QUOTE(sauliuxxx @ 2011 05 22, 22:32)
Sveikos, merginos
Mane vakar baisiausiai uodai suede, siandien visa diena vaiksciojau akim isvirtusiom nuo niezejimo (as labai jautri butent uodu ikandimams, net nekasant istinsta trigubai, beprotiskai niezti ir laikosi savaite), vis sukau galva, ka cia sumascius, kuo gelbetis is turimo arsenalo
Neistverus nukabinau truputi vaikui daryto lengvo kremo su zolelem, ilasinau ten levandu ir arbatmedzio EA, issitepiau... Ir padejo!
Jau po keliu akimirku nieztejimas dingo, va, jau pora valandu, net ir sutinimas slugsta... Negaliu atsidziaugti, kokia nuostabi esu ragana, ir ko as visa diena laukiau
Papildyta:
Ot smagu, tik ka tik paskaiciau
Ne tokia as jau ir ragana, pasirodo
as esu "ant greicio" paemus alyvu aliejaus ir prilasinus vien levandu ea, tai uodas priskrido prie pateptos siuo misiniu odos, bande tupt, bet kai atsoko
dingo noras kasti
tepiau ir vaikams, mazajai praeita vasara, ji buvo gal 6 menesiuku, tai nei sudirgino, nei ka- puikiausiai suveike vienas levandu ea
QUOTE(zydrem @ 2011 05 22, 22:36)
gal galit parasyti po kelis lasus lasinot ir ant kokio kiekio
nes noriu savo ziukiams padaryti tik bijau su tais EA
mano maziukuj kaip ikando prie smilkinio penktadieni tai dar ir snd visa puse veidelio uztinus nors ir pas daktaru buvom kad vaistu sulestu atrodo tai baisiai ir nebuciau pagalvojus kad nuo uodo taip gali
Papildyta:
o ar nesausins aliejus mazyliams veido odos, kaip kad cia merginos skundiasi
atsiprasau jei pasirodys durnas klausimas tik labai jau pikta an tu uodu ir nezinau ka tepti
zydrem, jei vaikuciai labai mazuciai, tai koncentracija turetu buti 0,5-1% eteriniu alieju. Siaip maksimali ea doze naudojamuose gaminiuose laikoma 3%, bet cia jei vietiskai tepi su kazkokiu tikslu. Kasdienai naudojamos mazesnes dozes. Suaugusiems 1.5-2% dazniausiai, jei nera jokiu jautrumu, alergiju ir pan.
Jei tepsite ne kasdien, aliejukas nesausins, bet jei zadat daznai tepti, galit pasigamint kremuka su levandu hidrolatu ir ilasint levandu ir arbatmedzio ea. Beje siedu yra eteriniu alieju "isimtis"- juos galima tepti grynus ant odos, tai ir vaikiukams turetu tikt
QUOTE(Palomina @ 2011 05 22, 22:57)
Grizau po atostogu.. visa apkandziota uodu.. atrodau kaip vejaraupiais sirgdama
mano sunei irgi kliuvo nemazai.. net istindavo tos vietos labai..
suniui buvau padarius alieju misinuka nuo erkiu.. tai apsaugojo kuo puikiausiai.. o nuo uodu netiko..
dar buvau pasidariusi alieju deginimuisi.. na, tai labai patiko.. idegiau lengvai ir be jokiu nudegimu.. nors siaip as linkusi idegti raudonai, bet si karta degiau rudai.. matyt saltalankiu aliejus labai padejo..
zodziu, blog'e tiksliau viska parasiau..
bloge sunims skilties nemaciau, tai laaabai noreciau suzinot koki purskaliuka nuo erkiu buvaiu pasidarius? Noriu savo spanieliukui padaryt, labai daug erkiu ten, kur ciucki vedzioju