogunas
2 kiausiniai
4 saukstai miltu
2 saukstai dziuveseliu
Zuvies file (jeigu saldyta) atsildyti, supjaustyti gabaliukais, morka imesti i virtuvini kombaina, susmulkinti, tada sudeti zuvi ir susmulkinti iki norimos konsistencijos. Svoguna supjaustyti mazais gabaleliais ir pakepinti aliejuje ar svieste (kaip kam skaniau), suberti i zuvies mase. Padruskinti, papipirinti, imusti kiausinius, suberti miltus bei dziuveselius ir gerai ismaisyti. Jeigu labai poskyste mase gaunasi, tai tada dar pora saukstu miltu arba dziuveseliu reiktu iberti. Rankomis formuoti kotletukus (nelabai storus) ir kepti ant nedideles ugnies, kol graziai apskrus.
Garnyrui dariau cukiniju salotas.
Dvi nedideles cukinijas supjaustyti labai plonomis juostelemis (as naudojau toki specialu skustuka), nedideliame kiekyje sviesto pakepinti sviezia cesnaka (su visais laiskais), sudeti cukinijas ir tik pasildyti, uzpilti sojos padazo ir valgyti

pora valgomuju saukstu tahini pastos, 1 arbatinis saukstelis citrinos sulciu, 1 arb.s. obuoliu acto, 3 arb.s. sojos padazo, nedidele skiltele cesnako, puse cm imbiero saknies, 1 arb.s. medaus, bei mazas gabalelis cili. Viska sutrinti blenderiu ir sumaisyti su cukinijomis. Toks netradicinis skonis, maniskiui labai patinka



QUOTE(Evelincik @ 2011 05 28, 19:39)
As darau tokiom proporcijom:
vienas svogunas
4-5 skilteles cesnako (ji sutrinu grustuvu)
2-3 nemazi lauro lapai
2-3 v.s. alyvuogiu aliejaus
1/4 stiklines (apie 50ml) obuoliu acto
apie 30ml balzamiko acto
didelis saukstas garstyciu
puse puodelio rudo cukraus
maza indeli (berods 250gr) pomidoru pastos
vandens pagal priklausomai nuo padazo konsistencijos.
QUOTE(jolanteleeee @ 2011 05 28, 22:25)
Svogūnai marinuoti citrinos sultyse, lašelyje vyno acto + sprite.
Pirma kart girdziu toki marinata
Pirma kart girdziu toki marinata

Cia mum gavosi 'netyciukas', pries kelis metus. Visai pavykes

sveikutes, vis skaitau sita temele, daug receptuku esu dariusi ir viskas teisiog
pasirodysim ir as savo gaminius, tikiuosi nesupeiksit
Cenakai (6indeliai)
[receptukas labai paprastas :
reikes 1 kg kiaulienos (mes naudojam kokia kudesne)
dideliu 8 bulviu
2 morku
cesnako dvi skilteles
prieskoniu kokiu tik leidzia vaizduote, as naudojau druskyte, pipiriukus, koriandra
100 g sviesto
eiga: mesyte supjaustyti mazais gabaliukais, suprieskoniuoti, palikti ramybeje kol pjaustysit darzoves.
bulves nuskusti ir supjaustyti vidutiniais gabaliukais, morkas sutarkuoju griezineliais per tarka, censkiuka supjaustau smulkiai griezineliais.
i indelius dedu i apacia mestye, ant virsaus uzbarstau censakiukus, dedu bulves ir morkytes, ant kiekvieno indelio uzdedu po gabaliuka sviesto ir po lauro lapeli, uzpilu karstu vandeniu (skanu sultini vistienos naudoti) ir dedu i orkaite 180 laispniu kepiau apie 1 valanda (bet cia reiktu patikrinti, nes kazkada valandos buvo mazai, matyt priklauso nuo mesos) baigiant kepti uzdedu kecupo


pasirodysim ir as savo gaminius, tikiuosi nesupeiksit

Cenakai (6indeliai)

reikes 1 kg kiaulienos (mes naudojam kokia kudesne)
dideliu 8 bulviu
2 morku
cesnako dvi skilteles
prieskoniu kokiu tik leidzia vaizduote, as naudojau druskyte, pipiriukus, koriandra
100 g sviesto
eiga: mesyte supjaustyti mazais gabaliukais, suprieskoniuoti, palikti ramybeje kol pjaustysit darzoves.
bulves nuskusti ir supjaustyti vidutiniais gabaliukais, morkas sutarkuoju griezineliais per tarka, censkiuka supjaustau smulkiai griezineliais.
i indelius dedu i apacia mestye, ant virsaus uzbarstau censakiukus, dedu bulves ir morkytes, ant kiekvieno indelio uzdedu po gabaliuka sviesto ir po lauro lapeli, uzpilu karstu vandeniu (skanu sultini vistienos naudoti) ir dedu i orkaite 180 laispniu kepiau apie 1 valanda (bet cia reiktu patikrinti, nes kazkada valandos buvo mazai, matyt priklauso nuo mesos) baigiant kepti uzdedu kecupo


QUOTE(EEmama @ 2011 05 30, 17:59)
Cenakai (6indeliai)
skanumelis

Netikras Zuikis
reikes 1 kg kiaulienos farso
3 riekiu formines duonos (galima naudoti batona)
dvieju stikliniu pieno
2 morku
1svogunu
drusko pipiru, koriandros, maltu lauro lapu.
svoguna smulkiai supjaustyti, morka sutarkuoti per ta ne visai burokine tarka, bet yra siek tiek smulkenes, bet ne visai ta kur jau vo ne sutrina. nezinau ar aiskiai paaiskinau
pakepinti keptuveje ant trupucio aliejaus
duonytes skuryte nupjaustyti ir uzmerkti pienukyje
i farsa sudeti prieskonius ir labai gerai isminkyti, sudeti iskeptus ir atvesintus svogunus ir morkas, ir nusukta duonyte ir viska vel gerai isminkyti.
i bletute formuoti ka tik norite, galima paprstus "batoniukus", bet kai pas mane du mazi vaikai, tai jiems norisi kazko grazaus tai as darau va tokius kiskius
kepu orkaitej 180 laispniu apie valanda (bet priklausys kokio dydzio formuosit kepaliukus ar kazka
) siaip as patikrinu atsargiai su mediniu pagaliuku

tik sorriukas, bet nenufotkinau iskeptu
pamirsau
reikes 1 kg kiaulienos farso
3 riekiu formines duonos (galima naudoti batona)
dvieju stikliniu pieno
2 morku
1svogunu
drusko pipiru, koriandros, maltu lauro lapu.
svoguna smulkiai supjaustyti, morka sutarkuoti per ta ne visai burokine tarka, bet yra siek tiek smulkenes, bet ne visai ta kur jau vo ne sutrina. nezinau ar aiskiai paaiskinau


duonytes skuryte nupjaustyti ir uzmerkti pienukyje
i farsa sudeti prieskonius ir labai gerai isminkyti, sudeti iskeptus ir atvesintus svogunus ir morkas, ir nusukta duonyte ir viska vel gerai isminkyti.
i bletute formuoti ka tik norite, galima paprstus "batoniukus", bet kai pas mane du mazi vaikai, tai jiems norisi kazko grazaus tai as darau va tokius kiskius




tik sorriukas, bet nenufotkinau iskeptu

