QUOTE(sauliuxxx @ 2011 05 25, 14:23)
Konservantai (GSE, ekokonservantas, naticidas) apsaugo vandenine dali. Ji linkusi greiciau gesti, todel be konservantu kremas laikys neilgai. Vitaminas E yra antioksidantas, jis apsaugo aliejine dali, ji be antioksidanto genda ne taip greitai.
Jei tai yra kremas, t.y., su vandenine dalimi, be konservantu ilgiau kaip 2-3 sav., manau, tikrai nelaikys. Kiek bandziau, su labai maza konservanto doze (0,1-0,3%) kremai stovejo 2-3 men, su didesne (0,6%) - dar negaliu pasakyti, tik menuo praejo
Jei tai alieju misinys, t.y., be vandenines dalies, tai be antioksidantu jis keleta menesiu tikrai turetu stoveti (juk ir patys aliejai ilgiau galioja).
Apskritai, cia svarbus ne tik konservantai, bet ir gaminimo ir laikymo salygos. Viena vieninteli karta nedezinfekavau visu indu spiritu, ir butent tas kuno sveitiklis per savaite surugo...
Jei tai yra kremas, t.y., su vandenine dalimi, be konservantu ilgiau kaip 2-3 sav., manau, tikrai nelaikys. Kiek bandziau, su labai maza konservanto doze (0,1-0,3%) kremai stovejo 2-3 men, su didesne (0,6%) - dar negaliu pasakyti, tik menuo praejo
Jei tai alieju misinys, t.y., be vandenines dalies, tai be antioksidantu jis keleta menesiu tikrai turetu stoveti (juk ir patys aliejai ilgiau galioja).
Apskritai, cia svarbus ne tik konservantai, bet ir gaminimo ir laikymo salygos. Viena vieninteli karta nedezinfekavau visu indu spiritu, ir butent tas kuno sveitiklis per savaite surugo...
Aciu uz issamu atsakyma Tai kaip suprantu, tarkim, vien greifruktu seklu ekstrakto arba vien vitamino E kremui "uzkonservuoti" neuztenka? Reikia ju abieju, kad saugotu abi dalis?