Temos taisyklės:
* čia keliami tik antrųjų patiekų receptai su nuotraukomis.
* patiekalų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-650 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.
* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be asmeninio perspėjimo.
* nuotraukos necituojamos.
kas tie ,,karamboliai,,prie bulvių košės taip skaniai žiūrisi
QUOTE(siaudukes @ 2011 05 09, 11:50)
Vištienos kumpelių kepsniai su pievagrybiais
6 vištienos kumpeliai
100 gr. sūrio
300 gr. pievagrybių
2 svogūnai
keli šaukštai sviesto
česnako
vištienos prieskonių
Kumpelius įpjauti ties kauliuku iš abiejų pusių, šiek tiek pamušti ir pagardinti prieskoniais, bei spaustu česnaku. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, ten pat suberti pjaustytus pievagrybius, šiek tiek apkepti, įpilti vandenuko ir patroškinti, kol vanduo išgaruos.
Į skardą pateptą aliejumi odele į apačią sudėti kepsnius, kepti 40 min. 190 C įkaitintoje orkaitėje.
Likus kepti 15 min. ant kepsniukų uždėti grybukus ir užtarkuoti sūrio.
Skanaus!!!
6 vištienos kumpeliai
100 gr. sūrio
300 gr. pievagrybių
2 svogūnai
keli šaukštai sviesto
česnako
vištienos prieskonių
Kumpelius įpjauti ties kauliuku iš abiejų pusių, šiek tiek pamušti ir pagardinti prieskoniais, bei spaustu česnaku. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant sviesto, ten pat suberti pjaustytus pievagrybius, šiek tiek apkepti, įpilti vandenuko ir patroškinti, kol vanduo išgaruos.
Į skardą pateptą aliejumi odele į apačią sudėti kepsnius, kepti 40 min. 190 C įkaitintoje orkaitėje.
Likus kepti 15 min. ant kepsniukų uždėti grybukus ir užtarkuoti sūrio.
Skanaus!!!
QUOTE(Ulė @ 2011 05 09, 09:50)
Makaronai su maltos mėsos padažu
mano mylimukai Valgyciau kad ir kasdien
QUOTE(Ulė @ 2011 05 09, 15:38)
Vištienos kumpelių kepsniai su pievagrybiais
skanumelis! Grazumelis!
Kaip supratau, kauliukas neisimtas?
QUOTE(Ulė @ 2011 05 09, 14:38)
Vištienos kumpelių kepsniai su pievagrybiais
Ule, kiek skanumėlių pas tave Tie kepsneliai su grybais
Aš siūlau "Ryžių blynelius"
Nuo kažkokių pietų liko 1 maišelis virtų plikytų ryžių, tai į juos įmušau 2 kiaušinių baltymus, įdėjau pagal skonį cukraus, vanilinio cukraus, 2-3 v.š. miltų, viską gerai išmaišiau, paskui su šaukštu paėmaiu ryžių masės ir dėjau į kukurūzų miltus, su rankomis padariau blynelius ir kepiau alyvų aliejuje. Valgėme su obuoliene. Labai skanūs blyneliai gavosi
P.S. Galima juos valgyti su grietine, jogurtu ar kita mėgstama uogiene. Iš kitokių ryžių ir gautųsi viskas gerai, aš galvojau, kad iš plikytų niekas nesigaus, bet pavyko puikiai.
Geras kaip skaniai tie blyneliai ryziniai atrodo pas mane amzina dilema- visada priverdu per daug ryziu ir visada juos metu lauk, o dabar tikrai isbandysiu sita receptuka ir lengva ir greita ir turetu buti skanu!!!
Vistienos kepsneliai atrodo pasakiskai
ar man galetu kuri atsakyti- kepsiu tuoj visa vista, svoris gerokai virs kilogramo, tai kiek laiko man ja kepti??? manau valandos mazai, ania? kepsiu ant kokiu 200 laipsniu...
Vistienos kepsneliai atrodo pasakiskai
ar man galetu kuri atsakyti- kepsiu tuoj visa vista, svoris gerokai virs kilogramo, tai kiek laiko man ja kepti??? manau valandos mazai, ania? kepsiu ant kokiu 200 laipsniu...
QUOTE(siaudukes @ 2011 05 09, 11:50)
kas tie ,,karamboliai,,prie bulvių košės taip skaniai žiūrisi
Jungiuosi prie laukiančių atsakymo kas čia do daiktas
Man vaidenasi,kad čia kažkas miltinio iškepta,išrangyta
Na,skaniai atrodo.Nekankinkit
Diskutavot apie Sprandinės armoniką. Gaminau jau keletą kartų - ir visada 10 balų. Labai minkštutė, sultinga mėsa gaunasi.
Norėčiau padėkoti Įdaryto lietiniais blynais zuikio recepto autorei - labai gražiai atrodo, be to ir labai labai skanu.
Kepiau įdarytą obuoliais ir džiovintom slyvom vištą šeštadienį - apie 1,5val, 200 laipsnių - kepimo rankovėje. Tai rezultatas apstulbino ir prajuokino - sparneliai ir kulšelės nukrito, kai praduriau maišą pabaigoj Per ilgai ji kaitinosi.
Norėčiau padėkoti Įdaryto lietiniais blynais zuikio recepto autorei - labai gražiai atrodo, be to ir labai labai skanu.
QUOTE(chantele83 @ 2011 05 09, 15:27)
ar man galetu kuri atsakyti- kepsiu tuoj visa vista, svoris gerokai virs kilogramo, tai kiek laiko man ja kepti??? manau valandos mazai, ania? kepsiu ant kokiu 200 laipsniu...
Kepiau įdarytą obuoliais ir džiovintom slyvom vištą šeštadienį - apie 1,5val, 200 laipsnių - kepimo rankovėje. Tai rezultatas apstulbino ir prajuokino - sparneliai ir kulšelės nukrito, kai praduriau maišą pabaigoj Per ilgai ji kaitinosi.
QUOTE(Edditocka @ 2011 05 10, 01:27)
Kepiau įdarytą obuoliais ir džiovintom slyvom vištą šeštadienį - apie 1,5val, 200 laipsnių - kepimo rankovėje. Tai rezultatas apstulbino ir prajuokino - sparneliai ir kulšelės nukrito, kai praduriau maišą pabaigoj Per ilgai ji kaitinosi.
Nereikia situ pirktiniu vistu tiek ilgai kepti.Rankoveje kepant pilnai uztenka nepilnos valandos.
Omletas su špinatais
Šeštadienio pusryčiams kaip tik
Dviems porcijoms:
4 kiaušiniai
biški grietinėles arba pieno
gera sauja špinatų lapų
pora skilt. česnako
sauja tarkuoto sūrio
druskos, pipirų pagal skonį
sviesto gabaliukas
Susmulkiname česnaką,špinatus perplauname,nusausiname ir supjaustome.
Ant sviesto apkepiname špinatus ir česnaką...trumpai...pora minučių...
Kiaušinius išplakame su druska,pipirais,įpilame grietinelę,ir sudedame sūrį.
Viską išmaišome.
Kepimo formą ištepame sviestu,dedame špinatus ant viršaus pilame kiaušinių plakinį.
Kepame maždaug 15 min įkaitintoje orkaitėje,temp. 180⁰C.
Šeštadienio pusryčiams kaip tik
Dviems porcijoms:
4 kiaušiniai
biški grietinėles arba pieno
gera sauja špinatų lapų
pora skilt. česnako
sauja tarkuoto sūrio
druskos, pipirų pagal skonį
sviesto gabaliukas
Susmulkiname česnaką,špinatus perplauname,nusausiname ir supjaustome.
Ant sviesto apkepiname špinatus ir česnaką...trumpai...pora minučių...
Kiaušinius išplakame su druska,pipirais,įpilame grietinelę,ir sudedame sūrį.
Viską išmaišome.
Kepimo formą ištepame sviestu,dedame špinatus ant viršaus pilame kiaušinių plakinį.
Kepame maždaug 15 min įkaitintoje orkaitėje,temp. 180⁰C.
QUOTE
Nuo kažkokių pietų liko 1 maišelis virtų plikytų ryžių, tai į juos įmušau 2 kiaušinių baltymus, įdėjau pagal skonį cukraus, vanilinio cukraus, 2-3 v.š. miltų, viską gerai išmaišiau, paskui su šaukštu paėmaiu ryžių masės ir dėjau į kukurūzų miltus, su rankomis padariau blynelius ir kepiau alyvų aliejuje. Valgėme su obuoliene. Labai skanūs blyneliai gavosi
P.S. Galima juos valgyti su grietine, jogurtu ar kita mėgstama uogiene. Iš kitokių ryžių ir gautųsi viskas gerai, aš galvojau, kad iš plikytų niekas nesigaus, bet pavyko puikiai.
P.S. Galima juos valgyti su grietine, jogurtu ar kita mėgstama uogiene. Iš kitokių ryžių ir gautųsi viskas gerai, aš galvojau, kad iš plikytų niekas nesigaus, bet pavyko puikiai.
noriu paklaust o kiausinius su tryniais galima sudet, ar cia tik baltymus butina det, ir jei apvoliociau dzuveseliuose ar paprastuose miltuose, nes kukuruzu miltu specialiai pirkt nesinori? ar labai skonis kazi keistusi, aciuuu