QUOTE(egute @ 2011 07 14, 09:13)
Labukas
gal kas gali pasakyti ar maniškiai agurkai serga ar labai jau kažko jiems trūksta?
tokie nugeltę trys priekiniai daigai šiltnamyje o toliau gražesni ir žalesni gerokai.
būtu gerai sužinoti ar juos rauti lauk jei serga kad kitų neužkrėstu
gal kas gali pasakyti ar maniškiai agurkai serga ar labai jau kažko jiems trūksta?
tokie nugeltę trys priekiniai daigai šiltnamyje o toliau gražesni ir žalesni gerokai.
būtu gerai sužinoti ar juos rauti lauk jei serga kad kitų neužkrėstu
Pas mane panašiai buvo - laiku nesusizgribau, irgi galvojau, kad trūksta kažko, o dabar jau galvoju, kad turbūt visai agurkų netekt galiu - bent jau aš tai su erke kovoju. Požymiai apgaulingi - panašu į kalio ir magnio trūkumą, bet protingose knygose radau, kad ir erkė panašius pokyčiu sukelia. Tręšt kalio magnezija ir žiūrėt, ar nėra mažučių gyvūniukų ir plonyčių voratinklių. Pas mane irgi pradėjo geltonuot kraštiniai daigai, arčiausiai durų, paskui ir tolimesni. Šiltnamis didelis, daigai pakankamai retai susodinti, vėdinasi gerai, bet ir džiūsta labai. Nežinau, kaip drėgmę pakelt. Nors anksčiau ir džiaugiausi - kai sausiau pomidorus ligos mažiau puola. Bet va, dabar kitas kraštutinumas - agurkai nukentėjo