MARINUOTI AGURKĖLIAI SU GARSTYČIOMIS
6-8 kg agurkų
Marinatui
1 ltr vandens
6 valg. šaukštai druskos
6 valg šaukštai garstyčių
500 gr. cukraus
0,5 ltr acto
Agurkus supjaustome išilgai perpus ir sudedame į dubenį ar puodą. Uodegėles nupjauname - taip gražiau.
Į vandenį sudedame visus reikiamus ingredientus, išmaišome ir užverdame vis pamaišydamos. Karštą marinatą iškart užpilame ant agurkų. Indą galima pridengti maistine plėvele (nebūtina, pas kurias nėr musių...). Retkarčiais vis pamaišydamos, agurkus taip palaikome apie 8-10 val, (spėsit manikiūrą, makiažą pasidaryt..) arba tiesiog pora kartų pamaišę, paliekame per naktį pastovėt (agurkai niekur nedings - geriau su vyru naktį turiningai praleist...)
Sudedame agurkėlių puseles į stiklainius (ne į burną!!!) kuo talpiau, įdedame keletą pipiriukų, krapų, lauro lap., užpilame marinatu ir pakaitiname, kol stiklainiukuose pradės kilti burbuliukai. Užsukame. Apverčiame.
Burnas jau galite atsikimšti...
Ar garstycios milteliuose ar is stiklainiuku ir ar uzteks 8 kg agurku tiek marinato?